Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Alexis Sanchez (Čile, 1988)

Istaknuti odgovori

Dovodili su koga su hteli prethodnih 9 godina, i opet su za to vreme uzeli samo dve titule, dva liga kupa, jedan FA kup, a u LÅ  im je polufinale bio maksimum, i to samo jednom su stigli tamo.

Chelsea je za isto vreme osvojio tri titule, dva liga kupa, četiri FA kupa, jednu LŠ uz finale i još nekoliko polufinala.

Nisu nikad trosili kao proslo i ovo ljeto. Ovo je zaista preslo sve granice fer pleja. 

Samo cu pitati, zasto su Guardiola, Murinjo i slicni veci strucnjaci od recimo jednog Nagelsmana, Tuchela, Pochetina, pa cak i trenera kao sto su Alardajs, Bilic i ostali?! 

Kao da oni ne bi sa Cityem, Realom, Unitedom, Barselonom i drugim velikanima igrali lijep i atraktivan fudbal. Po meni je mnogo tezi i zahtjevniji posao onaj koji obavljaju gore nabrojani treneri sa svojim prosjecnim timovima i igracima.

Ali dobro...

• Odgovori 219
  • Pregledi 16,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Nisu nikad trosili kao proslo i ovo ljeto. Ovo je zaista preslo sve granice fer pleja. 

Samo cu pitati, zasto su Guardiola, Murinjo i slicni veci strucnjaci od recimo jednog Nagelsmana, Tuchela, Pochetina, pa cak i trenera kao sto su Alardajs, Bilic i ostali?! 

Kao da oni ne bi sa Cityem, Realom, Unitedom, Barselonom i drugim velikanima igrali lijep i atraktivan fudbal. Po meni je mnogo tezi i zahtjevniji posao onaj koji obavljaju gore nabrojani treneri sa svojim prosjecnim timovima i igracima.

Ali dobro...

Ne tvrdim da jesu, znaš i sam šta mislim o trenerima i tim takozvanim fudbalskim "stručnjacima" i analitičarima. :D Naravno, ne tvrdim da je potpuno nebitno, treba imati određeni autoritet i adekvatnu ideju koja će funkcionisati i uklopiti se u ono čime raspolažeš. I u sve to, veliku ulogu ima sreća, često je više prisutna sreća nego pamet.

Više sam potencirao poređenje između Cityja i Chelseaja kao klubove, i to kako se njihov put razlikuje kroz 9 devet godina.

Slazem se da trener nije nebitna stavka. Upravo zato i nisu podigli toliko trofeja koliko su mogli i trebali. Ipak sad imaju i holjeg trenera, ali i mnoogo vise trose. Nemoguce je u takvim okolnostima da se opet isto desi.

Zato i razumijem i podrzavam Contea. Prosto nije fer da se on oslanja samo na svoju taktiku i znanje dok drugima pomoc na sve strane stize u vidu izrazito kvalitetnih igraca, i ne nazire se kraj tome.

evo Arsenal prodaje Sančeza ako izrazi želju da ode, kakav klub 

https://twitter.com/bbcsport_david/status/881118326365335553

i ovo Vam je vest 110 proverena, pošto ovaj novinar radi za BBC i praktično čini jedan korak izmedju glasina i vesti sa službene stranice

https://twitter.com/bbcsport_david/status/881125326990004225

• 3 sedmice kasnije...
  • 4 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...
Zatražio transfer i želi da ode do kraja prelaznog roka. Navodno City prvi za dovodjenje, ali kao njuskamo mi i ManU okolo.

E ovo bi bio posao.
U Cityu mu je konkurencija kudikamo veća dok kod nas vjerojatno ima sigurnu poziciju, s druge strane City će mu vjerojatno dat veću plaću. Vidjet ćemo šta će odabrati od toga dvoje.
Naravno, pitat će se nešto i Arsenal, pitanje je hoće li ga htjeti prodat gradskom i ipak većem rivalu nego cityu, pogotovo šta su nam već prodali Ox-a, to su ipak dva za njih važna igrača...

Bilo bi super da ga dovedemo, ali mislim da ne treba preterivati sa njegovom platom jer bi lako mogla da nam sjebe ceo salary cap. Odlican igrac na poziciji koja nam treba ako se desi da Hazard ode.

• Autor

Ne slažem se s tobom. U nedostatku i Messija i Ronalda, Alexis je i više nego odlična alternativa.

Hazard i Sanchez su dva najbolja igrača u čitavom Premiershipu i najbliže su onome što se može nazvati i Messi i Ronaldo.

Naši ne bi izjednačili ponudu od 50m a kamoli onoliko koliko će City ponuditi,jebe se njega za konkurenciju on će to svakako sve pomesti ispred sebe.Jedino što ga može spriječiti da bude standardan prvotimac u Cityu je Pepova retardiranost.
Meni ta razmjena za Sanchez za Sterlinga i nije neki potez Citya, je da je Sanchez bolji igrač, ali ovaj je ipak 6 godina mlađi a i u zadnje vrijeme igra sve bolje...
Sve se ugađa Pepu,Conteu da se tako ugađa ne bi nam konkurenti ni prismrdili, al' džaba dok su specijalci u upravi nema napretka.

Meni ta razmjena za Sanchez za Sterlinga i nije neki potez Citya, je da je Sanchez bolji igrač, ali ovaj je ipak 6 godina mlađi a i u zadnje vrijeme igra sve bolje...

takođe :D

Morao bi Sanchez da im donese makar LP i 3,4 neke jače titule, ligu, FA cup.. Pa bi onda moglo reci da su fino prošli..

Ovako daju zanimljivog igrača, iako on oscilira puno a trebao bi vec nekako da se kanaliÅ¡e da počne igrat.. Ova sezona bi mogla biti za njega presudna, da se vidi kakav ce biti dalje. 

A najbolje od svega što njima Sanchez ustvari niti ne treba. Oni sa Sanchezom neće riješiti svoje najveće probleme, a to su obrana i veza...

takođe :D

Morao bi Sanchez da im donese makar LP i 3,4 neke jače titule, ligu, FA cup.. Pa bi onda moglo reci da su fino prošli..

Ovako daju zanimljivog igrača, iako on oscilira puno a trebao bi vec nekako da se kanaliÅ¡e da počne igrat.. Ova sezona bi mogla biti za njega presudna, da se vidi kakav ce biti dalje. 

Cityu se jednostavno može, ali sa svim ovim silnim igračima, Pep sebi puca u nogu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.