Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

Ujebo prvo poluvrijeme, ispravio u drugom. Valjda će ga to natjerat na razmišljanje. Sve u svemu, nije bajno ali daleko je od lošeg posebno kad pogledamo situaciju sa ostalim konkurentima. Tu smo još uvijek, niko nam ne bježi predaleko.

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

nisam gledao utakmicu, ali koliko sam shavatio prvo poluvrijeme smo igrali tipično kukavički i bili lošiji, dok smo drugo napali i totalno dominirali, nadam se da će mou iz toga nešto naučit kako trebamo u buduće igrat...

Nije mnogo vremena prošlo, a situacija se promenila.

Loš start Reala i na kraju poraz od Atletika, čini se da je bio i kraj medenog meseca za Anćelotija, a navijači su nakon napuštanja stadiona pevali bivšem treneru.

Pristalice Reala su istakli svoje nezadovoljstvo igrom celog tima, iz koga izdvajaju požrtvovanog Moratu, te očito sada shvataju da je problem njihovog tima mnogo dublje prirode nego što se mislilo, kada su za loše rezultate krivili Murinja.

Bar mala satisfakcija za Portugalca kome period u Madridu neće baš ostati u najlepšem sećanju...

Potpuno se slažem s odlukom ne pozivanja KDB-a, nije igrao nešto protiv Swindona, a još i kaže da nije ni na treningu pokazao da trenutno treba biti u 18 onda treba dati drugima šansu, pa će se dobiti prvih 11

Lukaku ce jos malo u snovima Murinja da proganja :D 

• Autor

Prva kritika za Mourinha s moje strane.

Prošle godine Lukaku smo poslali na posudbu, a ostali u klubu na Dembi, Torresu. Eto i Sturridgea prodali. I eto i Lukaku i Sturridge se pokazali u novim klubovima - ovaj na posudbi, ovaj kao prodan igrač. Sad kontam eto imamo Dembu i Torresa, loše je to. Kriva je politika kluba.

Kad je Mourinho potpisao za Chelsea, bio sam UVJEREN da će Chelsea napokon riješiti problem napadača - da će Mourinho kao i 2004. godine dovesti jednog svjetskog napadača u najboljim godinama (25,26,27). Očekivao sam Falcaa, Cavanija, Lewu. Nekog, nekog, nekog. Šta se desilo. Mou me razočarao. Učinio istu grešku kao i prošle godine što se desilo. Znači Lukaku opet na jebenoj posudbi - zabija, asistira, briljira. A Chelsea nije nikog doveo (Eto'oa veterana istrošenog koji je u zadnje vrijeme igrao u Rusiji očito i ne računam više jer ovo što je pokazao u par kola je očajno, a očekivao sam i od njeg puno više). Znači ista greška kao i prošle godine. Opet napadač problem i drugu godinu zaredom Lukaku na posudbi razvaljuje, a ovi naši kreteni i dalje od Torresa čuda očekuje. Iskreno zaboli me ona stvar što se Torres trudi i sve to, kad jedan jebeni kanibal Suarez dođe nakom suspenzije i odmah dva gola postigne. E to je napadač. Ovo s Torresom je sranje - napadač koji ne zabija. A možda jadan čovjek i nije kriv. Možda bi i on procvao kao Lukaku i Sturridge da ode iz Chelseaja. Možda je opet kako Van Ginkel 16 kaže kriv taj sustav igre, sustav koji i ne postoji jer Chelsea uopće nema igre, nema filozofiju igre - ništa. Sve to izgleda tužno. A očekivao sam od Mourinha da će s dečkima ovog ljeta raditi na nekoj filozofiji igre na nečemu. Neka to bude onaj stil iz 2004-te, 2005-te koji je furao, neka to bude stil koji je Ancelotti furao, neka to bude bunkerijada, neka to bude tika-taka. Neka nam stil igre počne sličiti na nešto jer ovo ne sliči ni na što. Igrači pojma nemaju šta raditi. Vezni red kriza krize. Sve se svodi na forsiranog Hazarda koji čim dobije loptu bježi ka autu navuče na sebe četiri igrača i izgubi je. A Oscar iako odličan nije dorastao Mati niti će ikad. Chelsea ne može 15 sekundi zadržati loptu u nogama. Napadač djeluje odsječeno, sve se svodi na bunarenje Pa šta je moj Mou, daj nešto poduzmi.

