Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UEFA Champions League

Istaknuti odgovori

• Odgovori 5,2 hilj.
  • Pregledi 249,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Imao je jednu dobru sezonu u Feneru, došao iz kine tamo al diablo je vjerovatno znao za njega tako da je to bio logičan transfer nista specijalno

• Cuj molim te improve vocals da moze jace shout hahahahah Kakav bi Saban Saulic bio stoper ili Serif Konjevic. 

• Evo Diablov twitter acc, zapratite momka. 

Objavljene slike

Po čemu je grupa prelaka? Sevilla je odlična ekipa. Baš fino igraju, Lopetegi ih je odlično posložia. I Bayernu (koji je nas prošle sezone rastavia) se u superkupu pružili solidan otpor. Rennes je isto solidna ekipa, sigurno nisu za podcijeniti.

Nadam se da Lampard i ekipa neće podcijeniti grupu ko vi jer neće na dobro

Sevilja, Celsi, Inter, Ren

Zamalo jebiga :D

Fina grupa, prolaz ne bi smeo doći u pitanje. Bice dobar fajt sa Seviljom za prvo mesto.
Najjača grupa PSZ, Junajted, Lajpcig.
  • 1 mjesec kasnije...
Vise vi volio da ovaj Inter na celu s Konteom drugu sezonu za redom ne prodje grupnu fazu. Koliko su ljudi srece imali i sinoc a i u prvoj utakmici sa Gladbahom, cudo jedno.
Sljedecu moraju dobiti Shaktora i nadati se da Real i Gladbah nece odigrati neriješeno.

Šta ono bilo na utakmici PSG-a, neko rekao Dembi da je crnac čujem?

Zbog toga se prekidaju utakmice, katastrofa, kraj sveta, napuštaj teren, a u pozadini UEFA, FIFA i sve te organizacije nemaju problem da sarađuju i sklapaju dogovore sa totalitarnim vukojebinama poput Rusije i Katara.

#EqualGame

Bunio se Webo (pomoćnik u Istanbulu BB) i zaslužio žuti karton. Kad je glavni sudija prišao pomoćnom da ga pita kome treba dati karton, pomoćni je rekao "ovom crnom". I ovi su to čuli, nastavak možete pretpostaviti..

Drago mi je za Leipzig što je prošao dalje, a podjednako mi je drago za Manchester United što nije prošao dalje. Prvi gol su dali iz penala koji je krajnje diskutabilan, a drugi nakon igranja rukom.

Šta ono bilo na utakmici PSG-a, neko rekao Dembi da je crnac čujem?

Zbog toga se prekidaju utakmice, katastrofa, kraj sveta, napuštaj teren, a u pozadini UEFA, FIFA i sve te organizacije nemaju problem da sarađuju i sklapaju dogovore sa totalitarnim vukojebinama poput Rusije i Katara.
#EqualGame

Kakve to veze ima sa rasizmom?
Slazem se da je u pitanju preterivanje povodom sinoćnih događaja u Parizu. Međutim to je možda preterivanje za nas koji nismo osetili rasizam i koji nismo to trpeli na ovaj ili onaj način celog zivota.

Slazem se da je u pitanju preterivanje povodom sinoćnih događaja u Parizu. Međutim to je možda preterivanje za nas koji nismo osetili rasizam i koji nismo to trpeli na ovaj ili onaj način celog zivota.

Ma crnci to iskoristavaju maksimalno a zapravo su oni mnogo veci rasisti od bijelaca. Pa onakvih slucaja kada je onaj policajac ubio onog crnca u Americi imas svaki dan nad bijelcima pa niko nista ne govori.

Apsolutno pretjerivanje, i dalje ih boli cinjenica zbog historije u kojoj su bili robovi. Danas imaju apsolutno jednaka prava ali oni i dalje razmisljaju kao tadasnji robovi. Imam familije koja zivi sirom svijeta, jarana koji zive i rade sirom svijeta, i svi oni tvrde da su oni mnogo veci rasisti od bijelaca, samo sto ne vaze ista pravila rasizma za obje strane.

Micah Richards smatra da je sve to pretjerana reakcija i da za njega ne predstavlja uvredu kada mu neko kaže ''crni čovjek".

- Da neko sada uđe u ovu prostoriju i za mene kaže 'crni čovjek', ne bih to smatrao nikakvom uvredom nego logičnim opisom. Ako je istina sve ovo što se navodi oko ovog incidenta večeras, onda mislim da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Baa ipak malo pretjerana. Međutim, treba sačekati da dobijemo potpuni izvještaj ima li u pozadini svega nešto što još ne znamo, rekao je Micah Richards.

Živim u Bosni i nacionalizam je uveliko zastupljen, drugačije te gledaju zbog vjere, imena itd. sličan problem ali se opet ne pravi ovoliko preseravanje. Ti mu ne smješ reći black man, nigga itd ali zato oni između sebe smiju... ali pazi uvrijedi ga jer mu kazes black man... pa jesi 

žut, zelen, plav bog ti mater jebo crnu u pičku

Nažalost, ovo je postala tema o kojoj ako ne kažeš da je rasizam svaki mrki pogled prema pripadniku druge rase smatraju te rasistom. Ovaj sudija je trebao samo biti malo oprezniji jer zna da postoji šira masa ljudi koja čeka da izgovoriš riječ "negro", "black", "niger" i da napravi od toga skandal veći nego što jeste. Da je bila publika niko ništa ne bi čuo. Mislim da se puno veće uvrede upute tokom utakmice od ovoga što se desilo.

Meni je van pameti vršiti diskriminaciju po bilo kojem kriteriju, bilo da je rasna, vjerska, spolna, nacionalna ili koja već može da bude. Osudio bih svako vrijeđanje na rasnoj osnovi, ukoliko je to zaista vrijeđanje. Sa druge strane povraća mi se kad Sterling kaže da Lampard i Gerrard imaju dobre trenerske poslove jer nisu crni ili kad onaj amerikanac kaže da mu Katai nije dodavao jer je crn.

Kakve to veze ima sa rasizmom?

Smešno je i licemerno kako se predstavljaju, equal game, no to racism, nose kapitenske trake u duginim bojama, a sarađuju sa režimima koji nemaju problem da sve te principe krše redovno, pa jedan Ozil bude na udaru jer je progovorio o tretmanu Ujgura u Kini.

Ne znam, ali meni nije isto kad kažeš Srbin i kad kažeš četalj. Ili kad kažeš Bošnjak ili kad kažeš balija. Takođe ne vidim problem nekog osloviti sa crnac, ali je ružno reći čamuga.

Sve zavisi da li nešto koristiš kao uvredu ili ne. Tako da u ovom slučaju prekidanje utakmice nema nikakve logike..

Pa pokret se zove Black Lives Matter. Zar onda to nije rasistički?

Ne volim kad se raspravlja o ovim temama jer uglavnom se stavovi polarišu ili si rasista ili si neko ko brani sve ove idiotizme, dakle nema nikakva sredina.

Takođe oni koji najviše pričaju o rasizmu, npr. Belgija, u skorijoj prošlosti pobila milione crnaca u Ruandi. Kao i druge evropske zemlje, hajde malo o tome da se priča. Npr. da tema bude licemjerstvo u modernom društvu kao primarna ideologija.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.