Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Mourinho je izjavio kako mu je na prvom mjestu uigrati sadašnju momčad i napraviti iz nje najbolje. I da ljudi kad se priča o tome da će se Chelsea pojačati odmah misle o tome kako će potrošiti 50+ milki u jednom roku. E jebeno ih je razuvjerio, još Rooneya kupi i eto nas na 100 milijuna, bravo. 

Willian?! Kome, čemu, zašto? Da dokaže Tottenhamu da je jači od njih? Ovo me muči i zgraža. Još kaže netko će morati na posudbu. Ma bravo genije, kupi još 3 igrača i sve ih šalji na posudbu onda, k'o da ih nemamo već dosta po posudbama, kao i prošlih sezona.

Meni se ovo ne sviđa i Jose tu krši svoju riječ..

Tvoje misljenje svakako nije neosnovano i ne moze se reci da je krivo ali nije ni sasvim ispravno. Sve si rekao sto je istina ali to se moze i drugacije interpretirati onosno sa druge  strane sa koje sve ne izgleda tako crno da tako kazem. Sve zavisi kako covjek posmatra stvari.

Necu nesto pretjerano opravdavati potez dovodjenja Willina jer je i meni veoma cudan i nepotreban alii i  tu ima nekih pozitivnih i negativnih strana. Po meni je nerezonski dovoditi ga tu se mogu apsolutno sloziti sa tvojim postom jer kako smo vec milion puta konstatovali da imamo mnogo takvih igraca kao sto je Willian, posebno je tu negativno sto bi Brazilcev dolazak mogao nagnati Matin odlazak ili pak ozbiljno ugroziti mladoga De Bruynea u kojega imam puno povjerenje. Tek je dosao, sjajno odradio pripreme, odigrao sjajno protiv Hulla i nije zasluzio posudbu a nije ni Moses. Necu da vjerujem da Bruyne ide na posudbu ali to u ovom okolnostima nije nemoguce, nazalost.

Ima tu osnove i za dovodjenje Brazilca, pogledajmo Real koji dovodi Balea a ima Ronalda i Ozila kao i Isca i Di Mariu a i Bayernove sjajne veznajke predvodjene, Gotzeom, Mullerom, Riberyem, Robbenom, Kroosom, Alcantarom i drugim sto sam vec spomenuo. Moramo imati jaku klupu iz vise razloga a pogotova zbog LP i neminovnog susreta sa ovim dvijema ekipama. Ne znamo gjde ce Jose ubaciti Williana, ali ne znamo ni gdje ce King Carlo staviti Balea i kako ce se to odraziti na Ronalda.

Sto se tice tvoje konstatacije vezano za namjerno i nekorektno isticanje snage Tottenhamu i tu imas stajaliste odnosno osnovu da mislis tako ali  koliko god njima Willian bio potrebniji nego nama, fudbal ili ti nogomet je prije svega biznis i rivalstvo sto podrazumjeva da se nekada stisne i uradi nesto i sto nije toliko rezonski ili se ne cini tako, posebno sto cemo dobiti veoma dobrog igraca a i velikog rivala smo znacajno oslabili i zadali mu udarac, reko bi neko u ovim uslovima ispod pojasa. Nase rivalstvo prema njima je veliko i ne mozemo ili ne trebamo ih zaliti.

Sto se tice krsenja rijeci, to je veoma klimavo jer kada trener dodje u klub tu postoje neke sablonske izjave i stvati koje se podrazumjeva koje da ce trener reci, a jedna od njih je da ce pokusati izvuci najbolje iz grupe igraca koje trenutno ima, treneri koji dodju na prvoj presici su obicno rezervisani  sto se tice transfera ali ne odbacuju nove doalske. Kao sto je rekao Jose jucer svaki trener koji kaze da je zadovoljan timom, nasvjesno ili svjesno laze. trener uvijek zudi za boljim timom kakav god ima pa tako i Jose koji je sam priznao da je lagao u vezi sa transferima.

Kako bih rekao u pravu si ali nisi u pravu, sve je to relativno sto si rekao.

