Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Krizni period kluba

Istaknuti odgovori

Pozdrav blue army,ja sam novi ovde pa da iskažem i ja svoje mišljenje.Za razliku od vas ja iskreno nemogu da popljujem Abramovicha iako bi zbog ove zadnje odluke da se dovede ovaj debeli rado volio,jednostavno i suviše dugo navijam za ovaj klub od 1999.godine da bi sada blatio čovjeka koji je trećinu svog bogastva u naš klub uložio,uspjeh se nemože kupiti ali sa tim imaš veću osnovu da imaš ikakvu šansu da bilo šta osvojiš.Sa onim timom koga su predvodili Zola,JFH,TAF,Wise objektivno i nismo bili šampionski materijal,bili smo za domet da se izbori Lp bar kvalifikacije,evo nas danas nakon svega što smo prošli od 2003.do danas u eri ovoj uloženo je mnogo novca ali i osvojeno dosta trofeja,do tog perioda tačnije uzet ću vremensku liniju od 1990.do perioda kupovine Romana sami znate da su nam ambicije bile mediokritetske tipa Arsenala.To nije za nas.Mi zaslužujemo mnogo mnogo više.Objektivno nakon otkaza Di Matteu i nije bilo dosta kvalitetnih dostupnih trenera,trebate toga biti svjesni.Ja sam lično za Josea,on je taj koji nam može vratiti ratnički duh i niko više,ovaj debeli je tu privremeno ali svakako sam svjestan da je sposoban svojim neznanjem za ovo pola godine dovesti na rub ponora ili tačno u ponor,gore od ovoga nemože zasigurno.Sad što se tiče lige prvaka ove sezone i nisam očekivao da je osvojimo jer budimo realni i previše je se promjena desilo u klubu,ali za mene kao navijača ovog kluba 13 godina je prvorazredna BRUKA ispasti u grupnoj fazi,napravili smo nešto o čemu će zlobnici pričati nadugo i naširoko dugo dugo vremena.Propuštali smo sigurne prednosti,odbrana je pravila greške taktički smo nadigravani,nema dalje.Di Matteu hvala na svemu ali dozvoliti ispadanje u grupi Lp za mene bar je neoprostivo.Mogao sam proći i preko blamaže u Super kupu i Community shieldu itd ali jednostavno primarni ciljevi nisu ostvareni i to je poražavajuće.Novac je bacan na sve strane,neosnovano.Neka niko nezamjeri ali svaku ima svoju krivnju,Abramovichu se nemože prigovoriti jer stavite se u njegovu kožu da vi ulažete za jedan prelazni rok oko 300 miliona a da vam klub ispadne u grupnoj fazi Lp,mislim da bi se svi vi izbezumili.Proći će i ova godina bolna za nas,poslužit će kao lekcija svima a Romanu zna šta treba činiti sa pojedinim osobama u klubu.Release.Pozdrav.
  • Odgovori 1 hilj.
  • Pregledi 67 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Sve dok se u ovom klubu ne počne birati sastav i raspoređivati minutaža po zaslugama nećemo postati ono što želimo da budemo. Prezime na dresu ne smije biti bitnije od trenutne forme. Godine također n

• Zasluzeno nema sta. Mislim da ce ponedjeljak iskorisititi za neki team building za podizanje atmosfere, odlazak u pozoriste ili na neku operu ce ih duhovno pripremiti za nastavak sezone. Steta st

• Das ist Walter
    Das ist Walter

Lampard je već jednom dobio otkaz i ne treba mu još jedan. Zbog toga ne bi bio autoritet ali Terry možda bi. Ako ništa igrali bi zbog svojih supruga ili bi u protivnom bile jebane.

