23. decembar 2013.12 god. comment_155298 Mnogo branite Murinja,branim ga i ja al ponekad baš preterujete stojim iza toga da boljeg trenera za Čelzi nema ali na drugu stranu,sam je pojeo govna dovodjenjem Etoa,te ulaskom u sezonu sa ovim nesposobnim napadačima zato sad moramo da se čupamo i vadimo kako znamo i umemo dok ne izguramo ovu sezonu može on da sere kolko god hoće ali ako mi nešto ne promenimo u napadu u januarskom roku,jebali smo ježa u prvenstvu Prijavi
23. decembar 2013.12 god. comment_155305 Možete vi žaliti za Matom i Luizom koliko hoćete ali ako se on ne uklapa u Murinjov sistem igre tu se ništa ne može a realno Luiz je naš trenutno najgori odbrambeni igrač. Mi ove godine primamo golova više nego bilo koja Joseova ekipa ikada, a vi očekujete da napadnemo u gostima i to protiv prvog na tabeli. Mnoge se stvari nisu poklopile kako je zamišljeno niti je Jose napravio tim kakav želi. Čovjek ima svoju viziju, svoj stil igre kakav oduvijek igra i takvim stilom je osvojio sve što se moglo osvojiti. Ako neki misle da će Chelsea igrati lepršavo i lijepo svaku utakmicu, pobjeđivati protivnike sa 5,6 golova razlike mogu odmah početi navijati za City, Liverpool, Arsenal ili Barcu... Pa Sir Alex Ferguson je titule osvajao na rezultatima 1:0 i to u 90+ minutama utakmice... Kao i Jose, to su dva karakterna čovjeka kojima se drugi moraju prilagođavati a ne oni drugima... Budimo sretni što imamo ovakvog trenera koji nam je napravio jednu od najjačih ekipa pa dobio nogu i ponovo se vratio da napravi onako snažnu ekipu. Imajte vjere. Sa dobrom ekipom i Joseom, rezultati će kad tad doći. Prijavi
23. decembar 2013.12 god. comment_155306 da da,doći će rezultati,spasiće nas Eto,zna Murinjo šta fali Čelziju :D što nije doveo Ibru jebem mu lebac sasušeni Prijavi
23. decembar 2013.12 god. comment_155307 da da,doći će rezultati,spasiće nas Eto,zna Murinjo šta fali Čelziju :D što nije doveo Ibru jebem mu lebac sasušeni Eh, da je puste sreće :P Al reko sam da mu je taj Eto'o najveća greška i mogla bi nas koštati nekih stvari. Nadajmo se da neće. Prijavi
23. decembar 2013.12 god. comment_155308 Daj adise,u redu je svi volim Mourinhna,to stoji,ali da debelo ne stima,ne stima. Ajde reci mi koju smo utakmicu odigrali od pocetka sezone do danas odlicno? Poluvreme protiv Hula, poluvreme protiv Totenhama,poluvreme protiv Citya? Nemoj bacati te prazne price,ko hoce 5,6 golova neka ide da navija za CIty,Barselonu ili Real,svi smo ovde zbog Chelsea i nema potrebe za takvim recenicama... To sto je Mourinhno- Mourinhno nije bezgresan,to sto se nekome ne dopada stil igre kakav je vidjen u 70% utaklmica Chelsea ove sezone ne mora da znaci da ne voli Mourinhna nego da vidi ocigledne stvari,da nemamo igru u napadu,nemamo resenja i nemamo zelju za igrom. Zalaganje go k***c osim odbrane... Koga smo napunili ove sezone? Schalke? Koga smo upucali u 90 minuta,nikoga,zato sto ako smo nekog razbili igrom u pp onda smo usrali drugo zato sto nam je dosta sto vodimo 1:0..sa druge strane ako zeznemo prvo poluvreme i gubimo onda damo gas u drugom i POKAZEMO DA MOZEMO DA IGRAMO FUDBAL,LEP,BRZ,ATRAKTIVAN,ali samo dok ne povedemo,onda idemo da se branimo i molimo Boga da ne dodje neki odbitak na nogu protivnika... Po nekima je Mourinhno bezgresan zato sto je eto Mourinhno... Po tebi adise sjajan je posao i Eto,zato sto ga je Mou doveo,mora da je Mou u pravu,to je takticki smislio,jer ipak on je uvek sve takticki odradio i sve je planski bas tako... Otisli smo da ne izgubimo,a