Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jose Mourinho (2004-2008, 2013-2015, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 7,9 hilj.
  • Pregledi 392,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• TAKTICKI SAVRSENO

• 90 minuta anti fudbala. 1 šut na utakmici, valjanje do iznemoglosti i kako je vrijeme odmicalo sve su manje ambicija imali da napuštaju svojih 30 metara. Matić najbolji u redovima Rome, zatvorio je sv

• On trener a Lampard mu pomoćnik.  E to bi bio troll stoljeća. 

Objavljene slike

Vidim po sajtovima da je posao sa De Rossiem blizu kraja ili da će biti to gotovo za kratko vrijeme. Dolazak njega olakšava dileme oko najdefanzivnijeg u vezi. Za klasu je bolji od svih varijanti.

Zanima me po dosad prikazanog, što Mou planira igrati. Kako izgleda po prijateljskima i intervjuima. Lakše mi pitati ovdje nego tražiti milijun članaka koji ne govore ništa. Hoće li se okrenuti nekoj 4-2-3-1 formaciji kako bi iz Mate izvukao maksimum. Objektivno po meni, Mata je lani za klasu bio najbolji igrač Chelsea. S te strane dođe logično smjestiti njega u omiljenu mu ulogu, van onih krilnih u kojima nikad to nije izgledalo idealno za njega. Makar i to može odigrati. Ako ide s 2v1 u vezi i ako je točno ovo za De Rossia tko se očekuje da će biti onaj drugi u vezi što ide igrat u oba smjera. Oscar? Ramires? Lampard (dojma sam da on više ni nije igrač od kojeg možeš očekivati ovakvu rolu, barem na top razini)? Ovaj De Bruyne? Meni Ramires dođe najlogičnija opcija, ovako na prvu, ali opet. I tko u tom ide na desno krilo, prvi favorit: Schurrle? Iako mu to dođe lagano van pozicije. Ograničava ga dosta sigurno.

Druga opcija je 4-3-3. Mata desno, Hazard lijevo postavlja pitanja širine u igri i koliko je očekivati u tom slučaju da oba beka mogu biti ofanzivna bez da propušta u obrani, a Mourinhu je obrana uvijek bila broj 1. Tko u vezi, pretpostavljam da u ovom slučaju Oscar dobija više minuta. Ona uloga centralnog s ofanzivnijim sklonostima mu dođe idealna.

I isto. Naprijed: Torres ili Ba? Netko treći možda. Transfer rok još nije gotov, ali nisam primjetio da se vrte neka jača imena konstantno uz Chelsea. Naravno Rooney je tu, ali to mi ne izgleda kao toliko ostvariva opcija. Možda se varam.

Vidim po sajtovima da je posao sa De Rossiem blizu kraja ili da će biti to gotovo za kratko vrijeme. Dolazak njega olakšava dileme oko najdefanzivnijeg u vezi. Za klasu je bolji od svih varijanti.

nema od toga nista,novinarske price! De Rossi je juce napunio 30 godina, a Chelsea ima takvu politiku da nedovodi i nedaje visegodisnje ugovore igracima koji su 30+.

Mourinho je izjavio da je Rooney jedini eventualni transfer ovog ljeta

Druga opcija je 4-3-3. Mata desno, Hazard lijevo postavlja pitanja širine u igri i koliko je očekivati u tom slučaju da oba beka mogu biti ofanzivna bez da propušta u obrani, a Mourinhu je obrana uvijek bila broj 1. Tko u vezi, pretpostavljam da u ovom slučaju Oscar dobija više minuta. Ona uloga centralnog s ofanzivnijim sklonostima mu dođe idealna.

Mislim da se u 4-3-3 Mata nece uklopiti, jedino da igra povucenije mada i tu je guzva, vrlo moguce da Hazard bude lijevo, KDB desno (on gotovo sigurno igra prvu ove sezone pitanje je samo na kojoj poziciji) Mata mozda bude povucenije iza prve trojke ne znam, iako me formacija 4-3-3 danas odusevila napravila bi pometnju u veznom redu.

Mislim da se u 4-3-3 Mata nece uklopiti, jedino da igra povucenije mada i tu je guzva, vrlo moguce da Hazard bude lijevo, KDB desno (on gotovo sigurno igra prvu ove sezone pitanje je samo na kojoj poziciji) Mata mozda bude povucenije iza prve trojke ne znam, iako me formacija 4-3-3 danas odusevila napravila bi pometnju u veznom redu.

neznam zasto ste svi protiv da Mata igra na krilu, pa prvu sezonu u Chelsea-u je igrao pod Boasom na krilu i postigao pet golova i 10ak asistencija do preuzimanja RDM-a.

