5. oktobar 2018.8 god. comment_283990 I plus imao je onaj pogresan pas iz kojeg smo primili gol poslije toga. Ali jebemu majku pa liku je tek 17 godina, jos nije ni punoljetan. Ne moze mu to zamjeriti nikako. Bolji je igrac od Mosesa al 100%. Prijavi
6. oktobar 2018.8 god. comment_283996 Čuj riskira i na treningu,pa nije isto trening i prava utakmica,na utakmici ga je mogla neka sirovina slomiti. Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_283997 Ja ne znam koji k*rac vode igrace na pripreme ako najbolji na pripremama ne dobije ni minutu u kupovima.Sent from my SM-G935F using Tapatalk Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284002 Zašto su ronaldo i messi a i mnogi drugi top igraci u svom peaku igrali i ovakve utakmice? Vama neke stvari nisu jasne Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284003 Skaro je upravu. I Ronaldo i Messi u Hazardovim godinama, su igrali 99% utakmica u sezoni, nevazno koji protivnik i u kojem takmicenju bio. Hazard zeli zlatnu loptu i kao takav se mora pokazati i dokazati u svim mogucim takmicenjima. On treba u svakoj utakmici da igra. Katkad ga treba odmoriti, al nista previse i posebno. E drugo je sto ispred Odoia i Ampadua igraju ili budu na klupi igraci koji nista ne nude (Moses, Christensen i sl). To zamjerim Sarriju, al opet, to nije nesto sto se ne moze promjeniti. Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284006 Pogledaj gdje su Ronaldo i Messi igrali,ko će za nas zabijati golove ako se povrijedi Hazard, Morata? Žiru? Willian? Ne budite smiješni,u Ronaldovo vrijeme Junajted je imao Runija,Teveza i jos igrača koji su znali zabiti gol,Barsa i Real da ne pričam.Stoga nemojte da opravadavate ono što se ne može opravdati.Čuj treba igrati protiv nekih sugavih Mađara jebem ti ja Europa ligu,Arsenalovo takmičenje. Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284009 Pogledaj gdje su Ronaldo i Messi igrali,ko će za nas zabijati golove ako se povrijedi Hazard, Morata? Žiru? Willian? Ne budite smiješni,u Ronaldovo vrijeme Junajted je imao Runija,Teveza i jos igrača koji su znali zabiti gol,Barsa i Real da ne pričam.Stoga nemojte da opravadavate ono što se ne može opravdati.Čuj treba igrati protiv nekih sugavih Mađara jebem ti ja Europa ligu,Arsenalovo takmičenje. Da bi bio na top razini trebas igrati sto cesce mozes jer se tako odrzava forma. A ti ulazis u neku sferu sta bi bilo kad bi bilo, sto nema veze s nicim. Pa bale igra manje od 50% utakmica pa je stalno ozlijeden. Aha kao ako se messi ili ronaldo ozlijedi okej hahah Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284010 Pa niko ne kaže da je okej,ali oni su mogli rizikovati,mi ne možemo zato što osim Hazarda niko realno ne može zabijati golove u kontinuitetu.Eto sad da se Messi povrijedi niko ne kaže da se ne bi osjetio nedostatak,ali lakše će Suarez iole nadomjestiti Messija nego Morata Hazarda.Aha ja ulazim u nešto sasvim deseto jer u Mađarskoj se igra lijep nogomet,Mađarska je vodeća nogometna sila, jbg ne igraju tamo sad neki mesari koji bi mogli slomiti nogu nekom,moja greška sori. Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284020 Messi i Ronaldo nikad nisu igrali Evropsku Ligu i utakmice cetvrtkom pa onda nedjeljom u ranom terminu. Koliko se sjecam, Ferguson je vrlo cesto Ronalda postedjivao u Miki Mouse kupu pa nekad i u LP kad se osigura plasman. Sad ce me skaro uvjeravati da ce igrac ispasti iz ritma ako igra samo subota-subota utakmice.Jedini razlog radi kojeg Sarri forsira EL je taj sto nema osvojenih trofeja pa silno zeli da nesto upise u svojoj karijeri. Sto je sasvim okej ali se u ovom klubu znaju prioriteti i mora se raditi u skladu s tim.Drugo, njegov odnos prema mladim igracima i minutaza je vrlo losa, prvenstveno Odoi i Ampadu. Mada ne vjerujem da je Odoija prekrizio radi onog sto Whisper prica, ako je nekim cudom to istina onda je jos gore nego kad je Mourinho Lukakua otpisao radi promasenog penala protiv Bayerna u Superkupu. Ampadu s druge strane osim sto je u pripremama bio najbolji nas defanzivac ima i dosta minuta ozbiljnog seniorskog fudbala iza sebe, sto za nas prosle godine, sto za reprezentaciju Velsa. Zanima me isto tako sta ce se desavati s Loftus-Cheekom, jer ovo je zadnji voz za njega.U svakom slucaju po meni je Evropska Liga bas idealno takmicenje za uvodjenje ovih igraca i njihovo samopouzdanje. Ne kazem da se ubaci 11 akademaca pa da pravimo cirkus, ali 2-3 momka sigurno mogu i trebaju igrati. Dosta je vise bilo mitomanije, United je gurno Rashforda u tim godinama, Liverpool Arnolda, City sve vise Phodena ubacuje itd... A nasi ne mogu protiv Videotona poigrati.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
6. oktobar 2018.7 god. comment_284022 Bas, u Cityu jebenom gdje ima toliko igraca, i svi zele igrati, on stavi Fodena hladno u nekim mecevima, a Sarri ne moze Ampadua i CHO staviti protiv Videotona i takvih ekipa. Protiv Derbya oslabljenog ako opet ne dobiju minuta, gubim svaku nadu za njih. Prijavi
7. oktobar 2018.7 god. comment_284025 Ronaldo i Messi nikad nisu igrali EL zato jer Barca i Real nikad nisu igrali EL. A da nije bio u pitanju Liverpool, što je ipak derbi, ne bi ni Hazard igrao Miki Maus kup. A i općenito pretjeruje se u podcjenjivanju EL ovdje, to je i dalje europsko takmičenje i a trofej je trofej a ovdje imamo ljepu šansu osvojit. Osim toga donosi LP, ako se u ligi što zakomplicira što vjerujem neće. A i španjolci u svađama tko je bolji engleska liga ili španjolska će uredno navodit rezultate u tom nebitnom EL. Što se tiće mladih tu se potpuno slažem, nedopustivo je da Ampadu i Odoi, dvojica ogromnih talenata koji su uz to odigrali vrhunske pripreme još nisu dobili prave šanse. Prijavi
7. oktobar 2018.7 god. comment_284026 Messi i Ronaldo nikad nisu igrali Evropsku Ligu i utakmice cetvrtkom pa onda nedjeljom u ranom terminu. Koliko se sjecam, Ferguson je vrlo cesto Ronalda postedjivao u Miki Mouse kupu pa nekad i u LP kad se osigura plasman. Sad ce me skaro uvjeravati da ce igrac ispasti iz ritma ako igra samo subota-subota utakmice. Jedini razlog radi kojeg Sarri forsira EL je taj sto nema osvojenih trofeja pa silno zeli da nesto upise u svojoj karijeri. Sto je sasvim okej ali se u ovom klubu znaju prioriteti i mora se raditi u skladu s tim. Drugo, njegov odnos prema mladim igracima i minutaza je vrlo losa, prvenstveno Odoi i Ampadu. Mada ne vjerujem da je Odoija prekrizio radi onog sto Whisper prica, ako je nekim cudom to istina onda je jos gore nego kad je Mourinho Lukakua otpisao radi promasenog penala protiv Bayerna u Superkupu. Ampadu s druge strane osim sto je u pripremama bio najbolji nas defanzivac ima i dosta minuta ozbiljnog seniorskog fudbala iza sebe, sto za nas prosle godine, sto za reprezentaciju Velsa. Zanima me isto tako sta ce se desavati s Loftus-Cheekom, jer ovo je zadnji voz za njega. U svakom slucaju po meni je Evropska Liga bas idealno takmicenje za uvodjenje ovih igraca i njihovo samopouzdanje. Ne kazem da se ubaci 11 akademaca pa da pravimo cirkus, ali 2-3 momka sigurno mogu i trebaju igrati. Dosta je vise bilo mitomanije, United je gurno Rashforda u tim godinama, Liverpool Arnolda, City sve vise Phodena ubacuje itd... A nasi ne mogu protiv Videotona poigrati. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Nisam mislio konkretno na Europa ligu nego su igrali ovakve utakmice i kada je bilo sve rijeseno i nisu trebali, tu valjda nema rasprave to je svima jasno ili da vadim brojke koliko utakmica u sezoni ili minuta igraju. Nadalje, ako je jednom atletico madridu dobar kup uefa ne znam zasto nama ne bi bila, brat bratu atletico ostvaruje puno bolje europske rezultate od nas vec niz godina. Prijavi
9. oktobar 2018.7 god. comment_284071 Konte je čini mi se mnogo brže sklopio neki jasnu viziju o tome šta želi i ubrzo nakon toga i prilagodio tim igračima kojima raspolaže i to mi se kod njega svidelo, našo je mesto za Luzia i Mozesa, sakrio nedostatke istih a i drugih igrača Kod Sarija je to drugačije, on kolko vidim, ima u planu tu neku svoju igru i to forsira, ne prilagodjava se tolko igračima i to sa jedne strane može da bude problem zato što očigledno pojedinci ne mogu da iznesu njegov sistem, po tome me podseća više na Pepa koji je jelte morao da kupi igrače i tako napravi iskorak Inače, ne pratim tolko u poslednje vreme ono što se dešava u pozadini kluba i živo me interesuje kako sad sve to funkcioniše, gde je Roman, ko radi na transferima itd.i to pitanje postavljam iz razloga što je Sari rekao da se on sam nikad nije nešto preterano bavio transferima( više je to završavao onaj predsednik kluba iz Napolija i njegov tim) Prijavi
19. oktobar 2018.7 god. comment_284111 ne znam da li ja tripujem nešto ali čini mi se da se zadnjih mesec dana malo na silu forsira ta priča da odjednom igramo ne znam kolko lep fudbal?? Prijavi
19. oktobar 2018.7 god. comment_284112 ne znam da li ja tripujem nešto ali čini mi se da se zadnjih mesec dana malo na silu forsira ta priča da odjednom igramo ne znam kolko lep fudbal?? Pa u usporedbi sa proslom sezonom, stvarno igramo dobar nogomet. Nije to jos ne znam sta ali napredak je ocit Prijavi
19. oktobar 2018.7 god. comment_284120 Fudbal od prošle godine i ovaj danas su nebo i zemlja. Mnogo više mi se sviđa današnja igra nego ona što igramo zadnjih 5 godina. Prijavi
29. oktobar 2018.7 god. comment_284244 Kako je lijepo gledati utakmice Chelsea. Nakon godina i godina defanzivnog fudbala konacno veliki zaokret u samoj filozofiji i stilu igre. Zahvaljujemo ti Sarri. Prijavi
5. novembar 2018.7 god. comment_284299 Igramo sigurno vise s loptom ali nije to bas toliko ofanzivno koliko se najavljivalo. Velika vecina dodavanja je izmedju stopera, zadnjeg veznog i bekova, pa i golmana. Ipak se vidi da je Sarri prije svega Talijan, kontrola utakmice i takticko nadmudrivanje je na prvom mjestu. Ono sto je u velikoj mjeri popravio je iznosenje lopte pod pritiskom. Pod Conteom je to bila ziva patnja za gledati a sada ide mnogo tecnije i brze. Mada je dosta pomoglo dovodjenje Jorginha i golmana koji je za 4 klase bolji od proslog u igri s loptom, jer Kepa dodje kao treci stoper fakticki. Presing smo igrali u onim prvim utakmicama, medjutim vidio sam da je u