ne kako je rekao "Necu da igram na 1:0,to nije zanimljivo,zelim da se nadigravam" nadigravao se malo sutra.... Najvise od svega me nervira sto igramo KUKAVICKI,a kada treba da vijamo rezultat znamo da pokazemo da znamo da igramo fudbal i da mozemo svakog dobiti i sa svakim se nositi. Napad je najbolja odbrana,a ne odbrana... Sa ovakvom igrom kao danas u LS ne znam sta trazimo,da necemo i Galatasaray da pustimo pa da igramo na kontre? Ili na penale,pa jbg sanse su 50-50... Ne bi nista rekao na 0:0 da smo igrali fudbal,nego nismo ni f od fudbala odigrali 90 minuta (jedini vredan pomena trenutak Lampardova precka). Prijavi
23. decembar 2013.12 god. Autor comment_155311 Arsenal je veceras bio los i moralo ga se pobjediti. Igra bez Mate fuj. Mou me razocarao iskreno. Vise bi volio da smo izgubili nego ovaj kalkulativni bod. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155314 Ne sjećam se nešto da smo kod Mourinha nekad igrali lijepo... Ali da smo pobjeđivali, e toga se sjećam. Da smo primali veoma mali broj golova. I toga se sjećam. Da su nas se svi bojali, e toga se sjećam dobro a sjećaju se i protivnici svakako... Da su Arsenal, United i Liverpool na Stamford Bridge dolazili spuštenih gaća. Tj, znalo se da će izgubiti ili neriješeno, pobijediti sigurno nisu mogli... E brate moj, sad ti vidi u kakvom je stanju bio Chelsea prije 3,godine, 2 godine i prošle sezone i u kakvom je stanju Chelsea preuzeo Mourinho. Ekipe dođu na Stamford Bridge, da se nadigravaju s nama, dok to ranije nisu ni sanjati mogli. Stamford Bridge je bio bedem, tvrđava nepobjediva... Danas to nije, ali biće. Za takvo nešto treba vremena a ne preko noći kako vi to želite... Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155315 Ma nek ne prica onda suplje kako hoce igrati napadacki, kako hoce da zabija sto vise golova. Reci idem na minimalni rezultat pa da mi ne oceekujemo nissta drugo. To meni ide na k, jedno pricas drugo radis. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155320 Glupe su mi one priče kako je Arsenal lider prvenstva i da je ovaj rezultat zbog toga odličan. Pa nismo igrali protiv Barcelone ili Bayerna u gostima. Arsenal je ekipa koja protiv jačih protivnika ništa nije pokazala. Mou očito voli kalkulirati i ići na sigurno (mada je upitno koliko je to sigurno igrati na nulu), ali ja se bojim da će City znati iskoristiti ovakav naš pristup iz jednostavnog razloga - oni znaju da su bolji od drugih i tako se na terenu i postavljaju. Kao što sam rekao, na kraju će se vidjeti čija matematika je bila u pravu, ali ja ipak smatram da je ovo bila utakmica protiv objektivno dosta slabije ekipe, utakmica u kojoj se trebala tražiti pobjeda. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155321 ...znas sta zelim? Da se ne povlacimo kada povedemo 1:0,da ne odigramo kukavicki protiv Arsenala,posto smo u svakom segmentu bolji od njih. U redu je da se bojimo Bayerna,Reala,ali Arsenala ne... U redu bi bilo i ovaj iks i ova igra,da mi razbijamo protivnike iz donjeg doma,ali ne razbijamo,strepimo za bodove kod Sotona,Sunerlanda,Arsenala, Evertona,WBA,kod svih,umesto da oni strepe od nas,imamo tim koji moze da igra,zato ne vidim svrhu defanzivno orijentisane ekipe kontantno i na 1:0 i na 0:0,jedino napadamo kada gubimo i tada to sasvim pristojno radimo i dobro... Nema vise onih igraca iz prve epizode Mourinha,nema vise onog fudbala,stvari idu napred,a ako se ne menjas zajedno sa vremenom,onda ides u nazad... I nek odj**e vise ova drva iz napada i dovede nekog napadaca,jednog ali vrednog,neka jednog od postojecih ostavi kao rezervu,a 2 neka proda,otera,raspusti.. A gdje je izjavio da će igrati napadački? Evo,jedino ako ne izmisljaju autori portala tekst ... http://chelseabalkan.com/vijesti/izjave-i-intervjui/mourinho-mozemo-veoma-lako-pobijediti-arsenal-rezultatom-1-0.html Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155324 Covjek zeli da igra napadacki, druga stvar je sto nema covjeka u napadu da se otkrije, i iskoristava sve sanse. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155337 "OK, we don't go to xmas as leaders, but we go with evolution because last season the championship was already lost by this point" Nemoj da nas uništavaš toliko, jesi čuo! Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155353 Jbš "navijače" koji priželjkuju poraz svog kluba. Pogledajte stanje u ovoj fazi prošle godine, pa pogledajte stanje sada, pa se vratite. Vratio se Mourinho, pa ćemo naslov osigurat u 12. mjesecu, pobjedit ćemo sve rivale, neće bit kikseva, sve će biti fino, lijepo, krasno, samo zato što se Mou vratio. Problemi nisu nastali preko noći, neće ni nestat preko noći. Mou je sjajan trener, al nije čarobnjak, kako si neki zamišljaju. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155369 Cuj pricu ako se prigovori nesto Mourinhnu ne daj Boze odmah smo plasticni navijaci? O cemu pricate,treba da navijamo za Barselonu,City,Real itd.. Sta na ovoj temi se ne smeju pisati kritike? Da FSW ovako odigra pljuvali bi ga do prekosutra...Ja ne pljujem Mourinha,nego gledam cinjenice. Ne postoji navijac CHelsea koji Mourinha ne voli,to je realnost,a realnost je i da nikog nismo nadigrali posteno,realnost je i da smo neke utakmice protiv debelih autsajdera izvukli jedva pobede ili bod WBA (penal u 90'). Nema mirnoce u pobedama. Shvatam ja i takticko nadmudrivanje,shvatam ja i cuvanje boda,shvatam ja i odbranu,ali ne shvatam da nemaju igraci zelju da grizu i kidaju,e to je puno veci problem,nema zestine osim u 10 minuta naspram 90 koliko traje utakmica...Ne shvatam da do danas nismo nikog razbili posteno,ponizili,sprdali se sa nekim,uvek smo strepeli za pobedu do zadnjeg minuta. Nekada mi je i to drago i volim neizvesnost,ali sa ovim smo na tankom ledu koji moze da pukne pod nama lagano. Sta da je Arsenal dao gol u 85 minuti,ko bi se vratio u utakmicu? Napadaci su zivi ocaj,svi do jednog,pored 2 panja Torresa i Dembe,dovedemo jos jednu panjinu Etoa,zbog cega. Mora se nesto menjati u glavama igraca,u zalaganju,u pristupu igri. Nemaju srce ono sto je krasilo tim u njegovoj prethodnoj eri,e to je problem. Volim i Mourinhna i Chelsea vise od svega,svoje obaveze postavljam naspram termina kada igra Chelsea i ne moze niko da mi kaze "navijac" ili tako nesto.,a obaveze nisu ucenje i igranje igrica da se razumemo. Svi znamo da Mou nije carobnjak,ali sada je vec dosta dugo u timu,trebalo bi da se vidi neki napredak... Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155375 upravo to soxx..razumeo bi da nemamo tim za tako nesto,ali imamo i zato mi je krivo sto nismo ispunili ni 50 potencijala koji ova ekipa poseduje.. Kada odemo negde isto tako da se branimo,popicemo gol u 90' da ce nam usi zvoniti i propasti LS ili PL,pa cemo se zapitati. Sada jedva cekam utakmicu sa Liverpulom,da vidim tu razliku kada igramo kuci i u gostima...budemo li opet cekali gresku protivnika,mozemo lako da izgubimo tlo pod nogama zbog Suareza,zato sto ga ove godine i preterano s**e,pored znanja koje ima... Slicna situacija,igramo protiv ekipe koja je konkurent za titulu kao i Arsenal. Videcemo hocemo ih pojesti jer realno to mozemo ili cemo cekati gresku i na kontru igrati i kuci... Prijavi
