17. novembar 2012.13 god. comment_89259 Ova tema nikad ne bi trebala pod kljuc jer ce kriza uvijek biti... Prijavi
17. novembar 2012.13 god. comment_89262 nemojte dramit, da je Danny zabio 2 od onih svojih 4-5 mrtvih Å¡ansi nebi imali Å¡to za reć, sve bi bilo super -.- Igrali smo jako obro, stvarali prilike al nakoon toga dolazi problem Danny je bio u kao Å¡to rekoh par mrtvih Å¡ansi, joÅ¡ ajde nije dugo igrao nema kontinuitet ali bar jednu dvije je morao ućerat u gol, a sad da Äekamo opet njega da se ufura i opet se izgubi 2 godine nema smisla, oÄito je da fali klasa u napadu koja se mora nadoknadit, ovo treba svhatit kao da Dannyu nije bio dan a s druge strane Myhilu jest (Å¡to i jest frajer je Äuda branio) i treba mu davat priliku do poÄetka prijelaznog roka, a onda kako god da se situacija odvijala trba dovest napdaÄa, sad dali Äe bit dovoljno samo prodat Torkea i vratit Luksa ili će Roman morat posegnut za novÄanikom prepustimo da odluÄi Danny i njegove izvedbe na terenu. Isto tako problem je Bertrand u 2 tekme zajebo 3 gola, oÄito joÅ¡ nije sazrio za veliku minutažu i ozbiljne utakmice, neka njega kao back up-a i nek upija na treninzima dok je Cole tu... Prijavi
17. novembar 2012.13 god. comment_89269 klatenburg je najviše kriv za ovu krizu svojim odlukama Prijavi
17. novembar 2012.13 god. comment_89270 [quote name='Vinko' timestamp='1353186791' post='89262'] nemojte dramit, da je Danny zabio 2 od onih svojih 4-5 mrtvih Å¡ansi nebi imali Å¡to za reć, sve bi bilo super -.- Igrali smo jako obro, stvarali prilike al nakoon toga dolazi problem Danny je bio u kao Å¡to rekoh par mrtvih Å¡ansi, joÅ¡ ajde nije dugo igrao nema kontinuitet ali bar jednu dvije je morao ućerat u gol, a sad da Äekamo opet njega da se ufura i opet se izgubi 2 godine nema smisla, oÄito je da fali klasa u napadu koja se mora nadoknadit, ovo treba svhatit kao da Dannyu nije bio dan a s druge strane Myhilu jest (Å¡to i jest frajer je Äuda branio) i treba mu davat priliku do poÄetka prijelaznog roka, a onda kako god da se situacija odvijala trba dovest napdaÄa, sad dali Äe bit dovoljno samo prodat Torkea i vratit Luksa ili će Roman morat posegnut za novÄanikom prepustimo da odluÄi Danny i njegove izvedbe na terenu. [b]Isto tako problem je Bertrand u 2 tekme zajebo 3 gola, oÄito joÅ¡ nije sazrio za veliku minutažu i ozbiljne utakmice, neka njega kao back up-a i nek upija na treninzima dok je Cole tu...[/b] [/quote] Pa Bertrand i Cesar su jedini koji mogu dobiti prolaznu ocjenu u zadnje dvije utakmice. Prijavi
17. novembar 2012.13 god. comment_89274 [quote name='VahaCFC' timestamp='1353188800' post='89270'] Pa Bertrand i Cesar su jedini koji mogu dobiti prolaznu ocjenu u zadnje dvije utakmice. [/quote] nemislim na onu Liverpoolovu nego onu Shakhtar i danas, ÄovjeÄe pa on bi trebao igrat beka a non stop je u Å¡esnaestercu, Å¡ta bi moja baba trebala prijeÄit prolaze i centarÅ¡ute s boka ? Protiv Shakhtara 2 i danas jedan je primljen tako Å¡to je centrirano s njegove strane a on je negdje brao salatu... Za Cesara se slažem on se stvarno pokazuje u dobrom svjetlu. A u tekmu protiv Liverppola smo isto bili dobri enznam zaÅ¡to samo njih 2 prolaznu ocjenu, nije Pool niÅ¡ta ozbiljno napravio dok je Chelsea imao uz gol joÅ¡ par prilika ali neiskoriÅ¡tenih nažalost, makar o tome nema smisla davno je proÅ¡lo pa je i sjećanje malo maglovito. Prijavi
