29. august 2014.12 god. comment_185342 Osvrt košarkaških romantičara na nadolazeće svjetsko prvenstvo. http://ispodobruca.com/ Prijavi
30. august 2014.12 god. comment_185509 Hrvatska bolja od Filipinaca tek nakon produžetaka . 81:78 , Bogdanović očekivano najefikasniji. Prijavi
30. august 2014.12 god. comment_185526 Neocekivano tesko, visili smo puno puta u utkmici koju se trebala zatvoriti u prvom poluvremenu. Bogdanovic najbolji, Saric dobar u prvom, u drugom poluvremenu par glupih faula. S Ukicem napad izgleda sterilno, dokazuje se da nam je Simon koji igra trojku najbolji playmaker. Uglavnom proci ce se skupina, a onda se moze desit da ispadnemo u osminu finala, a moze se dogodit i da budemo treci. Puno izjednacenih ekipa ce se borit za broncu. Prijavi
31. august 2014.12 god. comment_185814 Jel prati neko ovo ? Niko da prokomentariše utakmicu Srbija - Francuska . Po meni Bogdanović flop of the match . Evo Ameri deru Turke , na kraju ipak i pristojna razlika. Prijavi
31. august 2014.12 god. comment_185819 još uvijek se nalazim na intenzivnoj nakon utakmice Srbija Francuska bodu me svim iglama što imaju i zavezan sam za krevet, postove piše sestra što me čuva, mislim da sam dobio 3 nervna sloma u 2 milisekunde Prijavi
31. august 2014.12 god. comment_185823 Hrvatska - Argentnai :Krunoslav SImon, Bojan Bogdanovic i Saric vodili Hrvate ka pobjedi, nije im bilo ni malo lako. SKOLA doktor kosarke dominirao, ali nije imao snage za zavrsinicu. Hrvati ocekivano dvije pobjede.Argentinci se bore kao i uvjek, ali jbg stari su sad. Francuska - Srbija : I jedan i drugi tim u losim sastavima dosli na SP. Srbija dominirala prvim poluvremenom, Raduljica davao koseve, Bogdan takodje, Francuzi ocajni, osim Lovernja doktora. U drugom poluvremenu totalni pad Srbije, Francuska izmislja neke crnce koji nas pune ko lude :D Raduljica debil ne moze ni kokosku cuvat a kamoli Lovernja (inace ga je Zofri manji za glavu ) . U zavrsnici Bogdan, kojeg kad nema Duleta da ga davi boli kurac za ove grupne utakmice, krece prerano i gubi loptu. Na drugoj strani panj po imenu Raduljica fata za rame ZOFRIJA i salje ga na slobodna bacanja i mi ga pusimo. Sve cisto, sve jasno, a Djordjevic se zali na sudije, umesto da popravi ocajnu odbranu i zapita se kako smo mogli puc od Francuza koji imaju dva igraca.Sutra sa Iranom borba za prolazak nece bit toliko lako. Turska - SAD : Turci iznenadili sjajnom igrom u prvom poluvremenu, Ameri su bili totalno nezainterosovani,ali u drugom poluvremenu Amerikanci su uaplili motore, a Turci izmoreni nisu mogli pruzit vise nista i popusili ga ocekivano. Dobrih utakmica u ova prva dva dana je bilo. Prijavi
31. august 2014.12 god. comment_185857 Ameri ce bit prvi. Ja mislim. Trebali bi. Ono realno je. Ma daj jebote hljeb, treba im zabranit ucesce. Igraju se, s 13% snage. Prijavi
31. august 2014.12 god. comment_185863 Danas su ih Turci, koji su na prvenstvo dosli preko pozivnice, namucili prve tri cetvrtine. Jesu Ameri najveci favoriti, ali ne treba prerano otpisivat Spanjolce. Braca Gasol i Ibaka bi se posteno potukli i s najjacim centarima amerikanaca, a bolji su od Davisa, Farieda, Cousinsa i Plumleea. Na vanjsim pozicijama Amerikanci imaju prednost, Harden, Curry, Thompson, Irving, Gay i Rose(ako bude dovoljno zdrav) su jaci od Rubia, Fernandeza, Navarra, Llulla, Calderona i Rodrugueza. Ali ako Spanjolci budu igrali pametno, ako ne uđu u natrcavanje s njima onda sigurno imaju sanse. Pogotovo jer na vanjskim pozicijama amerikanci imaju samo jednom ''elitnog'' defanzivca dok cu Harden, Irving i Curry poznati kao minusi u obrani. Mislim da je to nekih 60-40% u korist Amera Prijavi
1. septembar 2014.12 god. comment_185869 Po cemu je Pau Gasol bolji od Cousinsa? Mozda ne pratis zadnje 2-3 godine...Ibaka je bolji, slazem se, al u odbrani. Faried sa onakvom energijom moze da odigra puno bolje od Ibake recimo, cak i od Mark Gasola, s tim da se njemu divim i njegovoj igri. Preinteligentan igrac i za mene je on glavni Spanac. Vanjska linija im je superdobra, ali dzaba to sve...sve pada u vodu kad Davis/Faried dodje u pick Irvingu Curryu Hardenu, ma bilo kome jebote bilo kome. Nista to, cak ce bit i 20 razlike za bolje. Prijavi
