Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michy Batshuayi (2016-2022, 48 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 588
  • Pregledi 42 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Vratila se legenda, kolko vidim otišo je i na turneju. Niko to da javi, sramite se.

• Kome treba pravi spic kada imas Michya

• Džaba se trudiš, stari forumaši poznaju više tih igrača ipak smo imali topic na forumu za Milana Lalkoviča, naravno vjerovatno je Cae otvorio temu a Žiger ima temu od momenta kad je došao u klub sa 16

Objavljene slike

Kakva bi sad scena bila da Conte da šansu ovom momku protiv Hulla i ovaj utrpa dva komada i ostane u prvom timu. Mislim da bi Costa poludio na klupi a ništa manje od klupe i nije zaslužio zbog one "izdaje". 

Naravno neće od toga biti ništa ali lijepo je maštati.

Izgleda da niko od onih zamijena za Costu neće doći te da ovaj momak ostaje sa nama do kraja sezone, nadam se da će razmontirati Brentford za vikend i pokazati da zaslužuje veću minutažu, mada ni ja ne znam sta bi Conteu pa ga odjednom toliko zakuca na klupu jer je na pocetku sezone bio bas dobar sjećam se prvih par kola kad kod je usao pravio je prevagu upisao gol i asistenciju bukvalno nam donio bodove, onda odjednom puf niđe ga...

... mada ni ja ne znam sta bi Conteu pa ga odjednom toliko zakuca na klupu jer je na pocetku sezone bio bas dobar sjećam se prvih par kola kad kod je usao pravio je prevagu upisao gol i asistenciju bukvalno nam donio bodove, onda odjednom puf niđe ga...

Baš sam sad malo sabro njegovu minutažu, do 6.kola (poraz od arsenala) je skupio 52 min. 1gol/1asistencija. A onda kad nas je krenulo kad smo počeli pobjeđivati u 16 rundi samo 40min. Conte jednostavno forsira tim koji pobjeđuje a Costa zabija redovno i mislim kad bi ga zamjenio više puta prije 80. min da bi ovaj odma pizdio.
Al ovo što mu u dvije utakmice bez Coste nije pružio šansu od početka ili barem veću minutažu nego inače, ne kontam.

iskreno ne sećam se da je Kosta ikada pravio problem zbog izmene, nek me neko ispravi...niti sam igde pročitao tako nešto

druga stvar, uvek može da ga ubaci kao drugog špica i predje na klasičnih 3-5-2, no to je uradio samo 3x ako se dobro sećam i u dva slučaja smo zabili nakon toga a drugi put bili blizu, doduše tad su jednostavno promašili prilike

sve ostalo je menjao, krilo za krilo ili bi ubacivao Fabregasa, Čalobu i tako podebljao vezu

a to ubacivanje po par minuta nemam snage više ni da komentarišem, već sam danas i napisao u temi za trenera da to neće izaći na dobro 

Da pređe skroz na 3-5-2 bi trebali na krilu onda stvarno igrače koji će pola raditi za odbranu a pola za ofenzivu i teško mi je zamisliti da bi to Hazard i Pedro mogli ispuniti i da bi bili sretni na tim pozicijama,jer ovako imaju sve slobode u igri naprijed jer im Alonso/Moses čuvaju leđa tako reći ako idu po krilu.
A vjerujem i kad bi postavio 3-5-2 da bi pored Coste stavio opet Hazarda prije Michija 😅
Upravu si chiba Costa nije nikad ljutio se zbog izmjene ali neznam i da je više puta zamjenjen 15 min prije kraja.
Zamisli imaš napadača koji redovno zabija golove, tim ti pobjeđuje utakmicu za utakmicom i sad da ti recimo već nakon npr.60 min mjenjaš tog napadača ili da mjenjaš formaciju iako ti rezultat paše samo da bi neki igrač dobio minutažu.
Mada sezona je duga i trener treba prepoznati kad kojeg igrača treba odmoriti i može si priuštiti da ga odmori.

