Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UEFA Champions League

Istaknuti odgovori

Primijetio sam da mnogi na ovom forumu (kao i na vašoj fb stranici) precijenjuju realne mogućnosti pojedinih igrača, kao i cijele ekipe Chelseaja. Mnogi od vas smatraju da je Lampard još uvijek jedan od najboljih veznjaka na svijetu, da je Cole najbolji lijevi bek,...Šlag na tortu je kada Caeruleus kaže da je Bertrand vrhunski bek :D On najbolje zna koliko je precijenjio ovu ekipu Chelseaja prije početka sezone (pogotovo nakon odličnog starta u ligi, koji mu je zamazao oči), a isto tako dobro zna šta sam mu ja govorio. Vaša očekivanja su velika i nerealna u skladu sa mogućnostima ove ekipe - rezultati ove sezone sve govore (kao primjer bi uzeo i prethodnu sezonu u kojoj ste igrali slabo i završili na 6. mjestu, ali ona je na kraju spašena osvajanjem LP i FA Kupa). Mene ispadanje Chelseaja u grupnoj fazi LP uopšte nije iznenadilo. Kada nakon takvih očekivanja dodje do neuspjeha razočarenje je još veće - i onda dolazimo do toga da se vrlo često pljuje po ekipi, igračima se psuje, Benitez se optužuje kao glavni krivac - ekipa vam nije ništa bolje igrala ni pod AVBom ni pod RDM. Glavnog krivca treba tražiti u ekipi. Mourinha čeka puno posla u slučaju da preuzme Chelsea. Ovom timu je potrebno dosta promjena ako misle nešto ozbiljno napraviti u ligi i LP.

Zanimljivo, prvo pohvala jer si jedan od rijetkih, ako ne i jedini navijač drugog kluba koji je na ovakvom forumu nešto konstruktivno (na)pisao.

Drugo, moram reći da se i slažem s tobom. Prvo, ako me nešto nervira, onda me nervira psovanje treneru, igračima, upravi kod svakog lošeg rezultata, i mislim da je to rak rana ovog foruma. To mi je toliko užasno i sramotno, više postova sam napisao do sad žaleći se na tu pojavu, ali neki očito nisu shvatili. Ali u stvari, to je onaj čisti urođeni balkanski mentalitet, gdje god da si - pljuj po svome, zato i jesmo tu gdje jesmo kao nacije.

Ovoj momčadi treba rekonstrukcija, ona je započela prošle godine, i ta rekonstrukcija će potrajati dvije sezone, tri, četiri. Ista kakvu je i Bayern prošao nakon onog famoznog poraza 4-0 na Nou Campu.

• Odgovori 5,2 hilj.
  • Pregledi 249,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Imao je jednu dobru sezonu u Feneru, došao iz kine tamo al diablo je vjerovatno znao za njega tako da je to bio logičan transfer nista specijalno

• Cuj molim te improve vocals da moze jace shout hahahahah Kakav bi Saban Saulic bio stoper ili Serif Konjevic. 

• Evo Diablov twitter acc, zapratite momka. 

Objavljene slike

Niko ne kaze da je Lamps u ovom trenutku jedan od najbolljih al ostat ce zapamcen kao jedan od najboljih veznjaka ikada!

Iskreno, Lahm je ove sezone bolji, Cole je imao i povredu neku ali ovako gledajuci im karijeru do sada po meni je Cole imao uspjesniju tj bolji. Opet vidjet cemo Lahma kakav ce biti za 3 godine. Mozda i bolji mozda i gori :)

ja kažem da je Lamps u ovom trenutku jedan od najboljih veznjaka ! ono što čini dobrog veznjaka je mozak i inteligencija  čaga Lamps ima na pretek, isto takav je i Pirlo i Xavi jednostavno inteligentni igrači (meni osobno prva 2 draža i bolja) Lampard je fenomen ove igre, čovjekkoji bilježi takve brojke već godinama, ma stvarno igrač za naklonit se. Cole i Lahm su bekovi u različitim godinama i ligama teško za poredit, svakako jedni od najboljih na sovjim pozicijama. I velika je greška reć da se pod RDM-om nije igralo ništa bolje nego pod AVB-om, dakako da je sezona u kojoj je preuzeo Chelsea bila nešto lošija po tom planu ali to je bila "spasi što se spasit da" sezona, u idućom je Chelsea bio 3. klub lige petice po zabijenim golovima, odma iza reala i barce koji su tad bili i uigranije ekipe a i nemoramo opet potezat temu o dominaciji ta 2 u šanjolskoj.. tako da da pod RDM-om se igrao jako dobar nogomet, samo eto prolketa pljakčka fachestera je jednostavno bila psihički teško premostiva, al sva sreća pa je vlasnik brižan i normalan  te je dao veliku podršku treneru i stožeru u tim teškim trenutcima... jebem ga glupa u dupe nikad to neću prežalit..

