Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UEFA Champions League

Istaknuti odgovori

Ma kakav balans između igre i rezultata. Treba rezultati da budu prva stvar pa sve ostalo, najlakše je reći "Ja bih da igramo napadački i da osvajamo titule", pa pobogu ko ne bi to volio, ali kako je tako je šta bi sada.

To smo vec imali s proslim trenerom i pokazalo se kratkorocno dobrim potezom, a dugorocno katastrofalnim. 

Najveci mit od svih je da smo pod Di Matteom igrali defanzivno. Ustvari odigrali smo 3 takve tekme, 2 protiv Barcelone i jednu protiv Bayerna (odnosno protiv dvije igracki najkvalitetnije i timski najjace ekipe na svijetu). Izuzetno jak i nezgodan Napoli oducili od fudbala, jos tezu Benficu pobijedili na njihovom i nasem terenu. Raskovali Tottenhama u polufinalu kupa sa 5:1. Pa onda pobijedili Liverpoola u finalu.

Sljedece sezone u prvenstvu pobijedili Arsenala na Emiratima, zavaljali 4 komada Spudsima kod njih, nadigrali Uniteda ali sudijskom kradjom izgubili. Sve to sa dosta slabijom ekipom nego sto je sada imamo.

Ono sto je nama bitno jeste da Uprava postavi neke jasne ciljeve sebi i da pocne raditi na tome. A ne natrpat ekipu tehnicki jakim i mladim,ofanzivnim igracima pa onda dovesti Mourinha da ih trenira. 

• Odgovori 5,2 hilj.
  • Pregledi 249,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Imao je jednu dobru sezonu u Feneru, došao iz kine tamo al diablo je vjerovatno znao za njega tako da je to bio logičan transfer nista specijalno

• Cuj molim te improve vocals da moze jace shout hahahahah Kakav bi Saban Saulic bio stoper ili Serif Konjevic. 

• Evo Diablov twitter acc, zapratite momka. 

Objavljene slike

Dosta se spominje taj termin "napadački nogomet". Mislim da se ne radi ovdje o tome, već jednostavno o kvalitetnom nogometu. To je ono što nama treba. To je ono što će nam donijeti uspjehe u budućnosti.

Ovo što Arsenal igra možda je napadački, ali nije kvalitetno nimalo.

Bunker i molitva bogovima da ne primiš gol također nije kvalitetni nogomet. Uspjeli smo jednom na taj način i nećemo više nikada.

Zato treba raditi na nekom sistemu, doći do nekog stila igre koji će nam dugoročno osigurati uspjeh. 

Sigurno da nije jednostavno doći do toga. Eto gospodin posebni kojeg mnogi smatraju najboljim trenerom nije imao blage veze kako da to napravi, odveo nas u provaliju, u tri pičke materine. Nadam se da će Conte biti sposobniji i uspješniji.

Potpisujem te do bola. Znači treba nam sistem igre. Meni je oličenje Mourinhovog neuspjeha utakmica protiv PSG-a u Ligi prvaka koju smo već dobivenu izgubili jer nismo imali ni kvalitetan sistem ni muda, nego se opet išlo na bunker pa šta Bog da do kraja, ali Bog neće da pomogne pičkama a i ne treba. Sjećate li se 2009. godine kada smo protiv jedne Barcelone odigrali odlično (samo nas sudac pokrao), znači mi njih napadali non stop, nisu nam golu prišli do Iniestinog gola. Ta Barca je te godine osvojila 6 trofeja i bila najbolja na svijetu. A mi smo ih nadigrali. E to ja žellim, jer imamo novca i mogućnost i pamet da stvorimo momčad koja se nikada neće braniti osim kada je to izuzetno potrebno, ali da takvih utakmica bude 1-2 godišnje, a ne svako drugo kolo parkiraj autobus. 

Mi VEZE S VEZOM nemamo, nikav nam je sistem igre, baš užasno igramo. Ljudi pogledajte malo ove jače klubove Bayern, Real, Barca, pogledajte i malo slabije klubove Borussia, PSG, pa čak pogledajte i jedan Atletico koji itekako zna imati faze utakmice kada napada.

Mi smo jako daleko od svih tih ekipa. Baš ono igramo na silu.

Problem je možda što se stalno forsiraju igrači i koji i ne mogu donijeti prevagu u smislu konstantno kvalitetne igre, a tu prije svega mislim na Mikela i Oscara, a prije na Ramiresa. Znači jednostavno tim igračima fali kvaliteta da bi donijeli kvalitetnu igru. Svaki klub ima takvih igrača, tipa Lucas Leiva u Liverpoolu ili Arteta/Flamini u Arsenalu itd. Samo mi takvih imamo 2-3 non stop u prvih 11 i onda ni ne možeš očekivati napredak. Smeća se treba riješiti.

