4. maj 2021.5 god. comment_313777 Samo je pitanje koliko dugo ce braniti na ovom nivou koji sada pruza. Sjecam se kada je tek Kepa dosao bio je jako dobar i u par trenutaka se dalo pomisliti da vrijedi 72 miliona funti, na koncu svega sada ga ne mozes uvaliti ni za 30 milki. Sumnjam da zeli biti drugi golman u Celziju ali i cinjenica da nije zadovoljan minutama. Misljenja sam da bi mu trebalo dati vise utakmica i dati novu sansu u borbi sa Mendijem ali do kraja sezone to nece biti izvodljivo. Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313778 Otkriće sezone - DA Najbolji transfer sezone - DA Najbolji golman u timu - DA Igrač sezone - NE Otkriće sezone - NE Najbolji transfer sezone - NE Najbolji golman u timu - NE Igrač sezone - NE Ali da je dobro branio, jeste. Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313780 Otkriće sezone - NE Najbolji transfer sezone - NE Najbolji golman u timu - NE Igrač sezone - NE Ali da je dobro branio, jeste. Tema humor je na drugom podforumu. ;) Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313782 Tema humor je na drugom podforumu. ;) Pa kad znaš što odmah nisi tamo pisao. :P Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313786 Da onda malo uozbiljimo stvar: Otkriće sezone - DA Doveli smo golmana za kojeg šira fudbalska javnost, a posebno ona u Engleskoj, nikad nije čula. Doveli smo nekog lika koji treba da bude bolja alternativa Kepi, praktično zamjena za Caballera. I treba da bude prvi Afrički golman u PL nakon 10 godina, a taj prije 10 godina je odigrao samo jednu utakmicu. Kakav je ishod sezone? Pa još ne znamo, ali trenutno je igrač sa najvećim procentom clean sheetova u historiji lige (igrači sa preko 10 utakmica). Nit je ko čuo za njega, nit je ko očekivao išta od njega, a dobili smo jako puno toga. U ovoj kategoriji nema konkurenciju. Najbolji transfer sezone - DA Na ljeto smo obavili 7 transfera, ako isključimo onaj Malanga Sarra ostane 6 transfera. Od svih tih igrača Mendy je jedini kojeg možemo prodati za više novca nego što smo ga kupili. Platili smo ga negdje 20-25 miliona, a sad bismo ga mogli prodati sigurno za nekih 40. Problem (ako je to uopšte problem) je samo što ga nema ko kupiti. Klubovi koji mogu da sebi priušte najbolje igrače Chelseaja već imaju dobro rješenje na golu. Odbrana je dobila na sigurnosti onog trenutka kada je on postavljen na gol. Od tog momenta komplet odbrana raste i dobija na samopouzadnju. Sad je ta odbrana dostigla visok nivo sigurnosti i uz takvu odbranu sada je lakše i Mendyu i Kepi. To je ova slika: Svoje zasluge tu ima naravno i Thiago Silva, ali Mendy je taj koji je prvog dana bio siguran, što je bilo presudno. Najbolji golman u timu - DA Mendy ima veći procenat clean sheetova (57.14% naspram 40%) Mendy prima manje golova po utakmici (0.79 naspram 1.2) Mendy ima bolji procenat dodavanja (82.59% naspram 75.93%) Mendy ima manje grešaka koje su dovele do gola (0.04 naspram 0.6) Sa Mendyem osvajamo više bodova po utakmici (1.86 naspram 1.6) Kepa ima više odbrana po utakmici (2.8 naspram 1.82) Kepa ima veći procenat odbrana (70% naspram 69.86%) Možemo se i potpuno ostaviti statistike. Opet će malo ko reći da je Kepa bolji. Znam da postoje neki argumenti. Kepi je ovo najgora sezona, a Mendyu najbolja. Kepa je imao onu sezonu u Bilbau i onu kod nas. Okej sve to, ali izvoli i brani sad i budi bolji. I Wilshere je tako bolji od pola Arsenala, ali eno ga tuče se po Championshipu. Bournemouth je možda i bolji bez njega. Igrač sezone - NE Ne može igrač sezone biti golman koji ima više utakmica na kojima nije morao raditi ništa u odnosu na one