Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Antonio Conte (2016-2018, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2 hilj.
  • Pregledi 143,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Opa, ne udara samo James Mounta. Imamo situaciju i na forumu.

• Conte je sve u pravu sto je rekao za Spudse. Ja samo ne znam sta je on ocekivao odlaskom tamo. Ajde Murinjo je propao pa je prihvatio prvo sta mu se ponudilo. Ali Conte je i dalje trenirao na vrhunsko

• Ne slazem se. Najgori su ljudi hinjavci koji sute na sve i samo izbacuju neke dosadne floskule da bi prikrivali stvarne probleme. Nekad je okej zastititi igraca u javnosti, ali ne stalno. Oni su odras

Objavljene slike

Sjajan posao je napravio ovaj čovjek! I ne zaboravimo da bi smo na početku sezone većina nas potpisala top4 i vidljiv napredak u igri a evo nas na pragu dvostruke titule a igra nebo i zemlja u odnosu na prošlu sezonu! Bravo Conte, majstore, samo tako dalje i što duže!

Presretan sam, jedna odnajsladjih titula definitivno, na celu s jos jednim itslijanskim smekerom. Da nam bude sto duze u klubu, od njega boljeg nema.

Ova titula se moze komotno uporediti sa onom iz Ancelotijeve ere. Način na koji smo igrali sušta suprotnost naspram one kad se Mourinho vratio i kad smo čak osvojili titulu.

Ono s čime sam presretan i u što mi je teško povjerovati jeste da smo učili na greškama, Antonio nije forsirao jedan stil već je tražio najbolje moguće za sve i dobili smo 3-4-3 formaciju gdje je sve tako lijepo uklopljeno, i igrači jednostavno znaju gdje im se suigrač nalazi na terenut, i komunikacija je na visokom nivou. Od samog početka kada se loše igralo, kada su igrači dosta grješili, nikada se nije pojedinac krivio, vec su svi preuzimali krivicu zajedno na sebe.

Iako još sezona nije završena, nadam se da će se brzo krenuti u lov na nove igrače, a pritom očekujem i neka napuštanja.

Ma ja stvarno nemam rijeci vise za ovog covjeka. Sta je uradio u ovoj prvoj sezoni, ovo je za historiju zaista. Mozemo samo uzivati i slaviti svi zajedno.

Samo cu istaknuti onako par cinjenica koje su mi sinoc pale na um poslije utakmice:

1. Odbrana.

Prica se toliko kako City ima slabe igrace pozadi, slabe defanzivce, kako Guardiola ne moze s takvim pojedincima nista napraviti, previse su suplji.. Ustvari, dosta je tu dobrih igraca, iskusnih, igraca koji znaju kako se pobjedjuje i osvajaju trofeji, igraci koji su cinili sampionske odbrane i bili vazni stubovi. Zatim dovodjenje velikih talenata i najskupljih odbrambenih igraca svijeta Stonesa, Otamendija, Mangale. Potrosilo se tu izuzetno mnogo novca. A sta je Conte napravio? Pa u ovoj nasoj odbrani fakticki na pocetku sezone imao si jednog postenog igraca, Azpilicuetu koji je stvarno klasa. Ostatak cine ismijavani Luiz, za kojeg su govorili da je Playstation igrac i svi se ukljucujuci i nas na forum iscudjavali njegovom transferu zadnji dan prelaznog roka; zatim kikser Cahill koji je prosle sezone cak izgubio mjesto u ekipi od Zoume i mnogo grijesio, pa onda jedan neiskusan i nepoznat bek Alonso, a on je donedavno igrao za raspale Bolton i Sunderland i tamo bio prosjek prosjeka, maksimalni doseg je osrednja ekipa Fiorentine u kojoj su cak bili sretni sto su ga uspjeli prodati za te pare; i na kraju veliki Victor Moses, citavu karijeru krilni igrac, seljakan po posudbama od strane Mourinha i davno prekrizen od mnogih. Eto od cega je Conte stvorio sampionsku odbranu, odbranu koja je tokom citavog prvenstva ulijevala sigurnost ostatku ekipe i iznosila mnoge utakmice na svojim ledjima.

