2. decembar 2012.13 god. comment_92504 ali zar nije bolje bit ispred konkurenciji nego da se kopira konkurencija Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92526 Malo ste otiÅ¡li van teme, ali dozvolit ćemo. To je sad stvar ukusa. Nekom se sviÄ‘a ono Å¡to forsira Barcelona. Meni liÄno ne. Ja volim igru koja se sastoji u Ävrstoj sredini terena, presingu, jako puno trke i Å¡to manje dodira da se doÄ‘e do gola, sa naravno puno Å¡uteva i centarÅ¡uteva. Ne volim pimplanje, peglanje lopte i stvari koje se ovoj ekipi Chelseaja Äesto znaju dogoditi. Mislim, sve je to lijepo i krasno za gledati ali niÅ¡ta efikasno. Tek onda kad se odigra dupli pas, akcija u dva-tri dodavanja i Å¡ut po golu, tek onda možeÅ¡ doći i do pogotka. Tako je to. Od zadnjeg naÅ¡eg gola protiv WHU koji je klasika akcija pa do recimo kontre Mate i Hazarda protiv Norwicha. To je ono Å¡to Chelsea predstavlja. MeÄ‘utim, s taktiÄkog pogleda mislim da nije lako igrati na taj naÄin jer imamo previÅ¡e igraÄa koji ne doprinose u defanzivi. Recimo, jedan Mata je meÄ‘u fiziÄki najslabijim igraÄima u cijelom prvenstvu, ako ne i najslabiji. Isto tako Hazard nema u sebi osjećaj odgovornosti da isprati igraÄa, da zatvori na pravom mjestu, presijeÄe loptu itd. Tako da je već tu teÅ¡ko uspostaviti balans i zbog toga smo kod Robbieja primali dosta golova. Naravno, nije pomoglo ni loÅ¡a forma odbrane, ali to je posljedica gore navedenog. Na tome se radilo i za ispravljanje takvih stvari treba vremena. Druga stvar je ipak puno važnija, a to je da ovoj novoj ekipi nedostaju karizme, nedostaju pravi lideri na terenu. To igraÄi izmeÄ‘u sebe moraju rijeÅ¡iti, neko se mora nametnuti jer ne može ovako. U novoj generaciji nedostaje upravo to, najviÅ¡e. Roman treba nekoliko stvari napraviti da bi njegova igraÄka krenula u boljem smjeru, a prva u nizu jeste Å¡to prije otjerati ovo govno s klupe, barem za poÄetak. Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92527 Najjace su ove "neplanske" diskusije. Formirati ekipu sa mladim igracima je mac sa dvije ostrice. Dobijes mladost, dobijes talenat i erupciju kreativnosti ali izgubis iskustvo, psihu ekipe i moral. Ovo troje dolazi s vremenom. Sta cemo, samo mozemo cekati i nadati se da ce se sve sloziti. Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92565 [quote name='Wisey' timestamp='1354452728' post='92526'] Malo ste otiÅ¡li van teme, ali dozvolit ćemo. To je sad stvar ukusa. Nekom se sviÄ‘a ono Å¡to forsira Barcelona. Meni liÄno ne. Ja volim igru koja se sastoji u Ävrstoj sredini terena, presingu, jako puno trke i Å¡to manje dodira da se doÄ‘e do gola, sa naravno puno Å¡uteva i centarÅ¡uteva. Ne volim pimplanje, peglanje lopte i stvari koje se ovoj ekipi Chelseaja Äesto znaju dogoditi. Mislim, sve je to lijepo i krasno za gledati ali niÅ¡ta efikasno. Tek onda kad se odigra dupli pas, akcija u dva-tri dodavanja i Å¡ut po golu, tek onda možeÅ¡ doći i do pogotka. Tako je to. Od zadnjeg naÅ¡eg gola protiv WHU koji je klasika akcija pa do recimo kontre Mate i Hazarda protiv Norwicha. To je ono Å¡to Chelsea predstavlja. MeÄ‘utim, s taktiÄkog pogleda mislim da nije lako igrati na taj naÄin jer imamo previÅ¡e igraÄa koji ne doprinose u defanzivi. Recimo, jedan Mata je meÄ‘u fiziÄki najslabijim igraÄima u cijelom prvenstvu, ako ne i najslabiji. Isto tako Hazard nema u sebi osjećaj odgovornosti da isprati igraÄa, da zatvori na pravom mjestu, presijeÄe loptu itd. Tako da je već tu teÅ¡ko uspostaviti balans i zbog toga smo kod Robbieja primali dosta golova. Naravno, nije pomoglo ni loÅ¡a forma odbrane, ali to je posljedica gore navedenog. Na tome se