Nema veze u kojoj formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 ako Mata bude igrao "10tku" u sredini sta cemo onda sa Oscarom i Kevinom??? Oscar nije za krila, igro je par puta pod Benitezom al nije se bas pokazo a KevinDB je isto playmaker, rijetko da je igro kad na krilu! Da bi iskoristili puni potencijal igraca sto imamo Mata mora na krilo svejedno lijevo ili desno ima brzinu ima tehniku ima sve adute za krilnog napadaca u 4-3-3 ili malo povucenijeg u 4-2-3-1

Mata je igrao krilo u Valenciji cijelo vrijeme dok je David Silva tamo bio. Tek se njegovim odlaskom prekomadovao u centralniju ulogu, iako on nikad nije odrađivao te playmakerske zadaće. Nikad nije bio igrač koji diktira tempo u utakmici što bi očekivao s epitetom 'playmaker' koji se svakako lijepi za Matu. Igrajući između linija kao ''desetka'' dolazi do izražaja njegova kvaliteta kretanja bez lopte. Po tom je po meni fantastičan. Ima slobodnu rolu, lijevo, desno.. stvara bez problema ove trokute s krilom i napadačem/dubljim veznjakom ili bekom. Nije toliko ni bitno, ali on je to ljepilo koje protivnika tjera van defanzivnog oblika. Svakako igrač kog u toj ulozi nije moguće čuvati 1 na 1, odnosno ne vjerujem da ima trenera koji će pristati na taj rizik, a kad si tu već vezao dva protivnička igrača (podrazumijeva se da je i jedan višak u obrani) imaš brojčanu prednost i na ostatku terena.

Edit: napišem roman i onda izgubim post kad krenem editirat detalj :/

uglavnom, u ostatku.. nek bude u crticama:

mata na krilu može odigrati, igrao kod boasa to, problem: obrambena angažiranost: mata ima presing na loptu, ali nije defanzivno angažiran da se dugoročno na njega može računati da će obaviti obrambene zadatke. boas je to već osjetio. preko te zone protivnici su stvarali višak.

kad igra desetku njegova uloga u obrani (šteta u obrani, možda bolje reć) je minimizirana. on radi vodoravno postavljanje kako bi odsjekao opcije dodavanja prema središnjim igračima od stopera i to je to. plus, ovo ga čuva kondicijski da u napadu može pružiti 90 minuta, jer nije isto igrat na krilu i u sredini. ovamo si uključen cijelo vrijem u svakom napadu.

tko daje širinu. potrebno je imati bekove/krila, po jednog na obe strane tko će širiti obranu protivnika.

u situaciji gdje su na oba krila igrači koji ulaze unutra ova zadaća zapada bekove inače cijela ekipa postaje predvidljivija, lakša za braniti jer protivnik treba pokrivati manje prostora. primjer je dosta utakmica di mattea s oscarom, matom i hazardom u postavi.

ako će bekovi davati širinu, koliko to rizika sa sobom povlači. potrebno je najprije imati bekove koji mogu igrati u oba smjera (znači pružati pas opciju u napadu i usput stići zatvoriti svoju zonu u obrani), a isto tako ovo povlači i 2 defanzivna veznjaka koji će paziti na propuste. plus ivanović za mene nije bek koji ima igru u oba smjera. i kod  avb-a i kod di mattea je puno problema donosila njegova povratna trka i defanzivna zona.

na kraju. sve ovo čini chelsea strašno zabavnim timom za pratiti, jer toliko je igrača istog tipa za koje treba pronaći minute i uklopiti ih u funkcionalan sustav. :)

S Matom imaš jedan problem uvijek, ma koliko on produktivan bio prema naprijed, a taj se problem zove - odbrana. On de facto defanzivno učestvuje samo u pokrivanju prostora, ništa više. Niti može napasti, nit može oduzeti loptu, nit može vršiti presing...

To protiv slabijih ekipa, pogotovo kući, ne dolazi do izražaja ali kad je nadmetanje između dvije jake i kvalitetne ekipe onda se vidi da ti fali jedan čovjek u defanzivi. On mi je nekako najveća enigma sad pod Joseom. Imam osjećaj da će igrati desno krilo, s dozvolom da ulazi u sredinu na lijevu nogu i kreira a Bane/Azpi otvara njemu iza leđa, u širinu. Vidjećemo. Oscaru nikako ne leži igrati na krilo, pogotovo ne desno.