17. novembar 2012.13 god. comment_89278 Konfuzija medju igracima ako je rezultat nepovoljan. Ne postoji tacan plan igre u tim momentima. Mata, Hazard i Oscar u zelji da nesto iskombinuju, naprave, urade jako su cesto preblizu jedan drugome, kad bilo ko od njih ima loptu, sto stvara guzvu na tom delu terena i smanjuje sirinu napada. Kad se protivnik organizovano brani, secka svaki napad i sprecava pas-igru, logicno je prebaciti teziste na bokove i pokusati centarsutevima. Tu se javlja novi problem; Nijedan od napadaca Chelsea nema potrebne kvalitete da igrom u vazduhu stvori problem protivniku. Centarsutevi ne prolaze, momcima ostaje da bezidejno kruze oko protivnicke odbrane, pokusaju na silu da uguraju loptu u sesnaesterac ili u gol, i to se obicno plati nekom kontricom, ili sa 2 gola iz isto toliko pokusaja. Zato ja oduvek potenciram napadace tipa Gomez, Llorente... Sad im mogu i Dzeka pridruziti, jer me je ove sezone vec vise puta razuverio. Oni igraju u timovima koji nastoje da kroz pas i tecnu igru dodju do situacije za gol, ali su isto tako opasni i kad se igra na centarsuteve, preskace sredina terena. Uvek mogu zapretiti iz vazduha ili spustiti loptu nekom od brzonogih igraca, i time prakticno iz deganzirane lopte stvoriti sansu. Nedostatak koncentraije u odbrani, posebno na stoperskim pozicijama. Terry je taj koji drzi konce odbrane, koji pomera figure po tabli. Kad njega nema, kao da imamo rupu u tom delu terena. Posebno ako je situacija kao danas, pa ne igraju ni Cole ni Bane, odbrana nema svog vodju, koji moze svojim iskustvom, posebno na mentalnom planu da pokrene ostale, tim se tesko brani. Pre januara se ne moze mnogo sta bitno promeniti, jer osnovni elemenat ofanzivne igre - pravog napadaca nemamo. Ono sto se moze uraditi je popraviti disciplinu u igri, posebno u odbrani. A u januaru ocekujem konkretne poteze. Prijavi
18. novembar 2012.13 god. comment_89305 Stegnuti odbranu i popraviti realizaciju. Mada nas vise jebe ovo drugo. Previse fulamo. Realizacija je najveci problem u nasoj igri. Prijavi
18. novembar 2012.13 god. comment_89314 [quote name='Whisper#2' timestamp='1353191601' post='89278'] Konfuzija medju igracima ako je rezultat nepovoljan. Ne postoji tacan plan igre u tim momentima. Mata, Hazard i Oscar u zelji da nesto iskombinuju, naprave, urade jako su cesto preblizu jedan drugome, kad bilo ko od njih ima loptu, sto stvara guzvu na tom delu terena i smanjuje sirinu napada. Kad se protivnik organizovano brani, secka svaki napad i sprecava pas-igru, logicno je prebaciti teziste na bokove i pokusati centarsutevima. Tu se javlja novi problem; Nijedan od napadaca Chelsea nema potrebne kvalitete da igrom u vazduhu stvori problem protivniku. Centarsutevi ne prolaze, momcima ostaje da bezidejno kruze oko protivnicke odbrane, pokusaju na silu da uguraju loptu u sesnaesterac ili u gol, i to se obicno plati nekom kontricom, ili sa 2 gola iz isto toliko pokusaja. Zato ja oduvek potenciram napadace tipa Gomez, Llorente... Sad im mogu i Dzeka pridruziti, jer me je ove sezone vec vise puta razuverio. Oni igraju u timovima koji nastoje da kroz pas i tecnu igru dodju do situacije za gol, ali su isto