radilo i za ispravljanje takvih stvari treba vremena. Druga stvar je ipak puno važnija, a to je da ovoj novoj ekipi nedostaju karizme, nedostaju pravi lideri na terenu. To igraÄi izmeÄ‘u sebe moraju rijeÅ¡iti, neko se mora nametnuti jer ne može ovako. U novoj generaciji nedostaje upravo to, najviÅ¡e. Roman treba nekoliko stvari napraviti da bi njegova igraÄka krenula u boljem smjeru, a prva u nizu jeste Å¡to prije otjerati ovo govno s klupe, barem za poÄetak. [/quote] slažem se posebno ovo vezano za naÅ¡u defanzivu mislim da je potreban neki dobar trener koji će natjerat sve igraÄe momÄadi, zvao se on Hazard ili nekako drugaÄije, da uvijek da 150% od sebe i u defanzivi recimo kao Å¡to Klopp radi u Dortmundu, ima momÄad prepunu mladih zvijezda tipa Gotze ili Reus, ali uÄinio je da oni straÅ¡no doprinose defanzivi (općenito cijela momÄad i onaj njihov famozni presing bez lopte) ako već tražimo neki uzor, ja bih gledao Dortmund, to je nogomet, napadaj s 10 igraÄa, brani se s 10 igraÄa naÅ¡ nogomet ide ovako - napadaj s 5 igraÄa, brani se s 5 igraÄa, a to je savrÅ¡en recept za neuspjeh ovo pomalo kopiranje Barce mi se nikako se sviÄ‘a, naÅ¡i rezultati pate zbog toga...igraÄi Å¡etaju oko protivniÄkog kaznenog a nitko ne želi pucati igraÄi moraju shvatiti da se neće uÅ¡etati s loptom u gol, bio protivnik United ili Hull City možda jednostavno ove naÅ¡e 3 desetke ne mogu sve biti u prvoj postavi, možda to nije dobar balans iskreno, ja se ne sjećam utakmice protiv bilo kojeg jaÄeg protivnika ove sezone da sam bio potpuno uvjeren da ćemo dobit i da sve imamo u svojim rukama Arsenala nisam gledao, a ako netko spomene da smo razvalili Tottenham, to uopće nije istina utakmica je bila neizvjesna cijelo vrijeme, Tottenham je bio Äak i konkretniji po igri, ali presudila je kvaliteta Hazarda i Mate Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92573 Ma glavni problemi su menadjer i napad . Ne moze Chelsea nikako biti konstantan kad stalno mijenjaju menadjere . Momci se taman naviknu na AVB , dodje RDM naviknu se na RDM-a , dodje BEnitez i tako u krug ne ide to tako . Jedan ozbiljan klub treba da ima stabilnost na klupi . Roman mora shvatiti da uspjeh ne dolazi preko noci , barem ne u fudbalu . Mora proci neko vrijeme , jos imajte u vidu da je ovo tranzitna sezona kad prelazimo iz defanzive ( nekad je to bio klasicni bunker) u veoma napadacko stil igre . Drugi razlog je napada . Za primjer uzimam MUFC , ne igraju dobro , odbrana im je katastrofalna , po utakmici primaju 2 gola , ali napad koristi svoje sanse i oni prime 2 gola ali isto tako i daju 3 ili 4. Dok kod nas je obrnuto povedeno , imamo jos dosta prilika ne dadnu go i onda prime po koji go . Treba napada(citaj Torres) poceti koristiti svoje sanse . Pa jedan Chicharito je par puta ove sezone izvadio MUFC iz govana a da ne pricam o RVP-u ili Rooney-u . Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92583 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1354378693' post='92358'] Sreca pa su ljudi ovakvih razmisljanja u proslosti bili daleko od fudbalskih terena i trenerskog posla. Po tvojoj logici, sadasnji fudbal bi trebao izgledati kao onaj od prije 50 godina, bez presinga, bez duel igre, sa vunenom loptom, bez ovakve kretnje igraca i bez svega ostalog sto je fudbal uzdiglo na profesionalni nivo koji sa trenerske pozicije izgleda ponekad kao nauka. Fudbal je nesto sto iz godine u godinu dozivljava promjene i nesto sto se konstantno mijenja. Fudbal je "putujuci" fenomen. Fudbal se razvijao i napredovao zahvaljujuci ljudima koji su mogli vidjeti metar duze u odnosu na obicne smrtnike. Da