pa šta on očekuje,šta da ga pitaju

koje godine je kolumbo otkrio ameriku,on je trener čelzija,sasvim je loginčno da ga pitaju za njegove igrače

i što nije ostao do kraja,nego je pobego ko pička,toliko je pričao kako je sad drugačiji,kako se promenio a on i dalje tera inat svima,tako je bilo i ranije,udara glavom u zid dok ga ne oteraju iz kluba

ovo istrčavanje nije normalno ponašanje za čoveka u godinama

sledeća konferencija pitanje

"zašto ste lukakua poslali na pozajmicu" šta će tad da uradi,izvadi utoku i pobije novinara

pa šta on očekuje,šta da ga pitaju

koje godine je kolumbo otkrio ameriku,on je trener čelzija,sasvim je loginčno da ga pitaju za njegove igrače

i što nije ostao do kraja,nego je pobego ko pička,toliko je pričao kako je sad drugačiji,kako se promenio a on i dalje tera inat svima,tako je bilo i ranije,udara glavom u zid dok ga ne oteraju iz kluba

ovo istrčavanje nije normalno ponašanje za čoveka u godinama

sledeća konferencija pitanje

"zašto ste lukakua poslali na pozajmicu" šta će tad da uradi,izvadi utoku i pobije novinara

Istina, ne znam što mu ovo više treba kako mu nije puna kapa tog rata sa medijima i pustim sranjima sto radi.

Iako mi je na video izgledala kao da se covjeku zuri na WC, nekako je prebrzo otrcao haha...

Nisam gledao celu konferenciju,ali sam cuo od nekih sto su gledali da su ga jedno 20 puta pre toga pitali za Bruynea,odgovorio je 19 puta i pri tome im rekao da ne zeli toliko o tome da prica,vec da se prica o utakmici i o igracima koji igraju utakmicu,tj koji su na spisku...i na kraju coveku prekipelo... ako je ovo istina,kome ne bi prekipelo da te novinari zajebavaju konstantno. 

Ovo nece tako funkcionirati sa njim,ne radi nista dobro trenutno tjera neki svoj inat svojim igracima,medijima ostalim trenerima sa svima je stalno u nekim prepirkama potpuno je izgubljen ne vodi klub kako treba nema jasnu ideju sto zeli,uvijek je imao svojih ljubimaca ali sto svaki njegov ljubimac pa makar i najveca rupa od igraca mora nositi dres Chelsea dosta je toga bilo,ako su neki zadovoljni njegovim vođenjem kluba trenutno neznam sto bi onda bilo da smo prvi,pa ljudi pogledajte malo tablicu ispred nas su jebeni Everton,Liverpool,i dva gradska rivala mi smo zadnja rupa na svirali trenutno u gradu,u engleskoj nismo ali nepromijeni li on nesto podhitno zavrsit cemo kao i United a onda ce biti svega.Neki od vas neka otvore oci i neka priznaju sami da je Mourinho potpuno izgubljen i nezna sto ce sa ovakvim igrackim kadrom.Govorio sam isto za Matinu situaciju i obilo se o glavu svima koji su tvrdili da je Mourinho u pravu i da Mata treba sjediti na klupi.Tako ce se obiti o glavu svima koji trenutno podrzavaju njegov rad.

Ovo nece tako funkcionirati sa njim,ne radi nista dobro trenutno tjera neki svoj inat svojim igracima,medijima ostalim trenerima sa svima je stalno u nekim prepirkama potpuno je izgubljen ne vodi klub kako treba nema jasnu ideju sto zeli,uvijek je imao svojih ljubimaca ali sto svaki njegov ljubimac pa makar i najveca rupa od igraca mora nositi dres Chelsea dosta je toga bilo,ako su neki zadovoljni njegovim vođenjem kluba trenutno neznam sto bi onda bilo da smo prvi,pa ljudi pogledajte malo tablicu ispred nas su jebeni Everton,Liverpool,i dva gradska rivala mi smo zadnja rupa na svirali trenutno u gradu,u engleskoj nismo ali nepromijeni li on nesto podhitno zavrsit cemo kao i United a onda ce biti svega.Neki od vas neka otvore oci i neka priznaju sami da je Mourinho potpuno izgubljen i nezna sto ce sa ovakvim igrackim kadrom.Govorio sam isto za Matinu situaciju i obilo se o glavu svima koji su tvrdili da je Mourinho u pravu i da Mata treba sjediti na klupi.Tako ce se obiti o glavu svima koji trenutno podrzavaju njegov rad.

Zato su iza nas Manchesteri. Bolan bolan, nema veze ko je sad ispred.

Po ovim postovima sto citam nekako mi djeluje kao da bi vi njemu vec otkaz neki dali.

Sta bi s time uspjeli? Godinama seremo kako nemamo igre jer nema trenera koji ce nas uigrat i sad dodje trener kojeg gotivimo svi, par losih rezultata i vec bi ga otjerali..
Kad se sjetim prica, nemoramo prvu sezonu nista osvojiti al da imamo tog trenera koji ce polako graditi tim.

Koga lazete? Ima ovdje dosta momaka gloryhuntera, ne znam kako bi oni pretrpili sezonu bez trofeja.

Mou je rekao odmah na pocetku da ce biti tesko prvu sezonu osvojiti PL. ;) Al opet pogledajte ispred smo dva favorita(barem favoriti prije pocetka sezone)

Samo mi je krivo, imali smo 4 jace tekme ni jednu nismo pobjedili. (bayo,Utd,spurs i everton) :(

Polako ne moze se sve preko noci promjeniti . 
Imao je do sada vec par gresaka (najveca Mata) ali In Mourinho We Trust ! ! ! 

