Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Košarka

Istaknuti odgovori

Pa brate @chiba takvi se i treneri retko radjaju. Alimpijevic dobro vodi Besiktas, Sasa Obradovic je dobar trener iako je n odmoru trenutno i to je to. Imamo i Rajakovica u NBA. 

Imamo i dva vrlo jaka mesetara Miska Raznatovica i Aleksandra Raskovica koji svakog iole talentovanog klinca vode u te nize americke lige.

• Odgovori 3,1 hilj.
  • Pregledi 169,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• nenametljiv kad radi intervju, prijatan, prosto neverovatno kolko je njegov podcast postavio standarde dok su drugi znali da se pogube, da idu na izvlacenje nekog prljavog vesa, on je uspevao da

• Pitali Jokića u novogodišnjem intervjuu za Arenu na kraju 2021. godine koji mu je najveći sportski uspjeh u karijeri. Očekivali su odgovore MVP titula ili neka od medalja sa Srbijom. On rekao pobjeda

• Kakva utakmica, kakav inat, kakvo ludilo ! Ne mogu da vjerujem da smo pobijedili Francuze 😮

Objavljene slike

Dosta košarkaških klubova, ali i ostalih sportskih društava, vaterpolo, odbojka, rukomet, pa i fudbalskih klubova se u velikom broju finansira iz sredstava lokalnih samouprava, odnosno gradskih uprava koje funkcionišu za budzetima za datu kalendarsku godinu.

Sad Vi zamislite koliko sela, manjih opština, pa gradova ima u Srbiji, pa sve to množite i saberite....zašto to ističem u prvom planu, zato što je njihovo finansiranje zavisno od poreza gradjana i od volje lokalnih vlasti, drugim rečima, nema tu sponzora čistih, a i ti sponzori su obično dirigovano dovedeni, što na kraju dovodi do toga, da je u većoj meri opstanak sporta u Srbiji u direktno vezi sa politikom.

Ja sam više za to, da uporište finansiranje bude u lokalnoj privredi, pronalaženju što više drugih izvora finansiranja, koji ne zavise od budzeta države.

Sve to vuče korene još 50-70 godina unazad, uz postepen razvoj korupcije i nipotizma.

Po mom mišljenju, nije da su francuzi, belgija, holandija itd. itd. toliko bolji rasadnik talenata, koliko im se vlasti ne mešaju u neke stvari.

Znam da sam u manjini po ovom pitanju, i verovatno bi u praksi naišo na težak otpor, gotovo i na nemoguć zadatak, ali više sam za to da se negde preseče, i da se postepeno makar nam trebalo narednih 50 godina za to, odvoji sport o finansiranja gradjana koji bi samo trebalo da plaćaju karte, dresove i ništa drugo

malo sam proširio temu, izvinjavam se zbog toga, ali ne mogu da se ne dotaknem pozadine koja nas okružuje, a mi se bavimo nekakvim licencama od po tri - pet miliona evra KO ĆE TO DA PLATI???

Pa poznato je da fudbalski klubovi, na balkanu, služe da bi se stranačke guzice uhljebile, naravno i ostali klubovi iz ostalih sportova ali fudbalski su premija jer se naviše para obrne kroz njih i veće su malverzacije čim se veći keš obrće

Po mom mišljenju ne mogu oni tu da zaposle ne znam koliko ljudi, šta pa imaju klubovi od zaposlenih, čistačice, možda neku slu+bu računovodstva, odnosno trebali bi da imaju, znam da im u praksi dosta usluga pružaju sportski savezi, iako to ne bi trebalo da rade, ovde sam više akcenat stavim na malverzacije sa parama, pranjem novca, izdavanjem fiktivnih računa lupam na ime kupovine sportske opreme i sl, kao i za stavljanje para u svoj dzep što mi je tek van svake pameti, jel svaki protok novca može lako da se isprati.

No da se vratimo malo na temu, Denver i Klipersi izjednačeni, dosta zanimljiva serija, Zubac je dosta napredovao, Bogdanović neprimetan, u Houksima je mnogo više igrao i pružao bolje partije

Minesota neću da kažem da je očistila Lejkerse, ali nisu se nešto ni namučili, videćemo šta će biti na kraju i sa GS, da li će proći ili ne ali očekujem da Minesota prodje i narednu rundu

50 minutes ago, chiba said:

Ma ima pun kurac zaposlenih koji se vode a ništa ne rade, imaš i te glupave upravne odbore itd. Znam da je fk partizan imao preko 200 zaposlenih kad je rasim ljaljić preuzeo.

