Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Maurizio Sarri (2018-2019, trener)

Istaknuti odgovori

Sa ovim trojcem na sredini terene Sari tesko da moze da sprovede u delo svoje zamisli. Jednostavno postoji samo jedan igrac koji ima pas na prvu u koji brzo razmislja. Kante je kvarisa igre sa izletima napred ali pored njega treba jedan savrsen tika taka tehnicar predinjen okretan first pas igrac ne bi li to sproveo u delo. Svakako Azar i Wil su dovoljno dobri tehnicari. Ali svaki ulazak sa klupe ili povreda nama kvari koncepciju. Recimo Bagajoko i popivoda su klasiican primer. Sami kvare svoju igru, protivniku ne treba kvarisa. Kontra sevne odmah i cao. Alonso moze solidno da odigra na prvu ali nece biti ubacivanja, bice daleko od gola a njegovi centar sutevi su niski.
Problem je sto smo opet zarobljenici Fabregasa i njegove igre.
  • Odgovori 568
  • Pregledi 30,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• E cuj Sarri proces. Htio sam se ubiti tokom tog procesa.

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Ovaj ako je koristio vise od 15 igraca tokom sezone, ubite me.

• Da si se htio ubiti tokom Sarrijevog procesa, onda bi do sada već bio mrtav pod Potterom.  Bilo je dobrih nekoliko utakmica, uglavnom protiv slabijih protivnika, čak smo i 15ak kola bili u utrci

Objavljene slike

Meni je ipak Ramsey zaista dobar igrac koji uopste nije dobro iskoristen u Arsenalu. Tehnicki je veoma potkovan a uz to nije sporac kao Fabregas, mogao bi posluziti itekako u ovom novom sistemu.

Procitao sam Sarijev interviju u kom kaze da zeli jos jednog veznog igraca. Kao imamo dobre igrace na sredini ali treba nam jedan s razlicitim karakteristikama.
Garant misli na plejmejkera.
Jer zadnjeg veznog je doveo sa sobom, u Kantea niko ziv ne sumnja, ostaje igrac sa kreatorskim sposobnostima.
Izgleda da Fabregas ne ispunjava njegove standarde.
Posto je naveo da nije predlagao imena vec samo karakteristike igraca kakvog zeli sta mislite po koga bi nasli mogli da krenu ?
Remzi je svakako jedna od opcija, jeftinijih naravno. Kovacica bih voleo da vidim,pre nego Pjanica, recimo.

Nisam siguran da je ciljao na takvog tipa igraca. Mislim vise da on ne vjeruje toliko Barkleyu i eventualno Loftusu, odnosno koga vec planira za tog treceg, isturenijeg veznjaka odnosno onu ulogu koju je Hamsik igrao u Napoliju. Eh da nam je sad jedan Lampard iz najboljih dana. I cini mi se da ce bas takvog jos jednog traziti jer nam ocajnicki fali isporuka golova iz sredine terena jer Willian i Hazard nisu neki strijelci a centarfori su nam bas tanki. Moj utisak je da je na takvog igraca mislio Sarri.

Eh sad citam danas u Guardianu njegov intervju i za oko mi je zapala jedna izjava. Ta jedna izjava objasnjava i u potpunosti opravdava smjenu Contea i dovodjenje ovog covjeka. Pogledajte razliku u stavu i pristupu: “I’d like my players to have the personality and be able to think that we are at the same level,” he said. “Maybe at the moment it’s not true, but they have to start to think that they can play against everybody in every stadium, against every team.”

A kod Contea skidanje gaca prije nego sto tekma pocne s zeljom da se primi sto manje.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

U tom slučaju treba nam kapitalac neki.
Nisam bas neki njegov fan ali bi se Dzejms Rodriges uklopio u taj trougao, Sergej takodje. Možda cak i Fekir, ako bi zeleli da peglaju odbranu.
Posto nije otvorena tema za danasnju utakmicu wvo ovdje cu napisati osvrt na utakmicu i pozitivne i negativne stvari koje sam vidio.

