6. februar 2025.1 god. comment_362536 Pa nije liga kup, nego je liga sampiona, kakvo skracivanje. Prijavi
6. februar 2025.1 god. comment_362541 Ljudi ne znaju gdje gone al bukvalno, u grupnoj fazi umjesto dosadasnjih 6 utakmica sad je 8, ali zato ce sada "pipkat" produzetke i o njima raspravljat. Jebali te produzeci, odigrat ces ih jednom ili nijednom u toku faze izbacivanja, ako si ih odigrao dva puta to je vec esktremni slucaj, na nivou sezone to je sat vremena duze fudbala, ne kontam stvarno. Mozda je ovo samo prica za igrace da se kao misli na njih. Prijavi
8. februar 2025.1 god. comment_362565 Ovaj format je meni top, nikad nisi siguran u prolaz. Bauk je sto ce sad u doigravanju ispast City ili Real. Prijavi
12. februar 2025.1 god. comment_362648 City je baš u debelom kanalu. Ovakvi porazi kao protiv Reala su im postali redovni. Prijavi
12. februar 2025.1 god. comment_362650 2 hours ago, reLo said: City je baš u debelom kanalu. Ovakvi porazi kao protiv Reala su im postali redovni. U kakvom smo mi onda kanalu ako su oni u debelom🤣 Ne znam kakve okolnosti bi se trebale desiti da mi njih pobjedimo. Prijavi
12. mart 2025.1 god. Popularna objava comment_363116 PSG je postao prava ekipa, od onih njihovih fensi šmensi ekipa u kojima je svako igrao za sebe jer su bili pretrpani umisljenim glavama, pa preko klanova unutar ekipe gdje si se morao izjasnit jesil za Mbappea ili si za Neymara, sada si dobio pravu takmicarsku ekipu koja ce se nadigravat 2 dana ako treba. Borbeno nazad, sredina terena vrijedna i radna, napad brz i ubojit, Kvicha, Dembele i Barcola bas nezgodni za branjenje, onaj Doue takođe top igrac. Nakon one "fudbalske nepravde" u Parizu gdje gube utakmicu koju si realno trebali dobiti 3 razlike, ja sam bio ubjeđen da Liverpool lagano prolazi na Anfieldu jer sam mislio da ce PSG "ispuhati" nakon prve utakmice. Sinoc su zasluzili da izgube ali utisak je da ako se gleda dvomec prosla je bolja ekipa, tu bar meni nema dileme. Liverpool je sinoc pokazao i fizicke slabosti iako u PL predstavljaju mašineriju, vidjelo se takođe da previse zavise od Salaha, njega kad ne ide oni su 50% slabija ekipa, u toliko situacija sinoc pojedinci traze njega iako su u boljoj situaciji da ugroze gol protivnika. Mozda ovaj PSG ispadne vec sljedeci krug ali lijepo ih je gledat u svakom slucaju, opet kazem ekipa su. Ipak, highlight veceri mi je odluka da mentalno razvaljeni Nunez šuta penal i to drugi penal, da je šutao šesti pa ok ali drugi van svake pameti, mislim da je cijeli svijet znao da ce fulat. Prijavi
12. mart 2025.1 god. comment_363118 Nekako uvijek u ovo doba godine krene ista priča sa PSG. I kad su imali te zvijezde i igrali za sebe bilo je priča da su se čuvali za eliminacije i da sada kreće ono pravo. Međutim, sada prvi put izgledaju kao ekipa koja ne mora igrati na kontre nego može da dominira. Fali tu ipak još malo iskustva i mislim da bi ih opet neka ekipa kao Real Madrid bolje kaznila za propuste. Prijavi
