Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Edouard Mendy (2020-2023, 105 nastupa)

Istaknuti odgovori

Sjetimo se kad je došao tek da je jako loš bio sa loptom u nogama, pa se je to popravilo malo. Međutim ovakva greška i u ovakvom meču, nema se tu šta Rudiger kriviti, onaj pas je bio očajan... Rudiger je tu jedino mogao startovati jače na Benzemu ali koliko bi to pametno bilo da rizikuje isključenje. Vidi se da je lopta prije do Rudija došla

Hajde da je on ovo zasrao protiv Brendforda ili u tako nekoj utakmici u ligi gdje to možeš ispraviti ali protiv Reala u LŠ...

• Odgovori 600
  • Pregledi 32,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Jako čudna karijera, golman koji se pojavio niodkuda bukvalno i bio zlatna rukavica Lige Šampiona, odličan je bio u tom periodu i onda kako je to sve došlo tako je i otišlo, pametno je što su se uzele

• Najgori igrac na predsezoni, absolutno nije nista dobro radio. Kepa je za njega Neuer.

• K'o kada je Kepu ostavila treba, ovog ostavio tehnicki direktor. Sta to ima veze sviju ti, samo mu se traze opravdanja bezveze. Tuchel govori da na treningu sjajan, a na terenu se zbuni, znaci da je l

Te statistike macku o rep okaci

Mnogo jak argument.

Upravo se za golmane ekipa poput Burnleya očekuje da imaju visok procenat odbrana. Te ekipe se brane tako da dozvoljavaju više šuteva i to više šuteva sa veće udaljenosti. Što je veća udaljenost, manja je šansa da će biti gol. Na taj način je lakše sakupiti više odbrana i "nabiti" procenat. Mi smo jedna od 3 ekipe koja dozvoljava manje od 10 šuteva po utakmici. Mendy nema puno prostora za popravljanje procenta. Da, ima dobru odbranu ispred sebe koja ne dozvoljava puno toga protivniku, ali zbog toga se i uzima procenat odbrana kao relevantan parametar, a ne broj odbrana po utakmici jer to zavisi od ekipe u kojoj igraš.

Mi smo ekipa koja dosta vodi računa o tome da ne primi gol. Jest kad bismo se poredili sa Liverpoolom i Cityem, u poređenju sa njima i još nekim ekipama iz lige igramo prilično oprezno i bez rizika. Sa druge strane, više od pola ekipa igra "sigurnije" od nas, tako da smo po preuzimanju rizika u ligi bliži vrhu nego dnu. Kad smo dali gol nakon iznošenja lopte iz zadnje linije? Oba gola protiv Middlesbrougha smo dali na taj način. Od tog dana do dana današnjeg smo odigrali još samo dvije utakmice tako da je prilično svježe. Jest protivnik nešto nižeg nivoa, ali se dešava i to. Ne mora nužno pasti gol iz te situacije, bitno je da se zaprijeti.

Nisam lud da mislim da je Mendy po tim karakteristikama bolji ili u rangu sa spomenutim igračima. Naravno da nije. Ali spomenuti igrači, tj. golmani, češće prave greške zbog toga što su izloženiji takvim situacijama. Kad bi se gledao neki prosjek došlo bi se na isto. Samo pogledajte kako je Alisson ukopavao Liverpool prošle sezone.

Treci gol iole bolji golman brani. Spora reakcija opet.
A dodavanja su mu takva, pa mogu slobodno reci da mi na terminima amateri s viskom kila odigravamo one pasove zmireci s kojima se on pati.

I on je u sranje formi, želim vjerovati da je ovo samo loš period i da će se vratiti onaj stari Mendy. Ovaj ništa ne brani a pritom ima kriminalne pasove, kad god se sprema na dodavanje, strepim..

• 4 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...

U prvom dijelu sezone je opravdavao titule najboljeg golmana Europe i sve ostalo što je dobio. Vadio nas je svojim odbranama i donosio nam bodove. U drugom dijelu sezone je pao u svim segmentima. Jedino se popravio u branjenju penala, jer je u raspucavanju odbranio jedan za klub i još neke za reprezentaciju na prvenstvu. Kad se sve sabere i oduzme opet je bio među 5 najboljih golmana u ligi. To je dovoljan razlog da ne idemo po novog golmana. Još uvijek nema 30 godina i još uvijek može da uči i popravlja se u nekim stvarima kao što su penali, istrčavanja i distribucija lopte. Mi smo jedan od klubova koji najmanje ispucava i potrebno je da golman bude uključen u početak akcije. Najblistaviji momenti su bili njegovi nastupi u finalu Liga Kupa i protiv Brentforda u prvom dijelu sezone, a najgora partija je protiv Reala na domaćem terenu i onaj poklon za Benzemu.

Iskreno kada se sve sabere, vise sam razocaran nego zadovoljan sa njim ove sezone. Nije on los, daje tu neku sigurnost, ali smatram da je mogao i morao biti bolji. Na kraju krajeva, kostao nas je ispadanja iz lige sampiona.

• 4 sedmice kasnije...
55 minutes ago, Spaha said:

i kao takav je opet bolji od kepe

Bio je bolji, ali punih nekoliko mjeseci koliko mu je trajala zivotna forma 😅

• 1 mjesec kasnije...

Meni se cini da je nekako spor, cak i kad pogodi stranu bude daleko od lopte. Brani dobro suteve iz velike daljine, ali oni koji su blizi nezgodni su mu jer je trom. Na sve to lose i cita penale.

Npr. ovo bi proslo metar od njega.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.