2. Hrabrost

Budimo realni, koliko je proteklih managera guralo igrace na osnovu proslosti i njihove reputacije? Potrebna je ipak hrabrost da se u ovom klubu stave na klupu igraci poput Ivanovica i Terrya, iako je postalo evidentno da ih je vrijeme pregazilo i da je svjeza krv neophodna. Pa cak bih ovdje spomenuo i veliku stvar a to je prodaja Oscara i Mikela. Jedan Mikel je od Minhena odigrao tek 10-ak dobrih partija pa opet se nije nasao nijedan manager koji je spreman da mu pokaze da nema mjesta za njega vise u ovakvoj ekipi, koja igra brz i kvalitetan fudbal. Hiddink ga je cak i vratio u zivot skroz, u prvi sastav. Conte je taj covjek bio. Isto vazi i za raspalog Oscara, momak nema ni kvalitet niti karakter da igra u ovakvom timu, a dobio je eto cak jos jednu tu sansu na pocetku sezone i kada je razocarao onda je odstranjen prvo na klupu a zatim i napustio klub.  Dalje, govorimo o promjeni formacije u tako krucijalnom dijelu sezone. Niko nikada nije osvojio Premiership sa trojicom pozadi, odnosno u ovoj formaciji 3-4-3. Ogromna muda da se to uradi i pokusa u takvom trenutku za klub, gdje da nije uspjelo moglo je sve otici nizbrdo i zavrsiti uzasno. Strasan potez i vizija jednog velemajstora.

3. Ponasanje

O ovome se vec dosta pricalo, ali zaista je veliko osvjezenje i super pozitivna stvar za ovaj klub da imamo takvu ljudinu na klupi koja nas predstavlja na izuzetan nacin. Odmjeren i iskren van terena, a opet izrazito strastven kraj aut linije dok se igra. Prozivljava golove i utakmice emotivno kao svi mi, kulturan, ne bavi se tudjim provokacijama i ne odgovara na njih nego radi svoj posao i pusti ekipu da na terenu pokaze sta zna, onda unutar kluba uspostavio fenomenalne odnose, omiljen medju igracima, strucnim stabom, Upravom, vlasnikom, navijacima... Mnoge legende fudbala, ne samo naseg kluba, posjecuju rado treninge i utakmice Chelseaja, postoji jedna posebna veza trenutno i to je nesto sto treba cuvati koliko god je moguce.

Antonio Conte je zasluzio nagradu za ovu sezonu, a ta nagrada je povjerenje od Uprave u smislu transfera i novi ugovor. Tu nema rasprave niti jednog trenutka. Stoji argument da ce uz Ligu Sampiona naredne godine biti teze, ali ne samo to nego cemo uci i kao sampioni a ne kao desetoplasirani, vise ce pritiska biti na nama, necemo moci iznenadjivati timove svojom formacijom i igrom toliko cesto, morat cemo vise igraca koristiti i rotirati itd itd.. Ali to su sada slatke muke za sljedecu sezone, a trenutno je vrijeme da uzivamo, slavimo i pokusamo protiv Arsenala osvajanjem FA kupa okruniti jednu od najljepsih sezona u historiji kluba.

Samo se mora napomenuti, sve savrseno, osim rotacije. Nadam se da me nece razocarati iduce sezone sto se tice toga.

stoji to, kritikovali smo ga za Mičija 24/7, za nestavljanje Akea na klupu ....

ali da dodamo to da je pogadjao sa Pedro/Vilijan a i Matić/Fabregas su super odigrali 

što kaže Spaha, X faktor, ko je očekivao da će Pedro davati neke od odlučujućih golova a bogami Fabregas nas je dobro pogurao u drugom delu sezone

• 2 sedmice kasnije...