Gomila bubuljicara.

Ni meni nije jasno sto ste dosta njih "okrenulo" protiv Mourinha,polako ljudi,sta da kaze Manchester,sta da kazu Arsenalovi navijaci? Idemo korak po korak. Sumnjamo u njegove metode,a videli smo i sami da je podigrao Matinu igru na jedan visi nivo. 

Sto se tice novinara oni znaju da Mourinhno prodaje novine,prema Mourinhnu nema ravnodusnih ili ga vole ili ga mrze ljudi i to im prodaje novine. Vidite da iz svake njegove konferencije izvlace nesto da bi objavljivali,sto ne objavljuju od  Mancinia pressicu,od Ancelotija,Kloppa? Zato sto oni nisu zanimljivi,Mourihno ne glumi nista on je takav kaav je i to je njegova licnost.

kulturno i fino ti kažem da ga se napušiš

al ono odistinski

Idi istisci bubuljice.

Više manje, sve naše probleme si rekao.

Ali ja ću Mourinhu ipak dati vremena. Mi forumaši nemamo pojma šta to znači stvarati momčad, stvarati igru, koliko je to zahtjevan proces. Vrijeme je ono što mu je potrebno dati.

Ne možeš pričat za čovjeka da ne zna šta radi. Čovjek koji je toliko toga u karijeri osvojio. Boga mi, ako on ne zna šta radi, ne zna nitko.

Jednostavno ovo je puno kompliciraniji proces nego što smo svi mi očekivali i potrajat će neko vrijeme.

Kažem opet, možeš kritizirat Mourinha radi nekog poteza. Ali reći da čovjek ne zna šta radi je van pameti. Ko tako misli neka ide pratit balet.

Ja stvarno ne mogu vjerovati da ovakva pljuvačnica nastane nakon 6 (ŠEST?!?) kola. Pa mislim stvarno više ne znam kako da nekima objasnim da se ne može imati takav pogled na nogomet i sport općenito. Nije ovo kompjuterska igrica gdje tim koji ima igrače s najboljim statistikama sve gazi bez iznimke.

Postoje "sitnice" koje se zovu rad, forma, motivacija, sreća, kompatibilnost, konstantnost i one čine 95% uspjeha u ovom sportu. Hoćete li konačno dati vremena i treneru i igračima i svoditi račune na kraju sezone, a ne se sada praviti pametni tko je ispred, a tko iza nas na tablici. 

Naravno da svak ima svoje mišljenje o zbivanjima unutar kluba i treba ga izraziti, ja sam to prvi napravio onda kada sam rekao da smatram da je greška slanje Lukakua na posudbu. Ali, dajte da to bude izraženo na normalan način, a ne ovako fatalistički tipa "ovo je u kurcu, ne idemo nigdje, sve je propalo, ovo ne liči ni na šta, nemamo sistem" i slično. Whatever.

Nekad stvarno pomislim da su neki ovdje samo da pljuju po nekome tko je ili odigrao loše ili po nekome tko je izletio s press konferencije pa da mogu pokupiti lajkove i sebi zamišljati kako su "baš fino izribali onog kretena". A tom kretenu u Londonu naravno puca kurac što neki nestrpljivi klinac bez trunke razumijevanja o tome kako sport funkcionira nešto tamo baljezga po nekom forumu.

Volio bih kada bi diskusije koje se vode bile ozbiljnijeg tona.

ove sezone od rezultata jedino očekujem da izborimo top 4(znači lp) i ligu prvaka prođemo grupe... ako ne osvojimo ni jedan trofej ali na kraju sezone možemo reći da igramo bolje i da smo poprimili nekakv stil igre u odnosu na početak sezone ja ću biti zadovoljan.

jednostavno proteklih godina puno toga nije štimalo, imamo puno novih igrača i relativno mladu i neiskusnu ekipu i naravno novog trenera, treba vremena da se sve to posloži, ja ću tek u drugoj sezoni mou sudit po rezultatima...

Moramo i uzeti u obzira da mi ne znamo sta Mourinhno trazi od igraca,da ne znamo kakvi su na treningu,kakvo je njihovo zalaganje,forma i ostalo sto je napisao Dino... mi se mozemo buniti,nema Mate,nema Bruynea,a sta se desava iza "zatvorenih vrata" ne znamo,Mourinhno zna. Hteli smo debelu klupu,sada je imamo, Hteli smo coveka koji voli klub,kojem ovo nije samo posao,imamo ga. Hteli smo vrhunskog strucnjaka,imamo ga. To je to,sada je sve u Mourinhnovim rukama,pustimo ga da radi kako najbolje zna,nece sigurno ici na stetu Chelsea.

Da je do sada bio sjajan - nije. Ali najgluplji i najjadniji potez bi bio dati mu otkaz posle 2-3 meča. I prosto mi je strašno što posle svakog slabijeg izdanja mora da se spomene smena trenera...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.