24. decembar 2013.12 god. Autor comment_155378 Jbš "navijače" koji priželjkuju poraz svog kluba. Pogledajte stanje u ovoj fazi prošle godine, pa pogledajte stanje sada, pa se vratite.Vratio se Mourinho, pa ćemo naslov osigurat u 12. mjesecu, pobjedit ćemo sve rivale, neće bit kikseva, sve će biti fino, lijepo, krasno, samo zato što se Mou vratio. Problemi nisu nastali preko noći, neće ni nestat preko noći. Mou je sjajan trener, al nije čarobnjak, kako si neki zamišljaju. Nitko ne očekuje ovo što sam ti podvukao. Ali nitko također ne želi niti očekuje da se igra u ovoj mjeri kalkulantski, oprezno, pičkasto. Nije to slučaj samo protiv Arsenala. Mi tako igramo protiv svakoga, pa i protiv fenjeraša. Nitko ne očekuje da se sustav igre izgradi za pola godine, ali svi očekujemo da se taj sustav igre počne izgrađivati, pa neka ta izgradnja traje i dvije godine. Al ida se počne više. Trebalo se početi početkom sezone. Ja ne vidim da se radi na tome. Uopće nemamo igre, nemamo sistem igre, igra se samo na te kontre ko da smo Stoke ili Sunderland, a ne Chelsea koji vrijedi pola milijarde eura i koji ima silne igrače. Sinoć je Mourinho pristupio Arsenalu kao da se radi o megamomčadi sastavljenoj od mješovitog sastava Borussije, Bayerna, Cityja, Barcelone i Reala. Ako jedan takav trener kao što je Mourinho nije mogao namirisati krv ranjenog Arsenala onda stvarno ne znam. Da je samo malo ofenzivnije postavio igru protiv onako lošeg i neuvjerljivog Arsenala možda bi i primili gol, al te uvjeravam da smo u stanju zabiti im barem dva, možda i tri. City je primio 3 komada od njih, neka je, ali im je zato zabio 6. Mi smo sinoć išli na 0-0 rezultat Puno se očekivalo od utakmice, premalo se dobilo. Nemamo napadača, dobro nije Mou tu kriv. Ali neka promjeni formaciju, neka stavi Schurrlea, Hazarda, Oscara u vrh napada. Pa i to će bolje izgledati nego s Torresom, koji je kad igra igrač manje. Bolje igrati s 11 igrača, nego s 10, slažeš li se. A te priče o prošloj sezoni, okačite mačku o rep. To što smo prošle sezone bili loši, a ove sezone bolji nego prošle ne znači da moramo biti zadovoljni, jer znamo da već sad imamo kapacitete za puno bolju igru, bolji rezultat, bolju poziciju na tabeli. Ti kapaciteti se ne koriste, ne izgrađuje se igra, Mata češće viđa klupu nego teren itd itd. Mou je stvarno drugi čovjek, Real ga je u glavu uništio. Nadam se da će se što prije probuditi, radi sebe i radi Chelseaja. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155382 Ajde da smo mi nekad igrali super lijepo, pa da sad žalite za nekim prošlim vremenima. Jbt, kukate ko da je Mourinho preuzeo Barcu pa sad s njima krenuo defenzivno igrat, a vi ste navijači Barce pa vam to smeta. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155383 Ja ne znam o čemu je ovdje riječ. City je Arsenalu zabio 6 golova i stvorio još bar toliko izglednih prilika u kojima im je samo malo sreće falilo. A mi idemo protiv istog tog Arsenala čuvati svoju mrežu. Oni argumenti kako bolje stojimo na tablici nego prošle sezone su vam bezveze. Što da se sada dogodi da ispadnemo od Galate iz Lige prvaka, vi bi rekli nema veze, prošle sezone smo ispali još tamo u grupi, vidi se napredak? Mourinho dobiva prvu kritiku od mene za ovakav pristup protiv Arsenala. Ja naprosto smatram da je Arsenal ekipa protiv koje se mora ići na puni plijen, bilo da se igra na Emiratesu, u svemiru ili u Wengerovom dvorištu. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155384 Chelsea koji je Mou tada imao, i ovaj sadasnji su profilno dve potpuno razlicite ekipe. "najsitniji" igrac tada je bio Makelele, a svi znamo koliko je snage bilo u njemu. Ess, Lamps, Ballack Cole, Duff, Robben.... Svi oni su znali sve sa loptom, ali su svoju snagu i dominaciju zasnivali na fizickoj, ne tehnickoj dominaciji. Beskrajni sprintovi i ponavljanja preko krila, razbijacka masina na sredini terena, sa dovoljno snage da 90 minuta bude u bokserskom ringu... Povrh svega toga, kao slag na torti, DIdier Drogba. Uglavnom, um bio podredjen snazi, sloboda disciplini, tehnika taktici... A sad... Mata, Hazard, Oscar, De Bruyne, Ramires, Van Ginkel... Igraci na kojima treba da se zasniva igra jedva imaju po 80 kila zive vage. Moze ih Mou nauciti disciplini, dovoljno su pokretljivi da se presingom i timski mogu braniti od skoro svakog rivala, ali ce u tom slucaju napad uglavnom trpeti. Jednostavno, nije to vise ta ekipa koja je u stanju da se bije 90 minuta i da na kraju izadje kao pobednik. Jedina stvar koju Mou mora da uradi je da napravi zaokret u razmisljanju. Umesto da pokusava da prilagodi tim sebi, da proba da prilagodi sebe timu. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155385 Neki ocigledno ne vide ocigledno... Lepo su rekli i Cae i Whisp i beast.. Lepo je dok ovim pobedama zamazujemo oci sami sebi,sto nam stanje na tabeli zamazuje oci i dok nas sreca cuva,a nece nas sreca uvek cuvati i nece nam se uvek osmehnuti. Mi ne igramo na sudijsku pomoc pa da ocekujemo penal kada nam ne ide. Protivnici se moraju nas plasiti,a ne mi njih, sve se vrti oko toga... Jos malo pa ce nam i Fulham drzati loptu 70 minuta utakmice... Umesto da se preplase kada dolaze ili dolazimo,oni znaju da nam mogu skinuti bodove,da cemo ih pustiti da igraju i ako prime gol,jer se tada povlacimo umesto da ih dokusurimo,nokautiramo i napunimo. E za to je kriv iskljucivo Mourinhno zato sto im govori na 1:0,ajmo se braniti,zatvaramo utakmicu,Mikel ulazi,defanziva... Ako nadigramo protivnika u prvom poluvremenu,onda mozemo i u drugom,a ne uci u svoj sesnaesterac i cekati kraj utakmice protiv fenjerasa... Prijavi
24. decembar 2013.12 god. Autor comment_155391 Ajde da smo mi nekad igrali super lijepo, pa da sad žalite za nekim prošlim vremenima. Jbt, kukate ko da je Mourinho preuzeo Barcu pa sad s njima krenuo defenzivno igrat, a vi ste navijači Barce pa vam to smeta. Aj ne seri života ti i ne nazivaj me navijačem Barce, kad kažem da igramo kalkulantski i u strahu, a s ekipom koju posjedujemo ne bi smjeli tako igrati. Ne znam Bagi koliko točno imaš godina i od kada pratiš Chelsea, ali mi smo itekako znali igrati i bolje i ljepše nego sada, pa čak i pod Mourinhom. Pogotovo u onoj njegovoj drugoj sezoni 2005-06 kad smo drugi put zaredom bili prvaci. A da ti ne govorim o ekipi koju je Hiddink dotjerao i ostavio Ancelottiju, ekipi koja se sa 103 gola prošetala ligom 2009-10 i završila bod ispred tada strašnog Uniteda. http://www.youtube.com/watch?v=F3ct5d4Im4Q]http://www.youtube.com/watch?v=F3ct5d4Im4Q A i pod Ranierijem smo imali sezona da smo ljepše igrali nego ove godine. Prijavi
24. decembar 2013.12 god. comment_155393 Mene ne zanima igra lijepa koliko vas, mene zanimaju bodovi. DaBogdom igramo uvijek ovako a da osvojimo sve. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.