20. april 2019.7 god. comment_286001 Ma koji mir, ni ostali treneri sto rade u miru ne uzmu trofej. Ovaj ako sad ne uzme EL, moze da ide komotno, to mu jedino moze osigurati mir za jos jednu sezonu. Prijavi
20. april 2019.7 god. comment_286002 Nije najgori. Scolari je bio daleko gori. Ako osvojimo LE, igramo li sljedeće sezone Ligu Šampiona?? Prijavi
20. april 2019.7 god. comment_286003 Nije najgori. Scolari je bio daleko gori. Ako osvojimo LE, igramo li sljedeće sezone Ligu Šampiona?? Da. Prijavi
22. april 2019.7 god. comment_286020 Nabijem te na kurac. Pa samo kad vidiš da idiot izbacuje napadača da ubaci napadača jer ne smije da igra sa dvojicom sve ti je jasno. Marš iz kluba! Znači do sad sam tolerisao i nisam ništa loše napisao, ali ovo je nedopustivo. Prijavi
22. april 2019.7 god. comment_286025 Realno i igaci su ko kurac, ali njegovi potezi i izmjene, Barkley je trebo uci a ubaciti i drugog napadaca a izbaciti nekog iz odbrane jer nam bod nista ne znaci. Prijavi
22. april 2019.7 god. comment_286028 Ovog kozojebca opet nece niko da otera. Covek je sve igrace urnisao. Covek ne menja taktiku a ubacuje jos pogresne igrace. Mrzi me da kopam al muslim da nasi bekovi imaju ubedljivo najmanje ubacenih centarsuteva. Azpilukueta kad je dosao je prvih nekoliko sezona dobre centarsuteve imao a sada ne moze da pogodi. Do koga je onda? Njegovi igraci (jorginjo) plej bez ijedne asistencije. Do koga je? Iguain u polju nista a y svim timovima ga je krasilo upravo to. Do koga je onda? Igras mec za top 4 mizda i najbitniji i to sa timom koji je dno tabele i celo drugo poluvreme ni poluprilika. Do koga je? On nije samo nasa sramota vec i za fudbal uopste. Prijavi
23. april 2019.7 god. comment_286045 Pochettino, Klopp i Guardiola su po meni bolji treneri od našeg Maurizija. Prijavi
23. april 2019.7 god. comment_286049 Pochettino, Klopp i Guardiola su po meni bolji treneri od našeg Maurizija. Istina bog. Doduše i tottenham, liverpool i city imaju neupitno kvalitetnije igrače od naših Prijavi
11. maj 2019.7 god. comment_286476 Gledam Leipzig-Bayern i prvih 25 minuta je ovaj Leipzig bolje odigrao tu sekvencu nego sto sam vidio od Celzija zadnjih pola godine. Trka, tempo, visok presing gore na Bayernovu odbranu, ginu u svakom duelu. Nema tu nekih velikih znalaca ali igraju pravi muski fudbal. Kad cemo ovo docekati jednom da se ponovi a znali smo i mi da meljemo tako.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
11. maj 2019.7 god. comment_286477 Bundesliga je izuzetno bogata dobrim trenerima i uvijek je bila. Prije svih to su od trenutnih J. Nagelsman, P. Bosz, D. Hecking, R. Ragnick, L. Favre, Adi Hutter a prije njih u skorijoj proslosti, Heynkes, Klopp, Roger Schmidt ( po meni trener sa najludjim presingom ikada) pa i ovaj trenutni trener Ajaxa koji je trenirao Bayern 2... Njemci su oduvijek bili dobri treneri koji vjeruju samo u rad, red i disclipinu. Kao sto su Svabe dobri treneri, Francuzi su trenutno bogati najtalentovanijim fudbalerima. Ne znam samo sto smo mi odustali od Francuskog trzista, dok je Emanelo bio uvijek smo tamo kupovali i nismo nikad, ali nikad pogrijesili. I sad ima pregrst predobrih fudbalera kao sto su Lille-ov Pepe, Lyonov Ndombele ( po meni mozda i trenutno najbolji veznjak ) i mnogi drugi. Da ne odem u offtopic, volio bih da dovedemo trenera koji ce biti hrabar, koji ce igrati presing i koji ce traziti igrace po Francuskoj jer ih ima pregrst dobrih. Prijavi