A što se ne mogu porediti. Pa Bundesliga je trenutno bolja i jača od Premiershipa. Premiership je pao kurcu za uši, samo još toga uvijek neki nisu svjesni. Ja sam postao toga svjestan prije 2 mjeseca, ali bolje ikad nego nikad.

Ne bih se bas slozio. Jednom sam cekao neku utakmicu,Leverkuzen i Fortuna tako nesto i odgledao sam poluvreme i nisam mogao vise da gledam,utakmica je bila blagi ocaj. U nemackoj ima kao u Spaniji 2 jaka tima Bayern i Dortmund tj od sledece sezone Bayernov monopol,sve najbolje iz lige su pokupovali i naravno da ce biti najjaci,ali opet njihovo je to ako imaju para i ako mogu.

Da rezimiran i dalje mislim da je Engleska liga najjaca liga na svetu,Nemacka jeste napredovala,ali liga kao liga,engleska je najjaca,manimo sada LS i LE sto manjka engleza u polufinalima,posmatramo samo kvalitet lige i nista vise.

Ovo je tema Liga prvaka i u tom kontekstu mislim. Možda je Engleska najzanimljvija, ali Bundesliga će vladati Europom a Bayernu i Dortmundu bi se uskoro i Schalke mogao pridružiti.

Po mom skromnom misljenju , ne mozes porediti odbrane u Bundesligi i u Premiershipu . 
Isto tako Bayern je ove sezone dominantan u toj istoj ligi tako da ova statistika pada u vodu . Isto tako mislim da kada je Bayern na svom nivou (pod tim ne mislim neku odlicnu formu kao ove sezone , nego nesto srednje tako da kazem) da se moze prosetati Bundesligom . 

Da si mi to napisao prije 2-3 sezone složio bi se s tobom. Bundesliga je zadnjih nekoliko godina mnogo napredovala - to je liga koja konstantno napreduje, dok je Premiership u padu - rezultati u Europi sve govore. Na strani Bundeslige su i medjusobni susreti u zadnjih nekoliko sezona. Medjusobni susreti, rezultati u Europi u zadnjih 5 sezona su neko najobjektivnije mjerilo kada poredimo dvije lige. Da nema Chelseaja, koji je prošle, a i ove sezone odradio veliki posao u Europi, Premership bi već od naredne sezone bio iza Bundeslige što se tiče koeficijenta. Ovako će Bundesliga morati još malo pričekati. Bayern i Dortmund su trenutno najjače ekipe u Europi - te 2 ekipe dolaze iz Bundeslige. Schalke je isto mnogo dobra ekipa. Arsenal je to najbolje osjetio na svojoj koži. Garantujem da ostatak lige nije ništa puno slabiji od ostatka Premiershipa (ovdje mislim na manje timove, po meni je to sve tu negdje). Jedina razlika je marketing i činjenica da je Premiership mnogo popularniji od Bundeslige na osnovu kojeg neki pojedinci stiču dojam da je WBA bolja ekipa od Mainza. Da se razumijemo, ja još smatram da je Premieship ispred (samo što razlika više nije drastična kao prije), najviše zahvaljujući stranim investitorima i velikim ulaganjima, ali ako Bundesliga nastavi ovako napredovati samo je pitanje vremena kada će ih prestići. Ono što još ide u prilog Bundesligi je FFP.

Ja sam postavio kompletnu statistiku - i u domaćim ligama i u Europi i u reprezentaciji. Bayern je ove sezone dominantan na svim frontovima - u Bundesligi, u Kupu i u LP - to je velika razlika. Ovaj Bayern bi bio dominantan i u Premiershipu. Kad se ovakav United prošetao engleskom ligom, zapitaj se šta bi Bayern tek radio.