Opet razlog više da Rooneya dovede i nakelji ga na desetku po potrebi, on će sve odradit, i defanzivu i prema naprijed, ali nema zadnji pas kao mata.. Mata se na krilu može dobro snaći, u Valenciji i mladoj momčadi Real Madrida je igrao na lijevom krilu.

De bruyne ce igrati poziciju centralnog veznog, sad je pitanje ko ce biti pored njega, da li mikel ili ramires ili ipak essien. Oscar ce igrati kao ofanzivni vezni i mjenjat ce tatu matu, opet ce biti preko 60 kvalitetnih meceva, to ne moze sve na ledja mati, tako da ima mjesta. Mislim da ce krila biti hazard i schurrle, a moses i ekipa ce ih mjenjati kada se moze. Napadac ce biti kao prvi izbor Lukaku 100% (ako ne dodje rooney govorim ovo),  a zatim po mom misljenju, demba ba prva izmjena, a torres ce lakse meceve igrati, jer je retardiran.

I uzmite svi u obzir da je duga sezona, mnogo će tekmi biti, te tokom sezone će se mijenjati i formacije i igrači i šta sve ne.  Bit će ba mjesta  za sve, ali Kevin i Luiz moraju što više igrati ;)

Sreća je nama Mou je trener, ako ih iko može ukomponovati, onda je to on.

Igra KDB cesto u belgiji krilo, barem ono sto sam ja gledao utakmica ;)  i to odlicno igra.

NE sikirajte se.. Poslozit ce to Kum nas. 

Hahaha prosle sezone su nam na nekim utakmicama krila "morali" igrati Ramires,Bertrand,Oscar a evo ove sezone ne znamo ni ko bi bio najbolje rjesenje jer imamo sjajne igrace na svim pozicijama.Širina klupe je vazan faktor u osvajnju svakog trofeja a posebno lige i zato me raduje sto ce Mourinho imati slatke muke kada bude određivao prvih jedanest.Jos ako nam stigne Rooney :-O

4-2-3-1 ili 4-3-3 jaao sto volim ove slatke muke.. ;))

JOSE MOURINHO says he is not scared of pitching his Chelsea kids in against Manchester City’s big-money buys.

City have spent more than £83million this summer on Stevan Jovetic, Alvaro Negredo, Fernandinho and Jesus Navas.
...
But Mourinho is ready to use his Stamford Bridge boys in the title race.

The manager said:

“Any time I had young players with conditions to become top players and play for the first team, I did it.

“At Porto, Carlos Alberto is still the youngest player to score a goal in a Champions League final.

“In Italy — Davide Santon. He is now at Newcastle but at 17 he was playing for me at Inter against Man United in the last-16 of the Champions League.

“Here at Chelsea it was Claude Makelele on the bench and John Obi Mikel, at 18 years old, playing.

“So any time I have the chance, I’m not afraid to go for it.” 

Kopiram ovamo post sa drugog foruma od lika pod nickom Johannes Cruijff. Trebao bi vas zanimati.

Jose Mourinho, taktički genijalac?

Tko je Deco?

Mourinho je u Portu složio zanimljivu družinu, a kako je taj Porto igrao?

Pogledao sam većinu utakmice Porto-Celtic, finale Kupa Uefa 2003. godine. Ta utakmica odlično prikazuje mehanizme igre Porta i taktičke ideje Mourinha. Formacijski gledano je to nekih 4-3-1-2, svojevrstan romb, u kojem glavnu ulogu ima Deco, koji je bio 10-ka sa slobodom kretanja ovisno o situacijama.

Veznjaci su bili formirani na način da jedan, najčešće Costinha, igra čistog holdera, dok su Maniche i Alenichev igrali i naprijed i natrag, svojevrsni ˝box to box˝ igrači.

Bitnu ulogu su igrali i bekovi, a Pereira i Valente su često odlazili naprijed davajući ekipi širinu u napadu i opasne centaršuteve.