Ja ne verujem šta čitam ovde. Pa bre Čelsi je u Romanovoj eri težio jedino instant rezultatu. I to nepostojanje ozbiljnog sistema nam svako malo donese razočarenje... I ovde se opet provlači priča rezultat bez obzira na sve ostalo.

Vratite Murinja!

Real je definitivno najjaca, najbolja, najkonkretnija ekipa ove sezone lige prvaka i treba da podignu pehar. Za ovakvu igru bih se mozda i zamislio(za trenutak) oko te price trofeji ili izgradjen sistem i igra, a ne za ono sto pepito trenira i slicni hadalji...

Ipak navijam da se Atletiku vrati ono od prije 2 sezone. UUU pa jbt taj superlosi Cholo u 3 sezone igra 2 finala lige prvaka. Cudno...

Neka zapamte svi ovaj dvomec Cityja sa Realom i neka onda uporede ovaj City sa Pepovim Cityjem. Ceka ga enorman posao. Pep je vec sproveo revoluciju u nogometu. Ide uzvodno. Mnogi ne mogu da ga prate, pa ga onda mrze. No, nogomet je jeftina zabava u kojoj je moguce da ultradefanzivna ekipa sa trenerom koji ima issue s elementarnim ponasanjem na terenu prodje sa 3 prilike u dvomecu.

Titulu uzima Atletico jer je ovaj Real prividna ekipa. Protiv onakvog Cityja bi i Chievo djelovao pristojno.

City očajan, u dvije utakmice nije pokazao ništa, zaluženo Real prošao, sad se nadam da će ih dobit Atletiko u finalu...

I samo da se nadovežen na onu priču ranije o stilu i rezultatu, vidim opet se spominje Mou, ali mislim da se u kontekstu toga želimo li bunker ili napadačku igru ne treba vrečat na mou-a jer ono što smo mi igrali s mou-om nije bilo ni bunker ni napadački nego jednostavno LOŠE. Atletikov bunker i mou-ov bunker je nebo i zemlja...

Neka zapamte svi ovaj dvomec Cityja sa Realom i neka onda uporede ovaj City sa Pepovim Cityjem. Ceka ga enorman posao. Pep je vec sproveo revoluciju u nogometu. Ide uzvodno. Mnogi ne mogu da ga prate, pa ga onda mrze. No, nogomet je jeftina zabava u kojoj je moguce da ultradefanzivna ekipa sa trenerom koji ima issue s elementarnim ponasanjem na terenu prodje sa 3 prilike u dvomecu.

Titulu uzima Atletico jer je ovaj Real prividna ekipa. Protiv onakvog Cityja bi i Chievo djelovao pristojno.

Ima jaču ekipu od Heynckensa i nema konurenciju u ligi i opet kiksa. Išao je on uzvodno dok ga je sudačka mašinerija i masonerija UEFA-e gurala. Sad se vidi da je obični blefer i tip koji ne može u malom klubu ništa kao npr. Mourinho ili Simeone. Ide samo u ekipe sa neograničenim budžetom i bez prave konkurencije. Loša kopija del Bosquea. Od njega je i pokrao lažnu devetku. 

Nogomet nije samo obrana ili samo napad.  Real je ekipa sa glavom i repom, Zidane je itekako moćan faktor ove sezone, podigao je ekipu nakon sramoćenja debelog konobara. Jasno mi je tvoje kmečanje jer navijaš za Barcelonu. 

Jadnijeg trenera od Pellegrinija i jadnije ekipe od MC-a ne vidjeh. Pa ljudi u jebenih 180 i kusur minuta nisu pošteno opucali po golu protivnika. Totalna nonšalantnost kao da trening imaju, a ne polufinale LP-a. Ne shvatam ovo nikako. I nije mi jasno kako su oni osvojili prvenstvo prije dvije godine, nije mi jasno kako su u TOP4 Premiershipa. To je sramota engleskog nogometa.

Ima jaču ekipu od Heynckensa i nema konurenciju u ligi i opet kiksa. Išao je on uzvodno dok ga je sudačka mašinerija i masonerija UEFA-e gurala. Sad se vidi da je obični blefer i tip koji ne može u malom klubu ništa kao npr. Mourinho ili Simeone. Ide samo u ekipe sa neograničenim budžetom i bez prave konkurencije. Loša kopija del Bosquea. Od njega je i pokrao lažnu devetku. 

Nogomet nije samo obrana ili samo napad.  Real je ekipa sa glavom i repom, Zidane je itekako moćan faktor ove sezone, podigao je ekipu nakon sramoćenja debelog konobara. Jasno mi je tvoje kmečanje jer navijaš za Barcelonu. 

Da bi se vidjela genijalnost Pepa moraš gledati nogomet drugim očima a ne očima prištavog 15-ogodišnjaka. Revolucija koju Pep sprovodi već je postala aksiom u pogledu pozicionog napada, presinga, cirkulacije lopte, reposjeda. Za 10 godina ćemo govoriti o najtrofejnijem treneru svih vremena.