Zadnje 2 sezone se šetao Bundesligom :)

Zanimljivo, prvo pohvala jer si jedan od rijetkih, ako ne i jedini navijač drugog kluba koji je na ovakvom forumu nešto konstruktivno (na)pisao.

Drugo, moram reći da se i slažem s tobom. Prvo, ako me nešto nervira, onda me nervira psovanje treneru, igračima, upravi kod svakog lošeg rezultata, i mislim da je to rak rana ovog foruma. To mi je toliko užasno i sramotno, više postova sam napisao do sad žaleći se na tu pojavu, ali neki očito nisu shvatili. Ali u stvari, to je onaj čisti urođeni balkanski mentalitet, gdje god da si - pljuj po svome, zato i jesmo tu gdje jesmo kao nacije.

Ovoj momčadi treba rekonstrukcija, ona je započela prošle godine, i ta rekonstrukcija će potrajati dvije sezone, tri, četiri. Ista kakvu je i Bayern prošao nakon onog famoznog poraza 4-0 na Nou Campu.

:)>-

Slažem se.

Bayernov projekt je počeo malo prije toga - 2007. Rekonstrukcija je trajala nekoliko sezona, uključujući i 2009. godinu. Nakon tog famoznog i sramotnog poraza od Barce (ove sezone smo im vratili s kamatama za to :D) uprava je odlučila još agresivnije krenuti u ostvarivanju cilja i možemo reći da je prava rekonstrukcija počela baš tada. Nakon te sezone doveli su LVGa koji je najzaslužniji za ovu igru Bayerna - on je Bayernu dao novu filozofiju, igru zasnovanu na posjedu i trci u kojoj krila kao što su Ribery i Robben igraju važnu ulogu, totalni fudbal sa jakim presingom, brzoj transformaciji iz odbrane u napad. I to je ono što Chelseaju nedostaje - nemaju filozofiju i svoju prepoznatljivu igru - tu i tamo bude finih poteza, akcija i golova, ali većinom se igra svodi na silu. Dosta pogrešnih odluka u zadnjih par sezona doveli su do toga da Chelsea više nije konkurentan u Premiershipu (mislim na borbu za titulu), a ove sezone se to odrazilo i na LP. Sve se to može popraviti, ali sigurno ne u jednoj sezoni. Rekonstrukcija je proces koji zahtijeva strpljenje. Ono što je sigurno je to da će novi trener Chelseaja imati puno posla.

Jedna stvar koja mi se nikako ne svidja kod Chelseaja je što ne forsiraju igrače iz svoje škole. Njemci su nekad uzimali metode za treniranje mladih igrača od Engleza, Talijana i Španaca, a sada bi se Englezi trebali ugledati na Njemce. Mislim da bi na tome trebali puno više raditi jer to od velikog značaja za budućnost kluba.

@Vinko

Niko ne osporava nogometnu inteligenciju Lamparda. Ove sezone je odigrao odlično kada se sve sabere i oduzme i kada se uzmu u obzir njegove godine. Svaka mu čast za sve što je postigao, ali moraš shvatiti da je on dosegao svoj vrhunac i da je pao što se tiče trke i same igre - to je normalna pojava s kojom se mora suočiti svaki fudbaler. Uskoro će napuniti 35 godina. Ne može više igrati presing kao nekad, nekad mi se čini kao da usporava igru Chelseaja. Isto tako smatram da ga ne treba prodavati jer je ove sezone pokazao da može još dosta toga dati ovom klubu.  Mislim da bi mu klupa, dobra zamjena, manja minutaža i rotacija (povremeno igranje u prvom sastavu) dobro došli.
Što se tiče RDMa - on je bio pozitivan šok za ekipu, spasio je sezonu osvajanjem 2 trofeja, ali po meni vaša igra nije mnogo napredovala u odnosu na AVBa. Sve se opet svodilo na silu, a lik je imao i nevjerovatnu sreću. Ponavljam, ne osporavam vaše titule iz prethodne sezone, kao ni njegove zasluge za te uspjehe, ali mora se priznati da je imao sreće ko govana.

