Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Romelu Lukaku (2011-2014, 2021-2024, 36 nastupa)

Istaknuti odgovori

O kakvom autoritetu pricamo? Osnovni autoritet koji svaki trener treba imati jeste barem slobodna odluka koji ce mu igraci igrati i koju ce taktiku igrati. To bih rekao esencijalno, nesto o cemu se uopste ne bi trebalo razgovarati.

Ako je tacno da je uprava naredila Tuchelu da mu Lukaku mora igrati, onda smo propali kao klub.

Samo ja prosto nevjerujem da je dosao Roman ili dosla Marina i rekli Tuchelu: "Znas sta, Lukaku mora igrati po svaku cijenu ili ces ti dobiti otkaz".

Jebote dan, pa ja da sam imao 7 dodira s loptom za 90. minuta, rekao bih sam treneru pred iduci mec da me ne stavlja u igru.

Pa vise dodira s loptom ima ono dijete sto dodaje lopte kada izafje u aut. Jebem ti dan i fudbal i profesionalnost. U kurac sve.

Bez potrebe se insistira da je Tuhel izricito trazio Lukakua. Razumem da ste i ti i jos mnogo ljudi ovde besni zbog svega sto se desava u Celsiju u poslednje vreme, i tacno je da ima brdo stvari koje se Tuhelu mogu staviti na teret, ali ne i ovo.
A sto se forsiranja doticnog tice, Celsi nije klub koji je u mogucnosti da pusti niz vodu investiciju od 100+ miliona, tako da ce je stititi do zadnjeg momenta. I to nema veze sa trenerom. Jednostavno je tako.
Posle sto se budala izlupetao u svom intervjuu stigle su vesti od nasih najpouzdanijih novinara iz unutar kluba da on nece biti prodat u naredna dva prelazna roka. Dakle ne od trenera, vec nekoga iznad njega.
  • Odgovori 2,9 hilj.
  • Pregledi 188,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Revealed : “Somebody told me once that Tuchel and Lukaku were chatting watching a Spurs match, Tuchel then said “There’s your daddy” about Antonio Conte as a joke, it did not go down well with Lukaku.

• Bliži se kurban bajram, arapi kupuju jedno od najveće teladi ikad, eto ti clickbait naslov relo za vijest o ponudi za lukakua    

• Volim što postaje poznat na forumu kao vreća govana, ponosan sam time što sam mu dao taj nadimak koji zaslužuje

Objavljene slike

Ni Trollesa nisu ovako gurali koliko Lukakua ili je to neki osjecaj, jer je ovo svjeze :D

kako nisu, pa torres samo sto nije bio proigrao u vezi, iz razloga sto je imao vise asistencija nego golova, pa je bilo daj ista.

a sa ovim je daleko gore, jer ovaj je totalno beskoristan naspram torresa onda.

ovaj ako ce ostati jos dvije sezone, samo je pitanje vremena kad ce tukel dobiti otkaz.

garantiram vam životom da je Lukaku u Chelseaju moje maslo

oprostite, i ugodan ostatak dana vam želim...i, čuvajte živce, trebat će vam u životu za stvari koje možete promjeniti i na koje možete utjecati, a igranje ili ne igranje Lukakua svakako nije jedna od tih.

Lp

garantiram vam životom da je Lukaku u Chelseaju moje maslo

oprostite, i ugodan ostatak dana vam želim...i, čuvajte živce, trebat će vam u životu za stvari koje možete promjeniti i na koje možete utjecati, a igranje ili ne igranje Lukakua svakako nije jedna od tih.

Lp

Glavna čar fudbala je da se nerviraš i diskutuješ do besvijesti o stvarima za koje se ne pitaš.

Guralo se i Torresa ovako, čak se i Konobar doveo za trenera da ga prodrma.

Ma treba se pomiriti da su kod nas napadači propala investicija. Pored Drogbe, Costa je jedini izuzetak, ali on je poseban bio. Njegov mentalitet, narav ga je gurala naprijed. Možda jedino takvi kod nas mogu proći. 

Nešto se u sistemu mora promijeniti da bi se ugodilo Lukakuu, a sudeći prema skorijim komentarima Tuchela, od toga nema ništa. Ne preostaje nam ništa nego da ga istrpimo, ili da se dogodi neko čudo pa da Werner zaigra.

Eto jos jedan dokaz da mu Lukaku ne mirise i da bi ga sigurno poslao na tribine da nije kostao 115miliona. Smece ono belgijsko narusilo atmosferu u klubu i sad do kraja sezone igrati sa igracem manje.
https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1495761234234331143?t=9nQTS0ig3fCiUUq7wLCeVg&s=19

Ne znam ali Tuchel je lud ako dozvoli da mu uprava govori ko ce igrati a ko ne. Bas me zanima da li bi Guardiola dozvolio da mu iz uprave kazu mora ti igrati taj i taj...

Lukakuova igra epitomizira svu Tuchelovu nesposobnost u segmentu ofanzive. Jos bukvalno covjek pred novinarima priznaje da ne zna sta radi.