tako opasni i kad se igra na centarsuteve, preskace sredina terena. Uvek mogu zapretiti iz vazduha ili spustiti loptu nekom od brzonogih igraca, i time prakticno iz deganzirane lopte stvoriti sansu. Nedostatak koncentraije u odbrani, posebno na stoperskim pozicijama. Terry je taj koji drzi konce odbrane, koji pomera figure po tabli. Kad njega nema, kao da imamo rupu u tom delu terena. Posebno ako je situacija kao danas, pa ne igraju ni Cole ni Bane, odbrana nema svog vodju, koji moze svojim iskustvom, posebno na mentalnom planu da pokrene ostale, tim se tesko brani. Pre januara se ne moze mnogo sta bitno promeniti, jer osnovni elemenat ofanzivne igre - pravog napadaca nemamo. Ono sto se moze uraditi je popraviti disciplinu u igri, posebno u odbrani. A u januaru ocekujem konkretne poteze. [/quote] U prvu si starac u svemu sto si napisao.A sto se tice Dzeke,ja mislim da bi on kod nas sa ovim veznim redom natrpao se golova.On u Cityju dobija malo sanse za igru,a i kad je dobije skroz malo dobija lopti od veznog reda,a ono sto dobije to i iskoristi,i vise iz polusansi daje golove.Ovo je naravno moje misljenje,iako bi ja svakako vise volio vidjeti u januaru El Tigra Prijavi
18. novembar 2012.13 god. comment_89320 Neću reći da je jedini problem naÅ¡a igra u fazi obrane, ali sam siguran da je najveći, veći i od problema realizacije, a miÅ¡ljenja sam da uzrok cijelog tog problema leži u cijeloj ovoj sezoni općenito kada prelazimo na novi stil igre. U ovoj, kako je nazivamo, tranzicijskoj godini naÅ¡e momÄadi prilagoÄ‘avamo se novom stilu igre, igre koja s ovim setom igraÄa viÅ¡e ne može biti onakva kao Å¡to je bila u proÅ¡lim vremenima - iznimno Ävrsta, muÅ¡ka, beskompromisna, razbijaÄka. Sada, ugledajući se najviÅ¡e na mrsku nam Barcelonu, pokuÅ¡avamo igrati na gol viÅ¡e, lijepo, leprÅ¡avo, poletno, u klubu žele igru koju će biti užitak gledati. Mogu reći da se i slažem s tom politikom jer bez Drogbe ili bar igraÄa poput njega onaj stari stil Chelseaja viÅ¡e ne može opstati. Moramo shvatiti da i male promjene trebaju vremena da sazriju i legnu na svoje mjesto, a ne moram ni priÄati koliko vremena treba ovakvoj promjeni kao Å¡to je mi radimo. Mi okrećemo smjer plovidbe za 180 stupnjeva, ali moramo biti svjesni da je u toj promjeni jedan od kljuÄnih faktora vrijeme. Sada, u želji da ostvarimo tu ciljanu igru, Äesto zaboravljamo da imamo i mi gol u koji protivnik može utrpat loptu, zaboravljamo vlastite defenzivne zadatke. Na poÄetku nisam rekao da je problem obrana, nego igra u fazi obrane, a pri tome mislim na igru cijele momÄadi u trenucima kada protivnik ima loptu. Ove godine, za razliku od proÅ¡le, nema kohezije u naÅ¡im redovima, oni su skoro pa strogo podjeljeni na obrambeni i vezni red te napad,. ÄŒesto naÅ¡a 4 braniÄa ostaju sami na Å¡irokom prostoru protiv viÅ¡e protivnikovih, a tako je se teÅ¡ko braniti. Ti momci trebaju imati punu potporu veznog reda i napada, a u veeeelikoj većini utakmica ove sezone to nije bio sluÄaj. Robbie mora momcima utuviti u glavu da mogu zaboraviti lov na trofeje ako ćemo primati doslovno glupe golove ( 90 % primljenih golova ove sezone su glupi golovi, na razini amaterizma ). Pogledajte unatrag, vidjet ćete koliko smo samo utakmica mi bili oni koji su primili prvi pogodak. U svoj