A što se ne mogu porediti. Pa Bundesliga je trenutno bolja i jača od Premiershipa. Premiership je pao kurcu za uši, samo još toga uvijek neki nisu svjesni. Ja sam postao toga svjestan prije 2 mjeseca, ali bolje ikad nego nikad.

A po čemu si to zaključio Boga ti ? Po jednon lošoj sezoni u LŠ za Engleske klubove ?

To mi na kurac ide kada ljudi porede lige i odma gledaju ko ima više timova u LŠ  i ta liga je najjača, ajde da gledamo samo domaće prvenstvo da ne gledamo evropska takmičenja, snaga premiershipa je u tome što svako može da pobjedi svakog pogledaj kakve ekipe  imaju timovi što ispadaju iz PL, koliko se puta desi da oni otkinu bod prvoplasiranim timovima, dok je u Bundesligi, Primeri to rijetkost uvjek ih napune sa 5 komada i to je to, kur** bi Bayern dao preko 90 golova u premiershipu, Messi i Ronaldo svaku utakmicu zabijali po 2-3 gola i na kraju sezone imali više postignutih golova od pojedinih timova...

Ovo je tema Liga prvaka i u tom kontekstu mislim. Možda je Engleska najzanimljvija, ali Bundesliga će vladati Europom a Bayernu i Dortmundu bi se uskoro i Schalke mogao pridružiti.

Da nece mozda i Werder i Stuttgart o.O ? 

Englezi ce tesko ponoviti ovako losu sezonu u Europi . 
Premiership jeste oslabio zadnjih par godina ali i dalje je najjaca liga . 

Cuj pojedinci pomisle WBA bolji od Mainza..

Dobro kolega gore rece pogledaj 5 i 6ti ko je u bundesligi a ko u engleskoj.

Bundesliga ima kvalitetnije klubove za evrope al nema kvalitetniju ligu. Liga je 20 timova a ne 3.

po meni Premiership daleko zanimljivija liga od Bundeslige iz jednostavnog razloga što ima više zanimljivijih timova koje možeš pogledati

ali Bayern i Dortmund realno jači od svih timova u PL i sigurno je da bi se Bayern prošetao Premierligom da su je ove sezone igrali

što se tiče igre Chelseaja, iako mi je teško, moram sam sebi priznati da već duže vrijeme nema nikakve igre u našem timu, još od AVB-a, pa preko RDM-a i sada do Beniteza

a mislim da to mogu bolje ocijeniti navijači drugih klubova koji su sigurno objektivniji od nas

kod RDM-a na početku sezone rezultati su bili fantastični, ali po meni igra nikad nije bila neka koja bi mogla proći, po meni smo u globalu igrali možda malo bolje nego pod Benitezom, i to kažem samo zbog boljih rezultata (ovo govorim za ligu)

na kraju krajeva, igrali smo LP protiv Shakhtara u Donetsku kada su nas ljudi igrom ubili, nisu nam dali da dišemo uopće (nešto slično su napravili i u uzvratu gdje smo ih nekim čudom ipak uspjeli pobijediti)

ta utakmica u Donetsku odigrana je 3 ili 4 dana PRIJE one nevjerojatne krađe protiv Uniteda (što ipak pokazuje da ne možemo svaku lošu izvedbu ekipe opravdati samo na temelju te krađe), i tu se mogla vidjeti (ne)kvaliteta naše momčadi i koliko smo zapravo daleko od europskog vrha

sigurno da je razlog tomu i što nitko nije dobio dovoljno vremena da nešto izgradi, tu prvenstveno mislim na RDM-a, ali sad ovdje ne pričamo o razlozima nemoći našeg tima, nego jednostavno o činjenici da nam je igra ispod prosjeka još od AVB-a

ova današnja momčad Chelseaja još je uvijek daleko od nekih najviših dometa, tko to neće prihvatiti u velikoj je zabludi

a najjače mi je kad ljudi žele ući u sezonu s Lukakuom i Dembom (Torresa ne računam jer to je pička, a ne igrač, tako da nema neke razlike da li je tu ili ne, jer će zasigurno i ovako i onako biti nevidljiv), ti ljudi žive u nekim svojim snovima

Lukaku stvarno jest perspektivan, ali moguće je da kod nas bude veliki flop

šta onda?