Vidjeli smo mnoge trenere u ekipama sa ogromnim ili neograničenim budžetom poput Mourinha, Mancinija, Pellegrinija, Beniteza, Wengera, LvG-a i tako dalje, da ne nabrajam. Sve je jasno. Pep je protiv ATM upotrijebio više taktika nego Mourinho, Pellegrini, Mancini,  Benitez i još njh par u zadnjih 5 godina. Praviti revoluciju i osvajati sve trofeje je gotovo nemoguće, a on to pokušava. Toliko je visoko postavio ljestvicu da je ulazak u polufinale neuspjeh. To mu je najveći kompliment. Već sad je postigao više nego jedan Ferguson koji je imao ogroman budžet i apsolutnu vlast u svom klubu.

Ne navijam za Barcelonu no interesantno je da ju odmah pominješ što je vrlo indikativno s psihološke strane.

Jadnijeg trenera od Pellegrinija i jadnije ekipe od MC-a ne vidjeh. Pa ljudi u jebenih 180 i kusur minuta nisu pošteno opucali po golu protivnika. Totalna nonšalantnost kao da trening imaju, a ne polufinale LP-a. Ne shvatam ovo nikako. I nije mi jasno kako su oni osvojili prvenstvo prije dvije godine, nije mi jasno kako su u TOP4 Premiershipa. To je sramota engleskog nogometa.

Mislim da su svima prebili pičku i da im je falilo par golova da obore rekord CFC-a po efikanosti, al nemoj me držati za riječ.

Mnoge stvari su tacne vezane za Guardiolu sto je lerdi rekao, ali i mnoge je pretjerao. Uglavnom, jedva cekam da vidim njegov City protiv istoimenog Bayerna ili Barselone naredne godine, pa i Atletica ilil Reala. 

Nijednom nije sproveo smjenu generacija, nije trenirao u najkompetetivnijoj fudbalskoj ligi na svijetu, 3 godine s najjacom (neki ce reci drugom, ali po meni igracki je Bayern kompletnija i jaca ekipa od bilo koje druge) nije igrao finale Lige Sampiona. O Barceloni dovoljno govori da se i Luis Enrique s onim igracima prosetao do trostruke krune. Malo perspektive nije na odmet kad vec pricamo o Guardiolu.

To sto je on taktizirao i izvodio protiv Atletica na kraju krajeva je bitno ko lanjski snijeg. O izjavi da je vec sad postigao vise od Fergusona je smijesno uopce raspravljati.

Dobar je trener, ali daleko od toga kakvim ga predstavljaju (uglavnom) Barcelonini navijaci. A nisu upravu ni oni koji ga pljuju bez razloga.

Nijednom nije sproveo smjenu generacija, nije trenirao u najkompetetivnijoj fudbalskoj ligi na svijetu, 3 godine s najjacom (neki ce reci drugom, ali po meni igracki je Bayern kompletnija i jaca ekipa od bilo koje druge) nije igrao finale Lige Sampiona. O Barceloni dovoljno govori da se i Luis Enrique s onim igracima prosetao do trostruke krune. Malo perspektive nije na odmet kad vec pricamo o Guardiolu.

Zar nije to uradio u Barseloni? Uostalom, nije imao na raspolaganju Nejmara i Suareza i još neke, drugačija je njegova Barselona od Enrikeove.

Kako ne možeš, ako ti se otvori žreb itekako možeš. Pogledajte Realove protivnike na putu do polufinala, a i Siti se na silu provukao do polufinala. Nisu ništa više prikazali od nekih ekipa koje su ispale u osmini, ili od nekih ekipa koje su igrale Ligu Evrope.

Onda su oni prvi.

Pokazali su da im nije mjesto u polufinalu vlastitom predstavom. Udarac po golu nisu uputili a Real nije igrao kako zna ono 100 na sat nego s cetvrtinom gasa. CITY JE ZALUTAO iskreno. Nisu kvalitet za polufinale, prosli su nekom ludom srecom protiv PSG-a koji je isto bio zakurac.

Svi smo znali da su outsider pored Reala Atletica i Bayerna sto su i demonstrirali.

Zar nije to uradio u Barseloni? Uostalom, nije imao na raspolaganju Nejmara i Suareza i još neke, drugačija je njegova Barselona od Enrikeove.

Ne bih bas rekao da je to uradio. Izgradio je tim, doduse bilo je i pravo tesko izgraditi kad imas okosnicu kakvu je Barcelona vec imala. Izgradio je i Mourinho sjajan tim kad je prvi put u Chelseaju bio. Al smjena generacija je vec nesto drugo. Tu podrazumijevam novu okosnicu i novi tim za narednih recimo 5 godina.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.