Mislio sam u kontekstu da Miči igra namesto Azara sa Kostom u napadu, desilo se u par navrata, uglavnom je to bilo protiv jačih ekipa da se Pedro spušta u sredinu i pomaže Matiću i Kanteu dok je Azar ostao gore, čak i isturenije od Kosta i to ti je praktično 3-5-2, samo što je formalno, na papiru 3-4-3

ja sam zato i pomenuo jednom prilikom na SB kako mi nije jasno zašto ne pookuša da podeblja sredinu u derbiju sa Fabregasom, napred namesto Azara tutne Mičija

iskreno, svaka čast zato što je nakon onih poraza pokazao fleksibilnost i promenio formaciju ali to nam nije rešilo probleme protiv Totenhema koji nas je ponovo zguzio

U 3-5-2 formaciji nikako ne bih mogao zamisliti Micija i Costu zajedno. Prosto u toj formaciji bi nam trebao neko ko je izuzetno jak na lopti da bude partner Costi. 

Vjerujem da je Conte do sad sigurno par puta razmisljao da zaigra sa Maticem, Fabregasom i Kanteom u vezi, ali nije htio da mijenja sistem koji je funkcionisao kao podmazan. Iako vec po strani spartaju Alonso i Moses, u 3-5-2 bi izgubili tu dodatnu sirinu koju cine Pedro i Hazard i koji u kombinaciji sa nasim bekovima zadaju mnogo problema protivnickoj odbrani. 

Medjutim, vec mnoge ekipe unaprijed znaju da ce Conte izvesti isti sastav i istu formaciju , 3-4-3, cak su poceli i mečirati nasu formaciju kako bi se sto bolje suprostavili.

Zasto nekada ne pokusati iznenaditi protivnika i zaigrati tu 3-5-2, vjerujem da ne bi mnogo osjetili u samoj igri, a protivnik bi sigurno bio iznenadjen.

Chiba ma manuti se tog poraza protiv Tottenama, moralo je doci nekada, nadigrali su nas a i nasi momci su pali pod pritiskom tu tekmu jer su pilad bila ložena 5 dana pred utakmicu kako ce nas dobiti, kako spašavaju sezonu etc.

To sve i nije neki veliki izgovor ali ruku na srce Tottenham ima sjajan tim (kad nemaju problema sa povredama) i odličnog trenera.

Sto se tiče formacije 3-5-2

Hazard def. mora biti u prvih 11 nemogu ni Cesc ni Michy ispred njega, mozda u nekim utakmicama kad zelis da odmoriš  Hazarda kad za vikend igraš protiv Hull-a recimo u utorak/srijedu ti dolazi LŠ pa za vikend opet PL...

Dakle Haze mora igrati samo je pitanje gdje. 

Jedna opcija je spariti Costu i Michya sto bi volio da vidim kako djeluje sa tim da hazard igra iza njih, bočno naravno Moses i Alonso (ako se ne dovede neko bolji...) i iza Hazarda obavezno Kante i Matić. Bilo bi zanimljivo kad Alonso i Moses odu naprijed razvuku odbranu ostalo bi prostora za Michy-a i Costu u sredini Hazard... hmmm jebem li ga...

Druga opcija je Costa pa na SS Hazard sa Fabregasom, Matićem i Kanteom u sredini odbrana i bočni ostaju isti kao gore sto rekoh...

ne mogu da se manem, nije uopšte problem samo ta utakmica, svaki derbi imamo problem, ali svaki nas gaze, to nikad nije bilo tako

ok, guzio nas je Siti jedan period kad je Jaja bio na vrhuncu pa se to stopiralo dolaskom Matića, sad izgleda da em formacija ne funkcioniše em Konte ulazi sa strahom u te utakmice

čak ni pod Očevom palicom gde smo bili bogovi univerzuma kad je u pitanju paćenička igra, čak i pod njim nismo bili tolko uplašeni kao pod Konteom 

gledam Liverpul i Totenhem koji kad izadju na teren izadju ko bosovi a mi sve sa govno u nogavicu, Klop nema pola tima protiv Junajteda i ponovo ne vidim ni trunke straha

Ne znam odakle sada teza o nekom silnom strahu naše ekipe, jedino ako smo iz straha okrenuli City i Tottenham, zgazili United, ne može me niko ubijediti da smo u prvom dijelu sezone izgubili od Liverpoola i Arsenala zbog straha. To je mislim bilo jedino zbog naše izlizane taktike koju smo posle promjenili, protiv Tottenhama isto nadigrani i šta je tu strašno sve je to fudbalski, ne vidim odakle sada to za strah..