a Demba sigurno nije za prvog napadača, ne u timu koji se želi boriti za sve trofeje

najviše me boli što se naš tim popunjava "pičkastim" igračima i što se pokušava igrati nekakva smrdljiva tika taka

ja jako cijenim igrače tipa Oscar, Mata, Hazard koji imaju zavidnu tehniku, i podržavat ću ih dok god nose dres Chelseaja, ali iskreno možda bi najbolje bilo da nikada nisu ovdje ni došli (bar ne svi u isto vrijeme)

kao što sam već i prije rekao, uvijek ću prije izabrati onaj razbijački Chelsea od prije par godina, to je za mene jedini ispravan nogomet koji Chelsea treba igrati, sve ostalo je propast

i btw @Vinko, istina je da je Lamps jedan od najvećih veznjaka ikad, s tim će se i najljući rivali složiti, ali reći da je i dan danas jedan od najboljih je glupost (što naravno ne znači da ne treba ostati, naprotiv, mislim da ima još toga za dati Chelseaju)

po meni Premiership daleko zanimljivija liga od Bundeslige iz jednostavnog razloga što ima više zanimljivijih timova koje možeš pogledati

ali Bayern i Dortmund realno jači od svih timova u PL i sigurno je da bi se Bayern prošetao Premierligom da su je ove sezone igrali

što se tiče igre Chelseaja, iako mi je teško, moram sam sebi priznati da već duže vrijeme nema nikakve igre u našem timu, još od AVB-a, pa preko RDM-a i sada do Beniteza

a mislim da to mogu bolje ocijeniti navijači drugih klubova koji su sigurno objektivniji od nas

kod RDM-a na početku sezone rezultati su bili fantastični, ali po meni igra nikad nije bila neka koja bi mogla proći, po meni smo u globalu igrali možda malo bolje nego pod Benitezom, i to kažem samo zbog boljih rezultata (ovo govorim za ligu)

na kraju krajeva, igrali smo LP protiv Shakhtara u Donetsku kada su nas ljudi igrom ubili, nisu nam dali da dišemo uopće (nešto slično su napravili i u uzvratu gdje smo ih nekim čudom ipak uspjeli pobijediti)

ta utakmica u Donetsku odigrana je 3 ili 4 dana PRIJE one nevjerojatne krađe protiv Uniteda (što ipak pokazuje da ne možemo svaku lošu izvedbu ekipe opravdati samo na temelju te krađe), i tu se mogla vidjeti (ne)kvaliteta naše momčadi i koliko smo zapravo daleko od europskog vrha

sigurno da je razlog tomu i što nitko nije dobio dovoljno vremena da nešto izgradi, tu prvenstveno mislim na RDM-a, ali sad ovdje ne pričamo o razlozima nemoći našeg tima, nego jednostavno o činjenici da nam je igra ispod prosjeka još od AVB-a

ova današnja momčad Chelseaja još je uvijek daleko od nekih najviših dometa, tko to neće prihvatiti u velikoj je zabludi

a najjače mi je kad ljudi žele ući u sezonu s Lukakuom i Dembom (Torresa ne računam jer to je pička, a ne igrač, tako da nema neke razlike da li je tu ili ne, jer će zasigurno i ovako i onako biti nevidljiv), ti ljudi žive u nekim svojim snovima

Lukaku stvarno jest perspektivan, ali moguće je da kod nas bude veliki flop

šta onda?

a Demba sigurno nije za prvog napadača, ne u timu koji se želi boriti za sve trofeje

najviše me boli što se naš tim popunjava "pičkastim" igračima i što se pokušava igrati nekakva smrdljiva tika taka

ja jako cijenim igrače tipa Oscar, Mata, Hazard koji imaju zavidnu tehniku, i podržavat ću ih dok god nose dres Chelseaja, ali iskreno možda bi najbolje bilo da nikada nisu ovdje ni došli (bar ne svi u isto vrijeme)

kao što sam već i prije rekao, uvijek ću prije izabrati onaj razbijački Chelsea od prije par godina, to je za mene jedini ispravan nogomet koji Chelsea treba igrati, sve ostalo je propast

i btw @Vinko, istina je da je Lamps jedan od najvećih veznjaka ikad, s tim će se i najljući rivali složiti, ali reći da je i dan danas jedan od najboljih je glupost (što naravno ne znači da ne treba ostati, naprotiv, mislim da ima još toga za dati Chelseaju)

Ovo je, care, tvoj najbolji post otkako si na forumu! Svaka čast - od A do Ž bi sve potpisao. Igrač kojeg bih ja precizirao od ovog trojca je Oscar (njega nije trebalo dovest).

