Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UEFA Champions League

Istaknuti odgovori

Ne znam, ali meni nije isto kad kažeš Srbin i kad kažeš četalj. Ili kad kažeš Bošnjak ili kad kažeš balija. Takođe ne vidim problem nekog osloviti sa crnac, ali je ružno reći čamuga.

Sve zavisi da li nešto koristiš kao uvredu ili ne. Tako da u ovom slučaju prekidanje utakmice nema nikakve logike..

Pa pokret se zove Black Lives Matter. Zar onda to nije rasistički?

Ne volim kad se raspravlja o ovim temama jer uglavnom se stavovi polarišu ili si rasista ili si neko ko brani sve ove idiotizme, dakle nema nikakva sredina.

Takođe oni koji najviše pričaju o rasizmu, npr. Belgija, u skorijoj prošlosti pobila milione crnaca u Ruandi. Kao i druge evropske zemlje, hajde malo o tome da se priča. Npr. da tema bude licemjerstvo u modernom društvu kao primarna ideologija.

To je najveći problem, nema diskusije već moraš prihvatiti ili jedno ili drugo. 

• Odgovori 5,2 hilj.
  • Pregledi 249,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Imao je jednu dobru sezonu u Feneru, došao iz kine tamo al diablo je vjerovatno znao za njega tako da je to bio logičan transfer nista specijalno

• Cuj molim te improve vocals da moze jace shout hahahahah Kakav bi Saban Saulic bio stoper ili Serif Konjevic. 

• Evo Diablov twitter acc, zapratite momka. 

Objavljene slike

Kako je los Ajax ove godine. Toliko sporo igraju, po svaku cijenu traze posjed lopte umjesto da odigraju sta konkretno, direktnije, strasno je to bilo gledati protiv Atalante. Ok, volim i ja kad ekipa ima velik posjed lopte, vise volim nego igru na kontre, ali ovo veceras je bilo bas mucno gledati. Toliko nepotrebnih i kratkih dodavanja, kruzenja loptom, vracanja iste.. Imao sam osjecaj da se igra 10 dana da Atalanta ne bi primila gol.

Ni sjena onog Ajaxa od prije 2 i 3 godine. Znam da su otisli i Ziyech, De Jong i De Light ali opet. Zasluzeno su ispali.

To je generalno problem modernog fudbala, i to je nesto sto je donio Guardiola. Isto kao one 2010. na SP kad su sve repke kopirale Murinja i njegov Inter pa smo dobili najdosadnije prvenstvo ikad. Tako sad dosta ekipa ide na ta beskonacna dodavanja, stalno se igra na sigurno, vrlo malo direktnosti ima.
Rijetko ko da ubode balans izmedju odbrane a da nije bunker i napada a da nije dodavanje do iznemoglosti. I ko ubode, kao Liverpool recimo, taj je i najbolji.
Vidim da je Uefa promijenila sudije i da je danas sudio Makieli. Kako god bilo sramota da se ono desava u jednom od najvecih takmicenja, sudija je mogao samo pokazati prstom kome ide karton bez i da ga imenuje jer nije bio jedini crnac na klupi.
Kad je zrijeb za playoff
Moguci protivnici su: Lazio, Atalanta, Leipcig, Mehengladbah, Barcelona, Atletico Madrid, Porto. Daj nam Lazio ili Porto.

https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-9034747/Benfica-boss-Jorge-Jesus-Today-racism-fashionable.html

Glas razuma konacno da progovori

Sta je jos smijesnije, u americi je dozvoljeno dozivati azijate, afrikance, colored, ali im ne smijes reci da je neko crnac ili da je neko zut.

ali opet, jebena amerika i njihovi jebeni krajnji ljevicari, liberalisti su nam i donijeli ovo, isto kao i sa feminizmom koliko su isforsirali da su na kraju sami sebi stetu nanijeli.

boris beker kaze onoj sudinici sto sudi na teniskom mecu, da jede pogledom koliko je lijepa, i odmah lavina komentara i osuda kako je to seksisticki komentar.

covjek se kasnije morao javno izvinjavati zvog nicega.

fuj gadi mi se ovo danasnje vrijeme, kao da niti jedna osoba nema iole kritickog razmisljanja u sebi.

Jebani smo ako je Jorge Jesus neki glas razuma.

Elem, itekako je rasizam prisutan i dan danas u Evropi. Negdje prikriveni a negdje potpuno otvoreni. Za ovo sinoc ne znam sta da komentarisem, nisam iskreno ni ispratio tacno i vjerujem vise da blentavi Rumun ne zna dobro engleski nego da je bas mislio namjerno nekog uvrijediti.
Ali niste vi ugnjetavani i ponizavani 400 godina kroz historiju, skoro sve donedavno. Najlakse je uprijeti prstom, no treba pokusati shvatiti neke osjecaje.

Ima pretjerivanja sigurno u svemu tome, ljudi jesu skloni takvom ponasanju. Tako da je najteze pronaci mjeru i ne skrenuti niti u jednom pravcu previse.

