30. januar 2014.12 god. comment_161040 http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_nogomet/legendarni-juninho-odlazi-u-mirovinu---321534.html Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca - Juninho Pernambucano. Prijavi
2. februar 2014.12 god. comment_161449 Gledao sam jučer tu utakmicu, drugo poluvrijeme predobro... Inače znam ja jednog dečka koji je isto tako zabio u zadnjoj sekundi škaricama Prijavi
6. februar 2014.12 god. comment_162149 Potaknut odlaskom SAF-a iz Uniteda mislim da u Europi dolazi do velikih promjena. A nismo ni svjesni da krajem ove sezone jedna nogometna era u Europi dolazi kraju u potpunosti. Stvari će se drastično promjeniti, a evo neke od mojih prognoza koje su ostvarive, a da li će se ostvariti vidjet ćemo. Napisat ću šta mislim da će se desiti u sljedeće tri-četiri godine u Europi, ali s posebnim osvrtom na Premiership, a volio bih da i vi isto uradite: a ) Uvođenje financijskog fair-playa. Na površinu će isplivati klubovi koji imaju dobru ekonomsku referadu, ali to ne znači da će PSG, Man City, Chelsea, Zenit, Real M. i drugi "bogatuni" pasti. To znači da će se i navedeni klubovi morati prilagoditi FFP-u. b ) Skok Bundeslige na prvo mjesto u Europi. U sljedećim godinama očekujem pad Premiershipa i Primere te skok Bundeslige na prvo mjesto. Pred njemačkim klubovima je svijetla budućnost. c ) Masovno uvođenje tehnologije u europski nogomet, kako onaj pod ingerencijom UEFA-e tako i onaj pod ingerencijom nacionalnih saveza. Platimi će se moći odupirati još godinu dvije, ali sada kada tehnologiju uvedu Englezi i Švabe i to se pokaže kao dobar potez ni Platimi neće moći više biti imun. Uzmimo i obzir pritisak javnosti. d ) Dominacija Bayerna u stilu dominacije Barcelone prethodnih godina. To je neminovno, ne moram ni objašnjavati. e ) Pad Manchester Uniteda i dominacija Chelseaja u engleskom nogometu sljedećih godina. Ukoliko Mourinho dođe u Chelsea u ovo sam siguran. U City ne vjerujem, fali im ono nešto. f ) Interov status više neće biti "vrhunski klub" nego "prosječan klub". Ukoliko u ovom klubu drastično nešto ne promjene nemaju dobru budućnost. Odoše u prosjek. g ) Osnivanje regionalne lige u srednjoj i jugoistočnoj Europi. U sljedećih pet godina 90% sam uvjeren da će doći do ovoga. h ) Ukidanje Europa lige i osnivanje europske superlige. Sviđalo se to nekome ili ne Europa liga nema budućnost, a LP će postati masovna pojava. Možda samo pod drugim nazivom. U toj superligi bi pored Bayerna mogli dominirati i naši Plavci, a dosta očekujem i od PSG-a. Prije osam mjeseci sam napisao ovaj post. Da vidimo dokle sam bio upravu, šta se u tih osam mjeseci promjenilo, šta je ostalo isto i u čemu sam pogriješio. a - Financijski fair-play uveden, znamo na ''vlastitoj koži'', Chelsea ga se pridržava. b - Ovo nema šanse da se desi. BL je pošla tim putem prošlog proljeća, ali Bayern je to već sve zaustavio. Doveli su Goetzea, sad će i Lewandowskog. c - Ide gutavo zbog odupiranja Platinija, ali ide. Malo po malo, omasovit će uvođenje tehnologije. Premiership ove sezone već koristi gol-tehnologiju. d - Dešava se. Možemo pričati šta hoćemo, ali Bayern je sila, trenutno iznad svih drugih. Njihova dominacija će trajati, uvjeren sam. e - ManchesterU je pao, Chelsea još uvijek ne dominira, ali na dobrom je putu, jer Mou slaže svoju momčad. f - Ovo se ostvarilo, stvarno su postali prosječan tim, da je jedna Hellas Verona ove sezone bolja od Crno-plavih. g - Tko malo prati detaljnije europski nogomet, vidjet će da se o tome već naveliko diskutira, pitanje je samo do kad će se UEFA odupirati. h - UEFA je prošle jeseni javno rekla da se Europa liga kao projekt još uvijek nije isplatio na onaj način na koji su očekivali. Lagano se ide putem superlige, a sve se češće o tome i piše i priča. Izgleda da je nešto trulo u državi Švicarskoj, točnije u Nyonu. Prijavi