derbijima odustao od toga i promijenio pristup gdje se vise brani poziciono na svojoj polovini. Protiv manjih ekipa se brzo osvaja lopta jer nisu u stanju izici iz bunkera pa fakticki nema ni potrebe za nekim ganjanjem igraca.Vidim konstantno ponavlja da se mozemo poboljsati defanzivno i bas me zanima na sta misli jer iskreno vise bih volio da poboljsa ofanzivno ekipu u smislu da posjed igre bude konkretniji i opasniji po protivnika, da se napada sa vise igraca i da vezni ne stoje iza krila nego u ravni s napadacem ili da dolaze do prilika iz drugog plana. U derbijima pogotovo mislim da ekipa i dalje trazi ideju i nacin kako igrati, a tu je bitna pragmaticnost i moc prilagodbe utakmici i protivniku. Cak i City nekad igra direktno i dugim loptama prebacuje ravnotezu igre.Generalno je pitanje koliko jos moze izvuci iz ove ekipe bez pojacanja, zivo me interesuje i sta ce traziti na trzistu.Start je svakako bolji od ocekivanog, pa niko nije mislio da ce ovako dobro odgovoriti igraci. Posebno raduju postignuti golovi jer smo prosle godine muku mucili da stvorimo uopste sanse a sada to puno tecnije izgleda. Dovoljno govori kad je i Morata poceo zabijati.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
5. novembar 2018.7 god. comment_284301 Prvenstveno i misli na taj presing kada je defanziva u pitanju. Na svakoj press konferenciji spominje upravo to, branjenje u protivnickoj polovini. Prijavi
5. novembar 2018.7 god. comment_284304 Ali ne mozes ti vrsiti presing kad ti stoper(Luiz) glupo, pocetnicki ispadne i zaleti se u prazno. Da bi to funkcionisalo kako treba moras imati kvalitet i u odbrani, ljude na koje mozes da se oslonis ako protivnik izadje iz presinga. A to u ovom momentu nije slucaj. Kad popravimo odbranu bice i vise presinga. Sto se napadacke igre tice dzaba svi pasovi unapred od Zorzinja kad ce Pedro da pretrci teren po sirini s loptom, a Vilijan da dribla sebe u nedogled. Za bolju igru ka napred treba nam neko ko zna na koju je stranu protivnicki gol i koji ce da vuce loptu ka njemu. Probao je Sari da gura svoj presing po svaku cenu pa kad je video da ekipa nije kadra za to prilagodio je svoj stil igracima. Meni se ovo dopada ne iz razloga jer je savrsen fudbal vec jer je Celsi konačno ekipa koja se pita na terenu. Izuzev Konteove sampionske sezone to dugo nismo gledali. Trudimo se da igramo fudbal, da pravimo sanse kroz pozicione napade i kroz posed, umesto da sutnemo loptu napred i molimo se da ce Azar dodati do Koste. Prijavi
6. novembar 2018.7 god. comment_284305 Dosta je unapredio igru. Za ovo malo vremena i sa nekima koji ne zaslužuju da igraju napravio je baš mnogo, za malo vremena. Za derbije trebaju i igrači koji mogu da odgovore na zadatke. Hazard je eksplodirao ove sezone, evo i Morata daje golove. Sve u svemu koliko se očekivalo od njeg nadmašio je očekivanja. Prijavi
6. novembar 2018.7 god. comment_284306 Stvarno da, napredak je ocit al mora to jos bolje. Za sada odlicno i neka samo nastave, pravi testovi tek slijede i to u iduce dvije utakmice protiv evertona i tottenhama. 4 boda bi bila okej i ne bi trebalo ici ispod toga, ako mislimo se boriti za titulu onda su 6 bodova pod must Prijavi
11. novembar 2018.7 god. comment_284316 ne mogu da shvatim zašto Emersonu ne pruži da veže bar 2-3 utakmice da odigra, šta taj Alonso radi pa uvek ima prednost u prvenstvu Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.