Ispade Tottenham i Liverpool bossovi na -9/10 a mi pičke na plus toliko.

Pa ova zadnja utakmica Totenhema protiv Citya, gdje su bili rastavljeni na proste faktore je sve samo ne hrabra igra. Jedno vrijeme nisu izlazili iz sestaesterca nikako. 

Kao sto Henry rece neki dan, nije sve u posjedu i presingu. Nije jedini nacin dominacije ako imas loptu i igras presing. Citiram ga : "Chelsea lookes comfortable and dominant without having posession and ball". 

Naravno, daleko od toga da smo toliko dominantni, u nekim utakmicama smo imali i srece, ali ono sto hocu da kazem je upravo ovo, nisu posjed i presing jedinica mjere za dominaciju u fudbalu.

Mislim kako formacija nije kriva za naš poraz protiv tottenhama, jednostavno to je bila loša utakmica i loš dan naših koja bi bila jednako loša sigurno i u nekoj drugoj formaciji

O kakvom gazenju pricas chiba? Ljudi su nam stvorili 2 sanse i obje iskoristili, kod nas Hazard iziso pred golmana u 5. minuti i zapuco priliku, Kante malo podbacio u toj tekmi i te nijanse presudise. Gazenje je bila ona utakmica protiv Arsenala, to je bas bruka teske klase bila i igraci su nam ostali duzni da sada u ovom uzvratu izidju i raznesu tu ekipu.

Sto se formacije tice, za klasicni 3-5-2 ti treba umjesto Fabregasa puno pokretniji veznjak koji ce podrzavati napadace i ubacivati se iz drugog plana, nesto ala Lampard svojevremeno. Takodjer umjesto Matica moras imati ipak nekog kreativnijeg tu. Onomad je to bio Deco npr ili Joe Cole kad se igrao romb. Zato Conte zrtvuje treceg veznog naustrb dva poluspica jer da toga nema bili bi previse sterilni u napadu. I ovako nekad imamo poteskoca za kreirati prilike. Plus ova dva igraca malo ipak oslobode bekove, sa 2 sidrasa u napadu i 3 vezna bekovi bi morali trcati ko ludjaci gore-dole da isprate i onda neminovno dolazis u situaciju da ti fali igrac u fazi odbrane ili napada. Zasad je ovo sve dobro uigrano i izgleda sasvim pristojno, cinjenica je da u odnosu na kvalitet igraca i protivnika daleko premasujemo ocekivanja sto je dokaz fenomenalno odradjenog posla Contea i strucnog staba.

Ipak, na ljeto treba dobru strategiju napraviti za narednu sezonu, od pojacanja preko koristenja citavog squada a ne samo 13-14 igraca pa do tajminga izmjena, razlicitih formacija itd itd.. Dobro je sto smo se kutarisali par igraca vec sad koji su davno trebali napustiti klub.

I dalje mislim da Michy ima mjesta u klubu, zasluzuje vise sanse. Isto tako mislim da postoji velik broj utakmica gdje je umjesto u 85. mogao komotno uci bar 15-ak minuta ranije.

• 3 sedmice kasnije...
  • 3 sedmice kasnije...

https://twitter.com/mbatshuayi/status/830836127644934144

ponovo indirektno brani odluke Kontea, potpuno drugačiji pristup u odnosu na ono kukanje KDB kako nije pio gazirane sokove ili kukanje Lukakua, Kurte

Conte on Batshuayi: "If he shows me he deserves to play, I will put him in the starting XI."

mislio sam da ne postoji gori trener po pitanju rotacija i davanja prilika mladima od Oca, prevario sam se 

• 2 mjeseca kasnije...

Baš mi je drago da je on zabio gol s kojim smo ovjerili titulu. 
Poslije ovakve jedne sezone gdje je bio daleko od prvih 11, zaslužio je.

Ulazi on u igru, ja govorim drugu u kaficu "gledaj sad kad ga Michy zavali".. Prva tri poteza = tri faula nad Jacobom. Mene kolega podjebava... Hop, jedna lopta i sah mat.

Kakav trenutak za Michya, bravo care nas. Sto kaze Bari, zasluzio je ovo nakon svega sto je prozivio u ovoj sezoni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.