Portovi igrači su često razmjenjivali pozicije i dogodilo bi se da napadač završi na krilu, pa čak i netko od veznjaka. Dosta fluidna kretanja s naglaskom na dobar i siguran posjed lopte, ali je ipak Decova uloga bila po mom sudu najbitnija, sve kreacije su uglavnom dolazile od njega dok su ostali ˝trčali.˝

Tako i u utakmici koju sam pogledao Deco ima dvije fantastične asistencije i jedan solo prodor koji samim čudom nije bio gol.

U fazi obrane je to izgledao kao nekih 4-3, s tim da dva napadača i Deco nisu imali previše obrambenih zadaća, a tri veznjaka su po potrebi postajali i krila ako treba braniti bok. Porto je imao i dobro uigranu zamku zaleđa i malo ekipa im je moglo stvoriti previše šansi.

U fazi napada je Porto slao oba beka naprijed, uz prikladnu zaštitu veznih igrača jer su rijetko oba vezna iz sredine romba odlazila naprijed, a cilj igre je bio odigrati na Deca koji bi kreirao gol šanse. U trenucima kad bi on imao loptu događalo bi se da veznjaci utrčavaju u prazan prostor i to je bila lijepa kombinacija. Na sličnu ˝bazu˝ je Porto zabio gol Lyonu iduće godine u ligi prvaka kad je Aleinchev utrčao na drugu stativu i neometan pogodio na Decovu asistenciju. Žao mi je što nemam više snimki, ali njegov Porto mi je ostao u sjećanju kao ekipa koja je igrala lijep nogomet.

Who the fuck needs Claude Makelele?

Florentino Perez je za Makelelea izjavio da nije pretjerano bitan igrač te da dodaje prvom do sebe.

Mourinho je dolaskom u Chelsea došao u ekipu koja nema čistu desetku kakvu je imao u Portu, te je sa sobom povukao Carvalha i Pereiru. Budući je do sada igrao u rombu, bilo je pitanje kako će sada Chelsea izgledati. Pisao sam gore, radi se o zbilja inteligentnom tipu koji je odmah po dolasku u Chelsea postavio neke stvari na koje druge ekipe nisu imale rješenja.

Chelsea je igrao u formaciji 4-1-2-3, gdje je imao višak u sredini terena 3 vs 2 budući su onda ekipe igrale uglavnom 4-4-2 flat. Makelele je briljirao na holderu, a druga dvojica veznjaka su bili Lampard i Thiago ili Essien. Zanimljivo je kako je Mourinho koristio Lamparda koji je često dolazio u završnicu i često bio igrač koji je zabijao golove. Mourinho je u Makeleleu dobio vrhunskog zadnjeg veznog koji je fenomenalno surađivao s obranom, i pružao zaštitu prednjim igračima davajući im više slobode.

Međutim, još jedva stvar je onda bila ključna i mislim da je Chelsea tu ostvarivao veliku prednost nad protivnicima, a to su četiri krila, Robben, Wright-Phillips, Duff i Joe Cole. Mourinho je često mijenjao pozicije krilnim igračima, ali ako se dobro sjećam, znao je zamijeniti dvojicu na poluvremenu.

To je često značilo da sad protivnički bekovi igraju protiv svježijeg igrača, ali možda i bitnije, protiv igrača koji ima drugačije navike. Joe Cole i Robben često driblaju u sredinu, dok Duff i Phillips više driblaju na krilo, iako je Duff sve igrao.

Naravno, da ne zaboravim spomenuti Drogbu koji zna zadržati loptu što Chelseaju omogućava direktniju i okomitiju izgradnju napada.

Bez lopte bi Chelsea postao 4-1-4-1 i po osvajanju lopte bi brzim kontra napadima dolazili do šansi.

Jedna od partija kojih se dobro sjećam je pobjeda Chelseaja nad Barcelonom 4-2, u utakmici gdje je Chelsea zabio 3 gola nakon fenomenalnih kontri koje su uslijedile nakon osvojenih lopti u sredini terena.

Chelsea je ovu utakmicu igra u formaciji 4-4-2, koji bi se pretvarao u 4-1-4-1 u fazi obrane. Chelsea je igrao u dvije cjeline. Prva je obrambena sa 4 igrača u zadnjoj liniji i Makeleleom ispred njih, a druga je ona prednja, gdje se prednjoj četvorici igrača pridruživao Lampard. Chelsea bi ˝sačekao˝ Barcelonu i puštao da njeni bekovi odlaze naprijed, a onda munjevitim kontrama i igrom 4 vs 4 u par poteza zabijao golove.