Objavljene slike

mozemo mi imati i najbolje i najskuplje igrace u citavoj ligi ali kakva nam je korist kad nemamo cvrstu ruku u svlacionici.Svaki prelazni rok kupujemo najboje igrace koji samo imaju visoka primanja, a klub ne biljezi dobar uspjeh.Kad pogledam Mancester Utd ljudi osvajaju titulu s Gigsom i Scolsom u ekipi, ljudi imaju unucice,a njihov najveci igrac je Sir Alex Ferguson,on njima igra sve,protiv ovakvih ekipa kao sto su Sautempton napadaju ih cijeli susret i uvjek traze gol vise,nema zatvaranja kao kod nas.Ova sezona je trebala da bude najbolja sezona za klub jer igralo se na dosta frontova a kako je krenulo ispast ce da je najgora sezona,ne kivim samo Beniteza za neuspjeh,i sam Dimateo je izgubio 4 trofeja,a Benitez kako je krenuo zasrat ce i ovo sto je ostalo,kod njega biljezimo dobre rezultate u gostimaali kakva nam je korist kad gubimo bodove kod kuce protiv Fulhama,QPR,Swansea,Sautemptona.Nama treba trener koji voli ovaj klub i koji zna kako treba raditi u Chelse-u, a to je Jose Mourinho.
Ništa mi nije bilo bolnije nego ispadanje u grupi lp,ispade da je sve to bilo poetska sreća kao što su zlobnici govorili..To je jedina stvar koja me je stvarno šokirala,jednostavno bio sam spreman na stranu skloniti sve neuspjehe u super kupu,community shieldu itd samo da nam nepriredi ovakvu blamažu.Bio sam spreman na početku sezone razbiti nos svakome ko bi mi rekao da smo dobru sadaku uplatili da bi osvojili lp,sada kada tog se sjetim,zlobnici su po svemu sudeći i bili upravu.Koliko si nam sreće donio Roby toliko si nas i izblamirao,mojim osjećajima prevagnulo je ovo prvo,cijenim te,ali zbog ispadanja u grupi naspram jednog Đubrentusa i Shaktara i zaslužio si to.
  • 2 sedmice kasnije...
Na pocetku sezone sam mislio da je kriza iza nas i da stvari konacno idu ka boljem i tako je i pocelo ali evo sada je situacija mnogo gora nego prosle godine...
Imali smo poprilicno buran ljetni prelazni rok, doveli smo par solidnih mladih igraca koji ce tek da budu klasa za buducnost...

Ali evo sada u timu imamo Benayouna. Pored toliko mladih igraca koje smo poslali na posudbu mi igramo sa Benayounom kojeg niko nece, koji ni na posudbi nije mogao da se izbori za prvi tim... Pogledajte nam samo klupu: Ferrera, Benayoun, Ake (koji je tu reda radi, da popuni broj igraca), jad i bijeda. A mi poslali Essiena u Real Madrid jer je nama visak a sinoc mu Katalonci meda nisu mogli.

Imas Benayouna na klupi a na posudbi KDB, Josh, Piazon, svi bolji od njega. Prodali Mirelesa a za Benayouna je izmislio fudbal...

I jos mnogo mnogo nelogicnih stvari. Ko vodi ovu jadnu politiku? Nakon potrosenih 80 miliona, mi i dalje muku mucimo sa Benayounom. Ko je zasluzan za dolazak Rafe? Mogu samo reci da Roman u klubu trenutno drzi najgore ljude od njegovog dolaska u Chelsea.
sve mladiće su po posudbama poslali
igra nam Bertrand na krilu, a u ekipu su ušli i ružni smrdljivi izraelac i Malouda
da ne zaboravimo da se u sezonu ušlo samo s 1 napadačem (Trollesom)
zaposlili su Beniteza i još ga nisu otpustili iako klub s njim tone sve dublje i dublje
nisu doveli NIJEDNO pojačanje u siječnju osim Dembe iako imamo poprilične rupe u ekipi

[b]#UPRAVA OUT[/b]
[quote name='chelseathebest' timestamp='1359824390' post='105530']
sve mladiće su po posudbama poslali
igra nam Bertrand na krilu, a u ekipu su ušli i ružni smrdljivi izraelac i Malouda
da ne zaboravimo da se u sezonu ušlo samo s 1 napadačem (Trollesom)
zaposlili su Beniteza i još ga nisu otpustili iako klub s njim tone sve dublje i dublje
nisu doveli NIJEDNO pojačanje u siječnju osim Dembe iako imamo poprilične rupe u ekipi

[b]#UPRAVA OUT[/b]
[/quote]

