Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Antonio Conte (2016-2018, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2 hilj.
  • Pregledi 143,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Opa, ne udara samo James Mounta. Imamo situaciju i na forumu.

• Conte je sve u pravu sto je rekao za Spudse. Ja samo ne znam sta je on ocekivao odlaskom tamo. Ajde Murinjo je propao pa je prihvatio prvo sta mu se ponudilo. Ali Conte je i dalje trenirao na vrhunsko

• Ne slazem se. Najgori su ljudi hinjavci koji sute na sve i samo izbacuju neke dosadne floskule da bi prikrivali stvarne probleme. Nekad je okej zastititi igraca u javnosti, ali ne stalno. Oni su odras

Objavljene slike

Ma oduvijek sam ja govorio da su njih dvojica vrlo slični, ne znaju primit poraz, ljigavci (doduše Mou otvoreno,a ovaj se pravi gospodin a nije), i jedan i drugi nemaju plan b...

Pep je nula od trenera i ja to odavno tvrdim i to će se pokazati, već se pokazalo u jednom dijelu. Kao što sam jučer rekao to što je on trener Citya je naša velika prednost.

A rekao sam dok je City bio prvi da je za njih najveći domet borba za prva četri, čak im ni tu ne dajem velike šanse.

Da su odigrali prih 6 kao što igraju zadnje vrijeme bili bi gori od Uniteda.

Tako da će biti uživanje gledati Chelsea kako se bori za titulu dok se dva Mančestera bore za Ligu Prvaka, jedni sa nešto većim a drugi sa nešto manjim šansama.

• Autor

Ne možeš ni Pepa otpisat odmah, pogledaj šta sad radi Carlo s Bayernom a dok ga je Pep vodio znalo se da Bayern osvaja. Nije Pep trener od juče, zna on znanje i nema šanse da ga se može otpisati u ovoj fazi... Posebno sad kad u januaru skrši još 150 miliona na 2 igrača.

Conte, Pep i Klopp su treneri u 5 deka, svaki od njih je dobar na svoj nacin. Ostali su daleko ispod, mozda jos samo Poketino i Murinjo. Naravno i Hjuz :D

Bayern prije Pepa je bolji od Bayerna poslije Pepa, to je moje opažanje. 

Evo sad ih je stigao Arsenal, mogao bi i Totti uskoro, neće Pepu nikako biti lako. 

Sad kad sagledam ovu seriju koju smo napravili samo se jos vise vidi da je ovaj covek ubedljivo najzasluzniji. Ni jedan nas trener u poslednjih ko zna koliko nije uradio ovoliko pozitivnih stvari.

Luiz komanduje odbranom, Mozes jedan od najvaznijih igraca, Matic skoro najbolji asistent lige, Pedro daje evrogolove, Kosta smiruje tuce, Vilijan resava utakmice, trcimo vise nego ikad, Bane, Mikel i Oskar marginalizovani.

Jel realno sve ovo hahahahaha. Kad pogledam iz pozicije prosle sezone ovo je naucna fantastika. Konte magija.

Conte mi je pokazao da dosta nekih stvari koje smo popravili jesu bile do Murinja. Ne zelimo opet otvarat raspravu samo da kazem da su mi otvorene oci oko nekih stvari.

A i dalje stojim iza toga da je previse stvari uvelicavano na racun bivseg sefa i da je neopravdano pljuvan i za sta je trebalo i za sta nije.

Drago mi je da imamo novog ljubimca koji je pokazao da je jedan od najboljih, da se prilagodjava, da je izvrstan takticar i ono najbitnije da sigurno provede dan i noc analizirajuci naseg sljedeceg protivnika sve do najsitnijih detalja i uz sve to djeluje uz onu aut liniju kao 12ti igrac i kao najveci navijac celzija.

Da li mislite da je Guardiola "poklapanjem" svoje formacije sa našom možda pokazao da smatra da smo mi trenutno taktički i kvalitetom ispred njih? Ja imam takvo mišljenje, to je uradio i Tottenham nije slučajno da nam se rivali formacijski prilagođavaju u dva vezana derbija.

Da li mislite da je Guardiola "poklapanjem" svoje formacije sa našom možda pokazao da smatra da smo mi trenutno taktički i kvalitetom ispred njih? Ja imam takvo mišljenje, to je uradio i Tottenham nije slučajno da nam se rivali formacijski prilagođavaju u dva vezana derbija.

Koliko sam čitao, Gvardilo se uvek prilagođava protivniku i pokušava da iskoristi njihove slabosti. Realno, nije da ih nisu koristili, no, mi smo bili ubitačniji.

Mislim da je Guardiola to uradio iskljucivo iz jednog jedinog razloga a to je da lakse igra man to man odbranu tj. presing. A to je najlakse implementirati istom formacijom kao i protivnik.

Mislim da je Guardiola to uradio iskljucivo iz jednog jedinog razloga a to je da lakse igra man to man odbranu tj. presing. A to je najlakse implementirati istom formacijom kao i protivnik.