Ima tu osnove i za dovodjenje Brazilca, pogledajmo Real koji dovodi Balea a ima Ronalda i Ozila kao i Isca i Di Mariu a i Bayernove sjajne veznajke predvodjene, Gotzeom, Mullerom, Riberyem, Robbenom, Kroosom, Alcantarom i drugim sto sam vec spomenuo. Moramo imati jaku klupu iz vise razloga a pogotova zbog LP i neminovnog susreta sa ovim dvijema ekipama. Ne znamo gjde ce Jose ubaciti Williana, ali ne znamo ni gdje ce King Carlo staviti Balea i kako ce se to odraziti na Ronalda.

upravo radi takvog dovođenja real prije dolaska moua i ja bia tu di je bia...

Ja sam mišljenja da će se on polako riješitii Mosesa, Dembe, Marina zato što oni po meni nisu kvalitet za Chelsea, dobri su za neki prosječan klub, u velikom klubu oni nemaju mjesta, po meni oni nisu dovedeni na long term, već kao privremeno rješenje posebno Ba, jer smo tada bili u kritičnoj situaciji

po meni su oni solidni back-up igrači, koliko god je bitno imati jaku klupu toliko i treba biti pametan i imat različite kvalitete igrača, ne možeš gomilat zvijezde jer će uvjek neko bit nezadovoljan što nikako nevalja, upravo to je bio najveći problem reala pa i citya koji iako je osvojio PL osim toga nije osvojio ništa značajno...

po meni su oni solidni back-up igrači, koliko god je bitno imati jaku klupu toliko i treba biti pametan i imat različite kvalitete igrača, ne možeš gomilat zvijezde jer će uvjek neko bit nezadovoljan što nikako nevalja, upravo to je bio najveći problem reala pa i citya koji iako je osvojio PL osim toga nije osvojio ništa značajno...

Cityev problem je bio Mancini, Realov problem su egoisti u ekipi.

upravo radi takvog dovođenja real prije dolaska moua i ja bia tu di je bia...

Nisam shvatio tvoju poentu.

Neplanska kupovina ili kaj

Mourinho nije trebao onda kupovati ovog Schurrlea nego odmah Williana i gotova priča. Real je priča za sebe, 'ebeš njih, da mi se sviđa kako oni rade navijao bih za njih, to samo oni mogu pustit Robbena, Sneijdera i slične da trunu u klubu a kasnije ih ti isti pokopaju u Ligi prvaka. Bayern je prošle sezone bio taman, ove sezone imaju previše a Guardiola je kupovao sve te veznjake da mu igraju u špicu kad budu trebali, da se opet malo igra boga, kako je i u Barceloni.

Ne mogu vjerovat da netko nije izričito protiv ovoga. To je ono za što sam se nadao da se neće ponavljati u našem klubu, da će trensferi bit pametni, planski i bez debilno velikih cijena. I onda kad kažu Chelsea samo kupuje i osvaja, šta da im čovjek kaže?

Volimo mi svi Mourinha ali oči moraju ostat širom otvorene.

Dobro, opet nisi u krivu ali Willian je tek transferiran u Anzhine nedavno i vjerovatno ne bi otisao odande da nije bilo neplaniranog kraha Anzija, tako da se to nije moglo  planirat u junui.

Slazem se da su oboica prekobrojni i kako sam rekao ne znam kako ce se to ukomponovati. Nisam za ali sagledam i pozitivne aspekt stvati.

Guardiola je doveo samo Alcantaru, svi ostali su bili tu i prosle sezone sto nesto ipak govori. Slazem se da ce ovo biti neki novi Bayern po meni losiji nego Haynkesova masinerija ali to nije tema.

Mourinho nije trebao onda kupovati ovog Schurrlea nego odmah Williana i gotova priča. Real je priča za sebe, 'ebeš njih, da mi se sviđa kako oni rade navijao bih za njih, to samo oni mogu pustit Robbena, Sneijdera i slične da trunu u klubu a kasnije ih ti isti pokopaju u Ligi prvaka. Bayern je prošle sezone bio taman, ove sezone imaju previše a Guardiola je kupovao sve te veznjake da mu igraju u špicu kad budu trebali, da se opet malo igra boga, kako je i u Barceloni.

