Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Maurizio Sarri (2018-2019, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 568
  • Pregledi 30,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• E cuj Sarri proces. Htio sam se ubiti tokom tog procesa.

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Ovaj ako je koristio vise od 15 igraca tokom sezone, ubite me.

• Da si se htio ubiti tokom Sarrijevog procesa, onda bi do sada već bio mrtav pod Potterom.  Bilo je dobrih nekoliko utakmica, uglavnom protiv slabijih protivnika, čak smo i 15ak kola bili u utrci

Objavljene slike

Nek mu je sa srecom prvi trofej, da sam na njegovom mjestu iz inata bih otisao da ga ne psujemo vise :D 

Doci ce Lamps pa cemo i po njemu da opletemo.

ma kakav lamps, bolje onda da ostane ovaj, mada nije ni to neko rješenje s obzirom da su se ove sezone mnogi neslavni rekordi poobarali.

Ne znam sta bismo dobili smjenom. 
Naredne godine sigurno necemo biti konkurentni za Ligu prvaka kao ni za trojef u Premiershipu. Ako se uzme neki od dva kupa bit ce dobro plus top 4. Idealna prilika za dati vremena Sarriju i pustiti ga da radi sa igracima koje ima godinu dana, ako poslije toga ne bude napredka u igri onda ga zamjeniti. Sada ne vidim razlog za to, s ovim igracima ni SAF ne bi vise uradio. 

Cestitke na prvom ozbljinom trofeju, poslije svih nedaca i lose atmosfere oko njega, zasluzio je.

Ponovit cu opet, za odlazak Sarrija sam samo ukoliko ce doci Lampard. U suprotnom sam za njegov ostanak. Realno, uprkos nekim teskim porazima, covjek je ispunio cilj, a to je ulazak u ligu sampiona i plus je osvojio i ligu evrope.

Realnost je da je i njemu ovo prva sezona u Premieshipu. Nije ni jednom treneru ovdje lako raditi, treba se navici i na gust raspored, mnogo utakmica a svaka od njih je teska. Drugaciji je i stil fudbala koji se ovdje igra a usput je i on sam pokusao usaditi totalno novu filozofiju u Chelsea koji godinama igra defanzivan fudbal. 

Cinjenica ni da mnogo veci treneri od njega nisu se proslavili u svojim prvim sezonama u Premiershipu, sto bi njega onda razapinjali. Tvrdoglav jeste, ali je takodjer pokazao da je spreman i promjeniti neke stvari. 

Iskreno nisam siguran da li je pametno ne dati mu jos jednu sansu pogotovo sad sto zna kako neke stvari funkcionisu u klubu pa i u ligi. Sama cinjenica da je zadnja 3 mjeseca znao da mu najbolji igrac definitivno odlazi iz kluba, nije lahko. 

Puno je skarta u ovoj ekipi a mislim da je trenutno idealna situacija da se nasi akademci promovisu i gurnu u prvi plan. Nije da nemamo materijala za to.

Vidjet cemo, ali ukoliko nece doci Lampard na mjesto trenera, u potpunosti sam za ostanak Sarrija.

Sarri mora ostat sve ostalo bi bila žešča glupost uprave. I to sam govorio i prije i to ovo finale ne mijenja, čak da smo i izgubili. Jednostavno nema smisla davat treneru otkaz nakon jedne sezone, pogotovo ako rezulatski isporuči, a više od ovoga nije moglo. Vrijeme je da napokon damo vremena treneru da izgradi ekipu. Već sam vam ranije naveo dokaze da ni Klopp i ni Pep nisu bili ništa bolji u prvoj sezoni.

Ako Sarri ipak ode (bilo da naši debili mu daju otkaz bilo da ga otme Juventus), onda mora doći Lampard, sve ostalo bi bila vrtnja u krug. Ali ja već vidim da će ovi debili dovest Allegria.

Isto tako ne mijenja ni ova pobjeda u Evropskoj ligi misljenje da treba otici. Ok, nek je on uzeo taj trofej ali ovo je drugorazredno takmicenje u kojem smo i mi i Arsenal bez po muke do finala dogurali. Ne zelim da se mjeri bilo sta mecevima protiv BATE Borisova, Slavie Prag ili Malmea. Nadam se da necemo vise biti primorani da ucestvujemo.

Najbolje ogledalo njegovog rada su domaca takmicenja. U prvenstvu smo zavrsili treci, ali svi znaju na koji je to nacin bilo. Najmanje vlastitom zaslugom, a ponajvise cinjenicom da su svi rivali nekim cudom uspjeli biti gori od nas.

Igra je vecim dijelom sezone bila jako losa, sterilna, spora i bez ikakve ideje prema naprijed. Forsirali su se odredjeni igraci, dok drugi nisu dobili sanse. Nemojte mi, molim vas, davati bilo kakve zasluge pusacu za to sto je ubacio pred kraj sezone malo Odoia i Loftusa. Njih su navijaci Celzija sami fakticki ugurali u tu ekipu, i cinjenica da u strucnom stabu ipak sjede Zola i Cudicini koji znaju nesto o ovom klubu.

