Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UEFA Champions League

Istaknuti odgovori

• Odgovori 5,2 hilj.
  • Pregledi 249,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Imao je jednu dobru sezonu u Feneru, došao iz kine tamo al diablo je vjerovatno znao za njega tako da je to bio logičan transfer nista specijalno

• Cuj molim te improve vocals da moze jace shout hahahahah Kakav bi Saban Saulic bio stoper ili Serif Konjevic. 

• Evo Diablov twitter acc, zapratite momka. 

Objavljene slike

Simeone je čudo. Toliko mogu reći. Cijelu utakmicu sudjeluje u igri, sve prati, daje impuls igračima, a siguran sam i da ima odličan team talk. Super efikasne kontre kao Mourinho u najboljim danima u Chelseaju.

Atletico priča za sebe, nisam vidio po imenima toliko običnu ekipu, a toliko jaku, samo tri svjetske klase, ostalo prosjek, ali Simeone radi od njih stroj i ubojice. Pravi radnički nogomet, nadtrče sve stalno.

Bayern ruglo pod Guardiolom, uništio njemački duh ekipe, odgovoran za ozljede Martineza, Riberya i Robbena jer je zbog inata otpustio najboljeg nogometnog doktora u Europi, sa jačom ekipom od Juppovog stroja nije došao ni do finala LP, izvodi glupost na terenu jer nema pravu konkurenciju u ligi, a u Premiershipu će ionako biti u drugom planu kad dođe. Uživam čitati kmečanje Švaba i ljubitelja tika-dreke

Ja sam rekao da je ovo Realova godina i tako će vjerojatno i biti. Zidane nije neki mag, ali čovjek prenosi svoju pobjedničku vibru na ekipu, autoritet i x faktor. Mada mi neće biti žao ni ako Atletico digne, apsolutno zaslužuju. City neće proći u finale

City do titule u inat hejterima :D

Da analiziramo sinocnu utakmicu. 35:7 u sutevima za Bayu. Totalna dominacija od pocetka do kraja utakmice. Sinoc mi se Atletiko uopste nije toliko dobro branio kao sto zna vec su igraci Bayerna bili nespretni u nekim situacijama kada su samo trebali proslijediti loptu u mrezu Oblaka. Lewa je sam u nekoliko navrata masio loptu umjesto da je zakuca, Miler takodjer, da ne pricam o penalu. Gol za 2:0 je visio u zraku i samo su vile pronosale Atletiko do poluvremena da ne prime jos jedan.
U drugom poluvremenu je Bayern malo posustao, sto je odmah rezultiralo pogotkom gostiju, i to na gresku odbrane, mada se treba pohvaliti i akcija Torresa i Griezmana. Nakon 10-tak minuta šoka, Bajern je ponovo zaigrao dobro i nakon sto su poveli 2:1 ponovo je usljedila totalna opsada gola Oblaka i mislio sam da nece izdrzati. Ipak jesu i mora im se cestitati.

Guardioli se nema apsolutno sta prigovoriti sto se tice taktike, motivacije i svega vezanog za tu utakmicu. Bayern je imao totalnu dominaciju i kontrolu nad utakmicom i samo je djelic srece falio da prodju dalje. Druga je stvar sto je zajebao sa taktikom i odabirom igraca u prvoj utakmici ali sinoc je Guardiola takticki odigrao perfektno. 

Takodjer treba pohvaliti i Simeonea, ali jos vise igrace. Ti momci bi poginuli za rezultat, bacaju se na glavu, blokiraju skoro svaki sut, trce vise od svake ekipe. Jbga, kada si tehnicki inferiorniji od protivnika, sto oni sigurno jesu, onda se mora ovako igrati. Drugacije ne vidim nacin da prodjes ovaj Bayern.

Ne znam za vas, ali mene ovaj Atletiko podsjeca na nas one 2012. godine i zato su mi jos drazi,

Ovaj Atletico s Torresom u ekipi došao do finala. S Torresom. Imaju par igrača koji bi mogli birati klub, ali većina je više-manje prosjek. Zato Simeoneu svaka čast za ovaj rezultat. Stvarno podsjećaju na nas. Mislim da u finalu imaju realne šanse na koga god da nalete. 