Duff i Joe Cole su utrčavali u rupe iza leđa bekova, a stopere su ˝okupirali˝ Kežman, i Gudjohnsen tako da ovi nisu mogli pokrivati taj prostor na bokovima.

Ovo je bila klasična igra na trećeg čovjeka, prvi pas ide naprijed na jednog od napadača koji se spusti i odigra povratno najčešće na Lamparda koji onda odigrava u prostor Duffu ili Coleu, pa čak i drugom napadaču. Video najbolje pokazuje o čemu se radi.

http://www.youtube.com/watch?v=8Qaovod6JgM

Uzeo sam ovu partiju za primjer jer je najbolje prikazala kako je najčešće igrao Chelsea pod Mourinhom.

Mourinho se savršeno adaptirao novoj ekipi i savršeno iskoristio ono što ima.

U Portu je igru prilagodio Decu, dok je ovdje igru prilagodio brzim krilima zbog kojih je igrao okomito i na kontre jer je time maksimalno koristio njihove mogućnosti.

Eto'o kao desni bek, a Milito kao lijevi?

Iako u Chelseaju nije osvojio trofej lige prvaka, stiže u Inter koji je već par godina prvak, ali u Europi nikako da ostvari bolji rezultat. Mourinho je u prvoj sezoni poražen od Manchestera, ali bitnija je bila činjenica da su oni zapravo bili bezopasni u dva ogleda, a Manchester je stvorio velik broj šansi.

Mou je dogodine nadogradio ekipu s Pandevom, Eto'om, Militom, Sneijderom, Luciom i Mottom, kreirajući zapravo ekipu koja mu idealno odgovara.

Iako je protiv Chelsea u prvoj utakmici  krenuo s rombom, promijenio je u 4-3-3 kako bi zatvorio bekove Chelsea, a onda je uvidio da ekipa odlično igra u tom sustavu, i odlučio je do kraja lige prvaka igrati na taj način.

Krenimo redom od Chelseaja, preko Barcelone do Bayerna. Već sam pisao o nekim od tih utakmica, i ovdje ću se dotaknuti taktike kojom je Mourinho pobjeđivao u tim utakmicama.

U utakmici protiv Chelseaja je krenuo u rombu, s Eto'om i Militom u napadu. Zanimljiva stvar kod njega je da on savršeno reagira u utakmicama kad vidi da nešto ne štima ili da negdje curi. Tako je i promijenio u 4-3-3 kako bi zatvorio bekove Chelseaja koji su imali previše mjesta, dok je zapravo većina komentatora komentirala kako je on preuzeo rizik želeći dati još golova. Nije istina, nije bitno koji su to igrači, već što im je uloga na terenu, a Eto'o i Balotelli su dobili zadaće pratiti svoje bekove do kraja, što bi nekad značilo da Eto'o stoji na svojih 25 metara.

U uzvratu je od početka krenu sa 4-3-3 i Chelsea se nije pretjerano snašao. Obrambeni zid koji čine Maicon, Zanetti, Samuel i Lucio, pojačan sa Mottom i Cambiassom, izgleda zastrašujuće sam od sebe, a posebno kad je ovako dobro organiziran. Dojma sam da bi Mourinho mogao postaviti njih 6 otraga i prilično se uspješno braniti protiv 11 igrača.

Protiv Barcelone u prvoj utakmici je Inter zaigrao u istoj formaciji, s tim da je Eto'o igrao nešto drugačije. Interovi kontranapadi su s druge strane bili savršeno planirani, a najzanimljiviji mi je detalj kod drugog gola gdje Maicon ne radio utrčavanje s vanjske strane, već s unutarnje jer ga je tu teže ispratiti. Cijelu analizu sam napisao na početku teme, pa ne bih sad detaljnije o toj utakmici.

Ajmo na finale. U finalu slična priča, Inter u istom sastavu, s Sneijderom postavljenim zapravo u vrh napada čime ga je Mourinho maknuo od veznih igrača. Sneider je ovdje zapravo igrao drugu spicu i nije imao adekvatnog cuvara.

Iako formacijski isto, u svim ovim utakmicama je Mourinho koristio različite strategije unutar utakmica kako bi pobijedio.

Protiv Chelseaja je blokirao bekove i nakon povoljno rezultata u prvoj utakmicu, u drugoj nije dopustio previše šansi protivniku.