Bez obzira na fijasko u kupu, sve čestitke, respekt i hvala Antoniju za prvu sezonu, koja je i dalje jedna od najboljih u istoriji kluba pošto je premašio sva očekivanja ligaškom titulom. Zaista se može reći da je napravio pitu od govana, "izdajnika", "krtica" i otpadaka. Međutim, treba istaći i da njegov moto "hard work" ima granice i da se ne može baš sve tako postići, zato mu treba dati bezrezervnu podršku. Verujem da nas tako očekuje svetla budućnost, zaslužio je poverenje.

Mislim da je i Conte napravio grešku oko Coste, pogrešan način i vrijeme da se igraču saopšti odluka da je otpisan, a znao je da Costa nije oličenje smirenosti i samokontrole i da će naštetiti klubu.

Mislim da sam negdje čitao i da je Marina molila Costu da ne iznosi u javnost tu poruku koju je dobio od Contea.

Mislim da je i Conte napravio grešku oko Coste, pogrešan način i vrijeme da se igraču saopšti odluka da je otpisan, a znao je da Costa nije oličenje smirenosti i samokontrole i da će naštetiti klubu.

Mislim da sam negdje čitao i da je Marina molila Costu da ne iznosi u javnost tu poruku koju je dobio od Contea.

A jel stvarno vjerujes da mu je tek sad i tako napisao tu poruku?
Cisto sumnjam u to, prije ce biti da Amazonac zeli otici i koristi se svim mogucim hinjskim potezima da stavi do znanja ostalim klubovima da je dostupan i obori cijenu na trzistu.

Cak pokusava da od sebe napravi neku zrtvu govoreci kako je imao los odnos i sarkasticno kako je on za Contea "vjerovatno bio los cijelu sezonu".. A ovamo Conte ga gurao u prvih 11 i kad se nije mogao sastati s loptom, svaku utakmicu pocinjao a Michy ulazio u sudijskim nadoknadama.

Nezahvalni djubar od covjeka i ne treba ti ovo u klubu.
Ne kažem ja da sam protiv odluke Contea i slažem se da nam ne treba u klubu neko ko je spreman napraviti cirkus svake sekunde ili neko ko bi želio biti negdje drugo, naravno hvala mu na svakom golu.

Slažem se i da nije logično da kaže da je bio u lošim odnosima sa trenerom a igrao je cijelu sezonu i kada je sa formom bio na "Vi".

Eh sad da li vjerujem da mu je tek sad i tako napisao tu poruku, pa nisam načisto s tim, zato kažem ako je Conte to tako uradio onda snosi dio krivice što smo u lošem položaju kada su u pitanju pregovori sa ostalim klubovima oko Coste, opet kažem ne osporavam odluku Contea u vezi Coste.
Ja ne vjerujem ovom debilu ni sekunde. Nije Conte glup kao Costa pa da tako nesto uradi.

Sve u svemu, nadam se da ce cum prije napustit klub.

juče je bio na chelsea tv specijal o njemu i sezoni, videću ako izbace neki video da okačim ovde, mada i to je pitanja, da li će i kada će uopšte da se pojavi

a i ti ljudi iz Čelzija su malo operisani, pa dal postoji bolji način da privučeš navijače od takvih stvari

zašto ne izbace lepo to na youtube kanal

https://twitter.com/ChelseaFC/status/875046173597368321

počelo je i ovo je izgleda nešto ozbiljno pošto je Di Marzio bio jedini koji ništa negativno nije pisao za Kontea i Čelzi

According to Sky Italia pundit Gianluca Di Marzio this evening

He won the Premier League, but the relationship has started to fray. The marriage between Chelsea and Antonio Conte is not longer rosy. The problem is that Chelsea has not made any transfer moves yet. Now, the next few days are decisive to understand Conte's future on the Chelsea bench. In the meantime, there is already a diplomatic effort to resolve the situation.

Znači Conte odlazi, pojačati se nećemo, i ekipa će pasti tamo gde joj je po kvalitetu mesto, oko pete-šeste pozicije. Ovogodišnja titula u ligi bi mogla biti poslednja koju ćemo videti u bližoj, a kako stvari stoje i malo daljoj budućnosti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.