Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Edouard Mendy (2020-2023, 105 nastupa)

Istaknuti odgovori

Vjerovatno ce se pridruziti ekipi u kupu, pitanje je hoce li braniti u finalu ako prodjemo. Super bi bilo da i to osvoji i onda Carabao Cup pred kraj mjeseca.

Kakva bi to godina za njega bila...
  • Odgovori 600
  • Pregledi 32,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Jako čudna karijera, golman koji se pojavio niodkuda bukvalno i bio zlatna rukavica Lige Šampiona, odličan je bio u tom periodu i onda kako je to sve došlo tako je i otišlo, pametno je što su se uzele

• Najgori igrac na predsezoni, absolutno nije nista dobro radio. Kepa je za njega Neuer.

• K'o kada je Kepu ostavila treba, ovog ostavio tehnicki direktor. Sta to ima veze sviju ti, samo mu se traze opravdanja bezveze. Tuchel govori da na treningu sjajan, a na terenu se zbuni, znaci da je l

• 1 mjesec kasnije...

Jebem te usrana, usran golman ko grlica kad mu das loptu. Gori su ovi sto mu govore da nesto odigrava i dodaje, rokni je ti brate sto dalje od sebe. Glup ko fosna

Rekoh vec, grlica nasa. Vise puta direktno kostao cijeli tim bodova, a nekoliko puta pukom srecom izbjegnuto. Gotovo na svakom mecu ima jednu izgubljenu loptu ili krivo dodavanje u opasnoj zoni.
Pa opet, mnogi navijaci pisu da je ovaj lik medju 5 golmana na svijetu.
Realno kad su odbrane u pitanju jedan od najboljih je, ali forsira se njegova igra nogom od koje je apsolutno operisan. Takođe ima nelogična istrčavanja i postupke, ali to je manji problem od ovog prvog.

Dvomeč traje 180 minuta, ali ono što je napravio je detalj koji će nas koštati prolaska dalje. Pred kraj prvog poluvremena smo preuzeli kontrolu i trebali smo nastaviti tako, međutim, ovaj je napravio jednu od najvećih gluposti u historiji kluba. Trebalo nam je 25 minuta da dođemo sebi.

Pa opet, mnogi navijaci pisu da je ovaj lik medju 5 golmana na svijetu.

I jest, i ne pišu to samo navijači.

Ma dajte ljudi nemojte me jebat, gonite se u kurac..o kakvoj igri nogom mi pricamo halo, koji nam je kurac..pa nitko ne trazi od njega da bude Ederson, da gada dugim loptama u trepavicu, da driblja itd. Nitko to ne trazi, trazimo osnove jebenog nogometa.. a ovaj kreten to nije u stanju OPET..

PA NAJOBICNIJE KRATKO DODAVANJE U NORMALNOJ SITUACIJI LIK DA U NOGE PROTIVNIKU..MA DAJ GONI SE U KURAC, PA JEBEM TI SVE, POJEST CU SE EVO...PA KAKO JE MOGUĆE TO NA OVOM NIVOU I TO TOLIKO PUTA..PA NEMOJ ME JEBENO JEBAT, UBIJ SE JEBOTE..NE MOGU..PUKNUO BIH NAJRADIJE...PA NEMOGUCE DA JE OVAKO SVE POKOPAO, A BILO JE ITEKAKO NADE DA SE IZVUCE BOLJI REZULTAT UNATOC KIKSEVIMA U IGRI
Sve to stoji da smo masili nemoguce ali da Mendy nije branio vanserijski ljudi bi kaznili te nase promasaje.

Mendy ne zna igrati nogom i to u tolikoj mjeri da je tesko za gledati. Medjutim covjek je generalno dobar golman, onaj Kepec sa T- Rex rukicama mu ne moze kopacke nositi.

Da ne bude da ga branim, pogotovo ne posle ove utakmice ali nije toliko los koliko ga vi pretjerujete. Njegov problem i to sto kvari njegov sveukupni dojam he upravo to sto ne zna da igra nogom.