Upravo to, važno je da smo mi Piazona, De Bruynea i ostale poslali na posudbe, a to što će nam Bertrand igrati krilo nema veze...
Ma u redu to sve ali fali pravi trener. Trener kakv je bio Mourinho. Ovaj mazluv veze nema i sve dok je njega nizat će se loši rezultati. Nije mi jasan Abramovich ako ga nakon ovog ne otpusti.
neće ga otjerati do juna nema šanse.. do tad trpite ovakvu igru. jbg i meni je teško gledat ovako ali nadam se poslije juna da ću gledati Mourinha na klupi... do tad mi je samo važno da Lampard nastavi zabijati i stigne do 203 komada
[quote name='Kalouda' timestamp='1359826445' post='105576']
neće ga otjerati do juna nema šanse.. do tad trpite ovakvu igru. jbg i meni je teško gledat ovako ali nadam se poslije juna da ću gledati Mourinha na klupi... do tad mi je samo važno da Lampard nastavi zabijati i stigne do 203 komada
[/quote]
Kurac neće, druže. I ja sam tako mislio al isključivo zato što sam vjerovao da može u TOP 4 i bez managera. Za FSW-a sam znao da je karina od trenera, pa čak je i mene iznenadio koliko je loš. Vidjećemo.
Bertrand sa ovakvom igrom nece biti nikakav igrac. Ima potencijal, postujem, al' kume haj' nek' vise pokaze nesto. 23 godine su frejeru, pa necu ga cekati do 30 da dokaze da je kao A. Cole. Sad znam da ce biti da ja nemam pojma, al' gleda l' njega iko detaljno. Koristan k'o Mikel.
20 tekmi – 11 od prve minute, 9 kao izmjena.
Startao na protivnika po utakmici – 1.1 puta :S
Direktno uklonio opasnost – 1.1 po utakmici.
Blokirao suteve – 0.1 po utakmici :S
Eto neka nije na njemu da radi u odbrani, nek prenese loptu ili napadne (ipak ima go ove sezone)
Ne realno, mog'o je dosad malo vise pokazati. Imace podrsku navijaca, al za 2 godine ovako ce biti obicni prosjek. Hajmo Ryan-e!!!
[quote name='alkerone' timestamp='1359827486' post='105602']
Bertrand sa ovakvom igrom nece biti nikakav igrac. Ima potencijal, postujem, al' kume haj' nek' vise pokaze nesto. 23 godine su frejeru, pa necu ga cekati do 30 da dokaze da je kao A. Cole. Sad znam da ce biti da ja nemam pojma, al' gleda l' njega iko detaljno. Koristan k'o Mikel.
20 tekmi – 11 od prve minute, 9 kao izmjena.
Startao na protivnika po utakmici – 1.1 puta :S
Direktno uklonio opasnost – 1.1 po utakmici.
Blokirao suteve – 0.1 po utakmici :S
Eto neka nije na njemu da radi u odbrani, nek prenese loptu ili napadne (ipak ima go ove sezone)
Ne realno, mog'o je dosad malo vise pokazati. Imace podrsku navijaca, al za 2 godine ovako ce biti obicni prosjek. Hajmo Ryan-e!!!
[/quote]
Pošteno.

Eh sad da te pitam je li odigrao ijednu lošu utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji lijevog beka (osim one protiv Šahtara) u zadnjih godinu dana ?

PS. o ovome bi trebali raspravljati na njegovoj temi, a ne ovdje jer je momak zaista najmanji uzrok ove krize i to je minoran problem
[quote name='Wisey' timestamp='1359828067' post='105610']
Pošteno.

Eh sad da te pitam je li odigrao ijednu lošu utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji lijevog beka (osim one protiv Šahtara) u zadnjih godinu dana ?

PS. o ovome bi trebali raspravljati na njegovoj temi, a ne ovdje jer je momak zaista najmanji uzrok ove krize i to je minoran problem
[/quote]

