24. decembar 2013.12 god. comment_155396 Cae, za tjedan dana punim 24. Dovoljno da nepotrebno ne histeriziram. Mourinho je takav kakav je, takav je osvojio sve što je osvojio. Arsenal redovno igra ljepše od nas, a mi redovno završavamo ispred njih. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. Autor comment_155400 Cae, za tjedan dana punim 24. Dovoljno da nepotrebno ne histeriziram.Mourinho je takav kakav je, takav je osvojio sve što je osvojio.Arsenal redovno igra ljepše od nas, a mi redovno završavamo ispred njih. Sa zelenim se slažem, s crvenim se ne slažem. Dalje, utakmica 5-3 koju smo doma izgubili od Arsenala je naša najlošija tekma protiv njih u zadnjih 10ak godina definitivno. Sinoćnja tekma je druga najlošija tekma protiv njih. A moglo se i moralo puno bolje sinoć. Pa sad pljuj po meni koliko god hoćeš.To je moje mišljenje. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155403 Ja ne pljujem po nikom, već ukazujem na pogreške u stavu, nije mi namjera nikog vrijeđat, svako ima pravo na svoje vlastito mišljenje, a zabrinuo bi se kad bi se svi složili oko ovakve tematike. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155432 Ja ne znam kakvom logikom se sluze ovi sto nas porede sa Cityjem i sto kazu kako moramo po 5 razlke puniti sve redom. Za tako nesto nam je potreban prvo napadac koji ce svojim golovima davati neku smirenost ostatku ekipe, motivaciju, najvise ofanzivcima jer prosto znas sta da ocekujes od svog napadaca kao sto znas da od Cecha u velikim tekmama ocekujes dobre odbrane. City ima 3, mi nemamo ni pola napadaca. Odmah u startu nemamo ama bas nikakve sanse da dominiramo kao oni. Poredjenje onih ekipa pod Hiddinkom i Obrvom sa ovom nije na mjestu. Tada nam je skoro citav tim bio na vrhuncu. City je sada u slicnoj fazi - Kompany polako ulazi u svoj prajm, Silva se ponovo vraca na igre iz njihove sampionske sezone, Toure standardno na nivou, Zabaleta bekcina, Aguero-Negredo koji melju. Nisam ni ja zadovoljan ali sve je stvar ugla iz kojeg gledas. Ja gledam ovako: da smo prosle godine u ovo doba imali oprostaj od titule, a da ove sezone sa igrom na 50% imamo -2 u odnosu na Arsenal i Liverpool koji citavu sezonu igraju ne na 100 vec na 150% i na bod iza Cityja koji igra najdominantniji fudbal na svom terenu u Evropi. Meni je dosta tih tekmi koje kontrolisemo kao protiv Sunderlanda u kupu pa onda izgubimo. To je recept za luzere i to Mourinho zna. Protiv Arsenala nismo odigrali savrsenu utakmicu jer nismo pobijedili. Sad je teorija kako je Arsenal bio prelos. Jeste, bio je prelos jer smo mi tako htjeli. S desetoricom smo imali dvije sanse ali nije usla. Vise moze da zali Arsenal koji je igrao protiv ekipe koja nije u formi a oni jesu i sto su dvije sanse imali tek u samom finisu utakmice a vise od pola utakmice bez suta na gol. Na svom stadionu. Bez ijednog ofanzivnog igraca u formi mi smo polusezonu zavrsili tu gdje smo je zavrsili. Meni je to cudo. Evo i sad ne znam kako uspijevamo biti u borbi za titulu kad nam niko od igraca od kojih ocekujem golove/asistencije nije u formi. Bas niko. Opet, pogledas da je Eden najkreativniji igrac lige s 40 sansi i ne mozes da se ne zapitas sta bi bilo da je tu napadac. Sto opet dovodi do frustracije ekipe jer od nasih napadaca ne zelis ocekivati ni da udju u sansu jer bi se mogli obrukati i izbiti vjeru iz tebe. I ja se slazem da je Mata trebao uci protiv Arsenala. Vjerovatno nije iz straha Moua da ne primimo gol u finisu. Opet. Slazem se i da moze bolje, ali ne moze biti savrseno jos uvijek. Dominaciju u igri tek sada nemojte ocekivati kada je rasproed najbolesniji i kad igramo svaka 3 dana u rasporedu skrojenom po zeljama svih dusmana. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155437 Trenutno mi se ne da zalaziti u dubinu problema, samo ću reći da mnogi ovdje jako površno gledaju na čitavo stanje u i oko kluba. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155450 Nisam ni ja zadovoljan ali sve je stvar ugla iz kojeg gledas. Ja gledam ovako: da smo prosle godine u ovo doba imali oprostaj od titule, a da ove sezone sa igrom na 50% imamo -2 u odnosu na Arsenal i Liverpool koji citavu sezonu igraju ne na 100 vec na 150% i na bod iza Cityja koji igra najdominantniji fudbal na svom terenu u Evropi. To što se Čelsi prošle godine u ovo vreme oprostio od titule je i velikim delom zasluga rivala. Prošle godine je u ovo vreme prvoplasirani Junajted nakon 17 kola imao 42 boda, dok ove godine Liverpul i Arsenal imaju 36 (6 manje). Čelsi ima 4 boda više, tako da i nije klub toliko napredovao koliko je prvoplasirani nazadovao (razumete). A za nedostatak napadača, između ostalih, odgovornost snosi Murinjo... Znalo se da Tores nije klasa, da se Demba ne snalazi, a Eto je njegova greška. I samo da kažem, ne očekujem da će ekipa svakog nakantati sa 3-4 gola razlike, ali da može i mora bolje, može. Potencijal ovih igrača je ogroman. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. Autor comment_155457 To što se Čelsi prošle godine u ovo vreme oprostio od titule je i velikim delom zasluga rivala. Prošle godine je u ovo vreme prvoplasirani Junajted nakon 17 kola imao 42 boda, dok ove godine Liverpul i Arsenal imaju 36 (6 manje). Čelsi ima 4 boda više, tako da i nije klub toliko napredovao koliko je prvoplasirani nazadovao (razumete). A za nedostatak napadača, između ostalih, odgovornost snosi Murinjo... Znalo se da Tores nije klasa, da se Demba ne snalazi, a Eto je njegova greška. I samo da kažem, ne očekujem da će ekipa svakog nakantati sa 3-4 gola razlike, ali da može i mora bolje, može. Potencijal ovih igrača je ogroman. Nema se više šta dodati na ovo. Bravo. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155458 To što se Čelsi prošle godine u ovo vreme oprostio od titule je i velikim delom zasluga rivala. Prošle godine je u ovo vreme prvoplasirani Junajted nakon 17 kola imao 42 boda, dok ove godine Liverpul i Arsenal imaju 36 (6 manje). Čelsi ima 4 boda više, tako da i nije klub toliko napredovao koliko je prvoplasirani nazadovao (razumete). A za nedostatak napadača, između ostalih, odgovornost snosi Murinjo... Znalo se da Tores nije klasa, da se Demba ne snalazi, a Eto je njegova greška. I samo da kažem, ne očekujem da će ekipa svakog nakantati sa 3-4 gola razlike, ali da može i mora bolje, može. Potencijal ovih igrača je ogroman. Moze se i tako razmisljati. Ali je poenta da je klub napredovao, koliko god to bilo. Kako ces sagledati uvijek je na tebi. Kao sto ovdje neki mec sa Arsenalom gledaju u fazonu "sta da smo ga primili u 85. minutu" a ne u fazonu "sta da smo dali 2 u prvom poluvremenu". Sve je u oku posmatraca. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155463 Moje je mišljenje da smo mi u puno boljoj situaciji na premier ligaskoj tablici uključujući fa cup plus osmina finala lp nego šta to naša igra prikazuje... Ja ne zamjeram jozi malo zatvoreniji gard protiv topnika na emiratesu jer su oni doma napadčki moćni i svakog protivnika pobjede bar u posjedu ako ne u šansama i golovima, iako je ovo prva sezona u zadnjih 10 di mi smrdi da bi mogli i oni i ovaj liverpool na čelu sa suarezom dosta dugo držat ili vrh ili bit tu u par bodova do pred sam kraj prvenstva.. Ja treneru zamjeram na nezalaganju pojedinaca u naizgled na papiru lakšim utakmicama gdje mi više niti na početku ne stisnemo nego sve nekako polako bez volje zelje itd.. Kad se sitim prije par godina mi bi doma do 20 min imali 5,6 udaraca i 2,3 izgledne situacije za gol a sad po cilo poluvrijeme znamo bit bez prave prilike.. Moramo počet djelovat uvjerljivije sigurnije i napokon da se ta prva momčad iskristalizira jer ovo minjanje svaku utakmicu nikome ne služi-... Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155469 Moze se i tako razmisljati. Ali je poenta da je klub napredovao, koliko god to bilo. Kako ces sagledati uvijek je na tebi. Kao sto ovdje neki mec sa Arsenalom gledaju u fazonu "sta da smo ga primili u 85. minutu" a ne u fazonu "sta da smo dali 2 u prvom poluvremenu". Sve je u oku posmatraca. Ovo se verovatno odnosi na mene,pa da odgovorim. Ono sto mi smeta je sto mozemo da igramo kada vijamo rezultat,kada ne vijamo,mi smo druga ekipa. Ne interesuje me ni City ni Arsenal,vec samo mi. Zelja je 0,zalaganje na terenu je zadovoljavajuce 20 % utakmice,ostalo je smesno. To je ono o cemu ja pricam,a sto se tice prosle sezone Igi je dobro primetio o bodovima,svaka cast,to je to. Nemam ja nista protiv toga da se branimo,da prepustimo igru pa da kontrama zabijemo,ali imam protiv odnosa igraca prema dresu,protiv kako cemo-lako cemo. Protiv zatvaranja utakmice na 1:0 protiv fenjerasa. Slazem se da Mou nije jos slozio ekipu po ukusu i da ce jos vode proteci kroz slavinu dok on ne postavi sve kako hoce,ali moralo je biti naznaka da idemo na bolje,a to je slabo vidljivo. Opet kao sto su neki rekli,sudicemo