Više od ičega bih volio vidjeti kmečanje zalizanih Ronaldo wannabe 13-ogodišnjih dječaka nakon poraza u finalu.

Ne znam za vas, ali mene ovaj Atletiko podsjeca na nas one 2012. godine i zato su mi jos drazi,

Atletiko, osim možda po stilu igre, po ničem ne liči na nas 2012. Mi smo tad bili u raspadu, očajna sezona, da nismo osvojili lp dogodine nas ne bi bilo u istoj, promjenili trenera usred sezone, vodio nas anonimac RDM itd... S druge strane Atletiko ima odličnu sezonu, pa bore se i u prvenstvu za titulu pored Barce i Reala...

I opčenito, po meni Atletiko nije nikakvo iznenađenje, pa Atletiko je već par godina u samom vrhu, osvojili su prvenstvo pored Barce i Reala, a ekipu koja to uspije se itekako treba respektirat, i nije im prvi put da pobjeđuju na papiru jače od sebe.

A i priče kako imaju slabu ekipu mi ne piju vodu. Atletiko zbog stila igre možda ostavlja dojam salbije ekipe pa ih mediji tako intepretiraju, ali itekako oni imaju kvalitetih igrača. Problem je što mnogi gledaju samo napad pa onda ovi imaju Messia, Ronalda i sl, a Ateltiko nema, ali zato i Barca i Real i Bayern imaju propuh zada a Atletiko ima vrhunsku obranu (ne samo taktički već i igračkom kvalitetom) što je jednako bitno kao napad. A nije da nemaju svoje adute ni u napada s Griezmannom (svi bi ga mi ovdje željeli u Chelsea), Kokeom, preporođenim Torresom i sl. Uz to, ne igraju pojedinci već momčad što smo se mogli već puno puta uvjerit, a Atletiko je itekako momčad još kada im dodaš Simeonea oni su meni daleko od iznenađenja...

Vidal:

Ružan nogomet je pobijedio najbolji nogomet na svijetu

Rummenige:

Atletico je svoj gol zabio iz zaleđa, a i prekršaj za jedanaesterac bio je izvan kaznenog prostora. Čak mi je i UEFA-in delegat rekao da je ovo sramotno

VJERUJEM da smo pokradeni

Kad se na to doda kmečanje nakon poraza od nas usred Minhena, vidi se koliko su sitne duše.

I na kraju, treba objesiti idiote u upravi zbog dovođenja Contea, a Simeonea ni pitali nisu

Atletiko, osim možda po stilu igre, po ničem ne liči na nas 2012. Mi smo tad bili u raspadu, očajna sezona, da nismo osvojili lp dogodine nas ne bi bilo u istoj, promjenili trenera usred sezone, vodio nas anonimac RDM itd... S druge strane Atletiko ima odličnu sezonu, pa bore se i u prvenstvu za titulu pored Barce i Reala...

I opčenito, po meni Atletiko nije nikakvo iznenađenje, pa Atletiko je već par godina u samom vrhu, osvojili su prvenstvo pored Barce i Reala, a ekipu koja to uspije se itekako treba respektirat, i nije im prvi put da pobjeđuju na papiru jače od sebe.

A i priče kako imaju slabu ekipu mi ne piju vodu. Atletiko zbog stila igre možda ostavlja dojam salbije ekipe pa ih mediji tako intepretiraju, ali itekako oni imaju kvalitetih igrača. Problem je što mnogi gledaju samo napad pa onda ovi imaju Messia, Ronalda i sl, a Ateltiko nema, ali zato i Barca i Real i Bayern imaju propuh zada a Atletiko ima vrhunsku obranu (ne samo taktički već i igračkom kvalitetom) što je jednako bitno kao napad. A nije da nemaju svoje adute ni u napada s Griezmannom (svi bi ga mi ovdje željeli u Chelsea), Kokeom, preporođenim Torresom i sl. Uz to, ne igraju pojedinci već momčad što smo se mogli već puno puta uvjerit, a Atletiko je itekako momčad još kada im dodaš Simeonea oni su meni daleko od iznenađenja...