6. februar 2014.12 god. comment_162157 FFP je bivolje mudo Da je Uefi bilo do jednakosti medju klubovima oni bi grunuli ovaj zakon odmah pocetkom 90-ih kad je bilo nagovjestaja da bi cijene igraca mogle otici u picku materinu. Ne treba ti mnogo mozganja da zakljucis to. Naravno, sve je stvar lobija i pisanja po sirotinji. Opet ce postojati jaz izmedju klubova sa kesom i onih koji ga nemaju. Svi finansijski mocnici su vec poceli potpisivati masovne i jake sponzorske ugovore (kraljevi iz Cityja i PSG-a legalno uriniraju po zakonu) koji ce im donijeti dosta kesa tako da ovim osrednjim ekipama sleduje kurac u oko. Opet. Svi kvalitetniji igraci odlazice u ekipe sa kesom (sponzorima). Tako je bilo odvajkada. Bundesliga je materijal za viceve a tek ce sada biti smijurija sa FFP-om. Kao da je dosad neko mogao praviti velike transfere pored Bayerna. Sad sve vise vjerujem da je upravo Bayernov lobi pokrenuo cijelu pricu oko tog govnavog pravila jer vidimo kako Bayern podnosi konkurenciju u Evropi (u finansijskom smislu). Bayern ionako ima brdo sponzora koji ga finansiraju kad zatreba tako da ce i dalje tlaciti sve klubove ali ce donekle ograniciti i ostale evropske klubove. Spustice ih na prihvatljiviji nivo gdje kompleks i strah nece toliko isplivavati. A opet, nastavice u istoj mjeri sa reketiranjem Njemacke pa ce njihova politika unistavanja konkurencije opet doci do izrazaja (kolko zaradis - tolko kupis, sva sreca pa Mainz najvise zaradjuje i ima jake sponzore). Prijavi
8. februar 2014.12 god. comment_162548 Suarez jedan od najboljih igrača na svijetu, kakva šut, šteta što je na okviru završio. Prijavi
8. februar 2014.12 god. comment_162555 Žabari prvaci Europe. Pošto je svega bilo pet odgovora u temu Futsal Euro 2014, spojio sam je s temom Futsal Euro 2012 i neka bude tema Futsal općenito pa raspravljajte. Prijavi
9. februar 2014.12 god. comment_162583 11.2 na programu su 4 utakmice od toga su 3 na SK4,5,6 jedino je Čelzi na SK 1 direktno šta da kažem,fala ti sk Prijavi
9. februar 2014.12 god. comment_162603 Doge opet melju sve pred sobom i poslije Parisa i Monaca najbolji su klub u ligi. Šta bi bilo tek da imaju bogatog vlasnika. A volio bih da ih kupi neki euroazijski milijarder. A i stadion im je fantazija. Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_164804 Top 5 najplaćenijih igrača na svijetu: 1. Rooney (€ 18 mil) 2. Ibrahimović (€ 14.7 mil) 3. Ronaldo (€ 14.3 mil) 4. Falcao (€ 14.1 mil) 5. Thiago Silva (€ 12.1 mil) Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_165015 Galata je večeras pobjedila svog gradskog rivala Bešiktaša. Melo i Drogba nakon tekme. Prijavi
2. mart 2014.12 god. comment_166283 http://www.dailymotion.com/video/x1e7ngf_olympiacos-panathinaikos-casa-u-glavu_sport Dobio trener po glavi :D Prijavi
3. mart 2014.12 god. comment_166305 http://www.youtube.com/watch?v=FrEhVJohFLo&feature=player_embedded PSG na bogougodnih +8. Nova titula je tu. Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167081 Ne znam jel on stvarno piše ove tweetove, ali kakav bog hahahah Ovdje imate još više, pa ja sam plakao od smijeha, najveći car http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/dare-zlatan-ibrahimovic-delights-fans-3226285 Prijavi
