30. maj 2019.7 god. comment_286975 Znam da si mislio na Sarija. Ali pricas o tome kako je on sam kriv jer ga igrači Celsija ne vole, a oni oterali Kontea i Murinja, ranije Viljas Boasa... Zbog njegovih poteza koji ti se ne dopadaju svaljujes sve na Sarija, po svaku cenu, a ne gledas siru sliku. Retko kom treneru, zapravo NIJEDNOM treneru na svetu ne vise nad glavom i igraci i Uprava. Trener Celsija vec godinama nema nikakvu podršku niti zastitu. Ne sme da se zameri igracima, jer ce mu namestiti otkaz. Ne sme da se zameri Upravi jer ce ga oterati. I sad ti radi u takvim okolnostima. Pa jbg kad je debil, isto kao villas boas, glumio budalu i stavljao na klupu Lamparda, Drogbu i koga vec ne, da bi dokazao neku silu ili sta vec. Da je Sarri radio otpocetka sto je trebao, niko mu ne bi nista rekao. Ovako sa svojim glupostima je sam sebi to uradio. Mourinha su otjerali losi rezultati i njegova defanzivna igra, Contea isto tako. Svima se lijepo kaze igrajte tako i tako, a oni k'o mulci suprotno zele da nametnu na terenu. Ne znam stvarno, mozda treba dati Sarriju da budalese sa Kovacicima, pa da vidimo dokle cemo. A to sto ce propasti i Mount, Tammy i ko vec nece zbog takvog filozofiranja, to necemo gledati. Ustvari mozda budu i prodani sa njim i onda neka poslije par godina guze nas i ostalu ligu, kao sto to radi Salah i De Bruyne. Prijavi
30. maj 2019.7 god. comment_286976 Ne znam na sta mislis, ovo sam govorio za Sarrija, ne za tebe bolesnice :D Taj decko je najbolji igrac sredine terena uz Kantea. I isto tako vukao ozljedu veci dio sezone. I evo opet je ozljeden. Nikad vise nije igraj RLC iako je bio ozljeden vecinu sezone. Treba pogledati cinjenice Prijavi
30. maj 2019.7 god. comment_286977 Whisp A ko su tacno ti igraci koji bojkotuju Sarrija? Kad si tako siguran volio bih znati. Iskreno mislim da je ta paradigma o igracima i njihovoj moci dosta napuhana. Mourinho je pogubio zdrav razum totalno, kao i Conte u manjoj mjeri jer su obojica uzasno teski karakteri. Fakticki su se poceli svadjati sa svima, i ko je kriv i ko nije. Velik dio trenerskog posla je psihologija, da znas izgraditi odnos sa igracima, osobljem i da znas stvoriti atmosferu unutar ekipe. Nije fudbal samo taktika, formacija, transferi i ostalo. Prijavi
30. maj 2019.7 god. comment_286978 WhispA ko su tacno ti igraci koji bojkotuju Sarrija? Kad si tako siguran volio bih znati.Iskreno mislim da je ta paradigma o igracima i njihovoj moci dosta napuhana. Mourinho je pogubio zdrav razum totalno, kao i Conte u manjoj mjeri jer su obojica uzasno teski karakteri. Fakticki su se poceli svadjati sa svima, i ko je kriv i ko nije. Velik dio trenerskog posla je psihologija, da znas izgraditi odnos sa igracima, osobljem i da znas stvoriti atmosferu unutar ekipe. Nije fudbal samo taktika, formacija, transferi i ostalo. Dovoljno je samo istaći da su brazilci nedodirljivi sve dok sami ne pozele da odu. Ajde ti meni reci koji je to trener imao podršku Uprave bar u meri sličnoj onoj koju uzivaju treneri koje sam naveo gore ? Koji to trener je uveo neke promene u igru/sastav/treninge/pripremu za meceve i isterao svoje na duze od sezone ? Prijavi
30. maj 2019.7 god. comment_286979 Meni Sarri uopšte nije nešto i pored svega ovog igra mi je i dalje katastrofalna, ali opet u svakom slučaju navijam da on bude prije nego Lampard. Prosto mi Lampard ne odiše kao kandidat za trenera. Prijavi