nije bilo Ajaxa koji je u velikoj mjeri zasluzan za napredak ove igre, ko zna koliko bi godina trajala stagnacija fudbala. Kakvo gubljenje identiteta pobogu? Ako nastavimo pratiti ovu logiku dodje se do toga da su sve najbolje lige svijeta izgubile svoj identitet onog trenutka kada su od Ajaxa poceli preuzimati 4-3-3 formaciju, nacin igre sa loptom, nacin igre bez lopte i pas igru. Farcelona je svoj identitet izgubila odavno, zar ne? Velika doza zatucanosti je prisutna u ovakvom razmisljanju, moram priznati. Svaka ozbiljna ekipa ce uvijek pratiti trendove koji donose rezultate. Talas dobrih rezultata privlaci paznju ostalih ekipa i one uskoro preuzimaju sve ono sto uspjesna ekipa koristi da bi dosla do rezultata. Dortmund je nedavno predstavio novi nacin treninga sa loptom. Uskoro ce taj nacin treninga preplaviti citavu Evropu. Svi ce izgubiti identitet kada to preuzm? Koristis se jednim stilom sve dok ti on donosi rezultate. Onog trenutka kada se to prekine, zdrav razum nalaze potraznju za promjenama, za necim novim sto bi ti moglo dati korak vise u odnosu na protivnika. Ako su Englezi prije par decenija poceli forsirati duge lopte, igru na krila i po stranama, radili su to jer su imali rezultate. Ako su Italijani izmislili bunker igru na malo golova da li to znaci da ce tako igrati i do 2030. godine? Ne znaci. Cilj fudbala, sporta je da uvijek gledas korak naprijed u odnosu na protivnika u svakom pogledu. Fudbal je slican kuhinji ili modi. Englezi, Njemci, Skandinavci su izgubili svoj identitet kuhinje onog trenutka kada su prisvojili pizzu, makarone, lazanje a ovdje se odavno izgubio identitet oblacenja jer sada vise niko ne nosi opanke koji su prije bili prepoznatljivi za ove prostore. WTF? Ne kaze se bez razloga da je i fudbal dio kulture odredjene zemlje. A pod kulturom spada mnogo toga i kultura mnogih nacija je medjusobno isprepletana i u nekim dijelovima usko povezana u smislu arhitekture, knjizevnosti, nacina oblacenja itd. Mnoge kulture imaju dosta toga zajednickog sto im ne narusava identitet. Svi medjusobno usvajaju i uzimaju jedni od drugih ono sto zele i ono sto posjeduje odredjeni kvalitet. Fudbal je bas takav. Proslo je vrijeme klasicne 4-4-2 formacije i igre po krilima i na centarsuteve. Takva igra je procitana i zasto bi se forisirala? Najveci klubovi su upravo najveci iz razloga jer su imali trenere koji su ubacivali nove ideje u fudbal, nove zamisli i to im je donosilo prednost u odnosu na protivnika. Sada je trenutno dominantna zelja mnogih sirom Evrope da igraju slicno kao Farcelona jer nije lako procitati tu igru, koliko god ih mrzili. Onog trenutka kada budu procitani (a vjerujem da ce uskoro za koju godinu) na scenu ce stupiti novi nacin igre jer ce taj nacin postati dominantan i donosice rezultate. [/quote] Lave mozda se tebi svidja ovakva igra,milion dodavanja koja ne vode nikuda,dodje se do sesnaesterca pa ne znaju sta ce sa loptom pa je vracaj nazad do zadnje linije pa sve ispocetka.Sto se mene tice igra koju smo imali prije par godina,bez ovog nepotrebnog komplikovanja sa loptom ,sa fizicki dominantnim igracima,koji su mogli da igraju 2 utakmice zaredom a ne kao ovi danas jedno poluvrijeme i tu ima je kraj,je bila bolja.Mozda oni nisu bili tehnicari kao ovi danas,ali su igrali puno brze i konkretnije tada nismo imali problema sa sporim protokom lopte i nismo svaku utakmicu primali gol.Mogli smo sacuvati gol vodstva cijelu utakmicu a i kad smo pravili pritisak nije postojala ekipa koja je mogla izdrzati a da ne primi gol.Da ne spominjem prekide i skok igru gdje smo bili glavni ili akcije u 3 poteza koje je