Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Romelu Lukaku (2011-2014, 2021-2024, 36 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,9 hilj.
  • Pregledi 188,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Revealed : “Somebody told me once that Tuchel and Lukaku were chatting watching a Spurs match, Tuchel then said “There’s your daddy” about Antonio Conte as a joke, it did not go down well with Lukaku.

• Bliži se kurban bajram, arapi kupuju jedno od najveće teladi ikad, eto ti clickbait naslov relo za vijest o ponudi za lukakua    

• Volim što postaje poznat na forumu kao vreća govana, ponosan sam time što sam mu dao taj nadimak koji zaslužuje

Objavljene slike

Pa je li malouman da se za godinu dana ne može naviknuti na presing ili šta ? Opet ni to nije toliki problem, neće igra prospasti i presing ako jedan igrač kaska, to se može nadoknaditi ako ne može da trči neka se makar stane gdje treba.

To nije najveći problem problem je što je on panjina kroz čitavu sezonu od prijema lopte, tehnike i završnice

To nije najveći problem problem je što je on panjina kroz čitavu sezonu od prijema lopte, tehnike i završnice

Upravo.

Bukvalno najmanji problem je presing. Nit mi igramo uopste neki ultra jak presing, niti je neophodno da centarfor to ima u sebi. 
Ali osnovnu fudbalsku tehniku bi trebao imati igrac od 115 miliona eura.

Kad smo vec kod tehnike i kontrole lopte, koji su vam top 3 najbolja i najlosija igraca u klubu po tome?

Najboljih 3: Mount, Odoi, Kovacic

Najgorih 3: Sarr, Werner i Lukaku. (Mendya ne racunam jer je golman).

Izmedju ostalog, ali nije samo po tome. Havertz ima dobru kontrolu lopte, da je dribler i to naravno da nije ali zna kontrolisati loptu. Mene Havertz najvise podsjeca na Berbatova, Firmina, takav je to tip igraca. Dok su Werner i Lukaku uzasni u tom segmentu igre.

Pod tehnikom se dosta toga podrazumijeva. Mislim da je James top 3, možda čak i najbolji kad se sve sabere. Od igrača u polju Sarr daleko najgori, pa Werner. Lukaku također pri dnu, Havertz blizu vrha.

Općenito najbolji (najuspješniji) dribleri u ekipi su Loftus-Cheek, Kovačić i Kante. Njihovi driblinzi su zapravo iznošenja lopte kroz sredinu terena kada pretrče 2-3 protivnička igrača i izdrže nekoliko duela. Nemamo u timu igrača koji je uspješan u 1 na 1 situacijama kao što je to bio Hazard.

Žao mi čovjeka, taman je smislio i pripremio objavu na instagramu "Rom back" , "Never quit" , "shut your doubters"... i pokvariše mu ljudi čejf.

Šalu na stranu, fina utakmica, dobro izveden penal, odličan drugi gol slabijom nogom, bio je prisutan uglavnom, nudio se. Druga stvar je što nije dobijao nešto često loptu, ali to je naša priča ove sezone pa i ne čudi. Na kraju nije više mogao meda pa je i opravdano izveden s terena.

Najbolji strijelac ekipe, 14 golova u svim takmičenjima. Da je izvodio penale imao bi 26. :D

Dobar je bio danas. Dobar je bio i protiv Arsenala prvu i oba puta protiv Ville. Nije bio loš ni protiv Liverpoola. Sve ostalo je bilo manje-više katastrofa. Werner i Pulišić su mu bili jako blizu, a to mu odgovara. Ne samo da je dao golove, nego je i razmijenio neka dobra dodavanja. U 3-4-3 su mu saigrači daleko.

Sinoc su Pulisic jednom i Maunt dva puta propustili prilike da ga spoje sa golom. Nisu to bile neke nemoguce situacije, vec dobre pozicije unutar kaznenog. Ne sme to tako.
Osim toga, lepo smo ga sinoc koristili u igri.
Treba uigravati napadacke kombinacije da kad se on zagradi ledjima ka golu i odigra povratni pas jedan ili dva igraca odmah utrcavaju u taj prostor izmedju, a da igrac kome je pas vracen odmah iz prve pokusa da iskoristi taj visak.

Pa ovakav Lukaku i sa ovoliko zelje i truda je koristan. Lukaku nakon intervjua je beskoristan i u BiH ligi. 

Lukakuova igra zavisi od fizicke spreme, kada je fit tada ima snage i da kombinuje, i da se gradi i da utrcava u prostor, da kombinuje... on po meni mora jos smrsati i popraviti kondiciju da bi ga mogli jos bolje koristiti.

Zadnje dvije utakmice je poprilicno dobar bio.

Odlicna partija sinoc koju je okrunio golom, zasluzio je. Ako ce se ovako truditi i igrati ja nemam nista protiv toga da ostane. Izgleda da je i popravio malo odnose sa Tuchelom, a navijaci ce znati cijeniti trud i zalaganje, prvi ja od svih.

Smijesno je sto je samo u onoj situaciji kod gola imao vise dodira nego u citavoj utakmici protiv Watforda onomad ili s kim smo vec igrali kad je imao oko 5 dodira tokom citave utakmice.

Nek digne sebi cijenu i nek odjebe

Meni se čini da on sad igra za sebe.

Smijesno je sto je samo u onoj situaciji kod gola imao vise dodira nego u citavoj utakmici protiv Watforda onomad ili s kim smo vec igrali kad je imao oko 5 dodira tokom citave utakmice.

Palace. Ziyech na kraju dobi asistenciju.

Koliko god Lukaku bio dobar, ekipa trpi zbog njega kada je on na terenu. Mi ne mozemo igrati presing sa njim i to protiv boljih ekipa, onih najboljih nije dobro. Odbrambeni igraci imaju vremena na lopti, lahko dolaze zbog toga na nasu polovinu i lakse organiziraju napade.

Prodao bih ga i ne bi zalio. Zapravo Lukaku bi bio idealna zamjena ali od toga nema nista.

Dobro si to rekao. On trčkara, a oko njega Pulišić, Mount i ostali u punoj brzini ganjaju protivnika. Često se nije ni pritiskalo, odbrana je ostajala visoko i zato su na početku stvarali šansu za šansom.

Protiv pola timova u ligi ni ne treba neki presing da se igra. Stalno smo na protivničkoj polovini i tu Lukaku dobro dođe. Ali tu dolazimo i do druge polovine timova u ligi i jačih utakmica u kupovima i Ligi Prvaka gdje nam treba trka. Čak i na tim manjim utakmicama zna da bude neupotrebljiv. Zbog toga je najbolja opcija prodaja, jer rezerva neće htjeti da bude. Nek zabije nešto u zadnje dvije utakmice da mu cijena poraste.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.