Ne mogu vjerovat da netko nije izričito protiv ovoga. To je ono za što sam se nadao da se neće ponavljati u našem klubu, da će trensferi bit pametni, planski i bez debilno velikih cijena. I onda kad kažu Chelsea samo kupuje i osvaja, šta da im čovjek kaže?

Volimo mi svi Mourinha ali oči moraju ostat širom otvorene.

Zar nije Schurrle doveden prije Mouovog potpisa? A kad ti kazu "Chelsea kupuje i osvaja" ne znam sta je tu cudno. Pa nece biti ko Arsenal i osvajati pobogu.

Meni samo dvije stvari idu na kurac a to je kad igramo ocajno a dobijemo onda smo krs a kad to scum uradi to je karakter. Druga stvar je da se ovdje kuka 100 godina kako nemamo roster ko Bayern, Real itd a kad sad imamo pakao od konkurencije Oscar, Willian, Mata, Hazard, De Bruyne, Schurrle opet ne valja. Bog vam ne moze ugoditi.

Nije se mogao predvidjeti raspad Anzhija i tako nije ni Mou mogao ranije reagirati, ja sam zadovoljan sa ovim transferom, još kad bi Moses otišao na posudbu bilo bi izvrsno

Ako je vec odobrio dovodjenje Schurrlea, i nahvalio Mosesa posle predsezone, zasto im pretrpava konkurenciju... 

Ranije je barem bio dosledan sebi.... 

Treba imati mogucnost da izmenis sva 3 igraca koji su iza napadaca i dobiti utakmicu,setite se samo prosle sezone kad bi trebali da odmorimo Matu ili Hazard-a,kako bi Marin ili Moses poceli utakmicu i morali bi u 2 poluvremenu da uvodimo Matu.Sto nas dovodi do cinjenice da Moses nije jos uvek takav kalibar da moze da nosi igru,a kao takav nije potreban ni na klupi jer kad vodis mozes ubaciti svakog da cuva rezultat to jest da nabije koji minut,ali kad gubis ako ne mozes da ga uvedes mesto nekog boljeg dobrog igraca onda nema poente.Ja mislim da je potrebno imati igraca koji moze da zameni ove ostale celu utakmicu i ovaj transfer je pun pogodak sto se mene tice.

sto se tice Schurrlea Mou ga uopce nije zelio! Chelsea je htjeo Schurrle-a jos od prosle godine  ali im je Leverkusen odbio dvije ponude tada

je mogao, ali eto kad je Chelsea vec bio odlucan da ga dovede nije se puno mjesao tu! Svaki trener voli da raspolaze sa sto vise kvalitenih igraca, ali da mu je Schürrle bio "na listi zelja" to sigurno ne

Nisam shvatio tvoju poentu.

Neplanska kupovina ili kaj

da neplanska kupovina, nagomilavanje igrača svih za istu poziciju a nema mjesta za sve. Ok, imamo mou-a koji zna kako s zvjezdicama i u našoj ekipi nema toliko egoista i napuhanih zvjezdica ko u realu ali ipak mislim da je wiliam ne potreban... Trebalo se birat između njega i schurrlea, ovako imamo uz nijh dvoje još i matu, oscara, hazarda, de bruyne i mosesa, a svi će htjet igrat... po meni previše, a najviše se bojim da na kraju de bruyne ne ispašta s manjkom minuta...

I dalje mislim da Willian nije Mourinhova želja, već Romanov poklon njemu (samim time i njegova želja :D.). Mou zna najbolje zašto ga je doveo, iako on priča o Mati kako je ovakav ili onakav, nije rekao da Mata 100 % ostaje. Treba čitati izeđu redova kad on priča. On je samo rekao da je Chelsea kvalitetan i da želi povećati kvalitetu.

Mislio sam na poentu se postom poslije toga kada si spomenuo Real i dolzak Josea, ovo sto si objasnio je svima jasno i nije neosnovano. nema veze sad.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.