Pazi izjave od sinoc, cojk Napoliju posvetio pobjedu hahah pisaj po klubu

Sarri: "We won 12 games out of 15, we scored more than any other team in the #UEL, in the final we defeated a strong team 4-1. I dedicate this victory to #Napoli fans because I didn't manage to give them this kind of joy and to the players who missed this game due to injuries."

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Jer Chelseajeve fanove ko jebe.

Sarri je bas debilko. Stil promijenio u dodavanje dok ne pogrijesi neki od ljubimaca na kraju sto rezultuje primljenim golom. Mozak misli da su Kovacic, Luiz i Higuain dobri igraci pravo.

Zadovoljavamo se trecim (i to sretno smo dosli do njega) mjestom, a ne pamtimo jedan od najgorih timova ikad koji je zavrsio deseti, pa sljedece osvojio, pored slicnog tog Liverpoola i Citya.

Ove sezone si imao 5 timova u normalnoj formi, to su bili city, liverpool, wolvesi, vecinskim dijelom leicester i tottenham. Ostalo sve talasika. Zato i jesu prva 2 tima osvojili ovoliko bodova, jer su svi ostali bili losi.

Na stranu sa nekim stvarima slazem se ima svoje ljubimce i volio bi da vecina tih ljubimaca napusti klub. 

Koliko toliko promijenio je stil igre ima napretka, ja bi volio da i iduce sezone bude na nasoj klupi pa vidjeti tada na sta ce to izaci jer realno bude li transfer ban na snazi za svakog trenera je to tezak posao pogotovo jer ostajemo bez Edena.

Da je Conte ostao na klupi vjerovatno bi jucerasnji mec proveli 80 minuta na svojoj polovini i ostalo bi pokusavali iz kontra-napada.

Samo kazem nemam nista naravno protiv Conte-a osvojio je 2 trofeja sa nama ali to je surova istina, dok smo jucer u vecini utakmice "igrali" lopte i funkcionisao je taj Sarri-ball. 

Gdje je bio sarriball prvo poluvrijeme?

Lijepo je to sto ono funkcionise 25 posto u sezoni, ali sta sa ostalim vremenom?

Na stranu kako bi to bilo sa Conteom, jer ovdje se slavi trece na srecu osvojeno mjesto i govori sta je mogao bolje. Mogao je dosta stvari bolje uraditi. Ne zasluzuje jos jednu sezonu, samim tim sto misli o nekim igracima da su dobri. Jebo Sarriball koji malo djeluje, a vecinom je za kurac.

Pa niko ne govori da je covjek savrseno odradio sezonu i da je izmislio neke super ekstra stvari koje svijet fudbala jos nije vidio. Ali tek mu je prva sezona. Glupo je ne dati mu jos makar jednu sezonu sa jasno definisanim ciljevima.

Prije svega je integracija mladih igraca pogotovo u slucaju transfer embarga, zatim bolja igra i jos bolji rezultat nego prethodne sezone. Dakle, imati jasno definisane ciljeve, kao sto je to bio i ove sezone slucaj koji je Sarri ispunio svidjelo se to nekome ili ne. 

Pa ne mozemo mijenjati trenere svake godine, jbte ko na pijaci smo. 

Ne sporim da je većina ljudi ovde u pravu sto se tice zamerki Sariju, ali veoma se brzo zaboravi da ne postoji klub u Evropi, sem Reala(i Celsija) gde igraci/svlačionica imaju toliki uticaj na funkcionisanje istog i gde svaki trener bez obzira na ime i autoritet jednostavno ne moze da se meri sa tim.
Da bilo ko od vas zavrsi u nekoj ne bas prijateljski nastrojenoj sredini prvo sto bi pokušao je da se okruzi ljudima od poverenja, dq bi imao kakav takav oslonac. Iguain, Zorzinjo, Kovacic su upravo to.
A nazivati Luiza Sarijevim ljubimcem i kritikovari ga jer cupavo spadalo igra svaki mec moze samo neko ko Celsi prati od juce, ili je slep kod ociju.
Ko je ostao u Sitiju iz vremena kad je preuzeo Siti ?
A Klop i Liverpul, isto pitanje ?
Gde je bio Totenhem pre Poketina ? Gde su sad ? Oni su takodje bili puni skarta, pa je covek vremenom i strpljenjem pocistio smece i napravio kvalitetnu ekipu, i to sa smešnim ulaganjima.
Dajte Sariju to sto su imali njih trojica.
Posle mu sudite.
Nadam se da će Sarri ostat.

Ovaj transfer ban nam je došao ko budali šamar. Sada Sarri ima priliku da u sljedeće 2 sezone nametne i usavrši svoj stil igre i da progura juniore.

I pricajte šta ocete ali trenutno u ovaj ekipi nema jednog istinskog vođe. Od one generacije s Terryem, Lampsom i Drogbom koji su gorjeli za ovaj klub, spali smo na hrpu plačenika i kapetan nam je Azpi na ciji spomen mi se kosa diže.