11. maj 2019.7 god. comment_286478 Ne znam samo sto smo mi odustali od Francuskog trzista Okrenuli se velikim pojacanjima iz talijanske lige. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286490 Ovo je najsretniji trener Celzija ikad. Zadnjih 5 kola samo jedna pobjeda i opet zavrsi 3. na tabeli. U Evropi dvije utakmice bez pobjede i prodje na penale u finale.Nadao sam se da mu je noga na kraju ove sezone, ali s ovolikom kolicinom srece izgleda da ce se nazalost spasiti otkaza i ostati. Sto znaci da nas ocekuje jos jedna ocajna godina puna patnje i nikakvog fudbala.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286491 Čestitam mu na sezoni, ne ide on nigdje jer realno opravdao je očekivanja što se tiče rezultata, čak po meni i nadmašio. 3. mjesto je predobro kakav škart od igrača imamo, ne bi tu nijedan trener nešto bolje napravio Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286492 3. mjesto izgleda dobro na papiru, međutim kad se pogleda igra i način na koji je sve organizovano ovo je blago rečeno užas. Izvukli su ga konkurenti koji su igrali užasno na kraju sezone. Smatram da ne zaslužuje voditi ovaj tim i sljedeću sezonu. Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286501 I onda se ljudi čude kako Chelsea stalno mijenja trenere i nema strpljenja, a navijači nam isti takvi mijenjali bi trenere ko čarape. Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286503 Čestitam mu na sezoni, ne ide on nigdje jer realno opravdao je očekivanja što se tiče rezultata, čak po meni i nadmašio. 3. mjesto je predobro kakav škart od igrača imamo, ne bi tu nijedan trener nešto bolje napravioUpravo zbog ovakvog razmisljanja i jesmo tu gdje jesmo. Kad je Mourinho osvojio titulu u sezoni 14/15 ovdje je masa ljudi upozoravala da nece biti dobro ako se nastavi igrati kao u drugom dijelu te sezone, da bi mogao bez promjena uslijediti pad itd itd.. Zatim slicno i s Conteom, tokom ljeta i na pocetku 17/18 sezone isto tako se pisalo da dugorocno nece na dobro zavrsiti. I sada se isto desava, znaci ko ima dvije ciste o fudbalu vidi da ovaj trener veze nema, ne moze unijeti svjezinu, ne zna voditi ekipu niti napraviti prave promjene i pogotovo u ovo osjetljivo vrijeme kad smo pred zabranom transfera, definitivno nije covjek kojem treba pruziti priliku da bude na celu. Sada zbog ovolike kolicine srece, nicim izazvan ce dobiti tu priliku. Nazalost ali zacarani krug u ovom klubu se nastavlja, a nama navijacima strpljenje do nekih boljih vremena. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286504 Upravo zbog ovakvog razmisljanja i jesmo tu gdje jesmo. Kad je Mourinho osvojio titulu u sezoni 14/15 ovdje je masa ljudi upozoravala da nece biti dobro ako se nastavi igrati kao u drugom dijelu te sezone, da bi mogao bez promjena uslijediti pad itd itd.. Zatim slicno i s Conteom, tokom ljeta i na pocetku 17/18 sezone isto tako se pisalo da dugorocno nece na dobro zavrsiti. I sada se isto desava, znaci ko ima dvije ciste o fudbalu vidi da ovaj trener veze nema, ne moze unijeti svjezinu, ne zna voditi ekipu niti napraviti prave promjene i pogotovo u ovo osjetljivo vrijeme kad smo pred zabranom transfera, definitivno nije covjek kojem treba pruziti priliku da bude na celu. Sada zbog ovolike kolicine srece, nicim izazvan ce dobiti tu priliku. Nazalost ali zacarani krug u ovom klubu se nastavlja, a nama navijacima strpljenje do nekih boljih vremena. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Sudit ću mu kada bude imao bolje igrače na raspolaganju, s ovim s čime je imao sam zadovoljan i ne bi se nitko bolje proveo Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286510 Jarane pa da li Everton ima bolje igrace, Wolverhampton, Bournemouth, Leicester, pa i boga pitaj koji sve ne timovi koji su ga nadigrali ove sezone. Halal mu pita osvojio je treće mjesto i to uz pomoć konkurenata koji ne znaju kud udaraju. Ovdje kad se god kritikovao neki trener ispostavilo se da poslije tog napravi još veće sranje i dobije otkaz. Ja ne bih ništa rekao da on i pored igrača koje ima konstantno forsira iste, izlizane, bezidejne, neborbene igrače kao i istu takvu taktiku. Dakle ne postoji tendencija da se nešto promijeni. Dajte mi jedan dobar argument u korist njegove igre sem toga "osvojio je treće mjesto" i "vi bi samo davali otkaz kme, niko vam ne valja". Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286511 Jarane pa da li Everton ima bolje igrace, Wolverhampton, Bournemouth, Leicester, pa i boga pitaj koji sve ne timovi koji su ga nadigrali ove sezone. Halal mu pita osvojio je treće mjesto i to uz pomoć konkurenata koji ne znaju kud udaraju. Ovdje kad se god kritikovao neki trener ispostavilo se da poslije tog napravi još veće sranje i dobije otkaz. Ja ne bih ništa rekao da on i pored igrača koje ima konstantno forsira iste, izlizane, bezidejne, neborbene igrače kao i istu takvu taktiku. Dakle ne postoji tendencija da se nešto promijeni. Dajte mi jedan dobar argument u korist njegove igre sem toga "osvojio je treće mjesto" i "vi bi samo davali otkaz kme, niko vam ne valja". Pa te ekipe su sve iza nas, od ostalih tottenham ima bolje igrace od nas sigurno pa su iza nas. United ima u najmanju ruku podjednake. Rezultat ga opravdava, a igra je bolja nego prosle godine, ne bih mu sigurno sada dao otkaz jer opet kazem ne bi ni guardiola bolje s ovima.. Vidjet cemo iduce sezone, ti tu lupas nesto sa otkazom, a nezz na temelju cega Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286513 Loše stvari: - Ekipa sa lošim karakterom. Samo 2 potpuna preokreta u Premier Ligi, oba puta protiv Cardiffa, jednom još na početku utakmice, drugi put zahvaljujući sudijskoj pomoći, a u ostalim takmičenjima samo još jedan, protiv Liverpoola u kupu, zahvaljujući Hazardovom ulasku. A nije da nismo imali gomilu situacija kad smo bili primorani da se vračamo. Jasno je da ako u 60-oj nemamo pozitivan rezultat, da su 99% šanse da nećemo pobijediti. Isto tako nismo nijednom stigli ni 2 razlike u bilo kojem takmičenju. - Nedostatak rješenja protiv ekipa koje se brane i nedostatak plana B u svim utakmicama. Dosta smo se mučili protiv ekipa koje se brane, što su mnogi protivnici primjetili i predavali nama loptu u takvim utakmicama. Remi sa Evertonom iz prvog dijela sezone, sa West Hamom takođe, Manchester United u prvom dijelu sezone i u kup utakmici gdje su nas izbacili, Southampton i Leicester u periodu oko nove godine gdje su nas jedni pobijedili, drugi izvukli neriješen rezultat i Wolverhampton koji je igrao na kontre protiv nas, kao i Bournemouth. Postojale su ekipe koje su se loše branile, tako da nismo imali problema sa njima, kao što je to recimo Huddersfield. Ne znam da li je to naš stručni štab prepoznao i koje je mjere preduzeo, ali to je nešto što je posljedica sljedeće teze. - Igra koja je vrlo brzo pročitana. Ne znam zbog čega je ljudima trebalo više od 6 utakmica da nas pročitaju. Možda je to zasluga Hazarda koji je igrao neke od najboljih utakmica u tom periodu, a pritom je i Alonso još uvijek ofanzivno bio dobar uz raspoloženog Pedra. Kad se ustalila standardna 11-orka (o kojoj cu kasnije), svima je bilo jasno na šta će to da liči. Odbrambeni se dodaju, čeka se situacija da se doda do Jorginha, onda on ima opciju da vrati štoperima ili da pronađe nekog od veznjaka. Ako je njegov izbor Kante, ide precizan pas i Kante ili vrača nazad ili ide u prodor gdje je na početku sezone vrlo često gubio lopte. Protivnici su ga svjesno usmjeravali i oduzimali mu lopte. Ako je njegov izbor Kovačić, onda ide precizan pas za Kovačića koji ili šalje povratni pas ili odigrava prema Hazardu. Kad dođe lopta do Hazarda, čeka se da Alonso utrči iza leđa i tu počinje igra 2 na 5. - Nedovoljno dobro implementirane stvari koje je Sarri želio da uvede. Pressing koji smo igrali nijednom nije izgledao kao velika opasnost po protivnika. Ponekad smo ipak uspijevali preko Kantea doći do oduzete lopte i pokrenute kontre. Uzet ćemo mu kao olakšavajuću okolnost to što mu je tek prva sezona i što se taj pressing može bolje uvježbati. Ne možemo reći da