31. oktobar 2016.9 god. comment_262523 Azpi je odličan na ovoj poziciji, ja bi Zoumu umjesto Cahilla bez obzira na to šta je u zadnjih par utakmica odličan ipak mislim da je najlošiji od trenutno trojke... Prijavi
31. oktobar 2016.9 god. comment_262524 Ma kakav Dave, on je najsigurniji igrac u prvih 11. Ekipa se pravi, prvo Azpilicueta pa svi ostali.A ako nastavimo igrat ko zadnje 4 utakmice, Conte bi budala bio da bilo sta mijenja.Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk Prijavi
31. oktobar 2016.9 god. Autor comment_262525 Neće Conte ništa mijenjat, niti ima potrebe. Zouma je trenutno višak tj. može biti backup za ne daj Bože. Uostalom, treba vidjeti kakav će biti nakon ove ozljede, možda to ne bude stari Zouma. Prijavi
31. oktobar 2016.9 god. comment_262528 Slažem se ne mijenjati ništa dok ne zašteka znači apsolutno isti sastav koji je igrao i protiv Sotona. Prijavi
1. novembar 2016.9 god. comment_262533 Imali su obojica više nego dovoljno šansi, ja bih ipak dao priliku Traoreu da je tu. Prijavi
5. novembar 2016.9 god. comment_262671 Imajmo na umu da mu nisu dovedeni igrači koje je tražio, svi koji su došli su bili alternative. Posao koji radi kad se i to uzme u obzir, izgleda još nestvarnije. Pokazuje da bi Roman trebalo da ima poverenja u njega i da mu da pare koliko god želi na leto. :D Prijavi
5. novembar 2016.9 god. comment_262677 Šta dobar trener znači, koja strast, jednostavno ga je uživanje gledat, a i igrače koji uživaju pod njim. Pazi ti sa 3-4-3 koja je bila nezamisliva u premierleague lik radi čuda. Impresivno Prijavi
5. novembar 2016.9 god. comment_262687 E tek sad dolazi pritisak, dosad smo bili u sjeni Uniteda i Citya, pa čak i Liverpoola, o nama se nije puno pričalo, nakon ove pobjede počinju nas ozbiljnije gledat kao kandidata za titulu, baš gledam svakakvi ludi naslovi o nama, nakon pobjede nad Unitedom recimo se samo pričalo kako su oni loši a ništa o nama... Nadam se da će Conte znati održati igrače na zemlji i rasteretiti ih pritiska te naravno nastavit radit i napredovat, također mislim da je vrlo važno da cilj ostane top4 i da ne guramo titulu kao nekakv cilj i imperativ... Prijavi
6. novembar 2016.9 god. comment_262715 U svemo tome ovo je možda i najvažnije od svega, srce mi k'o munara kad ga vidim kako proslavlja sa navijačima. Na kraju krajeva fudbal se i igra zbog nas navijača (znam da se lerdi ne bi složio :P ). Prijavi
6. novembar 2016.9 god. comment_262724 Trener i po. Sav se unese u utakmicu i cak diriguje igracima gdje ce i kako ce se kretati. Juce kod one stative Mosesa, lopta se citavo vrijeme krece po lijevoj strani a ja gledam Conte kako rukama pokazuje Mosesu da se priblizi golu. Ono sto hocu da kazem jeste da bukvalno covjek cita igru i da pomno prati svaki detalj. Bravo. Prijavi
6. novembar 2016.9 god. comment_262727 Pogledajte tu sliku, srecu na licima navijaca, to je neprocjenjivo a sve je zahvaljujuci ovome covjeku.. U svakom smislu, fantastican je. Prijavi
6. novembar 2016.9 god. comment_262735 Gledam sad i Tottenham izasao u 343 formaciji, ali smijesno je, pa ni blizu, ma kilometrima su daleko od nase ekipe. Tacno do savrsenstva je to doveo Conte. Mnoge ekipe ce pokusati igrati u toj formaciji, ali mislim da niko ni blizu nece biti kao mi, jer zaista kod nas to savrseno funkcionise, ko svicarski sat. Prijavi
8. novembar 2016.9 god. Autor comment_262792 Nešto kontam... Spominjete da je Conte poznat po tome što ne mijenja, što ne rotira. To me podsjeća na jednog trenera koji nas je vodio a koji u 2 sezone sprži igrače, pa se treću bori za opstanak. Je li nas isto očekuje? Prijavi
8. novembar 2016.9 god. comment_262793 Moguće, ali videli smo da ukoliko nešto ne štima, zapravo će raditi na tome da promeni nešto. A uz to, kada je utakmica rešena, vadi neke važne igrače, pre svih Hazarda, a znamo da je taj uvek igrao 90 minuta ranije. Uostalom, ne verujem da je Konte toliko blesav da rizikuje karijeru igrača samo zarad jednog rezultata, tj. da će da ih gura u igru ako imaju problem. Prijavi
