Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Maurizio Sarri (2018-2019, trener)

Istaknuti odgovori

Primat ćemo mi puno golova cijelu sezonu, ko prvo dok se obrana ne nauči igrat u ovakovoj ofenzivnoj taktici ko drugo dok ne dovedemo potrebna pojačanja u zadnju liniju. Primao je i City prvu sezonu masu, primao je i Liverpool do dolaska VVD-a...

Ali pomalo, napokon možemo uživat u tome da napadamo i pred nikim ne skidamo gače. U početku će bit puno stresa, puno dobre igre ali izgubljenih bodova zbog obrane, ali s vremenom ćemo bit sve bolji... Dobit ćemo pravi neuništivi stroj...

• Odgovori 568
  • Pregledi 30,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• E cuj Sarri proces. Htio sam se ubiti tokom tog procesa.

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Ovaj ako je koristio vise od 15 igraca tokom sezone, ubite me.

• Da si se htio ubiti tokom Sarrijevog procesa, onda bi do sada već bio mrtav pod Potterom.  Bilo je dobrih nekoliko utakmica, uglavnom protiv slabijih protivnika, čak smo i 15ak kola bili u utrci

Objavljene slike

Iako su Luiz, Rüdiger i Alonso daleko od nekih stamenih pouzdanih odbrambenih igraca ipak mislim da nije posteno kriviti samo njih za neke od raspada jucer koje smo dozivjeli. Jorginho je jedan od najgorih na terenu bio, mozda momak ne shvata ali ovo nije Italija i stvari se odvijaju veoma brzo. Takodjer igra poziciju zadnjeg veznog, to isto zaboravlja da mu je zadaca itekako pomagati u defanzivi i zatvarati svog igraca tj otpratiti do samog kraja akcije. Da je Kante na tom mjestu pola onih centarsuta i povratnih lopti uopste ne bi bilo ni upuceno. Na stranu to sto su nam oba stopera i bek tanki ko alu folija, kad jos dodas ovu neodgovornost veznih igraca onda nastane propuh pozadi.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Apsolutno, obojica ste rekli sve..
Dijelim misljenje, ali misli krenu u drugom smjeru tokom pisanja pa se i zaboravi..

Ugl apsolutno sve stoji, a zna se da je napad najbolja obrana..a nasi kao sto neko rece vec negdje, kad su stali napadati tad su krenuli problemi..jbg
Sjetimo se samo kakvih je sve problema imao Guardiola u prvoj sezoni dok nije implementirao svoje zamisli i integrirao uspjesno svoj sistem.

Ok jesu se pojacali i kupili mnogo novih igraca ali njihov kostur ekipe i dalje cini istih 7-8 igraca kao iz te prve sezone i sada djeluju i previse mocno.

Nadam se da ce Sarriju trebati mnogo manje vremena, potrebno je prije svega produziti ugovor Hazardu a onda i dovesti 2-3 nova igraca koja ce instant podici igru na jos veci nivo.

Drago mi je ponajvise jer smo konacno doveli trenera drugacijeg profila koji forsira napadacku igru, jer zaista sam postao sit gledajuci godinama unazad jednu te istu, defanzivnu igru uprkos osvojenim titulama u domacem prvenstvu.

Nadam se samo da cemo uz dobru i napadacku igru doci i do titula pa da u potpunosti uzivamo.

Jer kao sto je veliki J. Krojf rekao, dobra igra i uspjesan rezultat ne idu jedno bez drugoga. Dobra igra bez rezultata je besmislena, dobar rezultat bez dobre igre je dosadan.

Meni je bilo strašno bitno da nakon mourinha i contea vidim nešto drugačije, da konačno uživam u nogometu. Trebalo mi je malo osvježenja i baš sam uživao sinoć i jedva čekam utakmice, što mi je nakon prošle sezone gdje mi je postalo svejedno, super. Sve ostalo je samo bonus, ovo mi je najbitnije

Zar nisi uzivao u titulama i onim nepobjedivim tekmama koliko 10+ tekmi ?