14. mart 2014.12 god. comment_167301 Ja sam najveći pobornik, ljubitelj i ovisnik o Premiershipu. Mislim da je Premiership pomakao ljudske granice što se svijeta nogometa tiče. Tamo se igra ultimativni nogomet, ljudi su ko strojevi, to je liga daleko iznad svog vremena. A kakve je sve zvijeri od igrača stvorila u zadnjih 20 godina ne treba ni da govorim. Ali teška srca moram priznati da je Premiership poprilično opao što se tiče konkurentnosti u europskim natjecanjima u odnosu na druge dvije najjače europske lige - Primeru i Bundesligu. Jeste liga i dalje najzanimljivija, najbolja. I dalje se u Premu igra sjajan svemirski nogomet. ALI u Europi engleski klubovi nisu što su bili već nekoliko sezone. Da nema Chelseaja i osvajanja Lige prvaka 2012 i Europa lige 2013 mislim da bi po koeficijentu Bundesliga već prestigla 'Shipovce. Jednostavno je pogledati situaciju tamo od 2004-2005 pa sve do 2010-2011, a s pogotovim osvrtom na sezonu 2007-2008 i 2008-2009. U svakoj knock-out fazi si imao četiri vrhunska kluba iz Engleske koji su apsolutno apsolutno apsolutno svakog mogli izbaciti. Bilo je pitanje koliko će Engleza igrati u polufinalu Lige prvaka - 2,3, bilo je pitanje hoće li biti englesko finale Lige prvaka. LIVERPOOL, MANCHESTER UNITED, CHELSEA, ARSENAL. Popularna Velika četvorka. Sile žive. A gle danas situacije. U Ligi prvaka Englesku predstavlja jedan M City koji je kako kažu po igračkom kadru najbolje što Otok nudi u ovom trenutku. A taj City u LP nema pobjednički mentalitet - prve dvije sezone igranja u istoj nije mogao proći 'ebenu grupu, a i sada kada je kao klub ''koji melje sve pred sobom'', nije mogao proći Barcelonu u osmini finala, ovakvu Barcelonu koja je nalošija u zadnjih 10ak godina. S druge strane Arsenal koji je više štete nanio Bayernu prošle nego ove godine. Man U ne trebam ni spominjati, oni su kriza. Izgubiti od grčkog kluba s dva gola razlike, nerazumljivo. Chelsea isto neće daleko, četvrtfinale, a uz puno sreće polufinale, to je to. Al prvo treba skočit pa reći hop. Treba se proći Galata. Hoću reći nekad su u svakom trenutku u LP postojala četiri kluba iz Engleske koja su mogla napakostiti ama baš svakome. Danas takvih klubova više nema, ovakav Arsenal i ovakav City nisu dorasli zahtjevima Lige prvaka i najvećim dometima. Sve ovo što sam rekao isto vrijedi i za Europa ligu. Jeste da Englezima nikada nije bilo važno natjecanje, ali zadnjih godina ima rezultata koji sramote Otok u tom drugom po jačini europskom natjecanju. Mene zanima šta je vaše mišljenje, šta bi se moglo učiniti da Prem klubovi postanu opet konkurentni kao nekada u Ligi prvaka, pa i u Europa ligi? I ako možete da one koeficijente postavite, jer mislim da nas Bundesliga prestiže za godinu-dvije. Prijavi
14. mart 2014.12 god. comment_167303 Problem ove godine jeste sto su malo i nesretni bili. Eto Arsenal dobije najjaci Bayern ikada u osmini. Cityu je problem trener koji je picka. Boji se Barcelone. Rodjeni luzer. Npr sljedece sezone cemo gledati ultra jaki Chelsea u LP. Pa vjerujem da ce Lpool daleko dogurati ako ne prodaju glavne igrace a pojacaju se pored toga. Arsenal je jak ove sezone bio. Igrali su dobro i protiv Baye ali nesretni Ozil je rijesio utakmicu. Jos su bili bez 2 igraca (jedan najbolji, a drugi je jedan od najboljih :D) Ramsey te Walcott. Od Citya ne znam sta mozemo ocekivati. Bundesliga je smijesna brat bratu. Mislim, gotivim ja tu par klubova al vidio si Schalke natambura ga Chelsea, natambura ga Real. Leverkusen pusi od ovakvog uniteda. Tu imamo samo Bayern i Dortmund. Pitanje je koliko ce BVB moci jos konkurisati. Klopp je trazena roba, te i Reus nece se dugo zadrzati. Tako da ovo bi trebalo nazivati Primera vs PL. Moguce je ocekivati pad Barce. Ne igraju ni oni sjajno. A Messi i Iniesta ce biti losiji, nikako bolji a nikad ih nece moci pravo zamjeniti. Prijavi