Btw. mogu se kladiti da bi wba sa lukakuom oderao mainz k'o male picke.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.i

Mnogi su na početku sezone govorili da će City i Arsenal biti ispred Dortmunda i Schalkea i da će ih oderati, pa je na terenu bila skroz druga priča. Nadigrali su ih i kući i u gostima. Ekipa Mainza prema transfermarktu vrijedi 48,9mil€, dok WBA vrijedi čak 90,5mil€. Zapamti da ne igraju imena i da vrijednost ekipa ništa ne znači - važna je igra i ono što se pokaže na terenu. Dortmund je najbolji primjer za to - ekipa koja vrijedi 2-3 puta manje od Reala i Citya. Reala su ove sezone nadigrali 3 puta, a da su Lewandowski i Gundogan bili malo precizniji dobili bi ih i u zadnjoj utakmici. Za mene su engleski timovi precijenjeni u odnosu na njemačke koji su s druge strane dosta podcijenjeni. Nezahvalno je prognozirati ko je bolja ekipa, WBA ili Mainz, ali ja sam siguran da je sve to tu negdje i da nema neke velike razlike.

Bundesliga ce taman uspijevati odrzavati razliku u odnosu na Italijane, ako Bayern nastavi ovim putem i narednih godina. Da igra bar polufinala. To ce biti tesko jer im je ovo vrhunac igre koji nece jos dugo potrajati. Dortmund ce sigurno krenuti dole onog momenta kad im ode Klopp, a ovakvu sezonu u kojoj im se mnogo toga poklopilo tesko da ce ponoviti u skorije vrijeme. Ono sto je losa stvar Bundeslige je to sto Bayernov konkurent naredne sezone proda najboljeg ili najbolje igrace. Nije stvar u tome sto ce oni mozda od tih para napraviti novu ekipu, jaku, vec slika koja se salje. Sve je podredjeno jednolicnosti, jednom klubu. Italijani ako se opamete, pa da zapnu u LE da dignu koeficijent jer ce ih PSG i Monaco opasno stisnuti. Sto se zanimljivosti tice, sto je daleko vaznije, ko bolan da gleda Eintracht vs Freiburg naspram recimo Tottenham - Everton. Da ne govorim o kolicini same tradicije u Engleskoj, jednostavno je to unikatno. VIse paznje privuce mec FA kupa Millwall vs. West Ham nego mec izmedju Leverkusena i Schalkea (dva kluba medju top4 u ligi), to je nepobitna cinjenica.

Bundesliga je davno prestigla Seriu A. Ne znam koliko si upućen u koeficijente, ali razlika izmedju ove dvije lige je ogromna - preko 15 bodova, tako da je o tome suvišno raspravljati. Talijani tu prednost ne mogu stići. Sljedeća liga koju bi Bundesliga trebala prestići je Premiership. To bi se trebalo desiti za 2-3 sezone, možda i prije. Razlika se svake sezone smanjuje: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2013.html

Englezi bi se trebali više brinuti za budućnost nego Njemci jer su već pali iza Primere, a uskoro bi mogli izgubiti i 2.mjesto! Premiership je u padu, dok Bundesliga svake godine napreduje sve više i više - i po kvaliteti i po popularnosti i po gledanosti. Ove sezone je proglašena za najbolju ligu na svijetu. Ne želim ni zamisliti kako bi Premiership danas izgledao bez Rusa, Arapa i stranih investitora - mladih i dobrih talenata je sve manje. Ono što ih izvlači su pare, marketing i strani igrači koji daju veliki doprinos povećanju popularnosti lige. Financial Fair Play bi mogao dosta toga promijeniti na nogometnoj karti Europe i od toga bi najviše koristi trebala imati Bundesliga.

