25. maj 2013.13 god. comment_125235 Nadao sam se da ce Dortmund osvojiti, najvise da bih video Subotica kako dize trofej, a i ne volim Bayern previse. Utakmica tekla ocekivanim tokom, Bayern bio dominantniji, sem pocetnih 15ak minuta, a Dortmund pretio posle promene poseda. Dva jeftina gola odlucila, dekoncentracija i neiskustvo igraca Dortmunda su ih kostali trofeja. Hummels igra najgoru utakmicu za Dortmund otkad ga gledam. Robbena sam na SB posle poluvremena prozvao za moguceg ragicara, on na kraju ispade heroj. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125237 Subotic spasio cist gol. Svaka mu cast. Svi su ono vidjeli u golu. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125238 drago mi je zbog Mandže ali žao što je to uzeo Bayern, ciganski su se bacali na svaki dodir, stvarno to nemogu prožvakat. INače poraz ide na dušu Kloppu,iz aviona se vidjelo da škripi cjelo 2. poluvrejeme, ko što reče Wh Hummels je igrao katastrofa, trebalo se osvježit obrana jer curilo je na sve strane, nevidim zašto se to nije desilo, Bayern je kontrolirao igru cjelo 2. pol zašto Sahin nije ušao, čovjek od lopte i da zgusne vezni red ? al dobro nije Chelsea pa me nije ni tolko briga. I moram pohvalit potez Subotića, potez utakmice bez sumnje, kakav je ono potez bio, kapa dole! Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125240 zašto Sahin nije ušao, čovjek od lopte i da zgusne vezni red ? To mi je na pameti jos od pocetka utakmice. Mozda bi bolje bilo da je Klopp izasao sa 4-3-3 i Gundoganom i Sahinom u vezi, dobio bi mnogo na kvalitetu igre. Al dobro, posle bitke svi generali. Cestitke Bayernu, "legendi" Robbenu i toliko. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125243 Ne znam jeste li vidjeli malo iznad igrača koji su slavili na tribini Sir Alexa Fergusona, ko zna, možda je došao usput dogovorit neki transfer Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125245 Iskreno drago mi je samo zbog Mandžukića i Heynckesa što je Bayern uzeo. Čestitke, zaslužili su napokon al eto... Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125247 cestitke Bayern Munchenu na ipak zasluzenoj pobjedi i da je Dortmund osvojio nebi bilo ne zasluzeno obadva tima su imali svoje prilike.Dante je trebao biti iskljucen ali kao sto kaze nas selektor Safet Susic sudija ga nije iskljucio samo radi dalje uakmice,nek je i Roben osvojio ligu prvaka.Lewandowski je igracina iz nicega stvori priliku za gol. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125249 Bajernova titula cista kao suza u oku.Bez ijedne jedine mrlje. Izbacili ljudi Arsenal,Juventus,Barselonu i Dortmund i osvajaju 5.titulu. Ni malo mi nisu simpatican kao klub,ali za ovu sezonu kapa dole.Jedna od najboljih koje ja pamtim od strane jednog kluba. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125254 Drugi put će Klopp malo manje morat pričat i bahatit se po medijima. Očekivana pobjeda, Borussija stisnula prvih pola sata, ostalo u znaku Bayerna. Sljedeće sezone osvajamo mi. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125267 iovako mi nisu bili dragi, stvarno ciganski, od onih bacanja na svaki kontakt, prgvljenja pado ovoga.. jadno jadno za jedne njemačke velikane. Wh ja sam na prvu pomislio da Sahin nema pravo nastupa, pravo sam se začudio kad je ušao u 88. Prijavi
25. maj 2013.13 god. comment_125268 Subotiću se vraća ...What goes around, comes around... [media]http://www.youtube.com/watch?v=LOwLz1Wysn8[/media] Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125284 Šteta, nije Dortmund imao snage za onaj pritisak 90 minuta. Dante trebao dobit drugi žuti, možda bi se utakmica onda drugačije razvijala. A Robben, kolko loše čovjek igra i na kraju ispadne junak. Što se tiče Bayerna, drago mi je samo zbog Mandže i Heynckesa. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125314 Kako su ispadali u zadnjih 20 minuta pozadi, bilo je samo pitanje kad ce ga primiti. A primise ga krajnje kilavo i jeftino. Robben sad da uzme 10 pokusaja, nijednom ne bi zahvatio onako kilavo loptu kao sinoc. Zasluzeno ipak. Moram jos jednom ovu sliku okaciti, mnogo toga govori a kad ih Pep preuzme ovakvih situacija ce biti mnogo vise edit: Citavo jutro svi bruje kako je i Lewandowski na korak od prelaska u Bayern. Strasno sta radi Dortmundova uprava... Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125325 Kako su ispadali u zadnjih 20 minuta pozadi, bilo je samo pitanje kad ce ga primiti. A primise ga krajnje kilavo i jeftino. Robben sad da uzme 10 pokusaja, nijednom ne bi zahvatio onako kilavo loptu kao sinoc. Zasluzeno ipak. Moram jos jednom ovu sliku okaciti, mnogo toga govori a kad ih Pep preuzme ovakvih situacija ce biti mnogo vise edit: Citavo jutro svi bruje kako je i Lewandowski na korak od prelaska u Bayern. Strasno sta radi Dortmundova uprava... Da strasno. Zaradice toliko para sto je i cilj uprave Dortmunda. Njihova politika je da naprave od igraca zvezdu i onda prodaju za velike pare kao sto radi Porto, Ajax... Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125334 Da strasno. Zaradice toliko para sto je i cilj uprave Dortmunda. Njihova politika je da naprave od igraca zvezdu i onda prodaju za velike pare kao sto radi Porto, Ajax... To je mentalitet malog kluba sto Dortmund nije. Oni su finansijski stali na noge i nemaju potrebu prodavati najbolje igrace kao sto su morali prije 6-7 godina da bi prezivjeli. Kad vec prodaju igrace, neka idu u drugu ligu. Bayern gotovo nikad ne prodaje igrace svojim konkurentima, to se rijetko desava. Niko ne brani upravi Dortmunda da cini isto. To je ona iluzija Bundeslige, da kao postoji neka konkurentnost bla bla... Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125348 U ovom veku 9 razlicitih klubova je osvajalo Ligu Sampiona: Barselona x3,Bajern x2,Milan x2,Real Madrid,Porto,Liverpul,,Man.Junajted,Inter,Celsi. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125350 Naprosto je nevjerojatno što je Mandžukić napravio u zadnjih godinu dana. Prije godinu dana je bio u Wolfsburgu, nitko nije ni znao za njega, mučio se i on i klub, sve je bilo za k. I onda to Europsko gdje je praktički prvi strijelac, pa transfer u Bayern s kojim će osvojit trostruku krunu i postati prvi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka (a da nije iz jedanaesterca). Još kad se samo sjetim kako sam ga prije nekoliko godina gledao na maksimirskom pašnjaku kako naganja loptu i mislio u sebi pa ovaj ako uspije u nekom osrednjem klubu bit će super. Rijetko kome se u životu kockice ovako poslože u samo godinu dana, nevjerojatno, svaka čast đilkošu, neka ne staje na ovome i neka sve ovo prenese na reprezentaciju. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125356 Moram priznat da ni ja u njemu nikad nisam vidio vrhunskog napadaca. Dok je igro u Dinamu mislio sam da ce mu vrh biti neki osrednji(malo bolji) klub iz lige petice, kao recimo Wolfsburg u kojeg je otiso. i onda prvo sam tom Wolfsburgu osigura ostanak u ligi nakon sto nije prvih 7-8 mjeseci gola zabio, onda odigra vrhunski Euro i zaradi transfer u Bayern. I kad je izabro Bayern mislio sam da se nece previse naigrati pored Gomeza, al je dokazo Mandžo koliko je trka i timska igra vazna u nogometu. Svaka cast, stvarno, napravio je sto nije niko prije njega. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125371 Kličko ne laprdaj, BvB je prodao najbolje igrače jer su bili u škripcu s lovom, nakon što su osvojili LP počeli su nagomilavat "zvjezde"i preplačivat ih, pošto im to nije donjelo trofeja (čitaj vreču s lovom) morali su podmirit dugove prodajom igrača, smjenili su upravu i ono malo para što je ostalo su uložili u razvoj talenata i omladinsku školu što im je donjelo ovo danas. Nisu oni krivi što su igrači nezahvalna đubrad, nevjerujem da že Lewa dat u Bayern, pogotovo ne nakon ovoga, prodat će ga i ispod cjene ako treba samo da ne ode u Bayern, bar mi se to čini logično i tako bi ja napravio, naravno ako Lew ima očajničku želju da napusti BvB. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125418 To je mentalitet malog kluba sto Dortmund nije. Oni su finansijski stali na noge i nemaju potrebu prodavati najbolje igrace kao sto su morali prije 6-7 godina da bi prezivjeli. Kad vec prodaju igrace, neka idu u drugu ligu. Bayern gotovo nikad ne prodaje igrace svojim konkurentima, to se rijetko desava. Niko ne brani upravi Dortmunda da cini isto. To je ona iluzija Bundeslige, da kao postoji neka konkurentnost bla bla... Bolje i prodati Gecea i Lewandowskog nego držati dva igrača u ekipi koje puca neka stvar, i koji će se svako malo okretati za Bayernom i Guardiolom. Ovako će BVB izgubiti malo vremena dok nađe njima zamjene, ali će sigurno nadomjestiti nekim mladim gladnim igračima koji će gristi za taj klub. Sinoć jedna prava utakmica, nogometna poslastica. Ipak, nije bilo ni blizu toliko emocionalno kao prošle godine. Ono je bilo nešto posebno, čak su i neutralci mogli osjetiti tadašnju atmosferu. BVB promašio svoje prilike u prvih 20-ak minuta, da su tu uspjeli dati gol iz nebrojenih šansi onda bi strpali tricu usranoj odbrani Bayerna. Na kraju Bayo uspio dobro reagirati, vratiti se u utakmicu i zasluženo pobijediti. Čak su i poslije izjednačenja, kad su svi mislili da će opet psihološki pasti, napravili vrhunski preokret. Sve čestitke igračima Bayerna, Yuppu Heynckesu. Veliki respekt za najsimpatičnijeg stručnjaka na planeti, Jirgija Kloppa i njegovu družinu. PS. očekujem da opalimo ovaj Bayern preko ušiju u Superkupu sa Joseom na čelu :D Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125635 [media] http://www.youtube.com/watch?v=MBNRrY-hIOI&feature=player_embedded [/media] Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.