toj želji da igramo lijepo i zabijemo gol, mi nerijetko zaboravimo na obranu i primimo takav uÅ¡ljiv gol da ti se kosa na glavi diže. Tada je naravno već, može se reći, kasno; tada u naÅ¡im redovima organizacija skoro pa prestaje postojati, igra se na silu, gubi se raspored i plan igre, igra nam prestaje imati glavu i rep. Ova momÄad je mlada, može se reći i nedovoljno iskusna, da okrene rezultat kao Å¡to to radi recimo United. PsiholoÅ¡ki teret na leÄ‘ima je isti, ali je razlika u tome kako se mi nosimo s tim teretom. Umjesto da se primirimo, saberemo glave, krenemo od nule iako smo u rezultatskom deficitu, naÅ¡i igraÄi žele na brzinu i bez velike organizacije zabiti taj gol pa mi nerijetko takva igra ispada i smjeÅ¡na. Naravno da u toj zbrci ni napadaÄi ne mogu odraditi ono Å¡to se od njih traži. Klupski psiholozi trebaju razgovarati s igraÄima i uÄiti ih mentalnoj stabilnosti Å¡to bi bilo od velike koristi u situacijama kada rezultat nije povoljan za nas. To, istina, može pomoći, ali to nije pravo rjeÅ¡enje. Ono će samo doći vremenom i iskustvom naÅ¡ih igraÄa. Ne zaboravimo da je ovo ta tranzicijska sezona, sezona Chelseajeve preobrazbe i ( iako nam je to svima teÅ¡ko ) ne dižimo previsoko ljestvicu vlastitih oÄekivanja. Prijavi
20. novembar 2012.13 god. comment_89704 ovo što smo do sada nazivali krizom je mala maca...prava kriza tek sad slijedi Prijavi
20. novembar 2012.13 god. comment_89705 Sada mozemo slobodno, oficijalno reci da je ovo krizaa i to kakva. Prijavi
20. novembar 2012.13 god. comment_89714 kriza da nemoze biti gora,svake sezone imamo problema u Novembru kad je gust raspored,vec 8 utakmica zaredom primamo bar jedan pogodak.Trener ima moju potpunu podrsku da nastavi raditi i ako mislim da ako ne pobijedi Citya da ce nastat nemir i to veliki. Prijavi
20. novembar 2012.13 god. comment_89756 koji k je s ovim 11 misecom uvik kod svakog trenera u pm i jos tek raspored taman za polizat prste Prijavi
21. novembar 2012.13 god. comment_89907 Uzasan novembarski raspored, povrede igraca, reprezentativne obaveze, konstantno forsiranje istih igraca.... Sve je to dovelo do katastrofalnog niza rezultata za koji je ceh platio ko drugi, nego trener... Ko god da zameni Robbie-a imace laksi posao, bas zato sto se novembar blizi kraju, povredjeni ce se vratiti, raspored opet normalizovati. Niz pogresnih poteza kluba jos pre pocetka sezone znatno je pomogao ovakvom razvoju dogadjaja. Ako se vec znalo da Stooge nece dobiti pravu sansu(a znalo se je), zasto nije doveden napadac da odmeni posrnulog Torresa ?! Dosao je Marin, koji je dobra alternativa standardnima, ali nikako da se vrati u takmicarski ritam. I sad kad je konacno uspeo, nije mu data sansa. Otisli su Meireles i Essien, koji su takodje imali vaznu ulogu u rotaciji i ocuvanju svezine igraca. Nije doveden jos jedan stoper, a i Bruma i Kalas opet na pozajmice... Tesko je sa tri reprezentativna stopera gurati sezonu na toliko frontova. Piazon je spreman za prvi tim, i mogao je igrati na svim utakmicama, osim Arsenala i Uniteda, i time sauvati Matu, Oscara, Hazarda za vazne utakmice, ali je i to propusteno... Epilog svega ovoga ne moze biti gori... Losa serija rezultata udaljava tim od borbe za titulu, od milosti Shaktara zavisi prolaz u dalju fazu LS... Resenje koje je klub izabrao svakako nije najbolje, ali je najlakse... Okriviti trenera za sve, najuriti ga a zatim naci novu budalu koja ce slusati sta mu se kaze. Nadajmo se da ce sledeci imati muda da bordu u lice kaze sve sto ne valja, i da ce se situacija promeniti na bolje. Prijavi
