26. decembar 2016.9 god. comment_264526 Mi ismijavamo Championa, ali sve je izvjesnije da će se ostvariti njegovo "Conteove ekipe padaju u drugom dijelu sezone". Nemoguće je cijelu sezonu izgurat sa 11 igrača, po ovom je gori od Mourinha.Izgurali smo s Murinjom, izgurat ćemo i s Konteom.I ako nešto krene po zlu siguran sam da neće ko Murinjo bit tvrdoglav i forsirati iste igrače,nego će dati sve od sebe da popravi stvar pa makar morao mijenjati i ključne igrače pa i formaciju. Danas odlična predstava, fenomenalno smo odigrali,iskreno mi je žao što nije Mičua uveo ranije ili da ga je barem ostavio na klupi skroz,ovo je bilo sramotno. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264531 Kad-tad će nam se ove kasne izmjene osvetiti, dok se to ne desi uživajmo u pobjedi i nevjerovatnom nizu. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264535 Ne znam zasto neki su sada opleli po Conteu samo zato sto nije uveo Batasuayia ranije, ekipa pobjeduje i to je najvaznije. Nekima bi izgleda draze bilo vidjeti Mikela i Batsuayia u sastavu bez obzira na rezultat. Sto se mene tice jos danas moze otici na posudbu samo pod uslovom da na kraju budemo prvaci. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264537 https://twitter.com/Chelsea_HQ/status/813472713306177536 A igrač se prilagođava na ligu time što ćeš ga ubaciti u 93. minutu u igru? E, svašta... Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264539 Da je do brzine, igrao bi Mitchy, ali nije do brzine, nego zato sto mu ne vjeruje i to mi je nevjerovatno. Ne moze se igrati sa potpuno istim igracima, posebno sad kad ide vise utakmica u manje vremena... Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264543 Taktičkim "manevrom" ovoga čovjeka dobili smo formaciju zahvaljujući kojom smo uvezali 12 pobjeda zaredom sa samo 2 primljena gola, čime smo se izdvojili na vrhu tabele. Dominacija kakvu engleski Premiership odavno ne pamti. Taktičkim "manevrom" ovoga čovjeka, Hazard je danas prebačen na lažnu devetku i naprosto plesao po terenu odigravši svoju najbolju utakmicu sezone. No sve to nije dovoljno izgleda. Samo naprijed šefe, jer izgleda odsada, ne samo da je protiv nas čitav ostatak lige već i pojedini naši ljudi koji će jedva čekati neki kiks kako bi došli na ovu temu izmeračiti dušu rečenicama patetike o momku koji za nekoliko mjeseci postade veći od kluba. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264544 Nema ovo veze s Batsuijem, imam jebeni deza vu. Sada nema Evrope, manje je meceva pa ce ekipa i izdrzati duze. Pitanje je dokle. Ne vidim ovde nijednu neosnovanu kritiku. Issto je radio i predhodik, i tada je sve izgledalo sjajno, i onda je puklo videli smo svi kako. Neka bude da je ovo prolazno stanje, ili da ce januar doneti potrebna osvezenja u ekipi i da ce se sve dobro zavrsiti na kraju. Ali ova prica previse pocinje da lici na neke prethodne, manje popularne, bez hepi enda. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264545 https://twitter.com/Chelsea_HQ/status/813473496265265152 https://twitter.com/Chelsea_HQ/status/813473276030808064 https://twitter.com/Chelsea_HQ/status/813472998976090113 Pa ovo se ne može ni brojati kao nastup haha Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264546 Nije to problem, problem je sto se gleda bigger picture, a to kaze da se ne moze igrati sa 11 istih igraca, eventualno 12, jer Fabregas nekad odigra. Mitchy kao drugi napadac je morao danas igrati, bez ikakvih restrikcija, i to ne bi utjecalo na rezultat 100% sam siguran. Sad neka ceka do FA kupa vs p'borougha. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264548 Uzmete si neku žestu i upalite pre/post-match interview i popijte malo svaki puta kada kaže "I'm pleased.". :D :D Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264557 Sva se priča bajagi svede na manjak rotacije i eventualni umor koji će nas možda zadesiti, a nekim čudom se svi samo žale na Michyjevu minutažu. Kad ste tako dušebrižni zašto se niko ne buni na malu minutažu koju dobija recimo Zouma ? Zašto se niko ne buni na malu minutažu koju imaju RLC ili Chalobah ? Zašto se niko nije bunio na Oscarovu malu minutažu ? Jel to zato što pozicije koje pokrivaju navedeni igrači ne trebaju odmor, već samo ova koju igra Michy treba ? Niđe veze, šuplja priča totalno. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264558 Zato sto smo/sam, gledao zoumu kako igra za mlade, i ne bih mu dao sansu ni u FA kupu kako igra sve dok ne vrati kondiciju. RLC i Chalo ne mogu dobiti priliku, jer imas tu sjajna 3 igraca koja su u strasnoj formi. Zato se niko ni ne nada. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264559 Ljudi ne mozete poredit forsiranje istih igrava murinja i kontea. Murinjo je dorsirao istih 11 koji nisu mogli meda u to vrijeme a konte forsira ove sto prave med. Kad i ako dodje vrijeme da krenu kiksat onda cemo vidjeti da li ce nastavit forsirat. Pa on je nakon 2 poraza citqvu taktiku promjenio. I meni je zao sto mici danas ne odigra al boze moj. Sef zna najbolje Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264560 12 pobjeda za redom, samo naprijed i idemo po Arsenalov rekord! Ja mu ne zamjeram pre malo rotacije jer za sad nema potrebe za tim a i sigurno je ta konstantnost sastava dobrinjela ovom nizu. I slažem se, suludo je uspoređivat ne rotiranje Mou i Contea, Mou je forsirao isti sastav u svim natjecanjima 2.5 sezone kad je išlo i nije,a ove sezone igramo samo ligu (zasad dok ne počme FA cup) i uglavnom igramo 1 tjedno tako da stvarno zasad nema neke potrebe za rotacijom... Ono što mu zamjeram je ne igranje Michya, jasno je zašto ne igra dok je Costa tu, ali danas je jednostavno morao igrat, i pobjeda (u koju nisam ni sumnjao) to ne umanjuje. Žao mi je ali ovo mu pišem u tekicu minusa i pluseva kao minus... Ali dobro je, nema panike, zasad ima puno više pluseva. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264561 Nije problem samo u manjku minutaže ili eventualnom umoru, nego u poruci koju šalje ostalim igračima, pogotovo tim "mladima" svojim kasnim izmenama. Tako oni koji imaju kvaliteta neće to moći da pokažu pa će se zameniti nekim beskorisnim panjem kao što se to ranije. Što reče Whisp, previše je deža vua kada je u pitanju selekcija igrača i odnos prema rezervama. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264565 Ja se slažem da u mnogo situacija nema osjećaj za izmjene, da li je to njegov način vođenja ekipe ili nepovjerenje u one koji sjede na klupi možemo da nagađamo. Nije dao minutažu Michyu u trenutku kada je Costa suspendovan, da li sam mislio da će tako uraditi moram priznati da nisam, prošlo mu je ovo što je zamislio i automatski mu se to ne može pisati kao greška, kao zamjerka da ali kao greška ne. Ja ovo ne bi poredio sa vremenom kada nas je vodio Mourinho, Igi je napisao "nego u poruci koju šalje ostalim igračima" to je relativno jer recimo neka neko pita Ivanovića o tim porukama koji ne igra jer ne zaslužuje svojim partijama sa početka sezone tu poruku Ivanović nije dobio nikad prije iako je mnogo puta zaslužio. Znači Conte nema problem sa "grubim" promjenama s kojima je Mourunho imao velikih problema, jedino što bi se moglo popraviti je ta podjela minutaže u posljednjoj trećini utakmice iako treba uzeti u obzir i rezultate u nekim utakmicama tim minutama pobjednik nije bio riješen. Ono što sam vidio kod Contea je da igra samo onaj koji zaslužuje i to mi je najbitnije, 12 pobjeda u nizu, fantastično, u sezoni kada igramo samo ligu mu stvarno ne mogu prebacivati mnogo oko minutaže, mogao bi se taj segment popraviti ali ovakve sezone su takve da samo forma diktira sastav i minutažu ne i umor kao u sezonama sa LP. Znači smatram da se podjela minutaže u toku utakmice može biti bolja ali rezultati govore svoje, da li će Conte potrošiti ekipu do 25 kola vjerovatno njegov problem, zna ko mu je gazda i šta je dobro i za njega i za ekipu. Prijavi