Jeste ali to je takticki harakiri koji mu se ne desava prvi put. S Bayernom je otisao na Camp Nou isto tako postavio ekipu pa je pukom srecom izbjegao 3 komada u prvih 20 minuta a imao je tad jednu od najjacih odbrana na svijetu, ako ne i najjacu po imenima. Sada u Cityu nema ni priblizno dobru odbranu, jer je tu jedan ofanzivan bek, jedan kikser i jedan mlad neiskusan igrac a postavlja ih u situaciju da igraju 1 na 1 s igracinama poput Coste i Hazarda.. Pa nije njima Burnley dosao na megdan. Sane i Navas su puno losiji bekovi od Mosesa i Alonsa defanzivno a nemaju ni igraca tipa Kante. Mislim, svi pricaju o nekoj nasoj sreci i stoji da smo je imali, ali jebote oni su dali svoj jedini gol tako sto je Cahill zabio jedan od glupljih autogolova ikad i poklonio im psiholosku prednost bas kao sto je uradio protiv Arsenala i Swanseaja. Isto tako smo im mi poklonili 2 ciste prilike nasim greskama kad smo panicili bez potrebe. Na kontrama smo ubitacni bili, strasna efikasnost i egzekucija. Costa i Fabregas ko Drogba i Lampard nekad. Ono su najsladji golovi. Nama je itekako falio Matic na sredini. Fabregas je dao taj pas ali je dosta los bio, nije mogao ispratiti fizicki opet u sredini i stvarali su nam probleme. Na kraju je Kante morao preci lijevo da zatvori De Bruynea i pomogne Alonsu u prvom poluvremenu. Chalobah je odradio dobar posao po ulasku, digao ritam u sredini i sprijecio da nas pritisnu plus je oduzeo par vaznih lopti, jedna je rezutirala trecim golom. Itekako momak pokazuje da mu se moze vjerovati i racunati na njega. Potpuno je izbacio jednog Mikela koji unazad 10 godina ulazi u igru kad je ovakva situacija. Willian bio los protiv Spudsa, a sada fenomenalno odradio posao. I to nam treba od njega, nikako ga ne smijemo prodati u januaru jer moze posluziti s klupe i dati sirinu. S druge strane Oscar je potpuno beskoristan i za njega nema mjesta nikako u ovoj ekipi. Treba probati namamiti Payeta nekako, imam osjecaj da bi nam legao samo tako.
Slažem se Guardiola je "preklapanjem" naše formacije ostavio svoju odbranu na milost i nemilost našim ofanzivcima, samo što ih mi nismo puno pritiskali ali svaki put kad bi se približili golu kod njih je vladala panika.

Ono što mi sada takođe radimo je to iznošenje lopte pass igrom, rijetko se lopta ispucava napamet, mene to iskreno mnogo puta iznervira valjda samo zato navijač Chelseaja. :D

Meni bas godi ova promjena kada je pass igra zadnje linije u pitanju. To jos ne funckionise savrseno, ali napredak je itekako vidljiv. 

Jebes i to kada se svaki put ispucava lopta, na najmanji presing mi smo lani ispucavali loptu i preskakali sredinu terena sto je rezultiralo cestim gubljenjem lopte i davanje posjeda protivniku.

Da se malo nadovežem: Slažem se s tobom da Cesc nije odigrao Bogzna kakvu utakmicu i po meni je bio među lošijim na terenu. Slušao sam analizu Henrya i za njega je ona asistencija za Costu pas sezone. Imao je još jednu u prvom poluvremenu za Hazarda kad je ovaj zaobišao Brava. Takvi pasovi pobjedjuju svaku vrstu odbrane protiv tog' se ne može braniti (sjetit' ćete se gola Coste protiv Arsenala isto na asistenciju Cesca). Šteta što je onako spor, baš prava šteta jer da nije baš bi odgovarao za ovu formaciju.
Obratite pažnju na go Hazarda, pogledajte kako pokazuje i dere Cesc da Alonso šalje loptu za Edena.

Conte: "We are working for ourselves, for our club, for our fans, to show that we love this shirt, we love this club."

Source: Independent

Conte: "We are working for ourselves, for our club, for our fans, to show that we love this shirt, we love this club."

Source: Independent

Jos ce i Conte postati pravi Celzijevac, neka neka zna ovaj klub bas uci ljudima pod kozu i prirasti srcu. Nije mali broj igraca i trenera zavolio Chelsea iako nisu rodjeni Celzijevci.
Samo neka se bajka nastavi sto duze :D
Ne zaboravimo da je i Mou bio one of us... Samo neka on odgovorno i profesionalno i kvalitetno kao do sada odrađuje posao (što je duže moguće) a za ljubav ćemo lako...

Isto vrijedi i za Hazarda i ljubljenje grba kojeg ljube i naši "domoljubi" a kasnije bez pardona kradu kud stignu...
Nema veze koliko je to iskreno o tome možemo nagađati ali je lijepo vidjeti da evo sada konkretno Hazard poljubi grb kluba. To je jedan lijep gest, koji je gotovo nestao iz fudbala jer je fudbal otišao u nekom drugom pravcu i baš zbog toga je to lijepo vidjeti.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.