Ma naravno da kvalitetom nismo im ni blizu te 2012. godine. Ali mislio sam prvenstveno na igru protiv jacih ekipa. Pogotovo ono sinoc je podsjecalo na tu 2012. protiv Bajerna.

Atletiko je sigurno zasluzeno tu gdje jeste, u vrhu Evropskog nogometa. 

Dosta mi je bunkera makar svake godine osvajali LP.

Ne bih mijenjao Contea ni za 3 Simeonea.

SLažem se s reLudinom. Sinoć sam vidio koji je ciganin Simeone. Gori od Mourinha. Neka hvala. Ne želim bunker makar mi više nikad ne osvojili Ligu prvaka. Dosta je uspavanke.

Cilj broj jedan bi trebalo da bude izgradnja neke igre/sistema po kom bi klub bio prepoznatljiv, tek onda bi trebalo da dolaze trofeji iz toga.

Da mi sad netko ponudi sljedeće:

1- Trofej Lige prvaka i prvaka Engleske u sljedeće dvije sezone i dosadan i uspavljiv obrambeni pičkasti nogomet

2- Trofej samo prvaka Engleske u sljedeće dvije godine i skroz novi pristup igri dosta atraktivniji

Izabrao bih bez razmišljanja ovo pod dva.

Mi smo osvojili LP s tim nogometom 2012. i zasitili se. Glad se utolila, bilo lijepo krasno divno. Ali stvarno više ne želim da igramo tako jer nema potrebe. Onda smo bili u rasulu, došao RDM u pola sezone, ekipa nije bila nešto kvalitetna - Malouda, Kalou, Bosingwa i ostali invalidi te godine. Moralo se igrati tako. Što bi Bgt mi u 2017. godini opet trebali tako igrati, zar ne želite napredak ekipe? Ja ga želim čak i na uštrb trofeja, jer od odlaska Ancelottija meni se uvijek kunja uz utakmice Chelseaja. 

Nista cudno od reludina sto se toga tice. Ponekad mi lici na uplakanog gunnera ili fudbalskog fana iz katalunje :)

Kakve veze Arsenal i njihovo luzerstvo imaju s atraktivnim napadačkim nogometom i pobjedničkim mentalitetom? Apsolutno ništa. Nije vam valjda Arsenal sinonim za takvo što? Meni su oni sinonim za ismijavanje. 

Dosta mi je bunkera, makar osvajali svake godine LP.

Ovako nesto moj haver sto za arsenal navija prica. Draze mi je igrat napadacki i svake godine u ligi prvaka, nego to sto vi radite. :lol:

Dosta se spominje taj termin "napadački nogomet". Mislim da se ne radi ovdje o tome, već jednostavno o kvalitetnom nogometu. To je ono što nama treba. To je ono što će nam donijeti uspjehe u budućnosti.

Ovo što Arsenal igra možda je napadački, ali nije kvalitetno nimalo.

Bunker i molitva bogovima da ne primiš gol također nije kvalitetni nogomet. Uspjeli smo jednom na taj način i nećemo više nikada.

Zato treba raditi na nekom sistemu, doći do nekog stila igre koji će nam dugoročno osigurati uspjeh. 

Sigurno da nije jednostavno doći do toga. Eto gospodin posebni kojeg mnogi smatraju najboljim trenerom nije imao blage veze kako da to napravi, odveo nas u provaliju, u tri pičke materine. Nadam se da će Conte biti sposobniji i uspješniji.

Treba pronać balans između igre i rezultata, također kad govorimo o napadačkom nogometu i bunkeru, opet treba pronać balans, pre jaka i skupa smo ekipa da se bunkerišamo protiv nekih bezveznjaka u ligi a opet normalno da je suludo napast ječeg od sebe ako znaš da će ti bunker donjet bolji rezultat.

Ali, to što kaže chelseathebest, najvažnije je uspostavimo igru, izgradimo neki stil, igramo kvalitetan nogomet bio on ultra napadački ili bunker mora imati glavu i rep što mi već dugu nemamo...

Ma kakav balans između igre i rezultata. Treba rezultati da budu prva stvar pa sve ostalo, najlakše je reći "Ja bih da igramo napadački i da osvajamo titule", pa pobogu ko ne bi to volio, ali kako je tako je šta bi sada.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.