21. novembar 2012.13 god. comment_89983 Krize nema,jedino je stvar u tome sto je vlasnik kluba jedan nepismeni kriminalac koji nema veze sa fudbalom,otpusta trenera koji je klubu doneo najvecu slavu i uzeo najvredniji trofej,a u ekipi mu igraju 2 igraca koji se vode kao napadaci,a nisu sposobni da ugraju ni u petlicima...Inace njih dvojica imaju nedeljnu platu od 275000 funtu,a za te pare i moze da plati napadaca kog pozeli,a ne da mu igraju ovakvi retardi... Prijavi
22. novembar 2012.13 god. comment_90218 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1353515440' post='89988'] Ljudi da li je istina da je Eva otišla ? [/quote] Nemoj se time ni saliti!!! Prijavi
22. novembar 2012.13 god. comment_90220 [quote name='ELEMENT10' timestamp='1353568779' post='90218'] Nemoj se time ni saliti!!! [/quote]ja ako je protiv Fulhama ne vidim na klupi liÄno idem u London da se obraÄunam sa ruskom mafijom ! Prijavi
22. novembar 2012.13 god. comment_90232 De ÄoeÄe ljudi Å¡ta vam je, jel vam Eva važnija od Dittea?? Prijavi
27. novembar 2012.13 god. comment_91459 Ovaj klub je postao smeÅ¡an zadnjih mesec dana,imamo mladu ekipu,koja tek treba da stasa za par godina...nije joÅ¡ ni decembar,mi smo već promenili trenera katastrofa..i Å¡ta je reÅ¡enje,kupi novog napadaÄa za 60 miliona evra sramota za ÄŒelzi,nema nikakvog plana,troÅ¡imo vreme na rasprave oko sudija,rasizma i kojekakvih gluposti koje nemaju veze sa fudbalom a za to vreme Ferguson nas jebe u dupe.Kad nam Long iz WBA daje gol glavom treba Äovek da se zapita u kom pravcu smo krenuli. Dobili smo novog trenera,kakav god da je naÅ¡ je sad i ponovo se ne posvećuje pažnja samoj igri nego se galama diže o tome dal Gvardiola preuzima klub!!!! Nemamo kontinuitet,doslednost i istrajnost!!!! Ovo je gore nego žuta Å¡tampa,od voljenog kluba imamo sad ZVEZDE GRANDA!!!! Sramota za Upravu!!! Prijavi
28. novembar 2012.13 god. comment_91720 Desava se ono sto sam i predvideo. A to je da je januar jedina sansa za neke bitnije promene. Ovaj igracki kadar je dobar, ali nepotpun. Napadac, u pravom smislu te reci i tehnicki potkovaniji veznjak mogu resiti puno toga. Ali nista pre januara. Prijavi
28. novembar 2012.13 god. comment_91734 Tehnicki potvovan i iskusan veznak... Mislim da nam prije svega u vezi nedostaje autoriteta, iskustva... Neko kao Lampard, Ballack... Prijavi
28. novembar 2012.13 god. comment_91739 [quote name='ADiS' timestamp='1354139629' post='91734'] Tehnicki potvovan i iskusan veznak... Mislim da nam prije svega u vezi nedostaje autoriteta, iskustva... Neko kao Lampard, Ballack... [/quote] Mislim da nam najvise nedostaje da se iz proslosti preselimo u sadasnjost. Ballack je davno otisao, Lamps ce po svemu sudeci za njim. Nema vajde od kukanja za njima, i prizivanja da se vrate. Prijavi
28. novembar 2012.13 god. comment_91750 Fali tu pametna glava u Upravi da pokaže neke stvari Romanu, a onda nam tek fali napadaÄ. NiÅ¡ta viÅ¡e zasad. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.