Vrijeme je da se počne planski radit. Ako sada Sarri ode najbolje da ugase klub.

Pa treba se zapitati sto te ne vole mnogi.

Hahahahahahahahahahahaha.

Ajde ovako. Od sad me citiraj samo ako imas validan argument.
Igrači Celsija su odgovorni za otkaz trojici trenera pre Sarija.
Zato molim te da ne lupetas prvo sto ti padne na pamet samo da bi kao bio u pravu, jer se samo blamiras.
Covek je ubacio Loftus Cika u prvi tim, mozda i verovatno na silu, ali taj decko je pre njega gulio pozajmicu za pozajmicom.
Ne mogu da se natezem vise sa tobom.

Zato molim te da ne lupetas prvo sto ti padne na pamet samo da bi kao bio u pravu, jer se samo blamiras.
Covek je ubacio Loftus Cika u prvi tim, mozda i verovatno na silu, ali taj decko je pre njega gulio pozajmicu za pozajmicom.

Ne znam na sta mislis, ovo sam govorio za Sarrija, ne za tebe bolesnice :D

Taj decko je najbolji igrac sredine terena uz Kantea.

Svima valja, vecina ga hvali na sva usta jedino nama nabijacima ne smeta.
Ne pamtim kad su bila bas ovoliko podijeljena misljenja medju navijacima. Jednima je odlican drugima katastrofa.

Covjek u prvoj sezoni imao 49 pobjeda u svim takmicenjima, vise od njega imao samo Jose u sezoni 04/05. #fact

I da sjecam se sezone kad smo uzeli Ligu prvaka na sva usta pojedini forumasi hvalili RDM kao da je on najzasluzniji (da me neko ne shvati pogresno nije da nije zasluzan), a sada se pise da su igraci zasluzni, osporavaju se protivnici ... na sve nacine se pokusava ummanjiti Sarrijev uspjeh.

Zasluzan je Sarri za LE nema sta, samo npr. ja kazem da nije bilo nesto tesko, malo se namucili protiv prosjecnog frankfurta i ubili prosjecni Arsenal i to je to sto vrijedno pomena u tom takmicenju, ostale ekipe su smijesne, vjerovatno bi pripadale trecoj ligi engleske po kvaliteti ili dnu championshipa.

"ali taj decko je pre njega gulio pozajmicu za pozajmicom"

Ne, taj decko je prije njega odigrao sjajno Svjetsko Prvenstvo na kojem je za manje minuta napravio puno više stvari od jednog Dele Allija, koji je neko ime u fudbalu i u toj reprezentaciji. I onda dođe Sarri i stavlja u prvu postavku Kovačića, koji ništa nije napravio na Svjetskom Prvenstvu, imao minutažu na nivou Milan Badelj i ništa konkretno nije napravio na tim mečevima, kao ni u sezoni za Chelsea. Ispast će na kraju da je Sarri od njega igrača napravio.

Neko je spominjao da ne treba da slavlimo 3. mjesto u ligi i titulu u ligi europe. Što se tiče Europe, koliko znam počeli smo sezonu u grupnoj fazi Lige Europe, samim tim najviše što smo mogli postići u tom takmičenju je osvajanje tog takmičenja. Što se tiče lige, sezona je bila takva da ste Barcelonu iz najboljih dana ubacili, bila bi 3. na kraju. Sigurno bi imali više bodova nego što smo mi imali, ali nedovoljno da se ugroze Liverpool i City. Naši plasmani ove sezone su itekako za pohvaliti se. Bez napadača i bekova smo došli do ovih rezultata.

Ono što naravno ne valja je po meni je predvidljivost igre prije svega, bezidejnost u napadima na bunker, loše izmjene, forsiranje slabijih igrača u odnosu na neke bolje, nedostatak karaktera kod ekipe i pad u drugim poluvremenima. Pustiti ga sljedeću sezonu i ako opet bude ovakav, a bez adekvatnih rezultata, onda ga se riješiti. Dovesti tog Lamparda koji će dotad uvesti ekipu u PL.

Ne znam na sta mislis, ovo sam govorio za Sarrija, ne za tebe bolesnice :D

Taj decko je najbolji igrac sredine terena uz Kantea.

Znam da si mislio na Sarija.
Ali pricas o tome kako je on sam kriv jer ga igrači Celsija ne vole, a oni oterali Kontea i Murinja, ranije Viljas Boasa...
Zbog njegovih poteza koji ti se ne dopadaju svaljujes sve na Sarija, po svaku cenu, a ne gledas siru sliku.
Retko kom treneru, zapravo NIJEDNOM treneru na svetu ne vise nad glavom i igraci i Uprava.
Trener Celsija vec godinama nema nikakvu podršku niti zastitu. Ne sme da se zameri igracima, jer ce mu namestiti otkaz. Ne sme da se zameri Upravi jer ce ga oterati.
I sad ti radi u takvim okolnostima.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.