Bayern je uz Barcu najkonstantniji klub u LP u zadnjih 5 sezona - ovo će im biti 3. finale. Ova ekipa je mlada i ima ogroman potencijal. Naravno da će biti teško ponoviti ovakvu sezonu u kojoju su oborili 94949449 rekorda. Tvrditi da neće još dugo je glupost. Bayernova era je tek počela. Dominacija na terenu i tržištu će se nastaviti i u narednim sezonama. Sljedeće sezone ekipa će biti još jača.

Ko je Dortmundu kriv što nema jednog Hoeneßa i što ne znaju zadržati glavne igrače? Slažem se s tobom da je to loša stvar za Bundesligu. Ja nisam bio za to da im se uzimaju igrači i želio sam još jači Dortmund. Jači Dortmund = jači Bayern = jača Bundesliga. Dobit će dosta para od LP i od prodaje igrača i nadam sam da će naći dobre zamjene za Gotzea i Lewu. Isto tako moram priznati da mi je s jedne strane drago što smo doveli jednog takvog igrača kao što je Gotze. Bavarac je, a i bolje da je ostao u Bundesligi nego da je otišao u Englesku ili Primeru.

Ja nisam govorio o popularnosti i gledanosti navedenih liga u svijetu (to nije upitno), već o kvaliteti fudbala i samoj igri.

naravno da je Lampard dosegao svoj vrhunac, porušio rekorda i rekorda u PL vjerojatno i najboljiv eznjak što je ikad igao u PL i najbolji engleski veznjak, uz sav respect Gerrardu, al može mu kopačke čistit, preko toga teško da više ima nećeg, u tim godinama da nemože trčat je samo vaša pretpostavka, eto tottia u Romi, Gattuso ko zec na baterije, naviješ ga mogo bi trčat do sutra, Inzaghi sa svojih 37-38 zvalja 2 komada Realu iz ničega, samo na ovom forumu se može vidjet tolka iskompleksiranost godinama, to mi je nevjerojatno, to je usto odma i tebi odgovor Slavkec, nije glupo reč da je Lampard danas jedan od najboljih veznjaka, glupoje bit iskompleksiran tolko godinama, Lampard ove sezone ne igra svoju uobičajnu minutažu samo zato što glupi benitez mora nekako potrkrjepit svoju još gluplju izjavu od prije par godina da je Lampard prosječan igrač.

Ctb, svoju teoriju o tome da Torres, Lukaku i Ba nisu dovoljni baziraš na tome "da je moguće da Lukaku kod nas bude flop" jel ti stvarno vjeruješ u tu glupost koju si napisao, isto kako je moguće da Lukaku bude flop je moguće da će falcao, lewandowski pa i jebeni lionel messi bit flop, dapače jedino se od njih Lukaku i dokazao u PL, jedini na svjetu podsjeća na napadača koji je godinama bio najbolji napadač ako ne i igrač PL, dajte malo ozbiljnosti pri tim svojim postovima.

Na ove koeficjente se plaho poserem, što je primera ispred BPL to dovoljno govori o ozbiljnosti i realnosti tih koeficjenata, što su dokazale i švabe prije tjedan-dva

Ctb, svoju teoriju o tome da Torres, Lukaku i Ba nisu dovoljni baziraš na tome "da je moguće da Lukaku kod nas bude flop" jel ti stvarno vjeruješ u tu glupost koju si napisao, isto kako je moguće da Lukaku bude flop je moguće da će falcao, lewandowski pa i jebeni lionel messi bit flop, dapače jedino se od njih Lukaku i dokazao u PL, jedini na svjetu podsjeća na napadača koji je godinama bio najbolji napadač ako ne i igrač PL, dajte malo ozbiljnosti pri tim svojim postovima.

zaboravljaš da je Lukaku, kada je bio kod nas, igrao ko drvo

istina da je dosta napredovao od tada, ali nije isto igrati u WBA i u Chelsea

neki jednostavno ne mogu uspjeti u velikim klubovima

polako s njim, neka se on prvo dokaže kod nas, a ne da od njega pravite Drogbu unaprijed

a ovo za Lampsa šta pričaš, ja ne vidim da sam negdje napisao da on ne može trčat ili nešto slično, a nisam ni godine spominjao

ali ono što je očigledno jest da je dosta sporiji nego prije, a ni lopta ga ne sluša baš kao nekad

pod broj jedan spanjolska liga je sranje 

broj dva njemci imaju ugodnu atmosferu i mogu rec da su zanimljive tekme i volia bi da ojaca i werder i leverkusen pa da bude zanimljivo, ovo sad je otuzno, a sta se tice premiershipa ko kaze da je to losija liga od drugih moze se upucat, pa pogledaj ih trce, igraju, potezi ........