Naravno da jesam. Ali nakon x godina istog nogometa čovjek se zasiti, zato mi je ovo pravo osvježenje. Pogotovo što se tiče prošle sezone, sumnjam da je itko uživao, ne zbog rezultata, nego zbog igre

Zar nisi uzivao u titulama i onim nepobjedivim tekmama koliko 10+ tekmi ?

vidis da govori o prosloj sezoni, pretproslu vjerovatno nije ni pratio

Ma realno jebo osvjezenje ako ovo ne dovede barem neku titulu, lijepo je to sve, ali ne zelim da mi klub bude liverpool i arsenal, kojim je jedino slavlje community shield i kako lijepo igraju. Tako da ako ne bude bas velik pomak od toga, onda u redu, super, moze se strpiti jednu sezonu.

Slažem se s diablom, naravno ne očekujem odmah uspjeh,ali nakon recimo 3 sezone da idalje se borimo za samo za top4 to nikako.

Ovdje Abramovič mora da istupi i da mu dovede 2 štopera svjetske klase,desno krilo i špica(ako Morata ne počne zabijati). Siti je doveo maltene novu ekipu, to što su ostali Aguero, De bruyne, Silva i još neki, oni su svjetska klasa, a sve one zabalete , navase, nasrije i ostale pizde materine su otjerali.Tako i mi trebamo uraditi sa Luizom,Willianom,Cahillom i još nekim.

Slažem se s diablom, naravno ne očekujem odmah uspjeh,ali nakon recimo 3 sezone da idalje se borimo za samo za top4 to nikako.

Pa nije to nitko ni rekao, ja samo kažem da mi je super za promjenu ovakav nogomet gledat nakon prošle sezone gdje mi se malo smučilo.. Mislim da za ovu prvu sezonu top4 bi bio sasvim dobar rezultat, naravno tu je i kup uefa gdje se moze daleko, mozda i osvojiti

https://www.telegraph.co.uk/football/2018/08/25/have-spent-one-day-london-40-days-maurizio-sarri-wasting-no/

Uglavnom je pricao o taktici, presingu svih 90 minuta i tome slicno. Najvise mi se svidja dio kada govori o presingu o tome kako tada zavisis iskljucivo o samom sebi a ne o protivniku kao kada bi se branio duboko u svojoj polovini. Vrijedi procitati, dobro stivo.
Usao u prvih pet trenera koji su vezali pobjede u prve tri utakmice, prije njega to su:
1.Mourinho
2.Anceloti
3.Hidink
4.Conte
5.Sari
  • 1 mjesec kasnije...
Ovaj ce pregoniti ekipu vec do februara. Sta rade Hazard i Kova na terenu protiv jebanih Madjara, pa jel normalan... Ovu grupu nasi kadeti treba da prodju a ne da se forsiraju najjaci igraci. Samo jos fali da neki drvosjeca iz ovih ekipa polomi Edena pa da ostanemo bez njeg. Zadavio bih Sarrija licno.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Slažem se tih 20 min mu neće škodit, jedino riskira ozljedu ali ono riskira ozljedu i svakim treningom, u krajnjem slučaju riskir ozljedu i svaki put kad izađe iz kuće nikad ne znaš kad ti pitar može past na glavu :)

Puno veći problem je šta Odoi i Ampadu nisu igrali. Ovim jadnicima je čak i Morata uspija zabit, stavrno ne vidim kako se tu nije moglo nać mjesta za njih dvojicu.
Ma nije bilo potrebe da uvodi Hazarda, jednostavno nije. Ali slazem se da je veci problem sto nije dao sansu Ampadu i CHO. Pa jbte ajd da ih nije isprobao na pripremama, a momci tu bili najbolji. Osim Pertha nije bilo losih protivnika na tim pripremama a svaki put bi momci bili izvrsni.

Fakat ne kontam i ne zelim da podrzim ovu Sarijevu odluku.
Ja mislim da je Odoi zaebao stvar na Komuniti Sildu. Bio je previse uplasen i neozbiljan. Bez trunke zelje za dokazivanjem.
Sari je to sigurno video kao slabost.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.