1. septembar 2014.12 god. comment_185871 NIsam ja ni reko da je Pau bolji od Cousinsa, pogotovo u ovim godinama. Ali opet ja tu nebi dao veliku, ako i ikakvu, prednost Cousinsu, jer Pau s ovim igracima igra vec deset godina, dok je Cousins s ovom ekipom zaigro prije mjesec dana i vise nece nikad(plus je faking budala kakvih nema puno). A da je Faried bolji od Ibake i jednog Marca Gasola u bilo kakvim snovima neznam sta da kazem. Taj covjek osim atleticizma nema nista, u obrani je ispodprosjecan u najmanju ruku(a Gasol i Ibaka su doktori kosarke sto se obrane tice), a u napadu ne moze zabit nista osim laganih zakucavanja i polaganja nakon dobrih dodavanja ili kupljenja promasaja( dok je Ibaka popravio svoj napadacki arsenal i ima dobar sut s poludistance, a Marc Gasol je i u napadu doktor kosarke, uzmi sta hoces, on moze sve. Igra leđima, sut s poludistance, preko njega mozes vrtit akcije na visokom postu iz kojeg je vrhunski razigravac.) Fariedu jedino odgovara kad se igra run'n'gun kosarka s puno trcanja, dakle kosarka s NBA all-star utakmica, a Spanjolci vjerujem nisu toliko glupi da uđu u natrcavanje s atleticnijim amerikancima. Prijavi
1. septembar 2014.12 god. comment_185900 Sve znam, slazem se...reko sam da MOZE odigrat, u to nema sumnje. A sigurno nije bolji od Marka, procitaj jos jednom sta sam za njega napisao. Kakogod, Ameri ce s pola snage imat egal s njima ;) Prijavi
1. septembar 2014.12 god. comment_185946 Djenga burazer odigro 40 minuta i izdominirao :D AJMO SENEGALE PO PRVO MJESTO U GRUPI :D Prijavi
1. septembar 2014.12 god. comment_185977 Par puta sam pokušao da pogledam neku utakmicu sa ovog prvenstva, ali uz svu moju dobru volju već nakon 2 miuta bi se smorio.. Prijavi
2. septembar 2014.12 god. comment_186138 Jao ludnice. Roseu i ekipi ništa nije jasno xD https://www.youtube.com/watch?v=77JplAz5aTE Prijavi
2. septembar 2014.12 god. comment_186143 Jes mocna ova Haka.Ameri nesto glume, kao cude se a najmanje su dva puta u zivotu vidjeli Haku :D Prijavi
3. septembar 2014.12 god. comment_186272 Sutra rasplet grupa : U grupi A je vec sve poznato. 1. Spanija 2.Brazil 3. Argentina i 4. Srbija U grupi B se vodi borba za sve pozicije. Braca Grci sutra u direktnom okrsaju sa Argentinom igraju za prvo mjesto,Senegal bi trebao da bude 4. ako Hrvatska dobije Portoriko,inace Hrvati su sebi zesce zakomplikovali situaciju i sutra ako ne dobiju idu doma.Hrvatima je najbolja treca pozicija, jer bi tako izbjegli Spaniju u 1/4 finalu. U grupi C slijedi prava drama u borbi za drugu,trecu i cetvrtu poziciju.Finska i Novi Zeland imaju direktan okrsaj kao i Turska i Dominikanska Rep. , dok Ukrajinci igraju sa Amerima . U grupi D borba od prvog do 4 mjesta. Slovenci sa Litvanijom igraju za prvo mjesto, ali Slovenija moze i da izgubi jer ako Australija dobije Angolu, Slovenija je prva jer je ona dobila Australiju, a litva je izgubila od Australije.Videcemo ko ce proci kao cetvrti.Sloveniji bi valjalo da budu prvi jer bi izbjegli SAD do polufinala ( ako stignu) Prijavi
4. septembar 2014.12 god. comment_186347 Ništa pratio nisam i pojma nemam, neko ko zna nek me prosvjetli koja se grupa sa kojom ukršta i ko ide na koga, kad je nastavak takmičenja ? Prijavi
4. septembar 2014.12 god. comment_186354 Krizaju se A s B i C s D. A1:B4 C1:D4 A2:B3 C2:D3 A3:B2 C3:D2 A4:B1 C4:D1 Hrvatska najvjerovatnije ide na Francusku, a Srbija na Grcku. Nastavlja se prvenstvo u Subotu Prijavi
4. septembar 2014.12 god. comment_186358 Hvala, a da gore u postu sam malo slagao, gledao sam tekmu Srbija Francuska ali bolje da nisam Prijavi
5. septembar 2014.12 god. comment_186380 Svo takmicenje je napravljeno da se Amerika i Spanija mogu jedino susresti u finalu :D Evo parova 1/8 finala : subota: SAD-Meksiko Francuska - Hrvatska Dominikanska rep. - Slovenija Spanija - Senegal nedelja : Novi Zeland - Litvanija Srbija - Grcka Turska - Australija (smrde iz Australije pustile Angolu u zadnjem kolu da bi izbjegli Ameriku) Brazil - Argentina Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.