a chelsea se triba pomalo rekonstruirat nije RDM moga doc i prvu sezonu bez poraza odrapit, triba je svoju filozofiju unijet,pomalo, nadan se da je mourinnho vec ima u planu

zaboravljaš da je Lukaku, kada je bio kod nas, igrao ko drvo

istina da je dosta napredovao od tada, ali nije isto igrati u WBA i u Chelsea

neki jednostavno ne mogu uspjeti u velikim klubovima

polako s njim, neka se on prvo dokaže kod nas, a ne da od njega pravite Drogbu unaprijed

a ovo za Lampsa šta pričaš, ja ne vidim da sam negdje napisao da on ne može trčat ili nešto slično, a nisam ni godine spominjao

ali ono što je očigledno jest da je dosta sporiji nego prije, a ni lopta ga ne sluša baš kao nekad

Ja vas stvarno ne kužim. Vi dajete procjene o Lukaku-u na temelju par prijateljskih tekmi koje je odigrao u dresu Chelsea i to još na pocetku priprema. Pa tko tu koga *ebe?!?

Koeficijenti su sranje i Premiership je iznad svih.

Nisam od tebe, koji su uvijek tako konstruktivan i koji uvijek dobro obrazlažeš, očekivao jedan tako paušalan odgovor u stili navijača Juventusa. Naravno da je koeficijent pokazatelj. On je mrtvo slovo na papriu, ali te brojke se ne postavljaju kao takve tek tako - one pokazuju uspjeh klubova u Europi. Kad je engleska liga bila najjača imala je i po tri predstavnika u polufinalu, a sada je Prem jako oslabljen i to se vidi u Europi zadnje dvije godine. Jedino Chelsea spašava čast.

Ja vas stvarno ne kužim. Vi dajete procjene o Lukaku-u na temelju par prijateljskih tekmi koje je odigrao u dresu Chelsea i to još na pocetku priprema. Pa tko tu koga *ebe?!?

Pa naravno, nelogično je da se davaju procjene o njemu na temelju onih utakmica koje je odigrao za Chelsea. Treba davati procjene o njemu na temelju toga kako mota sarmu, zar ne?

Pa naravno, nelogično je da se davaju procjene o njemu na temelju onih utakmica koje je odigrao za Chelsea. Treba davati procjene o njemu na temelju toga kako mota sarmu, zar ne?

tebi bi bilo pametnije da odeš motat sarmu ;)

Nisam od tebe, koji su uvijek tako konstruktivan i koji uvijek dobro obrazlažeš, očekivao jedan tako paušalan odgovor u stili navijača Juventusa. Naravno da je koeficijent pokazatelj. On je mrtvo slovo na papriu, ali te brojke se ne postavljaju kao takve tek tako - one pokazuju uspjeh klubova u Europi. Kad je engleska liga bila najjača imala je i po tri predstavnika u polufinalu, a sada je Prem jako oslabljen i to se vidi u Europi zadnje dvije godine. Jedino Chelsea spašava čast.

Čak i da 'Ship padne kurcu za uši (tj. iza Bundeske i Španije) opet će imati 4 predstavnika u Ligi Šampiona, tako da to ne igra neku veliku ulogu. Ja na koeficijente gledam isto ko i na FIFA-inu rang listu. Može pomoći, al u principu ne znači ništa dok se ne odigra na zelenom terenu. Činjenica je da se osjeti lagani pad u nastupima Engleza, ali uopće ne sumnjam da će se dići, vrlo moguće već naredne godine. Uvjeren sam da City neće i treću godinu ispasti u grupi i da će United grabiti žestoko bez obzira na odlazak Fergieja. Mi smo uvijek zajebani bili u LP, pogotovo ukoliko u nju uđemo kao pobjednici Evropske Lige. Ne brinem se uopće za budućnost te lige.

Bundeska je u konstatnom porastu, mada čak i da postane najbolje (po kvaliteti) uvijek ću radije gledati neki meč Prema.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.