Protiv Barce je slično postavio ekipu formacijski, ali su fantastičnim kontrama i dolascima u završnicu, kao i prebacivanjem igre na Milita koji je lopte spuštao ostalim igračima devastirali Barcelonu. Milito je uz ovo promašio 2 zicera u prvom dijelu. U drugoj utakmici još ˝luđi˝, poduplana strana na kojoj igra Alves s Chivuom što je značilo potpuno zatvaranje svih oružja Barce.

Nakon isključenja vraća Milita na beka i ekipa odreagira bez problema. Bez panike. To je savršeno uvježban mehanizam i nevjerojatno je koliko igrača je moglo igrati različite stvari u obrani bez većih problema.

Budući sam pisao o njegovoj eri u Realu dosta, sada bi se prebacio na nekakvu završnu misao.

Znam da je tekst malo općenit, ali jebiga.

Jose Mourinho je od Porta, preko Chelseaja, Intera pa Reala uvijek igru prilagođavao situaciji u ekipi, odnosno igračima, a najčešće i protivnicima, kako na razini cijelog domaćeg prvenstva (presing u Realu, 3 u vezi u Engleskoj...), tako i na razini Lige prvaka (Barca, Bayern...)

U Portu je igrao s desetkom, pa u Chelseaju bez desetke s krilima i jednim holderom. U Interu opet s desetkom ali u jednom sustavu koji je fokus imao na obrani i direktnijem napadu nego sustav s desetkom u Portu. U Realu je igrao najbrže i najokomitije, s obrambenom linijom visoko na centru što je totalna promjena u odnosu na Inter.

Što nam to govori? Govori nam da se radi o čovjeku koji savršeno razumije nogomet, i zakonitosti istog. Iskreno, ja bi volio da on, a siguran sam da može, proba igrati drugačije, da ˝stvara igru˝, a ne samo ˝kontra igru˝.  Njegova glavna motivacija su pobjede i rezultati, i to je njegovo pogonsko gorivo.

Možemo pričati o subjektivnim dojmovima njegove igre, ali činjenica ostaje da je trofejan trener koji je svugdje osvajao velike trofeje. Dvije lige prvaka, lige u Eng, Portugalu, Italiji i Španjolskoj govore nam da se radi o čovjeku koji razumije različite kulture igre.

On za vrijeme utakmice odmah reagira ako vidi neku lošu stvar, i najčešće reagira ispravno. Stručnjak je za usmjeravanje protivnika tamo gdje isti ne želi ići, kao i za promjene ritma za vrijeme utakmice, od presinga do plitke obrane pa natrag.

Za kraj, ono pitanje koje sam često postavljao, je li vizionar?

Za mene, jebiga, nije. Koga boli kurac je li je? Vjerojatno nikoga. Svaki navijač kluba kojeg on vodi najviše voli trofej, nijedan navijač intera ne bi mijenjao ligu prvaka za tri gola škaricama. Karikiram naravno.

Je li inteligentan trener kojeg je teško nadigrati i koji uvijek nađe protuotrov za protivnika? Vjerojatno je u tome najbolji.

Je li jedan od najvećih trenera u povijesti igre, koji je utjecao na druge trenere? Jest. Nepobitna činjenica.

Ja ga ne obožavam, ali cijenim. Zapravo, od svih taktičkih sranja, najviše mu zamjeram što nije gospodin kao recimo Del Bosque. Opet, koga boli kurac? Hm...

Često svoje ekipe time zaštiti i cijeli fokus prebaci na sebe. To su ipak odlike vođe, iako ja smatram da može i drugačije.

Evo i linka direktno na post: http://www.hrsport.net/SportnetKlub/Tema.aspx?pID=3565912#poruka3565912

Post je pisan od navijača Barcelone inače.

bas mi je zao sto su se "sprijateljili"

falice mi izjave poput He is one of these people who is a voyeur - he likes to watch other people ! I don't know if he wants my job - he loves Chelsea  ;) 

A evo i šta je nedavno izjavio Henry, pred povratak Josea:

Thierry Henry admits José Mourinho’s expected return to Chelsea can only be seen as bad news for the Blues’ Premier League rivals. 

“If he’s coming back, as an Arsenal fan I can only be upset,” Henry, 35, told Sky Sports. 

“He’s a great boss, a great guy. “He changed the Chelsea mentality. He made people believe that Chelsea could win. He made the fans believe that they could win. 

“I have a lot of respect for José Mourinho. I don’t care what people say about him, he’s a great coach.” 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.