na kojima je donosio bodove svom timu. Igrač sezone treba da bude neko ko na minimalno 80% utakmica konkuriše za igrača utakmice. Ove sezone je to Mason Mount, po meni bez dileme. Drugi treba da bude Kante, a Mendy ima svoje mjesto u top 5. Iz napada bolje da nikog ne stavljaju, a igrači u odbrani su se puno rotirali, tako da nije lako naći trojicu sa sigurno boljom sezonom. Za kraj. Meni je potpuno svejedno koji će lik stajati na golu, bitno mi je da brani dobro. U ovom trenutku mislim da je Mendy taj koji treba da brani. Kepa nam također treba. Ima kupove da održava formu, ima reprezentaciju ako ga budu zvali, sljedeće sezone je Kup Afričkih Nacija i imat će i tada mjesec dana. Ako Mendy bude loš može ga skinuti sa gola, ako se Mendy povrijedi branit će itd. Bolje 2 dobra golmana nego 1 dobar golman. Mendya branim jer ga se bezveze napada. Zamalo pogriješi dodavanje i piše se o tome po forumu i shoutboxu, a Kepa pogriješi 3 dodavanja i riječ se ne napiše. I ne treba da se napiše jer je normalno da čovjek pogriješi pass. Prijavi
4. maj 2021.5 god. Autor comment_313788 Umjesto da se glorificira obrana, pohvale se nižu ovdje za vrlo prosječnog golmana koji je najmanje zaslužan. Kepa>Mendy all the day, bit će dobar za drugog golmana doduše. Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313790 Kepa nije bolji od Mendya ni mami svojoj. A vi sto pisete da jeste, samo se nadam da se zajebavate. Adi, svaka cast na postu, svaka cast. Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313803 Adi lijepo obrazlozi i potrudi se da sto bolje objasni zasto tako misli, na to mu skaro odgovori Kepa > Mendy all day. Argumentovano do srzi. Prijavi
4. maj 2021.5 god. Autor comment_313808 Adi lijepo obrazlozi i potrudi se da sto bolje objasni zasto tako misli, na to mu skaro odgovori Kepa > Mendy all day. Argumentovano do srzi. Nisam odgovarao Adiju, nego općenito. Ne vidim problem s tim, zaista sam uvjeren u to da je Kepa dosta bolji golman od dotičnog prema viđenom do sada. Ne morate vi imati isto mišljenje. Adi nije ništa objasnio nego izvukao statistiku koja potvrđuje ono što sam rekao, obrana odradila posao. Bilo koji drugi prosječan golman bi imao sličnu statistiku sa ovom obranom. Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313811 Nije problem sto ti mislis da je Kepa bolji, apsolutno se slazem da imas pravo tako da mislis. Medjutim, tvoja replika na njegov poprilicno kvalitetan post je za moj ukus losa. Zasto nisi napisao zbog cega mislis da je Kepa bolji? Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313815 Najbolji transfer sezone - DA Argument ti za ovu točku ne vrijedi. Vrijedio bi da smo Dortmund koji živi od prodaje igrače, ali nismo tako da koga briga možemo li ga preprodat. Uz Silvu, on je igrač koji je najviše donio kratkoročno od svih pojačanja, dugoročno ćemo vidjet hoće li Kai i Werner ispuniti svoj potencijal Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313817 Zasto nisi napisao zbog cega mislis da je Kepa bolji? Zato sto Kepa izlazi iz igre kad on odluci da treba. :D/ Prijavi
4. maj 2021.5 god. comment_313818 To je jako dobar pokazatelj gdje je Mendy bio tada, a gdje je sada. To pokazuje koliko se brzo i koliko se dobro prilagodio na novu sredinu. Naravno da ga nećemo preprodavati. Govorimo o ovom trenutku i u ovom trenutku je on najbolji transfer. Može i on dugoročno biti isplativ poput Chilwella, Havertza i Wernera, znamo da su za golmane godine samo broj. Prijavi