zavrsavao Drogba.Al svako ima pravo na svoje misljenje i ja to postujem i ne moramo ici sad tako daleko u proslost 50 godina Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92589 [quote name='keno' timestamp='1354474668' post='92583'] Lave mozda se tebi svidja ovakva igra,milion dodavanja koja ne vode nikuda,dodje se do sesnaesterca pa ne znaju sta ce sa loptom pa je vracaj nazad do zadnje linije pa sve ispocetka.Sto se mene tice igra koju smo imali prije par godina,bez ovog nepotrebnog komplikovanja sa loptom ,sa fizicki dominantnim igracima,koji su mogli da igraju 2 utakmice zaredom a ne kao ovi danas jedno poluvrijeme i tu ima je kraj,je bila bolja.Mozda oni nisu bili tehnicari kao ovi danas,ali su igrali puno brze i konkretnije tada nismo imali problema sa sporim protokom lopte i nismo svaku utakmicu primali gol.Mogli smo sacuvati gol vodstva cijelu utakmicu a i kad smo pravili pritisak nije postojala ekipa koja je mogla izdrzati a da ne primi gol.Da ne spominjem prekide i skok igru gdje smo bili glavni ili akcije u 3 poteza koje je zavrsavao Drogba.Al svako ima pravo na svoje misljenje i ja to postujem i ne moramo ici sad tako daleko u proslost 50 godina [/quote] Ti si spomenuo englesku ligu i dobio si konkretan odgovor. Poenta rasprave nije kome se sta svidja. Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92606 mora se priznati da se klub olahko odrekao usluga Meirelesa i Esiena koji je dat na posudbu.U nasoj upravi su znali da ce sezona biti duga,da ce biti povreda i suspenzija,i neznam dali je bilo pametno da se proda i jedan od njih dvojice a da se ostane samo na Mikelu i Romeu.To se najvise vidi kad nema Lamparda,kad Mikel igra 10 utakmica zaredomi i nema ko da ga zamijeni. Proslu godinu u sezonu smo usli s veliki broj napadaca(Anelka,Kalou, Drogba,Tores,Sturrige,Lukaku) a ovu sezonu smo zapoceli s svega dva napadaca(Tores,Sturrige)i s Lukakuom koji je dat na posudbu i koji je na toj posudbi pokazao da je velik igrac i da smo napravili veliku gresku sto mu nije data sansa. Nas najveci problem je napad jer njima i sto se stvori situacija da daju gol Tores i Sturrige(utakmica protiv WBA) to ne realizuju. Prijavi
2. decembar 2012.13 god. comment_92619 kako meni moj profesor iz engleskog govori za pisanje eseja: mi Äesto piÅ¡emo ovako [img]http://img62.imageshack.us/img62/765/22722457.jpg[/img] a zapravo bi trebali ovako [img]http://img713.imageshack.us/img713/16/93119112.jpg[/img] ista stvar je s naÅ¡om igrom prema naprijed zaÅ¡to da bude jednostavno kad može biti komplicirano, eh? Prijavi
3. decembar 2012.13 god. comment_92685 [quote name='Wisey' timestamp='1354452728' post='92526'] Malo ste otiÅ¡li van teme, ali dozvolit ćemo. To je sad stvar ukusa. Nekom se sviÄ‘a ono Å¡to forsira Barcelona. Meni liÄno ne. Ja volim igru koja se sastoji u Ävrstoj sredini terena, presingu, jako puno trke i Å¡to manje dodira da se doÄ‘e do gola, sa naravno puno Å¡uteva i centarÅ¡uteva. Ne volim pimplanje, peglanje lopte i stvari koje se ovoj ekipi Chelseaja Äesto znaju dogoditi. Mislim, sve je to lijepo i krasno za gledati ali niÅ¡ta efikasno. Tek onda kad se odigra dupli pas, akcija u dva-tri dodavanja i Å¡ut po golu, tek onda možeÅ¡ doći i do pogotka. Tako je to. Od zadnjeg naÅ¡eg gola protiv WHU koji je klasika akcija pa do recimo kontre Mate i Hazarda protiv Norwicha. To je ono Å¡to Chelsea predstavlja. MeÄ‘utim, s taktiÄkog pogleda mislim da nije lako igrati na taj naÄin jer imamo previÅ¡e igraÄa koji ne doprinose u defanzivi. Recimo, jedan Mata je meÄ‘u fiziÄki najslabijim igraÄima u cijelom prvenstvu, ako ne i najslabiji. Isto tako Hazard