Jos jednom cu ponoviti pitanje za sve koji tvrde da nikakva odgovornost ne lezi na treneru: zar mislite da Tuchel nije imao pravo reci kako ne zeli ili zeli Lukakua i da ga bas nista niko nije pitao prilikom takvog transfera?

Naravno da je imao i da je bio upoznat sa transfer targetima. Takodjer i Tuchelova odgovornost je ofanzivna neucinkovitost, ne samo njegova ali u jednoj mjeri i njegova. Tu se svi slazemo.
Evo tebi jedno protupitanje: Zar mislis da bi ga Tuchel trpio da je kojim slucajem placem 30tak miliona i da nije ljubimac uprave (pod ljubimac mislim najskuplje pojacanje) a da je dao onaj intervju i unazadio klub?

Ne znam ali Tuchel je lud ako dozvoli da mu uprava govori ko ce igrati a ko ne. Bas me zanima da li bi Guardiola dozvolio da mu iz uprave kazu mora ti igrati taj i taj...

Pregovaras o uslovima kada prvi put sednes za sto sa poslodavcem. Oduvek je u Celsiju o transferima i generalno igrackom kadru odlucivala uprava kluba. Ima tu konsultacija sa trenerom ali poslednju rec uvek ima lejdi Granovskaja. To je vise puta i dokazivano time sto su treneri leteli zbog nezadovoljstva pojedinih igraca.
I to je uslov pregovora sa potencijalnim trenerom.
Ne bi ni Gvardioli dali da potrosi 400 miliona na odbranu.

Lukakuova igra epitomizira svu Tuchelovu nesposobnost u segmentu ofanzive. Jos bukvalno covjek pred novinarima priznaje da ne zna sta radi.
Jos jednom cu ponoviti pitanje za sve koji tvrde da nikakva odgovornost ne lezi na treneru: zar mislite da Tuchel nije imao pravo reci kako ne zeli ili zeli Lukakua i da ga bas nista niko nije pitao prilikom takvog transfera?

According to Liam Twomey, via Twitter, Chelsea boss Thomas Tuchel wanted the club to sign a ‘point of reference’ striker and a ‘reliable goalscorer’.

It is believed they tried to sign Borussia Dortmund's Erling Haaland, but Lukaku was the only ‘gettable elite’ option for the no. 9 role.

He also states that even though Tuchel himself didn't suggest the Belgian's name to the Chelsea board, he was still pleased that the club brought him in last summer

Dzaba sve to kada Tuchel priznaje da nema pojma sto Lukaku ne igra dobro i sto ima malo dodira sa loptom. To znaci da on ne trenira uopste napadacke akcije, nego kaze ubacuj i to je to.

Znamo svi da Lukaku nije kurac od igraca, znamo sta sve posjeduje, ali u Chelseaju ispade kao neki petoligaski napadac, samo iz razloga jer nemamo nikakvog odredjenog napadackog stila.

Prvi put je bio panj kod nas, drugi put je bio panj u unitedu i evo treci put opet kod nas.

Nije on los igrac al nije ni klasa da moze igrat u jacim klubovima. Talijansku, njemacku ligu moze derat, moze bit dobar ja slabije klubove u epl i spaniji.

Goni ga u tri pizde materine.

No nije jedini on problem u napadu

Naravno da je imao i da je bio upoznat sa transfer targetima. Takodjer i Tuchelova odgovornost je ofanzivna neucinkovitost, ne samo njegova ali u jednoj mjeri i njegova. Tu se svi slazemo.
Evo tebi jedno protupitanje: Zar mislis da bi ga Tuchel trpio da je kojim slucajem placem 30tak miliona i da nije ljubimac uprave (pod ljubimac mislim najskuplje pojacanje) a da je dao onaj intervju i unazadio klub?

Pisao sam vec sto se trenutne situacije tice. Klub se doveo u pat poziciju i to je to. Ne mislim da bi, mada tu ulazimo u sferu sbb kbb. Ovaj se post odnosio na prethodnu diskusiju oko pocetne odgovornosti, prije nego sto se sve ovako izdesavalo.

Lukaku bi na ovoliko odigranih utakmica kakav god balvan bio, trebao moci protiv slabijih nakupiti barem 15ak ligaskih golova.

Ima razlog zasto je Guardiola tamo gdje jeste.

Ne bi on nikad dosao kod nas.

Svi su krivi osim balvana u napadu, jadan on nema Fabregasa da ga hrani loptama, nema igru koja mu odgovara da zabije 15 tap inova... Sirotan...

Preseliti smeće na klupu i da džedži na klupi do daljnjeg, beskoristan na terenu, čuj 7-8 dodira sa loptom za 90 minuta dan te jebo, pa koji kurac ga je Tuchel držao na terenu, nakon prvog poluvremena je imao 2 dodira od koga je jedan kick off...

Jadno, kritikovati trenera i taktiku mi nije rješenje, Lukaku je taj koji treba više da se dokaže i prilagodi, hajde da je on Messi ili Ronaldo pa da optimizuješ igru prema njemu....

Šteta je svake minute što je proveo na terenu...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.