Znam na sta mislis, ja sam se samo pozvao na neke rijeci gore. Samo sam htio reci da je malo bezveze sto se jos ceka - ti si svjedok da je danas njegov vrsnjak - Davide Santon ( ustvari malo je mladji) odigrao za predobro - e to mene smeta sto se jos "ceka" Ryan. Decko je solidan - talenat je nesto sto ne mozes reci da "imas" sa 23 godine, Sta je onda Oscar - genije?
Al ne bitno...
[quote name='alkerone' timestamp='1359840938' post='105664']
Znam na sta mislis, ja sam se samo pozvao na neke rijeci gore. Samo sam htio reci da je malo bezveze sto se jos ceka - ti si svjedok da je danas njegov vrsnjak - Davide Santon ( ustvari malo je mladji) odigrao za predobro - e to mene smeta sto se jos "ceka" Ryan. Decko je solidan - talenat je nesto sto ne mozes reci da "imas" sa 23 godine, Sta je onda Oscar - genije?
Al ne bitno...
[/quote]
Prije svega Santon nema debila za trenera nego gospodina Pardewa koji zna da bek ne moze igrati krilo ili obratno.
Pricekaj da dodje pravi trener pa da onda vidis kako Bertrand igra.
[quote name='alkerone' timestamp='1359840938' post='105664']
Al ne bitno...
[/quote]
A jebiga, đe jedan Didier bio u tim godinama ?
Teško je ispred onakvog Colea igrati u prvoj postavi regularno, ma da se zoveš i Roberto Carlos. I ja bih uzeo Ryana ispred Santona uvijek na lijevom beku, samo da kažem.
Meni lično smeta što mnogi dobijaju pogrešan dojam o ovom dečku, dojam koji je baziran na neutemeljenim kritikama zbog njegove igre na neprirodnoj poziciji.
Ima svakako puno razloga za ovu krizu, puno različitih gledišta, ali me jedna stvar baš trenutno kopka.
[b]Selekcija igrača.[/b]
Ajde nek mi netko molim vas kaže koji to od [i]velikih [/i]europskih klubova ulazi u sezonu s 2 napadača u cijeloj momčadi? S jednim koji je potpuno van forme i kojeg se čeka, i s jednim neprofiliranim koji realno nije za prvu postavu. Dakle Torres i Sturridge. Koliko napadača ima City? Tevez i Aguero, ne ide vam, ajmo van, Balloteli i Džeko unutra.
Kupili smo 5 mladih i potentnih napadačkih veznih, bravo. Gdje je napadač? Kako se ozbiljnom klubu može dogoditi takav propust?
Dođe Ba, ode Sturridge, opet ista stvar, bolje nego na početku, ali opet isto!
Što da želimo početi s 2 napadača, tko je rezerva? Jedan se ozlijedi, taktika mora patiti.
Tko je za to odgovoran? Pa nije Abramovič sportski djelatnik, menadžer, čovjek je ljubitelj kluba kao i mi s puno većom lovom, zato postoje sportski direktori. Kako su oni ovo objašnjavali?
Smiješna situacija.
Ako gospodin Benitez,koji je vrhnunski trener,kaže da nema krize,tko smo mi da mu proturječimo?
živio sarkazam!
prvi korak ka riješavanju problema je priznanje da problem uopće postoji.
navijači to vide,ali pametni Rafa i pametna uprava ne.
dok je tako,ništa od izlaska iz krize.
nemam reci za krizu,da li je debeli konobar kriv za to ili uprava vise ne znam ni sam...Promasenih investicija previse. Nikada mi nece biti jasno zasto je Benayon kupljen,ali nikada mi nece biti jasno dok sam ziv. Torresa da be spominjemo,verujem da ni njemu nije lako,bio si zvezda jedan od trojice najboljih u evropi,a sada si stvar podsmeha. Saljemo mlade nade na pozajmice,a oni tamo odlicni. Bruyne,Lukaku, Piazon..kako bi nam dobro dosli ovi igraci,pa mora i Mata nekada da odmori,Hazard, Lamps...znamo da ide Mikel na kup Africkih nacija, znamo da su moguce povrede i mi imamo i dalje premalo igraca,pored silnih miliona Romana?! Pa jebem mu zivot,taj Piazon,Bruyne Lukaku da su dobili prilike krizli bi po terenu da se dokazu, da se proguraju da stave utisak... Pored miliona i miliona mi nemamo po 2 igraca za svaku poziciju,konkurenciju za tim....To je o strukturi. O idiotskom treneru ne znam vise sta da kazem a da nisam rekao... Kaze zabijamo na treningu, i ja sam davao golove na treningu,a na utakmicama nisam (odbrana sam bio, da ne mislite svasta :P ) ...koga zanimaju treninzi,koga? Jedino FSW-a... Kao sto su mnnogi rekli,treba nam autoritet u svlacionici i da neko lupi o sto,motivise igrace....primer Mourinhno (dokumentarac ili Zlatanova knjiga,ne mogu da se setim) kaze,odigram lose prvo poluvreme i dodje Mou u svlacionicu,kaze "Sto se brukas po terenu,bolje izadji napolje iz igre,ugrao si kao k***c...a onda pukne inat u glavu i izadjem napolje dam 2 gola i pobedimo. E TO NAMA TREBA... da im neko spusti njuske izdignute i da ih motivise na pravi nacin i da im stalno ubacuje samopouzdanje ali i zestoke kritike,a to FSW NEMA! Da je Mourinho bio na klupi protiv Sautemptona, posle 2:0 dali bi im jos 5 komada i 10 ako mozemo,ali neeee, Benitez rekao ma samo napred momci,dobili smo utakmicu...nemojte se umarati..