Sto se tice negativnih stvari, to je manje vise svima jasno, ova ekipa je puna prosjecnih igraca s kojima je tesko mnogo toga dobrog napraviti. Sarri je pogrijesio sto je ukazao povjerenje igracima kao sto su prije svega Morata-najveci flop svih napadaca u historiji ovog kluba, zatim Fabregasu, Luizu, Willianu i Alonsu. To su igraci s kojima tesko mozemo bilo sta ostvariti pogotovo igra visokog presinga.

Sto se tice pozitivnih stvari, nije da ih nije bilo. Cesto smo izlazili jako visoko i udarili visok presing najkvalitetnijoj ekipi i engleskoj, tacnosz preciznih dodavanja nam je bila 87%, pokusavali smo igrati fudbal a ne braniti se kao sto je to do sada slucaj bio. Sarri kad je tek stigao u Napoli u prvih 5 meceva imao je samo jednu pobjedu, dakle trebalo mu je ipak malo vremena da poslozi stvari a kod nas je tek 2.5 sedmice.

Treba biti realan i reci da pored ovakvog Citya svi imaju male sanse za osvojiti ligu ali top 4 je sasvim realna opcija i smatram da cemo biti tu 100% na kraju sezone pogotovo ako Eden ostane u timu.
Ove cete godine vidjeti pravo lice svih nasih stopera i defanzivaca. I mnogo cete zivaca izgubiti. Rüdiger je vec jucer pokazao stare slabosti iz Rome, gubio se ko abdest. A Luiz tek da ne pricam, cirkus od igraca. Alonso je prepricana prica. Azpi opet ponavljam treba ici na stopera. Ne znam sta zeli Sarri od Mosesa, ali on nije vise krilni igrac. Sto se tekme tice, prvo poluvrijeme i nekako solidno ali drugo je bas katastrofalno bilo. Ko da su igrala djeca protiv seniora.
Mijenjaš defanzivno orijentisanu ekipu u napadački orijentisanu šta si očekivo da odmah sve ide ko po loju.Slažem se da ima igrača kojima nije mjesto u prvoj ekipi,ali ako se prvi sastav sastavi od onih igrača koji zaslužuju igrati to bi moglo na nešto ličiti.Svakako da nam treba pojačanja,ali neka se ova sezona žrtvuje isto kao što je i City žrtvovao pretprošlu kad su im se svi smijali.Na kraju ova sezona bi mogla pokazati našoj upravi kakve zapravo igrače imamo i možda bi Abramovich uložio pare na prava pojačanja,a ne ove debilne Bakayoke i pizde materine.
Ma zrtvovao bih i ja i svi, al nismo mi city niti imamo igrace kao oni da izborimo top 4. Bit ce jako tesko, po meni smo underdog za top4

Mijenjaš defanzivno orijentisanu ekipu u napadački orijentisanu šta si očekivo da odmah sve ide ko po loju.Slažem se da ima igrača kojima nije mjesto u prvoj ekipi,ali ako se prvi sastav sastavi od onih igrača koji zaslužuju igrati to bi moglo na nešto ličiti.Svakako da nam treba pojačanja,ali neka se ova sezona žrtvuje isto kao što je i City žrtvovao pretprošlu kad su im se svi smijali.Na kraju ova sezona bi mogla pokazati našoj upravi kakve zapravo igrače imamo i možda bi Abramovich uložio pare na prava pojačanja,a ne ove debilne Bakayoke i pizde materine.

cekaj, zar se nije pricalo da se ova ekipa gusi zbog defanzivne igre, sad odjednom williana treba uciti kako treba igrati ofanzivan fudbal?

Naveo sam da nam trebaju pojačanja i pod tim podrazumijevam i desno krilo. Drugo ne možeš samo reći igračima hajte napadajte pa da oni igraju kao Barselona ili City, treba vremena da se uigra sve to. Ni Sterling ni Sane ni Silva se nisu kretali po terenu onako kako se danas kreću dok im nije Guardiola sve objasnio i dok nisu to uvježbali.Pokušali smo se nadigravati sa ekipom koja gaji napadački fudbal i koja ima jasno definisanu igru i na kojoj rade prethodne 2 godine,šta si očekivo 5-0 za Chelsea? I još pri tome imaju bolje igrače.