nemamo igrače za takvu igru. Nismo se baš ni nadavali golova iz tzv. Sarriballa, nego su idalje golovi padali na jako slične načine kao i kod Contea, Mourinha i ostalih. A i sam tzv. Sarriball je znao jako zamoran za publiku da bude. - Korištenje malog broja igrača. U prvom dijelu sezone se u svakom trenutku moglo izdiktirati kojih 11 počinje utakmicu, kojih 6 igrača uz Caballera će da bude na klupi i koji igrači će da uđu u nastavku. Dileme su ponekad znale biti da li će početi Pedro ili Willian, Kovačić ili Barkley i Giroud ili Morata. Dilema za klupu je bila hoće li se tamo nači Zappacosta ili Emerson. Podržavam što je u Europi počeo da koristi igrače kao što su Christensen, Ampadu, Loftus-Cheek, Hudson-Odoi, kao i one igrače koji su sjedili na klupi u prvenstvu Cahill, Fabregas, Zappacosta, Emerson, Barkley, Giroud, Pedro/Willian. Bilo je to odlično da uvidimo ko od tih igrača može da igra u ovakvoj konkurenciji (pokazalo se da u ovoj konkurenciji mogu svi da igraju, ali za nešto više mnogi od ovih nisu vješti). Ipak, nisam siguran da li bi tako gurao te mlade igrače, uglavnom proizvode vlasitite akademije, da je imao bilo kakve malo starije igrače. - Izmjene. Ne znam treba li puno trošiti riječi na ovo. Svi se sjećamo kad smo ganjali rezultat u kupu i uvođenja Zappacoste umjesto Azpilicuete. Jest Zappacosta igrač sa boljim ofanzivnim kvalitetom od Azpija, jeste to igrač sa boljim centaršutom od njega (po meni naš igrač sa najboljim centaršutom, ali sa upitnim nekim drugim stvarima), ali moglo se u takvoj situaciji i pametnije malo mijenjati. Postoji ta otrcana priča o mijenjanju Kovačića i Barkleya.. - Forsiranje nekih igrača bez obzira na očajnu formu. Roster od 22 igrača ti ne služi samo da napune autobus kad se negdje putuje, nego kad jedan igrač malo ispadne iz forme, da onda ovaj drugi uskoči. Naravno, taj drugi igrač sa te pozicije mora da igra barem u nekom drugom takmičenju, kako bi bio spreman da uskoči kada ovaj zakaže. Dugo mu je trebalo da shvati da postoji neki drugi veznjak osim Kovačića, da postoji neki drugi lijevi bek osim Alonsa i dugo mu je trebalo da shvati da postoji neko drugo krilo koje nije Pedro. Tu mislim na ubacivanje Hudson-Odoija. - Loša igra u utakmicama visoke važnosti. Finale prvog kupa možemo da izuzmemo kao ozbiljan argument, pola ekipe nespremno, prva Sarrijeva utakmica, City-evi igrači koji slučajno ili namjerno ništa nisu pokazali na prvenstvu i mnogi još u grupi ispali.. Drugo finale ove sezone je takođe bilo dobro odigrano, ali.. Kad god smo se primakli Tottenhamu ili bilo kojem klubu koji je bio ispred nas, mi smo na toj utakmici kiksali. Kad god je bilo da moramo pobijediti, nismo uspijevali. Sve do prošlog kola, ali bilo je i vrijeme da ih prestignemo, imali su 4 poraza zaredom. Dobre stvari: - Na kraju je postao malo fleksibilniji po pitanju prvih 11. Ubacio je Loftusa, ubacivao je Odoija i još neke igrače. - Dobar plasman na kraju u Premier Ligi i u Ligi Europe. Realno smo mi ekipa za 4. mjesto u ligi i finale lige europe. On je u jednoj stvari nadmašio realnost, a ostaje da vidimo hoće li i u drugoj da uspije. Nadam se da hoće. - Popravljen je odnos između trenera i svlačionice u odnosu na prethodnu sezonu, ali vrijedi napomenuti da su i Conte i Mourinho u prvim sezonama imali dobre odnose. Nažalost, takve stvari postaju presudne. - Uočen je ipak neki napredak u igri, napada se više nego ranije. Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286515 Covjek je dobio svakog igraca kojeg je zelio osim nemoguceg Koulibalya, sta je uradio sa timom? Nista, pored mnogo srece sto ga je zadesila. Prijavi
12. maj 2019.7 god. comment_286517 Dodao bih ovoj gore listi i brukanje kluba u epskim razmjerima protiv Citya i Bournemoutha prije svega. To se ne zaboravlja. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.