31. maj 2019.7 god. Autor comment_287006 Italijani pišu da smo ga pristali pustiti ako Juve plati 5 miliona.Sent from my SM-G920F using Tapatalk Prijavi
31. maj 2019.7 god. comment_287007 Tako i treba sa Talijanima. Hebali nas prosle godine, 2 mjeseca se natezali oko trenera kojem su dali otkaz i vec imali drugog na njegovom mjestu. I opet nas drkali do zadnjeg.Plati buraz pa izvoli.Dobrodosao kuci, Frank Lampard. Kako mocno zvuci, hebem ti ja navijaca koji se ne najezi na tu pomisao. Uvijek je imao ovu igru u malom prstu. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
31. maj 2019.7 god. comment_287009 Posto nisu naravno uspjeli Guardiolu, ostao im Sarri, a htjeli su i Pochettina (koji je isto nemoguc). Vrh za nas, ode debil, dodje Lampard, samo neka ga cuvaju barem 4 godine, jer ce biti vrhunski trener. Prijavi
31. maj 2019.7 god. comment_287010 Da, da i da. Tocno ce ga cuvat kao i sve ostale... Na prvoj krizi noga u dupe... Ali btw... Neka prvo Sarri ode, a zatim neka Lampard dođe, ako će on uopce bit meta uprave. A meni ovo sve skupa miriši na bezvrijedna naklapanja novinara... Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287011 Ja mislim da je prerano da Lampard sjedne ne klupu u svakom slučaju. Ne vidim kako to dobro može proći i za nas i za njega osim da se desi neko ogromno čudo. U svakom slučaju, bolje da ostane Sarri nego da se opet eksperimentiše pogotovo u sezoni koja je i prije početka veoma kritična. Ako već Sarri želi da ide neka ide, ali mislim da Lampard nije pravo rješenje. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287012 Vec sam rekao, ako zaista Sarri ode, onda samo Lampsa zelim umjesto njega. Da se stvori zdrava stmosfera sa legendama kluba na mnogim pozicijama, da naprave lijepu pricu od Chelsea ponovo, samo, ovaj put ne samim kupovsnjem, nego i akademijom ukljucenom u sve to. Vjerujem da bi to bilo nesto posebno, kao Ferguson sa Beckhamom, Giggsom, Scolesom, Nevillom itd. Ostanak Sarria, takodjer podrzavam. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287014 Da Lamps i dođe to bi bilo za njega u najgorem trenutku. U periodu bez mogucnosti kupovine igraca i sa ovakvom ekipo di ne znaš di više pušta, od obrane do napada, a kad tome dodamo da nam odlazi Hazard koji je 50% ove ekipe, onda dolazimo do zakljucka da nam perspektiva baš i nije neka. Sljedece 2 sezone ako završimo u top 4 to bi bilo ravno cudu. Tako da ako Lamps i dođe u ovom trenutku to mu je ravno samoubojstvu. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287018 Vec sam rekao, ako zaista Sarri ode, onda samo Lampsa zelim umjesto njega. Da se stvori zdrava stmosfera sa legendama kluba na mnogim pozicijama, da naprave lijepu pricu od Chelsea ponovo, samo, ovaj put ne samim kupovsnjem, nego i akademijom ukljucenom u sve to. Vjerujem da bi to bilo nesto posebno, kao Ferguson sa Beckhamom, Giggsom, Scolesom, Nevillom itd. Ostanak Sarria, takodjer podrzavam. Da bi se dogodila lijepa priča potrebno je Lampardu dat vremena, a iskustvo nas uči da će ga šutnut kao i sve. Nadam se da će se ta praksa promijeniti eventualnim dolaskom Lamparda, jer je ipak legenda, ali nisam optimističan. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287019 https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1134580735439003649?s=20 Nekako se ipak nadam kako nije istina. Ipak ako je ovako, onda je Sarri pametan jer nas napusta pod svojim uslovima i ne ceka da ga sutnemo iduce godine kao sto sutamo svakoga. Napusta brod koji tone, mogu ga razumjeti, ovako klub napusta kao uspjesan trener i ide u klub gdje ima dobru perspektivu za razliku od nas. Sto se tice lamparda, ja na njegovom mjestu ne bih prihvatio sada ponudu. Pa unistit cemo ga kao trenera u ovom trenutku, ako je imalo pametan pricekat ce. Kao zakljucak vidim samo odusevljenje navijaca nasih rivala, svi su sretni sto sarri ide,a jos sretniji ako angaziramo lamparda Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287021 Ali svi mi znamo da nam ekipa nije kvalitetna, daleko od onih ranije, dakle ne ocekujemo previse, narocito sada kada nas Hazard napusta. Pod takvim okolnostima i jeste najbolje Lampsu da preuzme, godinu danas nek oprobava sve i svasta, napravi selekciju igraca, uvede nekoliko mladih u tim, dodatno uigra ekipu i onda sljedece godine sa vecom svotom novca, neka se dodatno pojaca na mjestima gdje to bude potrebno. Nikakav trofej mu nece biti cilj, vec samo uigravanje i selekcija igraca, te sto pozitivniju atmosferu napravit. Takodjer kroz mnostvo utakmica i derbija, steci iskustvo. Od sljedece godine pa ozbiljnije napadati kakav trofej. Ja zaista ne vidim nijednu negativnu stranu eventualnim dolaskom Lamparda na klupu. Mislim da bi Terrya takodjer uvratio u strucni stab. Sarri ako je odlucio da ide, sretno mu bilo, bio sam zadovoljan njegovim radom, hvala i na trofeju. Pratit cu Juve, definitivno. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287024 Hipotetski, Lampard uzme tim i završi 8. na tabeli. Kao da će neko htjeti preći kod nas sljedeće ljeto u tom slučaju. Kakvi crni akademci i eksperimentisanja, danas fudbal igra novac i pametno ulaganje u tim, menadžere i šta već ne. Otkad se počelo srati sa akademijom i 10000 pozajmica u timu je sve poluigrač do poluigrača, a na pozajmicama tek da ne govorimo. Lampard bi trebalo prvo da vodi neki tim kao što je Everton, a ne ovako. Igramo LP sljedeće godine i taj status mora da se zadrži, a prerizično je ići na neprovjereno, ako Sarri ode teško da će doći neko veće trenersko ime, što znači u govnima smo. Gesendet von meinem Mi A2 mit Tapatalk Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287025 Hipotetski, Lampard uzme tim i završi 8. na tabeli. Kao da će neko htjeti preći kod nas sljedeće ljeto u tom slučaju. Kakvi crni akademci i eksperimentisanja, danas fudbal igra novac i pametno ulaganje u tim, menadžere i šta već ne. Otkad se počelo srati sa akademijom i 10000 pozajmica u timu je sve poluigrač do poluigrača, a na pozajmicama tek da ne govorimo. Lampard bi trebalo prvo da vodi neki tim kao što je Everton, a ne ovako. Igramo LP sljedeće godine i taj status mora da se zadrži, a prerizično je ići na neprovjereno, ako Sarri ode teško da će doći neko veće trenersko ime, što znači u govnima smo. Gesendet von meinem Mi A2 mit Tapatalk U potpunosti se slažem s tobom. Jer kod svake promijene trenera prakticki se radi svojevrsni reset i krece u stvaranje i prilagođavanje necem novom. Možda bi još imalo smisla dofurat sada Lamparda pa da si može kupit 2-3 igrača koja bi pasala njegovom načinu vođenja tima, a ovako uzet vruci krumpir bez ikakvog prostora za proširenje rostera bio bi to potez očajnika. Sarria treba obavezno zadržat i ostavit mu prostora da s ovim što ima pokuša uigrat ekipu. Nametnut do kraja svoj stil igre. Pa konačno da smo gledali jedno finale di Chelsea nije u svom šesnaestercu i čeka da zabije neki krumpir. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287031 Hipotetski, Lampard uzme tim i završi 8. na tabeli. Kao da će neko htjeti preći kod nas sljedeće ljeto u tom slučaju.Kakvi crni akademci i eksperimentisanja, danas fudbal igra novac i pametno ulaganje u tim, menadžere i šta već ne. Otkad se počelo srati sa akademijom i 10000 pozajmica u timu je sve poluigrač do poluigrača, a na pozajmicama tek da ne govorimo. Lampard bi trebalo prvo da vodi neki tim kao što je Everton, a ne ovako. Igramo LP sljedeće godine i taj status mora da se zadrži, a prerizično je ići na neprovjereno, ako Sarri ode teško da će doći neko veće trenersko ime, što znači u govnima smo.Gesendet von meinem Mi A2 mit Tapatalk Kakve veze akademija i nasi mladi igraci imaju s tim da je u timu "poluigrac do poluigraca"? Jedino ako ne mislis da su Loftus, Odoi, Christensen i Ampadu ti poluigraci. Inace zavrsili smo i 10. na tabeli jedne godine, pa ljeto nakon toga potpisa Kante i osvojismo prvenstvo plus finale kupa. Znaci taj argument nije nesto validan. Meni je iskreno pun q tih provjerenih trenera i imena. Pokusali smo sve moguce, nijedan od njih nije izgradio ono sto zelimo, zbog toga nije ni potrajao. Lampard je sigurno rizik, kocka zbog neiskustva ali ako iko zasluzuje da mu ovaj klub pruzi to povjerenje, ukaze priliku onda je to Frank. I JT naravno ukoliko zeli doci. Sada je dobar trenutak bas iz tog razloga jer nece biti pritiska prvu sezonu. U klubu su svjesni zabrane transfera, vidi se da s namjerom ne idu na tu zalbu i spremni su da odrade godinu dana bez transfera. Fakticki bismo imali jednu sezonu bez rezultatskih ocekivanja. Jedino sto ja ocekujem je da se pravi selekcija igraca, da odredjene momke gurne u vatru i da se igra poboljsava, napreduje kroz sezonu. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287034 Sad citam da su kandidati ako ode Sari samo Lampard i Viera, ne znam odakle iscupase Vieru jebo ih on u dupe. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287036 Wisey, Pa gdje su ti igrači iz akademije i pozajmica? Ima ih 1000, a ti uspio 4 nabrojati od kojih je tek jedan postao standardni igrač. Poluigrači i akademija imaju mnogo veze, jer da su se kupovali kvalitetni igrači pare su se bacale na hiperprodukciju igrača koji nikad neće ni obući dres kluba. I kako neće biti pritiska sljedeće sezone, kad tim igra najjača takmičenja, boriće se da taj status i zadrži? Nije sad da smo bili 16. na tabeli pa de pusti da vidimo šta će biti jer nemamo šta izgubiti. Ne vidim kako je Lampard bolje rješenje i od nesrećnog Sarrija, jer Chelsea nije trenutno u situaciji da dopusti sebi luksuz da probava hoće li Lampard biti pogodak ili ne. Gesendet von meinem Mi A2 mit Tapatalk Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287037 Pa ne može svako kao Mbappe sa 18 biti vrhunski igrač, treba vremena i prilike nekim igračima. Neki su svoje prilike imali i treba ih se riješiti. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287038 Pa ne može svako kao Mbappe sa 18 biti vrhunski igrač, treba vremena i prilike nekim igračima. Neki su svoje prilike imali i treba ih se riješiti.Koji je nas akademac zablistao na pozajmici da se bas culo za njega? Dosta vise i Piazona, Kakuta, McEhrana, Lalkovica , Kalasa, Bakera , Browna i slicnih. Da su sta valjali uspjeli bi, pa barem u Evertonu ili tako nekom klubu. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287039 Koji je nas akademac zablistao na pozajmici da se bas culo za njega? Dosta vise i Piazona, Kakuta, McEhrana, Lalkovica , Kalasa, Bakera , Browna i slicnih. Da su sta valjali uspjeli bi, pa barem u Evertonu ili tako nekom klubu. Kurtonja, Christensen, Reece James, Tammy, Mount, Zouma, Tomori, RLC. Vjerovatno ima jos neki, ali vjerovatno sam zaboravio. Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287040 Wisey,Pa gdje su ti igrači iz akademije i pozajmica? Ima ih 1000, a ti uspio 4 nabrojati od kojih je tek jedan postao standardni igrač.Poluigrači i akademija imaju mnogo veze, jer da su se kupovali kvalitetni igrači pare su se bacale na hiperprodukciju igrača koji nikad neće ni obući dres kluba.I kako neće biti pritiska sljedeće sezone, kad tim igra najjača takmičenja, boriće se da taj status i zadrži? Nije sad da smo bili 16. na tabeli pa de pusti da vidimo šta će biti jer nemamo šta izgubiti.Ne vidim kako je Lampard bolje rješenje i od nesrećnog Sarrija, jer Chelsea nije trenutno u situaciji da dopusti sebi luksuz da probava hoće li Lampard biti pogodak ili ne.Gesendet von meinem Mi A2 mit Tapatalk Prijatelju to nema nikakve veze jedno s drugim. Zna se koju je politiku Emenalo pokrenuo, kupujes kamaru mladih igraca za sitne pare, razvijas, saljes na posudbe, i kasnije ako se neki bas razvije vratis ga u prvu ekipi, ako ne prodas ga opet po vecoj cijeni. Na svakom tom igracu prihoda bude nekoliko miliona. Kad se sabere bude finog kesa. Nekad se i promasi naravno, pa igrac propadne ali tako mora biti kad imas veliku mrezu razvijenu. To o cemu ti pricas je nastalo trosenjem ogromnog novca na pogresne, nekvalitetne igrace. Promasene kupovine. Vise si novca sjebo krhanjem na Bakayoka i Drinkwatera npr. nego na 7-8 ovih momaka. Svi igraci s posudbe imaju relativno dobru prodajnu vrijednost u odnosu na kupovnu, dok ovi gore nemaju. Takodjer davanje ogromnih ugovora nekim igracima nas kosta, evo ti Alonso kolike mu pare dadose sad i na 5 godina. Pa moras moliti Boga da se neko pojavi i uzme od tebe takve likove. E to je problem moj keru, a nisu problem tamo neki Kalas, Piazon ili Baker. Naravno da ce se boriti da status zadrzi, samo sto ce ostati bez igraca koji ga je fakticki do njega odvukao. Za top 4 ne mozes staviti pritisak u ovakvim okolnostima. A Zar ti stvarno vjerujes da ce Lampard zavrsiti ispod 7-8 ekipa? Sto se mene tice, sve i da zavrsi on zasluzuje priliku ali ja vjerujem u njega, i siguran sam da ce vratiti mnogima vjeru i dobar osjecaj sto se ovog kluba tice. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
1. juni 2019.7 god. comment_287041 Wisey mislim da se ne bi složili ovako do sutra, politika kluba se promijenila ako ništa nakon osvajanja lige prvaka. Promijenile su se stvari koje su funkcionisale, a zadržale one koje nisu. Volio bih ja da vjerujem u Lamparda kao soluciju, ali najiskrenije mislim da je najbolje i za njega i za nas da se to ne desi sada. U slučaju da ostane ovaj ban pa da ostanemo sa istom garniturom igrača ne vidim bolje rješenje od Sarrija, a u slučaju da ode Sarri neka nam je bog na pomoći. Dovoditi novog trenera u ovoj situaciji, mislim da je uopšteno potez osuđen na propast. Mislio sam da će biti ban odgođen za jedan prelazni rok pa u tom slučaju novi trener i nekako bi dolazio u obzir, a ovako teško. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.