Večeras u 1:30 sedma utakmica, volio bi da denver uzme i da ode na oklahomu da bi bilo jokić protiv sga

I ja priželjkujem taj duel ali ne znam šta da prognoziram. Marej je totalno nepredvidiv, i na njega mislim da više ne možeš da se osloniš, ispada da jedino Jokić, Gordon i Braun imaju neki kontinuitet, čak i lucidni Vestbruk koji večito usere nešto u zadnjih 5 minuta ima neki veći uticaj od Marjeja i MPJ koji je tek u kanalu, a video sam neki utakmicu da je od dal 105 poena, 103 postigla prva petorka, to se ne sećam da sam skoro video

inače onaj koš Gordona  za pobedu je bio ludnica i svaka mu čast šta je čovek iskopao

Evo ga.

Direktan duel između dva mvp kandidata u drugom kolu, gdje se i tradicionalno dodeljuje nagrada. Znači jedan će gledati drugoga kako dobija nagradu bukvalno sa parketa prije utakmice.

Prije početka playoffa mislio sam da će se oklahoma mučiti u playoffu al eto pocistiše  grizlise lagano i demantovaše me. Mislim da seriju ne može niko predviditi i da bukvalno dva  loša napada mogu preokrenuti sve.

Prošle godine ih je Minesota ubila odbranom, Denver suviše mlako plus slabe portije pojedinaca koje više ne treba ni pominjati. 

Čak su i Lejkersi kad se stisnu dobili Denver a Minesota ih je prošla.

Da bih prednost Minesoti, od Denvera samo mogu da očekujem iznenadjenje, da proigraju

npr, mislim da je bila prva utakmica protiv Klipersa, Denver je svesno žrtvovao skok u napadu kako bi sprečio brzu tranziciju Klipersa što je meni nepojmljivo, ja bih uvek išo na skok u napadu pa šta bude

26 minutes ago, chiba said:

Prošle godine ih je Minesota ubila odbranom, Denver suviše mlako plus slabe portije pojedinaca koje više ne treba ni pominjati. 

Čak su i Lejkersi kad se stisnu dobili Denver a Minesota ih je prošla.

Da bih prednost Minesoti, od Denvera samo mogu da očekujem iznenadjenje, da proigraju

npr, mislim da je bila prva utakmica protiv Klipersa, Denver je svesno žrtvovao skok u napadu kako bi sprečio brzu tranziciju Klipersa što je meni nepojmljivo, ja bih uvek išo na skok u napadu pa šta bude

Minesota je pravila tim prošle godine samo Denver da prođu, i ove godine imaju slično, mislim da imaju 5, 6 zaredom pobjeda protiv Denvera, igraju konstantno sa minimum 2 centra na terenu protiv Denvera. OKC više odgovara denveru, Minesota nikako

8 hours ago, MASKO said:

Evo ga.

Direktan duel između dva mvp kandidata u drugom kolu, gdje se i tradicionalno dodeljuje nagrada. Znači jedan će gledati drugoga kako dobija nagradu bukvalno sa parketa prije utakmice.

Ja ti još napisa ovo da jedva čekam 😂

U finalu konferencije ako bog da na Minesotu može denver a ne bi otpiso ni karija ni golden stejt koji mogu iznenaditi uvijek ako se kari upali. Ako bi kojim slučajem stef osvojio ove godine posto bi najbolji igrač ikada

39 minutes ago, chiba said:

Čitam da Milojević iz Partizana tvrdi da se ove godine 20-25% finansiraju od državnih para....  a da je ranije bilo 100%

i ne znam kako je ovo moguće, navodno su prihodi od karata ranije bili 33.000 evra, sada su 10 miliona evra

Mijailović*

Ma najjeftinije karte za partizan su 3500 dinara dok su za zvezdu 1200, dok je sezonska za partizan 20000 rsd a za zvezdu 15000 rsd, a proda se po 10-15 hiljada sezonskih prije početka sezone, znači da prodaju 15 hiljada najjeftinijih karata to je 3 miliona eura. (a najjeftinije karte su nivo 400, gonja tribina iza koša, sa strane na gornjoj tribini su za par hiljada skuplje)