12. mart 2025.1 god. comment_363119 PSG u 1/4 finalu vjerovatno ide na Aston Villu, tu im dajem 90% sanse za prolaz, prosto ne vidim na koji nacin im Aston Villa moze parirati. Emery ionako igra za moj ukus los fudbal i protiv slabijih protivnika u ligi a kamoli protiv jedne od tehnicki najdominantnijih ekipa ove sezone u Evropi. Tako da eto njih u 1/2 vrlo vjerovatno i igrat ce protiv pobjednika Arsenal - Real/Atletico. Tu vec nisu toliki favoriti ali ako zadrze ovu formu, borbenost i zelju mislim da bi mogli proci. S druge strane zrijeba vec imamo jedan derbi u 1/4 finalu, Bayern - Inter dok ce Barcelona vjerovatno kao i PSG doci lagano do 1/2 finala jer ih cekaju BVB/Lille. Polufinala bi mogal biti itekako zanimaljiva i neizvjesna a po nacinu igre i kvaliteti rostera to bi trebalo biti: PSG - REAL Bayern - Barcelona Finale u kojem bi sve prstalo i kojeg bi vecina neutralaca prizeljkivala bi bilo: PSG - Barcelona Prijavi
12. mart 2025.1 god. comment_363121 Ja nisam ocekivao da ce se Barcelona ovako brzo vratiti u vrh, nista nije upucivalo na to, od situacije na terenu do situacije van terena sve. Definitivno je dolazak Flicka bio presudan, igraju odlican fudbal, imaju toliko kvalitetnih mladih igraca koji su od malih nogu tu, u Yamalu imaju generacijskog igraca oko kojeg mogu graditi ekipu. Dominantni su, nema patnje, nema muke, nema cekanja protivnika, ne treba zaboraviti da na nekoliko pozicija uopste nemaju neke posebne opcije znaci uz 2-3 pojacanja imas 20% bolju ekipu. Prijavi
12. mart 2025.1 god. comment_363122 Ja mislim da je Xavi njih polako poceo vracati na pravi put i davanjem sanse mladim igracima. Ne treba zaboraviti da je Xavi uzeo titulu sa njima, nije to mala stvar s obzirom u kakvom su kanali bili. Flick je samo kao vec iskusan trener i autoritet to nadogradio. Ogroman hejt je bio prema Xaviju od prvog dana dolaska u barselonu kao trenera, ne znam zaista zbog cega pogotovo uzevsi u obzir da je mlad i u kakvu je sredinu u tom trenutku dosao. Prijavi
12. mart 2025.1 god. comment_363123 @hamco od svih tih klinaca bi jedino Yamal dobio sansu da Barselona nije upala u probleme s finansijama. Xavi nije imao izbora nego da klincima da sansu. Na tituli svaka cast naravno, ali budimo realni. Prijavi
12. mart 2025.1 god. comment_363124 2 minutes ago, Whisper said: @hamco od svih tih klinaca bi jedino Yamal dobio sansu da Barselona nije upala u probleme s finansijama. Xavi nije imao izbora nego da klincima da sansu. Na tituli svaka cast naravno, ali budimo realni. Yamal, Cubarsi, Fermin Lopez, Balde njih je doslovno Xavi gurnuo u prvi plan iz Barcelona B. Prosle godine je i Casadu poceo davati sanse, ne bas puno ali ipak ga je pred kraj poceo koristiti. Cak i Gavi i Pedri koje nije on otkrio ali su mu igrali konstanto, sve su to talenti i vjerovatno bi kod svakog trenera dobili sansu ali generalno njih je Xavi forsirao i gurao, davao im slobodu i to je nesto sto mladim igracima najvise treba. Yamal je imao 16 godina kada mu ja Xavi dao sansu, on nije bio ni izbliza ovako dobar s pocetka. Na sve to im i titulu donio. Xavi je na neki nacin pripremio temelje za nekog boljeg i iskusnijeg trenera sto je svakako Flick u ovom trenutku. Pa sam Flick ga cesto spomene i kaze da mu je Xavi ostavio mnogo dobro ekipu. Prijavi
13. mart 2025.1 god. comment_363137 Stvarno dobra i jaka sezona lige sampiona. Kontam da ce ili PSG ili Bayern osvojiti, ali nikad ne mozes Real otpisati. Barcelona se previse nadigrava, pa ostavlja odbranu na pucini sto mislim da nece moci prolaziti do kraja. Doduse imaju najboljeg igraca na planeti trenutno Raphinhu, pa je sve moguce. Prijavi
13. mart 2025.1 god. comment_363138 Ja mislim da Bayern nece ni Intera proci a da ne govorim da ce osvojit, ne igraju uopste neki ubjedljiv fudbal.. Prijavi
6. maj 2025.1 god. comment_364031 Kako vam se sviđa ovaj novi format lige prvaka? Po meni je super nikad nisi siguran u grupnoj fazi jer je razlika u bodovima mala. Prijavi