nema u sebi osjećaj odgovornosti da isprati igraÄa, da zatvori na pravom mjestu, presijeÄe loptu itd. Tako da je već tu teÅ¡ko uspostaviti balans i zbog toga smo kod Robbieja primali dosta golova. Naravno, nije pomoglo ni loÅ¡a forma odbrane, ali to je posljedica gore navedenog. Na tome se radilo i za ispravljanje takvih stvari treba vremena. Druga stvar je ipak puno važnija, a to je da ovoj novoj ekipi nedostaju karizme, nedostaju pravi lideri na terenu. To igraÄi izmeÄ‘u sebe moraju rijeÅ¡iti, neko se mora nametnuti jer ne može ovako. U novoj generaciji nedostaje upravo to, najviÅ¡e. Roman treba nekoliko stvari napraviti da bi njegova igraÄka krenula u boljem smjeru, a prva u nizu jeste Å¡to prije otjerati ovo govno s klupe, barem za poÄetak. [/quote] Slazem se uglavnom sa svime, posebno sa delom o liderima. Nijedan igrac u klubu nema ni blizu toliko uticaja kao Lamps i Terry. Cole jeste dugo medju Plavcima, ali nikad nije izgledao kao da ga zanima uloga lidera. On je svoje najbolje davao iskljucivo na terenu. Mikel je previse tih i stalozen, nema on tu ostrinu. Bice jos vecih problema kad oni odu... Od onih koji su ostali teret vodjstva pada na Cecha i Baneta. Jedan od njih dvojice ce morati da preuzme odgovornost. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92893 Osjećam potrebu da napiÅ¡em joÅ¡ jedan post. Ovaj put nije u pitanju kriza u kojoj se klub nalazi, već kriza u kojoj se kao navijaÄ tog kluba nalazim. U zadnje vrijeme sve viÅ¡e osjećam zasićenje prema Chelseaju, nekakvu Äudnu odbojnost. A da ne priÄam dalje kako sam gotovo u potpunosti izgubio žar, i onu pozitivnu nervozu pred svaki meÄ. DovoÄ‘enje Beniteza bila je samo kap koja je prelila ÄaÅ¡u, nikako osnovni uzrok. Sve je ovo zaokružilo jedan ciklus. Nevjerovatno je kako su ljudi u Upravi uspjeli dovesti klub do ovakve situacije samo 6 mjeseci nakon najljepÅ¡ih trenutaka u njegovoj historiji. To koliko god apsurdno i žalosno bilo, jednako je smijeÅ¡no. Mislim da to samo naÅ¡i mogu napraviti. RazmiÅ¡ljam, možda bi sada za mene liÄno najbolje bilo da se potpuno iskljuÄim od utakmica i deÅ¡avanja oko kluba (samim time mislim i na forum) na jedan neodreÄ‘eni period. Nikad mi se, otkad znam za sebe, nije dogodilo da potpuno ravnoduÅ¡no reagujem na gol omiljenog mi kluba, da se niti malo ne obradujem, barem u dubini duÅ¡e. Ali doÅ¡ao je i taj trenutak, protiv West Hama kada smo poveli jednostavno osjetio sam - niÅ¡ta. Kada su oni poveli opet sam osjetio - niÅ¡ta. Potpuna ravnoduÅ¡nost. Možete me nazvati kakvim god navijaÄem, iskreno ni do toga mi nije stalo. Ide sad i to Svjetsko klupsko prvenstvo, takmiÄenje u kojem joÅ¡ nismo uÄestvovali i naravno nismo ga imali priliku osvojiti. Mislim da ću imati isti feeling i za vrijeme toga, jednostavno izgubilo se to neÅ¡to zbog Äega sam tako strastveno i uzbuÄ‘eno pratio sva deÅ¡avanja vezano za CFC. Jarani poÄnu da me podjebavaju, nastave da me podjebavaju ali kad vide kako se ni sam ne obazirem kao prije, niti trudim da im neÅ¡to odgovorim Äak su i oni prestali. Bojim se samo da ne preÄ‘e u fazu tjeÅ¡enja. Nekako sve ide u pogreÅ¡nom smjeru, klub gubi svoju duÅ¡u i Äar zbog kojeg sam za njega poÄeo navijati. Znam jedno sigurno, a to je da ovo danas nije Chelsea. Jedino Å¡to ostaje su sjećanja. Sjećanja su dio historije, a historija je proÅ¡lost. Nažalost, u ovom momentu ne mogu naći neÅ¡to Å¡to bi mi ulilo optimizam, nema te iskre koja bi me podstakla da nastavim u pozitivnom duhu. Nada postoji u bolje sutra. Sutra je ipak daleko, sutra je samo simboliÄki izraz neÄeg Å¡to možda ni ne postoji, neće ni postojati. Stvarno ne znam dokad će ovakvo stanje trajati i kakve će posljedice imati. Puno se toga skupilo u zadnje vrijeme, previÅ¡e i kada se tako neÅ¡to dogodi u životu, onda je najbolje prikoÄiti, uzeti pauzu, odmoriti, mozak rasteretiti, pa onda neke stvari u glavi posložiti. Moguće da je to vrijeme za mene doÅ¡lo. Je li ovo oproÅ¡tajni post ? Vjerovatno. Ali prije je doviÄ‘enja, nego zbogom. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92896 [quote name='Wisey' timestamp='1354654599' post='92893'] Osjećam potrebu da napiÅ¡em joÅ¡ jedan post. Ovaj put nije u pitanju kriza u kojoj se klub nalazi, već kriza u kojoj se kao navijaÄ tog kluba nalazim. U zadnje vrijeme sve viÅ¡e osjećam zasićenje prema Chelseaju, nekakvu Äudnu odbojnost. A da ne priÄam dalje kako sam gotovo u potpunosti izgubio žar, i onu pozitivnu nervozu pred svaki meÄ. DovoÄ‘enje Beniteza bila je samo kap koja je prelila ÄaÅ¡u, nikako osnovni uzrok. Sve je ovo zaokružilo jedan ciklus. Nevjerovatno je kako su ljudi u Upravi uspjeli dovesti klub do ovakve situacije samo 6 mjeseci nakon najljepÅ¡ih trenutaka u njegovoj historiji. To koliko god apsurdno i žalosno bilo, jednako je smijeÅ¡no. Mislim da to samo naÅ¡i mogu napraviti. RazmiÅ¡ljam, možda bi sada za mene liÄno najbolje bilo da se potpuno iskljuÄim od utakmica i deÅ¡avanja oko kluba (samim time mislim i na forum) na jedan neodreÄ‘eni period. Nikad mi se, otkad znam za sebe, nije dogodilo da potpuno ravnoduÅ¡no reagujem na gol omiljenog mi kluba, da se niti malo ne obradujem, barem u dubini duÅ¡e. Ali doÅ¡ao je i taj trenutak, protiv West Hama kada smo poveli jednostavno osjetio sam - niÅ¡ta. Kada su oni poveli opet sam osjetio - niÅ¡ta. Potpuna ravnoduÅ¡nost. Možete me nazvati kakvim god navijaÄem, iskreno ni do toga mi nije stalo. Ide sad i to Svjetsko klupsko prvenstvo, takmiÄenje u kojem joÅ¡ nismo uÄestvovali i naravno nismo ga imali priliku osvojiti. Mislim da ću imati isti feeling i za vrijeme toga, jednostavno izgubilo se to neÅ¡to zbog Äega sam tako strastveno i uzbuÄ‘eno pratio sva deÅ¡avanja vezano za CFC. Jarani poÄnu da me podjebavaju, nastave da me podjebavaju ali kad vide kako se ni sam ne obazirem kao prije, niti trudim da im neÅ¡to odgovorim Äak su i oni prestali. Bojim se samo da ne preÄ‘e u fazu tjeÅ¡enja. Nekako sve ide u pogreÅ¡nom smjeru, klub gubi svoju duÅ¡u i Äar zbog kojeg sam za njega poÄeo navijati. Znam jedno sigurno, a to je da ovo danas nije Chelsea. Jedino Å¡to ostaje su sjećanja. Sjećanja su dio historije, a historija je proÅ¡lost. Nažalost, u ovom momentu ne mogu naći neÅ¡to Å¡to bi mi ulilo optimizam, nema te iskre koja bi me podstakla da nastavim u pozitivnom duhu. Nada postoji u bolje sutra. Sutra je ipak daleko, sutra je samo simboliÄki izraz neÄeg Å¡to možda ni ne postoji, neće ni postojati. Stvarno ne znam dokad će ovakvo stanje trajati i kakve će posljedice imati. Puno se toga skupilo u zadnje vrijeme, previÅ¡e i kada se tako neÅ¡to dogodi u životu, onda je najbolje prikoÄiti, uzeti pauzu, odmoriti, mozak rasteretiti, pa onda neke stvari u glavi posložiti. Moguće da je to vrijeme za mene doÅ¡lo. Je li ovo oproÅ¡tajni post ? Vjerovatno. Ali prije je doviÄ‘enja, nego zbogom. [/quote] +1 Ovo se već dugo spremalo. InaÄe, ne vjerujem da se i jedan od nas ovdje može poistovjetiti s tobom. Svi mi volimo Chelsea, neki viÅ¡e, neki manje, neki zdravije, neki bolesnije. Ali ti prema tome klubu osjećaÅ¡ neÅ¡to joÅ¡ posebnije, joÅ¡ drugaÄije. I meni je neÅ¡to sliÄno u glavi cijelo vrijeme, analize koje sam napisao sam tako pisao preko kurca, jedan od razloga zaÅ¡to one dvije nisam napisao je i taj... I ja sam iskljuÄen i svega mi je preko glave ali eto, i dalje ću naravno izvrÅ¡avati svoje dužnosti, iako to nije to, sve je nategnuto sad. Tako da, Ammare brate, do viÄ‘enja, nadam se da će to sutra Å¡to prije doći... Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92898 wisey u neku ruku znam kako se ti osjecas, nesto slicno i ja Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92908 [quote name='Wisey' timestamp='1354654599' post='92893'] [/quote] e baÅ¡ si ga pogodio u sridu...neÅ¡to sliÄno i sa mnom prije 6 mjeseci mi smo bili najsretniji ljudi na svijetu, ali otpuÅ¡tanjem RDM-a za Beniteza Roman je rastrgao taj trofej lige prvaka u komadiće, ko da ga nikad nismo i osvojli otiÅ¡ao je jedan dio mene, pratio sam utakmice, ali bez žara, kako kažeÅ¡ nije uopće bilo one drhtavice i nervoze joÅ¡ mi samo fali da se otjeraju Legende, a da PlavuÅ¡a ostane do kraja karijere...ne sviÄ‘a mi se u kojem smjeru ide klub, Roman viÅ¡e cijeni svoje fantazije i investicije nego istinske klupske legende, a baÅ¡ te iste klupske legende klubu daju jednu posebnu dimenziju Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92919 Ama baÅ¡ niÅ¡ta me neće natjerat da prestanem pratit utakmice i sve oko kluba. Ali istina da mi je entuzijazam splasnuo nakon Romanovih postupaka, ma koliko god loÅ¡e je iÅ¡lo to sam podnosio lako dok je Robbie na klupi bio. Ipak je to Robbie bio, a ovaj konobarÄić Å¡panjolski mi neće donit sretnih trenutaka pa makar osvojio sve moguće. Jednostavno Chelsea gubi ono zbog Äega ga svi respektiraju i zbog Äega ga je većina nas zavoljela a to je identitet. Å teta, žalosno je ovo sve ali me tjeÅ¡i da nakon kiÅ¡e doÄ‘e sunce, a sad oće li to bit neko sutra ko Å¡to Wisey reÄe ili bilo kako ali će doć. Wisey vrati nam se Å¡to prije, falit će tvoji postovi koji su bili itekako kvalitetni. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92922 E to je to, moj profesor je govorio da poslije kiše dolazi sunce i ja se slažem s tim, tako da ja sam uvijek uz Chelsea makar ispali i iz LP i iz kupa i iz lige, najvjerniji uvijek ostaju! Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_92938 [quote name='Wisey' timestamp='1354654599' post='92893'] Osjećam potrebu da napiÅ¡em joÅ¡ jedan post. Ovaj put nije u pitanju kriza u kojoj se klub nalazi, već kriza u kojoj se kao navijaÄ tog kluba nalazim. U zadnje vrijeme sve viÅ¡e osjećam zasićenje prema Chelseaju, nekakvu Äudnu odbojnost. A da ne priÄam dalje kako sam gotovo u potpunosti izgubio žar, i onu pozitivnu nervozu pred svaki meÄ. DovoÄ‘enje Beniteza bila je samo kap koja je prelila ÄaÅ¡u, nikako osnovni uzrok. Sve je ovo zaokružilo jedan ciklus. Nevjerovatno je kako su ljudi u Upravi uspjeli dovesti klub do ovakve situacije samo 6 mjeseci nakon najljepÅ¡ih trenutaka u njegovoj historiji. To koliko god apsurdno i žalosno bilo, jednako je smijeÅ¡no. Mislim da to samo naÅ¡i mogu napraviti. RazmiÅ¡ljam, možda bi sada za mene liÄno najbolje bilo da se potpuno iskljuÄim od utakmica i deÅ¡avanja oko kluba (samim time mislim i na forum) na jedan neodreÄ‘eni period. Nikad mi se, otkad znam za sebe, nije dogodilo da potpuno ravnoduÅ¡no reagujem na gol omiljenog mi kluba, da se niti malo ne obradujem, barem u dubini duÅ¡e. Ali doÅ¡ao je i taj trenutak, protiv West Hama kada smo poveli jednostavno osjetio sam - niÅ¡ta. Kada su oni poveli opet sam osjetio - niÅ¡ta. Potpuna ravnoduÅ¡nost. Možete me nazvati kakvim god navijaÄem, iskreno ni do toga mi nije stalo. Ide sad i to Svjetsko klupsko prvenstvo, takmiÄenje u kojem joÅ¡ nismo uÄestvovali i naravno nismo ga imali priliku osvojiti. Mislim da ću imati isti feeling