Evo sad sam našao

Partizan 14500 sezonskih

Zvezda 11000 sezonskih

Dok je prošle godine partizan prodao 17000 sezonskih a zvezda 11000

tako da je realna cifra da je oko 8 do 10 miliona od karata prometa bilo u partizanu

S tim da je Miailović povezan sa državom i sns kartelom i ima preko svojih privatnih firmi kao što je globos ili sava osiguranje itd ogromnu saradnju sa državom i svaki tender mu prolazi pa posle te pare upumpava u partizan, dok zvezda to radi preko drčelićevih firmi kao što je west concord i još nekoliko njih i posle se te pare ne vode kao pomoć države nego sponzorski ugovori. Isto tako su i kladionice umješane, meridianbet i soccerbet uplaćuju preko 5 miliona godišnje zvrzdi dok maxbet i mozzart partizanu sve po nalogu države

11 minutes ago, Adi said:

Ima i gorih, ja ove sezone fudbal, skijanje i ženski biatlon.

A dobro tebi je gotova sezona u 2 od 3 sporta

Denver od sjaja do očaja, dosta haotična serija, mada vidim da je i u drugim duelima slična situacija, nema zasad čišćenja

ali eto treba napomenuti da ubedljivo prvi Klivlend i Boston gube

Ne znam, ako izgubi Denver, možda ću navijati za Minesotu u sledećem duelu, svakako ne za Oklahomu

Nisam gledao Nba jos od borbe Houstona i Hardena sa Golden Stateom.Jaran mi nahvalio plejof NBA kaze wow svaka utakmica super, igraju de odbrane bla bla i aj odlucim da pogledam sinoc Dener - OKC. Pa druze sta je ono??? 1/16 i 1/17 pokusaji za tri poena, ali nema veze samo se suta. Nikakve, apsolutno nikakve taktike samo jurcanje s jednog kraja terena na drugi. Eurolegaue je za ono copa de mundo! Naravno ugasio sam nakon poluvremena, dovoljno mi je bilo.

6 minutes ago, Bari said:

Nisam gledao Nba jos od borbe Houstona i Hardena sa Golden Stateom.Jaran mi nahvalio plejof NBA kaze wow svaka utakmica super, igraju de odbrane bla bla i aj odlucim da pogledam sinoc Dener - OKC. Pa druze sta je ono??? 1/16 i 1/17 pokusaji za tri poena, ali nema veze samo se suta. Nikakve, apsolutno nikakve taktike samo jurcanje s jednog kraja terena na drugi. Eurolegaue je za ono copa de mundo! Naravno ugasio sam nakon poluvremena, dovoljno mi je bilo.

@MASKO nakon ovog posta reže sebi vene razbijenim keramičkim pločicama.

8 hours ago, reLo said:

@MASKO nakon ovog posta reže sebi vene razbijenim keramičkim pločicama.

Zašto, i ja dijelim isto mišljenje i ne propuštam euroligu jer je to za mene ozbiljna košarka, ovamo je preseravanje u nba i malo se kao počne igrati u plejofu dok je u euroligi svaki posjed bitan. Imam sezonsku za zvezdu i bio sam na desetak utakmica ove godine u euroligi

Nba je više kao ono daj jokić, janis i luka da se sprdaju sa amerima kako bi sebi potvrdio da se zanimljivija košarka igra od strane evropljana

Ima dobrih utakmica u plej ofu da se probere, ali fakt jeste da je njima zabava tamo na prvom mestu

pa pogledajte samo koliko vremena troše na neke cirkuzanije na terenu, te bacaju igračke u publiku, izlaze nekakvi klovnovi, zabavljači, malo malo pa neke pauze, utakmica se baš oduži što zna bar mene daleko da smara a samim tim utiče i na "ozbiljnost" utakmice, o regularnom delu sezone i da ne pričam, to što kaže bari, izgleda kao da trče ko muve bez glave.

Evroliga mi na drugu stranu ide na kurac zbog tih licenci, stalne promene igrača kod naših timova, pa svake sezone neko napinjanje da li će igrati naši ili ne, a ovamo svakako ne mogu ni do kolena da se takmiče sa tim nekim timovima tipa Real, pa ovi grčki, turski klubovi koji imaju preogromne budzete, i maltene su u svakoj utakmici favoriti. 