Sve u svemu ovaj idiot nas je sjebao da se necemo jos 2 sezone oporaviti,jos ako puni glave igracima,onda smo tek naderali. Da je ovo sa Di Matteom ne bi se toliko stresirao,jer sam znao da voli klub i da za njega zivi i da ga voli,a ne kao ovo djubre.

Ovaj klub volim i svaki me poraz boli,ne zbog tudjih (drugara, poznanika itd) reci,nego zbog toga[color=#0033ff] [/color]sto taj Chelsea

[color=#0000ff][size=4]VOLIM SVIM SRCEM I ZATO STO JE MOJE SRCE PLAVO UPRAVO ZBOG NJIH! [/size][/color][size=4] uvek ce biti takvo,pa makar otisli u petu ligu i ode Abramovic i padnemo finansijski i u svakom pogledu,opet cu za njih navijati jer ih volim i uvek cu! [/size]

Glavu gore kriza ce proci,otici ce i debeli konobar,pa cemo se opet radovati uspesima.
[img]http://i.imgur.com/WeACIvi.jpg?1[/img]

Evo do sada u ligi, pod Di Matteom smo imali samo 2 poraza, i to od Uniteda krađa (2 crvena + gol iz ofsajda) i protiv WBA u gostima, zasluženo. 3 remija, protiv QPR-a u gostima, bile velike tenzije Terry-Ferdinand svašta nešto, svi su samo čekali da se utakmica što prije završi - 0:0, i dalje smo bili prvi na tabeli. Zatim protiv Swansea u gostima, usljed loše forme, primamo nesretan gol u 88. minuti za 1:1 i utakmica poslije te, protiv Liverpoola takođe 1:1. Pobjedili Arsenala i Tottennhama u gostima, Newcastlea 2:0, primili prvi gol protiv Norwicha ali opet preokrenuli. Sjajan fudbal se igrao. Naročito protiv Tottenhama na White Hart Laneu, kada smo ih razbili igrom, sjajna utakmica. Uniteda takođe razbili, ali sudije nismo.

Dođe Debeli, i popuši 3 utakmice (u ligi samo govorim) protiv West Hama u gostima 3-1 (!!) najgore od svega je što su nas razbili igrom. Zatim još veći šok protiv posljednjeg na tabeli QPR-a poraz kući (!!!!!) 0-1. I sad ovaj zadnji protiv NUFC-a 3-2 u gostima. Gdje smo ih prošle godine sa AVBom na čelu, razderali 0-3, a sva tri gola dali bivši igrači (King Salomon, Stu i naravno Didier). Idiot je imao protiv Sotona i protiv Readinga 2 gola prednosti (2-0) i u obje utakmice rezultat bude 2-2. Pa da se ovo desilo Ditteu, Roman bi ga 3 puta otpustio. I to ne na fin način, nego SMS-om u sred noći, ipak je on legenda kluba!!

I još o legendinoj sudbini (Super FL8) odlučuju mrtvi debeli konobar i onaj polumrtvi nigerijski tuljan, Emenalo.
Ništa nam u ovim teškim trenucima ne ostaje nego sjećanje:

http://www.youtube.com/watch?v=gcHY8qTYhnA

Kakvo zajedništvo... Tim, ekipa, klupa, osoblje, navijači, uprava, gazda. Ma svi skupa, svi Chelsea. Što nas jebaste dušmani.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.