Vidim da je Uefa promijenila sudije i da je danas sudio Makieli. Kako god bilo sramota da se ono desava u jednom od najvecih takmicenja, sudija je mogao samo pokazati prstom kome ide karton bez i da ga imenuje jer nije bio jedini crnac na klupi.
Kad je zrijeb za playoff
Moguci protivnici su: Lazio, Atalanta, Leipcig, Mehengladbah, Barcelona, Atletico Madrid, Porto. Daj nam Lazio ili Porto.

Bukvalno jeste bio jedini od trenera crnac, sve ostalo turci.

Jebani smo ako je Jorge Jesus neki glas razuma.

Elem, itekako je rasizam prisutan i dan danas u Evropi. Negdje prikriveni a negdje potpuno otvoreni. Za ovo sinoc ne znam sta da komentarisem, nisam iskreno ni ispratio tacno i vjerujem vise da blentavi Rumun ne zna dobro engleski nego da je bas mislio namjerno nekog uvrijediti.
Ali niste vi ugnjetavani i ponizavani 400 godina kroz historiju, skoro sve donedavno. Najlakse je uprijeti prstom, no treba pokusati shvatiti neke osjecaje.

Ima pretjerivanja sigurno u svemu tome, ljudi jesu skloni takvom ponasanju. Tako da je najteze pronaci mjeru i ne skrenuti niti u jednom pravcu previse.

Pitao glavni sudija tog cetvrtog kome treba zuti, on rekao na rumunskom ala negru, ovom crncu, ali demba ba poludio i desi se to.

mene samo kao pravnika interesuje kakvi su kriterijumi bili od značaja za donošenje odluke o prekidu utakmice.

U praksi sam se srećem svakodnevno sa raznoraznim pritiscima, ovde imamo slučaj gde ti u kratkom vremenskom periodu donosiš ozbiljnu odluku, kao što je prekid utakmice.

pa zamislite na šta bi to ličilo kad bi se svaka utakmica prekidala zbog nečega ovakvog, pa ja znam sebe, nikada ali nikada ne psujem, a za vreme bavljanje bilo kakvog sporta, to je strašno, mislim uopšte ne treba da iznosim detalje sa naših prostora gde znamo šta se sve čuje i vidi pa nikom ništa

ako ovde nešto smatram da nije u redu to je da ti nisi predvideo neki mehanizam koji ovo treba da predupredi, igrači su kolko ja vidim bili zdravi i pravi, stručni štab prisutan i kod jednih i drugih, i ti pošalješ ljude na spavanje, pa zamisli da je neko putovao na tu utakmicu da je publike bilo

zaključak: protiv sam rasizma u bilo kojoj sferi života, no ako hoćeš nešto da zabraniš onda treba da predvidiš neke efikasne mehanizme i kolko god je to moguće pravila koja će u praksi naći svoj život u smislu da to ne ometa funkcinisanje takmičenja

da li je stvarno ovde bilo opravdano da dodje do prekida, to je pitanje

Sa pravne strane trebalo je da se registruje poraz 3:0 za oba tima. Na kraju krajeva tu su svi zbog fudbala, nije njihovo da oni sude zato postoji neko iznad.

Ja se slazem sa Chibom i da se nadovezem jos.

Tu se trebalo pripisati odmah 3-0 za PSG i gotova prica.

Interne razgovore sudija je trebalo ostaviti za kraj meca i da UEFA o tome odlucuje. A ne kako se kome digne i nadje uvrijedjen, pa citav jedan mec da se odgadja i da ekipa napusti teren samovoljno, radi cega jebote, sto je onaj nazvao lika crncem?

Rasizam nikako ne moze biti ako nekog prozivas po boji koze, rasizam je kad nekoga osporavas po boji koze, kazes mu da je nesposoban jer je crn, ne das mu posao jer je crn, i tako dalje.

Biti crnac, bijelac, zut je fakt, i na kraju krajeva, umjesto no racism sranja s kojima nas svaki dan bombarduju, treba da se promovisu ove razlike u pozitivnom smislu.

Ja se slazem sa Chibom i da se nadovezem jos.

Tu se trebalo pripisati odmah 3-0 za PSG i gotova prica.

Da se to desilo, povredilo bi imidž UEFA-e i tih organizacija, jer bi se idioti na tviteru sa zamenicama u profilu i crtanim profilnim slikama, i koji neironično za Kamalu Harris govore YAAAS SLAY QUEEEEEN žalili kako se UEFA ne suprotstavlja rasizmu. :D

Monchengladbach - City (15-85)
Lazio - Bayern (10-90)
Atletico - Chelsea (65-35)
Leipzig - Liverpool (25-75)
Porto - Juventus (15-85)
Barcelona - PSG (35-65)
Sevilla - Dortmund (40-60)
Atalanta - Real Madrid (20-80)

Što vi mislite oko šansi
Monchengladbach - City (30-70)
Lazio - Bayern (0-100)
Atletico - Chelsea (50-50)
Leipzig - Liverpool (40-60)
Porto - Juventus (30-70)
Barcelona - PSG (50-50)
Sevilla - Dortmund (50-50)
Atalanta - Real Madrid (20-80)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.