A dobro diablo ne pretjeruj. Pa prosle godine si prosao Real i zbog njegovih odbrana.

Pa svaki klub prodje dobro zbog promasaja suparnickog gola. Tada je Mendy imao jednu odlicnu odbranu, ali nasi su fulali sve i svasta. Smijesan tada bio Real i dobro su prosli realno.

Mendy je fakticki normalan golman, pa nam izgleda kao Bog, jer kada pogledas njegove postotke odbrane i suteve prema njemu on nista nije posebno. Kepa je tu sezonu primao sve i svasta iz razloga jer je bio u mentalnom kolapsu.

Mendy je odličan golman, jedan od najboljih na svijetu. Nije golman samo procenat odbrana, nego i kako brani prostor npr. u prekidima i dosta toga još. Kad smo kod tih procenata, Mendy ima 78,1% odbrana u ligi, više od njega ima samo Jose Sa - 82% On dvije mane, jedna je inteligencija, a druga je tehnika. Greška koju je napravio je rezultat prve mane, a ne druge. Nije on bio pod ogromnim pritiskom i primio tešku loptu koju je odmah morao predati. On je imao i previše vremena da je se oslobodi. Istina je da nije ni Rudiger pomogao sa svojom kretnjom jer se trebao otvoriti na stranu za pass, ali krivica je samo Mendyeva jer je imao prije svega dovoljno vremena, ali i drugih opcija. Zbog toga smo posebno ljuti na njega.

Uloga odbrambenih igrača i golmana se značajno promijenila u posljednjih 10-ak godina, kao što se kompletna igra promijenila. Ranije su odbrambeni igrači (i golmani) kada su pod manjim pritiskom 9 od 10 lopti izbijali u aut ili što dalje od gola. Kad izbiješ loptu u aut to je lopta za protivnika, kad je samo nabiješ to je u najboljem slučaju 50-50 situacija. Danas odbrambeni igrač 9 od 10 takvih lopti doda prvom do sebe i 8 od 9 puta to bude uspješno. Ta jedna od 9 izgubljenih lopti je rizik, ali u ostalih 8 situacija lopta ostaje u tvom posjedu i imaš priliku da probiješ protivnika. Ja od malena na igricama ne ispucavam sa golmanom jer mi je sigurnije da dodam.

Poslije tog jednog pogrešnog dodavanja nastane prilika za protivnika i svi to vide. Zato danas za 80% štopera i golmana govore da su kikseri jer se s vremena na vrijeme dese takve situacije. Čak i najbolji među njima griješe. Neuer, Ederson, Alisson (oni su kao najbolji u tome) često poklone protivnicima loptu. Naš "problem" je što previše gledamo svoje i znamo svaki kiks našeg igrača i mislimo da samo naši to rade. Rade to svi, ne samo Mendy, Kepa, Caballero i ko je već bio u zadnje vrijeme.

Te statistike macku o rep okaci. Mendy ima pred sobom ekipu koja u svaki mec ulazi primarno s ciljem da ne primi gol, da se osigura sve nazad. Cak i u posjedu se odustaje vecinom od rizika, da ne bi neko izgubio loptu. A igraci su kvalitetni, nismo mi Burnley.
Ne mozes mi porediti Neuera ili Alissona sa Mendijem nikako. Pogledaj koliko puta ljudi istrce i prekinu opasan pas u dubinu, s koliko osjecaja izlaze i tempiraju intervenciju. Pa takvi golmani i omogucuju svojim timovima da stoje visoko, da odbrambena linija na centru bude.To Mendi nece moci za 4 zivota, jer je jednostavno glup i ne razumije igru u polju dovoljno.
Ako ne znas s loptom onda bolje nemoj, ne zanima me ta prica o iznosenju. Kad smo mi to zadnji put iznijeli loptu od golmana a da je gol bio na drugoj strani? To je zadnji igrac na terenu i ne smije sebi dozvoliti gresku. Svaki put kad je izgubi primas gol.

Mendi ima svoje kvalitete, ali kad uzmes u obzir siru sliku daleko je to od svjetske klase ipak.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.