Ovaj lik novembar ako dozivi u Celsiju,ja popusim kurac Marinii.Ne sto je on los trener,nego sto mu je ostavljen takav sastav da ono,niko iz ovoga nista izvuci ne moze.A ako izvuce alal vera

nabijem telegraph kad se moram registrovati da bih procitao citav clanak

daj nam chiba copy paste ovde pukni

Maurizio Sarri has relaxed his Chelsea predecessor Antonio Conte’s rules on diet and nutrition as well as the stipulation that players had to stay together in a hotel the night before home games, hoping to give them greater freedom as he whittles his squad down to a more manageable size.

The new Chelsea manager has abandoned the practice of the squad staying together at the Chelsea Harbour hotel on nights before they have an evening game at Stamford Bridge the following day, a measure that was introduced by Conte and was unpopular with many of the players. They are now free to stay at home and join up with their team-mates on matchday instead.

Sarri has also permitted a wider choice of food in the training ground canteen and also in hotels when they are away from home to try to create a better atmosphere than that which existed in the previous ten months.

Conte was very strict on nutrition, with relatively little choice for the players, and while Sarri also feels that there are gains in that area for any coach, his priority is to get the squad in the right frame of mind.

The new manager recognises that there will be difficult decisions made and with such a big squad there will be some left on the periphery but has tried to make it as relaxed as possible for his players as they approach another major stylistic change.

Sarri is making decisions on trimming down his first team squad in order that it will be manageable week-to-week, the latest departure being midfielder Tiemoue Bakayoko, signed from Monaco for £40 million last summer, who departed on loan to AC Milan. Others expected to leave the club before the Aug 31 deadline include Tammy Abraham and Charly Musonda.

TELEMMGLPICT000137909567_trans_NvBQzQNjv
Bakayoko endured a difficult debut season at Stamford Bridge and has been loaned to AC Milan Credit: GETTY IMAGES

It has been a chastening 12 months at Stamford Bridge for Bakayoko who came in as part of the Monaco team that won the French league title and departs having struggled to make a lasting impression during the turbulent second season of Conte.

Abraham and Musonda are both candidates for loans to the Championship or potentially overseas, with Aston Villa and West Bromwich Albion interested in the young English striker who had an indifferent time at Swansea City last season. The 20-year-old cost Swansea a substantial loan fee last season, and now it looks that Abraham will have to return to the Championship where he had a successful year with Bristol City in 2016-2017.

Musonda, 21, poses more of a problem with his stay at Celtic last season proving unsuccessful and his development having stalled over the last year. He has a long term contract until 2022 and is young enough that the club still see plenty of potential but now have to plot a path for him to realise that.

The midfielder Danny Drinkwater is available although unless there is a club in Europe prepared to take the midfielder the likelihood is that he will stay at Chelsea. There was interest from Crystal Palace when the window was still open for Premier League clubs although now the likelihood is that Drinkwater will stay at Chelsea.

His wages are likely to be too expensive for an overseas clubs to take him on. Over recent seasons, Chelsea have asked for significant loan fees for senior players with Drinkwater’s asking price for a loan judged to be prohibitive by other Premier League clubs.

Bakayoko is expected to leave on a permanent deal at the end of the season if his time at Milan is a success with a fee already agreed between the two clubs. Chelsea have opted to keep Ruben Loftus-Cheek for now with the player having been keen to stay and the domestic window having shut. The England World Cup player may yet change his mind about staying this season but he will have to go overseas if he is to take the loan option.

Callum Hudson-Odoi, Ethan Ampadu and fourth-choice Polish goalkeeper Marcin Bulka are expected to divide their time between the first team and the development squads.

https://twitter.com/liam_twomey/status/1030896093159153664?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1030896093159153664&ref_url=http%3A%2F%2Fforum.talkchelsea.net%2Findex.php%3Fapp%3Dcore%26module%3Dsystem%26controller%3Dembed%26url%3Dhttps%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fliam_twomey%2Fstatus%2F1030896093159153664

Sto volim ovo press press press!

Zato vjerujem i nadam se da cemo biti jos bolji..jer ovo sto su jucer igrali je top,znaci samo borba i totalni pressing, i pod tim pucaju i najjaci..
E sad,naravski da ne mogu istu razinu drzati citav susret, ali brate mili onako primati iza jer nedopustivo i sreca da nije jos potrajalo prvo poluvrijeme jer bi primili jos jednog a bezveze..

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.