14. mart 2014.12 god. comment_167305 Ja sam najveći pobornik, ljubitelj i ovisnik o Premiershipu. Mislim da je Premiership pomakao ljudske granice što se svijeta nogometa tiče. Tamo se igra ultimativni nogomet, ljudi su ko strojevi, to je liga daleko iznad svog vremena. A kakve je sve zvijeri od igrača stvorila u zadnjih 20 godina ne treba ni da govorim. Ali teška srca moram priznati da je Premiership poprilično opao što se tiče konkurentnosti u europskim natjecanjima u odnosu na druge dvije najjače europske lige - Primeru i Bundesligu. Jeste liga i dalje najzanimljivija, najbolja. I dalje se u Premu igra sjajan svemirski nogomet. ALI u Europi engleski klubovi nisu što su bili već nekoliko sezone. Da nema Chelseaja i osvajanja Lige prvaka 2012 i Europa lige 2013 mislim da bi po koeficijentu Bundesliga već prestigla 'Shipovce. Jednostavno je pogledati situaciju tamo od 2004-2005 pa sve do 2010-2011, a s pogotovim osvrtom na sezonu 2007-2008 i 2008-2009. U svakoj knock-out fazi si imao četiri vrhunska kluba iz Engleske koji su apsolutno apsolutno apsolutno svakog mogli izbaciti. Bilo je pitanje koliko će Engleza igrati u polufinalu Lige prvaka - 2,3, bilo je pitanje hoće li biti englesko finale Lige prvaka. LIVERPOOL, MANCHESTER UNITED, CHELSEA, ARSENAL. Popularna Velika četvorka. Sile žive. A gle danas situacije. U Ligi prvaka Englesku predstavlja jedan M City koji je kako kažu po igračkom kadru najbolje što Otok nudi u ovom trenutku. A taj City u LP nema pobjednički mentalitet - prve dvije sezone igranja u istoj nije mogao proći 'ebenu grupu, a i sada kada je kao klub ''koji melje sve pred sobom'', nije mogao proći Barcelonu u osmini finala, ovakvu Barcelonu koja je nalošija u zadnjih 10ak godina. S druge strane Arsenal koji je više štete nanio Bayernu prošle nego ove godine. Man U ne trebam ni spominjati, oni su kriza. Izgubiti od grčkog kluba s dva gola razlike, nerazumljivo. Chelsea isto neće daleko, četvrtfinale, a uz puno sreće polufinale, to je to. Al prvo treba skočit pa reći hop. Treba se proći Galata. Hoću reći nekad su u svakom trenutku u LP postojala četiri kluba iz Engleske koja su mogla napakostiti ama baš svakome. Danas takvih klubova više nema, ovakav Arsenal i ovakav City nisu dorasli zahtjevima Lige prvaka i najvećim dometima. Sve ovo što sam rekao isto vrijedi i za Europa ligu. Jeste da Englezima nikada nije bilo važno natjecanje, ali zadnjih godina ima rezultata koji sramote Otok u tom drugom po jačini europskom natjecanju. Mene zanima šta je vaše mišljenje, šta bi se moglo učiniti da Prem klubovi postanu opet konkurentni kao nekada u Ligi prvaka, pa i u Europa ligi? I ako možete da one koeficijente postavite, jer mislim da nas Bundesliga prestiže za godinu-dvije.na čemu temeljiš ovo da ne možemo dalje od četvrtfinala. Oćeš reć da smo po tebi najlošiji među osam ako prođemo naravno. Ja sam mišljenja da smo mi uz barcelonu jedina momčad u europi koja zadnjih 8,9 godina konstantno radi vrhunske rezultate u lp.. Od 2005 do 2010 su uz nas bili man i liverpoool plus tu i tamo arsenal dok njemaca i reala nije na vidiku bilo. Sad od 2010 na dalje mi smo uz barcu i dalje tu ali je ostale engleze zaminija bayern, psg i djelomično real... To je realno da ne mozes bit top non stop Sent from my iPhone using Tapatalk Prijavi
14. mart 2014.12 god. comment_167312 Meni je smiješna ona priča "ma nema šanse da mi dođemo do polufinala jer su ostale ekipe jače od nas". Ljudi u ovoj fazi Lige Prvaka se ne igraju 38 kola da bi snaga i kvalitet bilo koje ekipe bila presudna,igraju se samo dvije utakmice i tu prolazi samo ko napravi manje grešaka a ne ko je jači. Loš dan neke ekipe ili greška pojedinca može značiti i ispadanje. Sjetite se samo finala protiv Bayerna oni su realno bili bolji od nas ali su pravili greške onda kada je bilo najvažnije i na kraju su izgubili.. Prijavi
14. mart 2014.12 god. comment_167313 Ova tema nema smisla, jebala vas europa da vas jebala, nije liga 3 kluba! Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.