8. novembar 2016.9 god. comment_262798 Nešto kontam... Spominjete da je Conte poznat po tome što ne mijenja, što ne rotira. To me podsjeća na jednog trenera koji nas je vodio a koji u 2 sezone sprži igrače, pa se treću bori za opstanak. Je li nas isto očekuje? Nema to toliko veze, taj drugi je igrace vise przio mentalno nego fizicki. Jebavo je u mozak neke momke i nije im dopustao da uzivaju na terenu, da se zabavljaju i igraju za gol vise. Onda ponizavanje igraca kad ga ubaci pa izbaci za 15 minuta. Pa konstantan pritisak na njih kroz medije. Normalno da su neki podlegli tome. Mada bi ova sezona mogla biti dobar samar svim navijacima koji su pljuvali igrace prosle sezone. Nemamo mi toliko veterana, pretezno su svi u najboljim godinama, fakticki igramo samo Premiership i kasnije FA kup. Tek dogodine ako se plasiramo u Ligu Sampiona rotacija ce biti neophodna a dotad imamo sansu i da dovedemo kvalitetne igrace, te se rijesimo otpada. Prijavi
8. novembar 2016.9 god. comment_262810 Meni je najbitnije da imamo sistem, da ekipa igra fudbal da ima ideja na terenu, da se vidi uloga svakog igrača, da se ne oslanjamo na loš dan protivnika već uzimamo stvari u svoje ruke, prvi gol nam više ne služi da bi se povukli već samo kao osnova za lakši nastavak na putu da nokautiramo rivala. Takođe postižemo rane golove što mnogo znači pretvorili smo taj period "ispitivanja snaga" u period kada može se reći pravimo krucijalne korake ka pobjedi jer srušimo vrlo brzo plan rivala a naš pristup ne dozvoljava da se protivnik vrati u igru izmjena koju je napravio Everton napravio nakon pola sata dovoljno govori. Igra sa loptom naravno perfektna što i rezultati pokazuju puno kreacije, prodornosti, riješenja, konkretnosti i dobra realizacija kada je to najpotrebnije, ali ono u čemu smo baš napredovali je igra bez lopte dobar pressing ne onako ludački kakav je recimo Tottenham igrao protiv Citya ali ipak pressing koji je atomski u poređenju sa prošlim sezonama ne branimo se toliko duboko i ne čekamo protivnika na 16 metara od svog gola Costa je praktično prvi odbrambeni igrač, defanzivno koliko smo napredovali ne treba ni spominjati. Činjenica koja nam mnogo znači za nastavak sezone je što je naš najbolji dobio ulogu koja mu najviše odgovara, znači imamo preporođenog Hazarda koji je dobio slobodu da radi ono što najbolje zna a to je da uživa u fudbalu a kako to utiče na njega vidimo po njegovim partijama momak je brutalan, ekipa više radi za njega i on sada ima puno više prostora u mnogo situacija ostaje 1vs1 sa čuvarom a 90% igrača nema tu šanse protiv njega. Kao što sam rekao imamo odličnu osnovu i sistem koji ima smisla, ima tu još prostora za napredak, recimo kada bi imali tog trećeg igrača koji je kvaliteta Hazarda i Coste to bi bila perverzija iako sve pohvale i Pedru za posljednjih par utakmica. Od početka sezone sve oči su gledale u Manchester kada su u pitanju i favoriti i ta neka medijska pažnja, City odlično počeo pa pao u krizu, United odmah proklizao, Arsenal rutinski skupljao bodove, Liverpool oduševio svojom igrom, za to vrijeme na nas niko nije ni obraćao pažnju dobili na startu neke utakmice u posljednjim minutama a onda nas dva poraza u derbi utakmicama bacila u zaborav što se vrha tiče lider bio na +8, šamar od Arsenala je najveći razlog zasto gledamo ovakav Chelsea, buđenje plave vojske i plava rapsodija, ponovo smo u žiži izazvali smo ostatak lige, nadamo se nastavku ove serije. Prijavi
17. novembar 2016.9 god. comment_262989 U svemo tome ovo je možda i najvažnije od svega, srce mi k'o munara kad ga vidim kako proslavlja sa navijačima. Na kraju krajeva fudbal se i igra zbog nas navijača (znam da se lerdi ne bi složio :P ). Pa Bilino polje ti prazno kad igra Čelik. Pa ti vidi igraju li oni zbog navijača?! :p Prijavi
18. novembar 2016.9 god. comment_262993 https://twitter.com/ChelseaFC/status/799568594136866816 Zasluženo. Prijavi
18. novembar 2016.9 god. comment_263002 Pa Bilino polje ti prazno kad igra Čelik. Pa ti vidi igraju li oni zbog navijača?! :P Dok su igrali za nas navijače bilo je puno :P Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.