posle 2,3 godine,ali imamo tim za titulu i nadigravanje sto se vidi i po igracima i po tome koliko je utuceno u tim,a da se tim koji vazi za jedan od najbogatijih boji nekog fenjerasa,to mi nije jasno... Boj ne bije oruzje nego srce u junaka,a mi srca ni muda nemamo po vecini utakmica ove sezone. Inace van ovoga. Danas sam na telefonu citao na fb navodni razgovor Ballacka sa Mourinhnom i Ballack je otkrio namere Mourinhna...da Chelsea nacini najjacim timom na svetu za 2 godine,hoce da pokupi najbolje taktike od Barce,Bayerna,Reala i Dortmunda i iskombinuje ih u jedinstvenu..Promenice mnogo kadar,malo igraca ce biti i dalje tu od danasnjih (izmedju redova,mozemo da se pozdravimo sa Matom),Hazarda hoce da nacini novim Ronaldom,prati nekoliko Nemaca itd kaze da nije ni malo "otupio" u Realu,nego je sada odlucniji,smeliji,opasno ozbiljan da uradi ovaj projekat...prepricao sam ukratko NAVODNU objavu Ballacka..koliko je tu istine ne znam.. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155472 Voleo bih da procitam ovog sto se pravi pametan frazom da ne zeli da zlazi u dubinu problema. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155475 Što se tiče ovog s Ballackom, vidio sam to na fejsu i pokušao nać na nekom vanjskom izvoru, a nisam uspio naći, a mislim da sam jako dobar u traženju stvari na netu. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155481 Što se tiče ovog s Ballackom, vidio sam to na fejsu i pokušao nać na nekom vanjskom izvoru, a nisam uspio naći, a mislim da sam jako dobar u traženju stvari na netu. Mozda izmisljotina decijih stranica,zato sam 3x napisao navodno i da ne znam koliko je sigurno :D Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155490 Što se tiče ovog s Ballackom, vidio sam to na fejsu i pokušao nać na nekom vanjskom izvoru, a nisam uspio naći, a mislim da sam jako dobar u traženju stvari na netu. ti stvari a ja podataka o zenskima koje uhodim svako win win Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155513 Nisam sklon vjerovati da bi Mourinho kopirao taktike nekih modernijih ekipa. Dovoljno je originalan i maštovit sam po sebi i mislim da više cijeni stare majstore. To se najbolje vidilo u Interu sa Herrerinim catenacciom kojeg je oživio i dao mu nešto svoje. Od Robsona je pokupio one fore s dugim loptama i centaršutevima bekova. Ali opet, nije to neko kopiranje veliko. Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155523 Nek dovede Pogbu, Matica i Martineza i imace vezni red kakav voli - razbijacki :D Prijavi
25. decembar 2013.12 god. comment_155534 http://chelseabalkan.com/vijesti/izjave-i-intervjui/mourinho-arsenal-je-dosadan-a-liverpool-je-na-vrhu-samo-jer-ne-igra-u-europi.html Ko o čemu, Murinjo o dosadnom fudbalu... Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155539 Najbolji mu trenutak u fudbalu kad je osvojio Ligu Šampiona s Interom. Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155542 Pa mislim da je to potpuno očekivano, sve dok ne osvoji Ligu Prvaka ovdje Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155548 Nisam sklon vjerovati da bi Mourinho kopirao taktike nekih modernijih ekipa. Dovoljno je originalan i maštovit sam po sebi i mislim da više cijeni stare majstore. To se najbolje vidilo u Interu sa Herrerinim catenacciom kojeg je oživio i dao mu nešto svoje. Od Robsona je pokupio one fore s dugim loptama i centaršutevima bekova. Ali opet, nije to neko kopiranje veliko. NIkako da shvatis da je u fudbalu kopiranje veliki plus. Uzimanje od svakog stila pomalo je dokaz da trener ide u korak s vremenom. Onaj ko to ne radi, nije uspjesan. Prosto. Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155554 Ne možeš ti uvest nešto, a da to već ranije nije viđeno kod nekog, samo je stvar da uvedeš nešto što najbolje odgovara igračima u ekipi, po tome se vidi veličina trenera. Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155601 Najbolji mu trenutak u fudbalu kad je osvojio Ligu Šampiona s Interom. Zato ga postujem i gotivim jos vise sto je iskren ! Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155608 Ista prica kao ranije je l :-? Pa ono drvo nesposobno, sto nam stoji u vrhu napada si ti doveo ;) Prijavi
26. decembar 2013.12 god. comment_155622 Ista prica kao ranije je l :-? Pa ono drvo nesposobno, sto nam stoji u vrhu napada si ti doveo ;) U pravu je crv, nije on drvo, on je metar drva. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.