Ne kažem da u NBA ima nekih iznenadjenja, možda tek tamo postoji veći jaz ali nekako se uvek u završnici sezone pojavi 5-6 klubova koji će možda nešto napraviti, u Evroligi se to kristališe tokom regularnog dela sezone, i završni turnir se brže završava i nosi manje atraktivnosti, iako svakako ima daleko više napetosti ali dosadilo više gledati sve iste klubove na tim turnirima

inače mislim da bi NBA bio daleko zanimljiviji kada bi nekako ograničili ove maksimalne ugovore jel ovo nema smisla, gotovo ti većinu budzeta zauzima jedna, eventualno dve zvezde, zato i imamo situaciju da su klupe maltene beskorisne, ne kažem da nije tako i u Evropi ali u Americi bar imaju novca da plate igrače za klupu, a samim tim bi doprineli nekoj raznolikosti, ne bi gledali samo Dončića ili bilo kog drugog igrača oko koga se maltene sve vrti i samo on šutira.

Jokića ne bih stavljao u isti koš jel on dosta i asistira, dodaje, skuplja lopte, nije da baš apsolutno sve lopte troši, iako njegov skor sa poenima govori drugačije.

3 hours ago, chiba said:

inače mislim da bi NBA bio daleko zanimljiviji kada bi nekako ograničili ove maksimalne ugovore jel ovo nema smisla, gotovo ti većinu budzeta zauzima jedna, eventualno dve zvezde, zato i imamo situaciju da su klupe maltene beskorisne, ne kažem da nije tako i u Evropi ali u Americi bar imaju novca da plate igrače za klupu, a samim tim bi doprineli nekoj raznolikosti, ne bi gledali samo Dončića ili bilo kog drugog igrača oko koga se maltene sve vrti i samo on šutira.

Imaš problem sada što su se većina timova kao npr. denver, minesota, dalas do skoro i pogotovo milvoki stvarali prije uvođenja još jednog nivoa Luxury Poreza, sada imaš nivo Apron 1 i novo Apron 2 dok je do početka sezone bio samo Apron 1.

Naime salary cap je 171 milion dolara i na svaki dolar između 171 milion i 179 miliona plaćaš porez ligi od 1,5 dolara po dolaru potrošenom iznad salary capa. 

Na 179 miliona dolara nastupa 1. apron po kojem su svi timovi građeni do prije dvije godine i to su ti ugovori što su davani olako jer ovde nastupa porez između 1,55 do 1,75 dolara po potrošenom dolaru iznad salary capa, znači ne od početka 1. aprona nego od granice salary capa i na to ide još zabrana sign opcija i limitiranje trade opcija igrača koji je doveden to ljeto ja mnimalac, znači ne možeš ga trendovati i koristiti kao asset u trjedovima nego samo otpustiti ili ga koristiti.

Apron 2. je uveden 2023. i počeo se koristiti odma u sezoni 2023-24 gdje nisi imao previše vremena da se prilagodiš, znači potpisao si nekoga nekompletnog sa talentom 2022. na 5 godina na od 35M godišnje i očekuješ od njega da se razvija u tih pet godina ali stupanjem ovog novog praga si sebi sa tim ugovorom zakompikovao samo stvar.

Naime apron 2 je granica od 189 miliona dolara na plate igrača po sezoni, tu je porez od 2 do 3,25 (finiks sansi imaju 3,25) dolara po potrošenom dolaru preko salary capa i uz to idu sve zabrane kao i u prethodnom pragu ali i zabrana slanja novca u trejdovima i ako se mislim 3. godine pređe apron 2 ide zabrana oduzimanja jednog pika prve runde u narednih 7 godina.

Dakle, timovi se još prilagođavaju tom novom nivou luxury poreza i možeš očekivati dosta razumnije ugovore u narednih par godina, stim da od sljedeće godine nastupa novi tv ugovor koji će povećati salary cap za dosta veliku granicu jer je ovaj novi ugovor baš nešto jači od prošlog pa će biti para još više

joj ludila ako bude indiana niksi finale na istoku a minesota oklahoma na zapadu, poslednju titulu neko od  ova 4 tima osvojio 1973

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.