i za vrijeme toga, jednostavno izgubilo se to neÅ¡to zbog Äega sam tako strastveno i uzbuÄ‘eno pratio sva deÅ¡avanja vezano za CFC. Jarani poÄnu da me podjebavaju, nastave da me podjebavaju ali kad vide kako se ni sam ne obazirem kao prije, niti trudim da im neÅ¡to odgovorim Äak su i oni prestali. Bojim se samo da ne preÄ‘e u fazu tjeÅ¡enja. Nekako sve ide u pogreÅ¡nom smjeru, klub gubi svoju duÅ¡u i Äar zbog kojeg sam za njega poÄeo navijati. Znam jedno sigurno, a to je da ovo danas nije Chelsea. Jedino Å¡to ostaje su sjećanja. Sjećanja su dio historije, a historija je proÅ¡lost. Nažalost, u ovom momentu ne mogu naći neÅ¡to Å¡to bi mi ulilo optimizam, nema te iskre koja bi me podstakla da nastavim u pozitivnom duhu. Nada postoji u bolje sutra. Sutra je ipak daleko, sutra je samo simboliÄki izraz neÄeg Å¡to možda ni ne postoji, neće ni postojati. Stvarno ne znam dokad će ovakvo stanje trajati i kakve će posljedice imati. Puno se toga skupilo u zadnje vrijeme, previÅ¡e i kada se tako neÅ¡to dogodi u životu, onda je najbolje prikoÄiti, uzeti pauzu, odmoriti, mozak rasteretiti, pa onda neke stvari u glavi posložiti. Moguće da je to vrijeme za mene doÅ¡lo. Je li ovo oproÅ¡tajni post ? Vjerovatno. Ali prije je doviÄ‘enja, nego zbogom. [/quote] Pa i ja se viÅ¡e ne radujem naÅ¡im golovima kao prije, to sam primjetio protiv WHU. Ali to je u podsvijesti zato Å¡to je Benitez na klupi. Dam se kladiti da je i kod tebe taj sluÄaj. Ali ja ne pomiÅ¡ljam da ne pratim CFC. Naravno da ću. A tebi sretno i vrati se Å¡to prije. Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93030 Wajz druže, odmori se od svega, potrebno je to svima nama. Odmori od ovih gluposti s klubom, od ovih postupaka uprave ( Äitaj: Romana ) koji Chelsea sve viÅ¡e i viÅ¡e žele pretvoriti u neÅ¡to drugo, u neÅ¡to Å¡to Chelsea jednostavno nije niti može biti. Niti će ikad biti! Neka, doć će vrijeme, a nadam se, kao i svaki pravi navijaÄ, da će doći brzo, otić će skupina falsifikatora nogometnog znanja iz Looserpoola, urazumit će se, a možda i otić, AbramoviÄ, tko zna.. Doći će vrijeme kada će Chelsea ponovo biti Chelsea, kada ćemo mi navijaÄi istinski disati s klubom, a ne ga gledati ovako s distance, nemoćno gledajući kako propada. A propadamo i mi s njim. Živio ti meni sto godina Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93049 Ima nas koji ce se uvek radovati Celzijevom golu,pobedi i tugovati zbog poraza,bez obzira na to ko je trener,centalni napadac ili vlasnik.Ja sam ponosan sto sam jedan od gore navedenih. Kriza je bilo i bice,takav je sport,ali kao sto neko gore napisa,posle kise uvek dodje sunce. Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93053 Ja sam prvi rekao da Wajz nije sav svoj zbog svega sto se desilo.... Mozda sam bio previse ostar, ali bitna je poenta. Wajz treba da povalis nesto Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93063 [quote name=' WhisperDiMatteo' timestamp='1354733461' post='93053'] Ja sam prvi rekao da Wajz nije sav svoj zbog svega sto se desilo.... Mozda sam bio previse ostar, ali bitna je poenta. [b]Wajz treba da povalis nesto[/b] [/quote] Najpriije će mu to pomoći.. Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93120 kriza je to Å¡to nam Drogba, Lamps i Terry vrijede 70 posto ekipe Drogba oÅ¡o, ovi ozlijeÄ‘eni i mi smo gola kurÄina Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_93203 Veceras smo utvrdili jos dva rekorda, jedan negativan kao nosilac titule,prvi ispali u grupnoj fazi! drugi pozitivan(u nekom smislu), najbolja trece plasirani ekipa u historiji Lp-a Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.