26. decembar 2016.9 god. comment_264567 Conte je odličan trener, ali nije bog. Ima svojih vrlina i mana. Vrline su mu da je do sada reagirao na vrijeme kad smo bili pogaženi od strane Liverpoola i Arsenala, odmah je promjenio formaciju i počeli smo pobjeđivati. I ok vodi tim, igramo lijepo, dominiramo često. E sad mane su mu to definitivno što neki igrači se il kasno ubacuju ili uopće ne igraju. Ja u potpunosti vjerujem Conteu, samo me strah da ovih 11 kojih stalno igra jednostavno ne izgori, pogotovo sad u ovom periodu zgusnutog rasporeda. Ako Conte već ne daje priliku nekim igračima i to je ok. Njegovo je pravo da im ne vjeruje. Ali neka onda ove zime u klub dovede igrače koji će dobivati priliku s klupe i kojim će vjerovati. Nije važno koji su to. Treba nam širine koja će se iskoristiti. Mi i sad relativno imamo širinu, ali Conte je ne koristi jer nije po njegovom ukusu. Sve je to uredu, ali neka se onda već ove zime dovedu igrači koji će biti po njegovom ukusu pa da imamo širinu koja će se koristiti da ovi igrači što igraju non stop ne izgore na proljeće. Prijavi
27. decembar 2016.9 god. comment_264572 Samo da i ja rečem koju o njemu. Conte je trener koji će raditi minimalne rotacije i koji će uvijek sa istih 11 pokušati igrati. Problem kod njega nije taj da on ne zna odabrati igrače, zna i to jako dobro, ali je problem kvalitetnih zamjena i pojačanja. Conte nije napravio jedan samoinicijativan transfer ove sezone a da je top igrač. Za Kantea se manje više znalo da ide k nama i prije njegovog dolaska, ostala pojačanja su limitirana, Alonso i Batshuayi su igrači za rotaciju koji nisu vrijedni novaca danih za njih. Contea mogu pohvaliti oko Coste i ništa više. I dalje smatram da ova ekipa ima maksimalno 3 mjeseca još ovakvim tempom i ako ne zadrži ovu bodovnu razliku, naslov će doći u pitanje. Ali drago mi je da je Chelsea na prvom mjestu ispred ostalih nazovi favorita. Ali sve sa dozom opreza treba još uvijek uzeti. Prijavi
27. decembar 2016.9 god. comment_264577 A gledajte zasad smo koristili uglavnom 14 igrača. Tu računam prvu ekipu+ cesc, willian i chalobah. Činjenica je da mi moramo imati i koristiti više igrača za rotaciju , ali je isto činjenica da ove sezone nema europe i da tempo pred kraj nama neće biti kao nekad. Svakako ako je Conte već tako dosljedan što se tiče 'svojih' igrača, treba ga već sada na zimu pustiti da dovede još jednog ili dvojicu koje će koristiti i koji će se uklapati u njegov sistem. Moj je stav da mi Conteu trenutno prigovoriti nesmijemo apsolutno nista , to što neki tvrde da su sigurni da cemo past i nije neka senzacija. Koja to ekipa može pobjeđivat stalno cijelu sezonu ? Ovaj niz je odličan ali njemu će kad tad doći kraj. Conte zasad radi fantastičan posao, pa sjetite se samo da bi prije početka sezone većina nas potpisala ulazak u ligu prvaka kao cilj na kraju. Samo se nadam da će šef dobiti i vrijeme i sredstva za pojačanja, tako da provede svoje ideje u potpunosti. Više je svima jasno da na klupi imamo taktičkog genija . Prijavi
27. decembar 2016.9 god. comment_264579 Ne da cemo pasti, jer moramo pasti, vec zbog manjka rotacije. Prijavi
28. decembar 2016.9 god. comment_264614 pa normalno da cemo pasti, to je neminovnost, desit ce se kad tad. ono cega se ja plasim jeste da conte ne bude na vrijeme reagovao, u smislu izmjene igraca na vrijeme i promjene formacije ukoliko za to bude bilo potrebe. jos tri utakmice su ostale da se arsenal prestigne, nadam se da do tada nece posustati, a svakom pobjedom mislim da nasi igraci imaju sve vise zelje za narednim utakmicama. jedva cekam stoke i totenhem. Prijavi
29. decembar 2016.9 god. comment_264630 Ak pobjedimo sljwdecu izjednacit cemo se s arsenalom po broju zaredom pobjeda u 1 sezoni. Ak pobijedimo slj dvije drzat cemo rekord po broju pobjeda zaredom u jednoj sezoni. A sljedece tri ak uzmemo drzimo rekordnpo broju saredom pobjeda u PL Prijavi
30. decembar 2016.9 god. comment_264669 Mislim da je Stoke nesto sto treba rutinski odradit.A onda ipak krecu malo teži ispiti.Trebat će odigrat na vrhunskoj razini da bi se taj rekord srusio Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.