6. maj 2025.1 god. comment_364033 21 minutes ago, Zemo said: Kako vam se sviđa ovaj novi format lige prvaka? Po meni je super nikad nisi siguran u grupnoj fazi jer je razlika u bodovima mala. Prelose, pisao sam vec ranije o tome. Meni LP nije utakmica izmedju Cl Brugea i Copenhagena, uz duzno postovanje. Liga prvaka je ovo veceras sto smo gledali, zbog ovakvih utakmica i ovakvih ekipa se gleda liga prvaka. Prijavi
7. maj 2025.1 god. comment_364035 Pa s novim formatom samo imaš više takvih utakmica, jer se u grupnoj zagarantirano igraju utakmice između velikih, a prije bi se eventualno našli u jednoj od grupa. Meni je ok novi format, ove sezone je bilo do zadnjeg kola zanimljivo, jeli to do formata ili takva sezona vidit ćemo. Prijavi
7. maj 2025.1 god. comment_364037 S novim formatom svako kolo imas neki veliki mec, generalno je vise utakmica i uvijek mozes naci nesto sto ce ti se gledati. @Bari Tako da uopste nema potrebe da gledas Club Brugge - Copenhage. Prije 2 godine recimo, samo je jedna grupa bila zanimljiva a to je ona sa Newcastlom, Milanom, BVB i PSG. Sve ostalo kurcina, znalo se prije samog starta ko ce biti prvi, drugi, treci ili cetvrti. Meni je ok ovo, pogotovo sutra kad Chelsea bude igrao mislim da cemo svi uzivati. Prijavi
7. maj 2025.1 god. comment_364045 Ne bi bas rekao da Club Brugge - Copenhagen nije za Lige Prvaka, ako su se ljudi kvalifikovali to jest ispunili određene uslove da bi bili tu gdje jesu zasto to dovoditi u pitanje na konto atraktivnosti imena, ako cemo sve svesti na ono sinoc onda se trebala pustiti Super Liga ili kako su je vec htjeli nazvati. Hamco dobro kaze, ne moras ti tu utakmicu gledati, imas jos 8 utakmica pa proberi. Meni se novi format sviđa apsolutno, bio sam skeptican jer se mijenjalo nesto na sta smo svi navikli, ali ovaj sistem mi je sasvim ok, neizvjesnosti ne fali u svakom slucaju. "Ono sinoc" je spektakl u skladu sa polufinalom LP apsolutno, dvije kvalitetne ekipe su dale svoj maksimum, cestitke i jednima i drugima bilo je zadovoljstvo gledati. Prijavi
7. maj 2025.1 god. comment_364046 Za mene nisu i niko mi nece primjeniti to moje misljenje. Imas Europa Ligu, Konferenciju pa izvoli gledaj. Liga prvaka je bila uvijek natjecanje za elitne ekipe. Za mene je ovakvim formatom jos vise napravljen jaz izmedju velikih i malih ekipa. Vise kiksema se ‘dozvoljava’ velikim i da svejedno prodju dalje.Uzmi primjer PSG-a, ljudi izgubili 3-4 utakmice u grupnoj fazi, ‘lagano’ prosli dalji i evo ih na pragu finala. U starom formatu kada izgubis jednu od 6 utakmica vec ti je upitan prolaz. Prijavi
7. maj 2025.1 god. comment_364047 Najbolja stvar pored VARa je ukidanje pravila duple vrijednosti gola u gostima. Prije je to imalo smisla, jer je omogucavalo da slabije ekipe iznenade favorite. No u modernom fudbalu pocelo se sve vise taktizirati, cime su utakmice postale predvidljive. Sada toga gotovo da i nema. Isto tako nema vise rezultata koji je nemoguce nadoknaditi u uzvratu. Novi format vise ima losih strana nego dobrih ali treba vidjeti jos koju sezonu pa donijeti sud. Prijavi
7. maj 2025.1 god. comment_364050 Finale Inter - PSG mi je dovoljno da kazem da mi se svidja ovaj format lige prvaka iako u pocetku nisam bio za to. Na onu stvar su mi se popele ekipe poput Barcelone, Reala, i Manchester Citya. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.