4. maj 2021.5 god. Autor comment_313820 Nije problem sto ti mislis da je Kepa bolji, apsolutno se slazem da imas pravo tako da mislis. Medjutim, tvoja replika na njegov poprilicno kvalitetan post je za moj ukus losa. Zasto nisi napisao zbog cega mislis da je Kepa bolji? Ali nisam njemu replicirao, a zašto mislim da je Kepa bolji mislim da ne trebam ponavljati, sve smo već x puta diskutirali. O kvaliteti posta bi se dalo raspraviti, mogu i ja izvući statistiku od kada je Tuchel tu i igramo ovu obranu, gdje Kepa recimo ima bolju statistiku od Mendyja. Ali nema mi to kažem ti smisla nekog Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_313895 Pojačanje sezone, uopšteno sam zadovoljan sa svim pojačanjima, možda je i najviše podbacio Ziyech ali opet imao je važnih golova ove sezone. Zaboravljamo svi Chilwella lik kao da je ovde već par sezona, imao je samo loš period kada je došao Tuchel i kada je prvi put zaigrao kao WB. Dalje, argument da je najbolje pojačanje gdje kažeš da bi ga mogli prodati za 40 miliona mi iskreno nema nikakve logike, to što je njemu porasla cijena na transfermarktu je totalno druga stvar. Mogao si to obrazložiti porastom te cijene dok je ostalima cijena pala, ne samo pojačanjima nego većini fudbalera. Koliko god da je na sjajnu statistiku Mendya uticao i Tuchel sa formacijom i taktikom treba biti iskren i odati mu priznanje ali opet kad gledam nas na terenu a gledam svaku utakmicu. Mason Mount je ove sezone bio neprikosnoven. Bitni golovi, asistencije i beskonačan rad na terenu i za razliku od prošle sezone konstantno dobar, jednu lošu tekmu je imao i to je ona protiv Brightona kada smo generalno odigrali za kurac. Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_314030 Partija za 10, najbolji u prvom poluvremenu i jako bitan faktor u svemu ovome. Covjek zivi snove. Kakva bi prica bila da osvoji LP, rijetko ko bi imao slicnu da isprica. Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_314065 Kakve su ono dvije odbrane bile u stilu velikog Cecha, bravo Edou ! Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_314067 Fenomenalna odbrana na 0-0. Nije ni vidio loptu a reagovao ko macka. Tako je Mendy brate Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_314101 Možda ipak nije baš toliko prosječan golman kako sam ja mislio. Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_314107 I dalje imam traume kad treba nogom dodati il ispucat Svski put strijepim Prijavi
5. maj 2021.5 god. comment_314114 Transfer sezone definitivno veceras dokazano. Sto se mene tice pored Maunta i Kantea, on zauzima trece mjesto za igrace sezone. Prijavi
6. maj 2021.5 god. comment_314163 Bas mi ga zao, koliko ga ljudi podcjenjuju, neki bi smijesnog Kepu na gol, a Mendy kralj brani odlicno. Dosao je iz malog kluba, karijera mu je do Chelsea bila hajmo reci skromna, ali pun je samopouzdanja i to se vidi. Kao da je cijelu karijeru u velikom klubu. Samo naprijed majstore, konacno imamo kvalitetu na golu. Prijavi
6. maj 2021.5 god. comment_314175 I dalje imam traume kad treba nogom dodati il ispucat Svski put strijepim Presiguran je sinoć bio u tom segmentu. Koliko puta sam se derao to kralju kad nabije loptu na nebo, jebo te komplikovanje i zajebancija Prijavi
6. maj 2021.5 god. comment_314181 Niko toliko ne istice koliko je znacjana ona odbrana prvog suta Benzeme izvan kaznenog prostora - prvo, misljenja sam da ono Kepa ne bi odbranio, a drugo ono je odbrana koja je mozda stavila i pecat na utakmicu. Da je primio gol, a kepa bi primio vrv, utakmica bi otisla u skroz drugom pravcu. Cak odmah nakon te odbrane dajemo gol, stvarno svaka cast, po meni je mzd to i potez utakmice, a on veoma blizu igraca utakmice Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.