24. februar 2024.2 god. comment_353016 Teoretski je sve to fino, ali imajte na umu da svako zna da smo u financijskom škripcu što se tiče ti pravila, pa će nas svako ucjenjivati sa cijenama za te igrače i na kraju će otići za puno manje pare tj. ispod vrijednosti ili bezveze na posudbe ko Matsen i Broja. Prošli prelazni rok smo imali sreće jer smo prodavali igrače koji su ipak imali 'bonus' kao pobjedici LP od prije 2 godine, pa si mogo i uzeti neke pare, a za ove trenutne levate ćemo šipak dobiti. Prijavi
25. februar 2024.2 god. comment_353028 Did you know Chelsea's 2009/10 squad had seven players captaining their National Team. Terry - England Ballack - Germany Drogba - Ivory Coast Ivanović - Serbia Carvalho - Portugal Essien - Ghana Čech - Czech Republic A sad imamo Chilwella... Prijavi
29. februar 2024.2 god. comment_353269 Danas je 29. februar. Prošlog 29. februara nam je trener bio Lampard (2020), prije njega Hiddink (2016), pa Villas-Boas (2012), pa Grant (2008). Posljednji trener koji je povezao dva 29. februara je bio Dave Sexton (1968 i 1972). Prijavi
20. mart 2024.2 god. comment_353679 Ako je ovo iole istina, onda su ovi nasi iz uprave to znali i vjerovatno je za ocekivati da cemo dobiti transfer ban i to mozda na duzi period pa su zato i kupovali mlade igrace i davali im velike ugovore. Prijavi
20. mart 2024.2 god. comment_353680 Ovo zvuči kao obična teorija. Transfer ban u naredne dvije tri godine i to zbog vlasnika koji je otjeran prije 2-3 godine. Sve je to klimavo. Prijavi
21. mart 2024.2 god. comment_353683 Ma daj ba, strategija ludog trošenja je samo ludost, neznanje i puni džepovi investitora. To da su oni preventivno predvidjeli transferban je nerealno. Prijavi
25. mart 2024.2 god. comment_353750 Opet Boehly kriv. NEWS: Chelsea face penalties including a points deduction or expulsion from the Premier League if they are found guilty of breaching spending rules under the Abramovich ownership. [@JacobSteinberg] The Premier League is investigating alleged irregular payments related to the Willian and Eto’o deals, as well as other players between 2012 & 2019, after Chelsea’s new owners self-reported them. Charges could lead to a large points deductions [@martynziegler] Marina Granovskaia is facing questions about what she knew of secret payments made under the club’s former owner Roman Abramovich, amid an ongoing investigation into alleged breaches of football spending rules. #CFC (@ByRobDavies & @JacobSteinberg) Prijavi
25. mart 2024.2 god. comment_353753 a jest poletio da prijavi, logicno je da ce klub na kraju ispastati. Prijavi
25. mart 2024.2 god. comment_353754 To što je Abramovič pravio sranja ne znači da je Boehly svetac. Mada i kad ta sranja uzmeš u obzir lično je bog (fudbalskog) biznisa za američkog diletanta. Prijavi
25. mart 2024.2 god. comment_353756 46 minutes ago, ker said: To što je Abramovič pravio sranja ne znači da je Boehly svetac. Mada i kad ta sranja uzmeš u obzir lično je bog (fudbalskog) biznisa za američkog diletanta. Ok jeste bog za njega, ali i dalje klub moze i vjerovatno ce biti kaznjen zbog tog boga. Sta cemo s tim? Na stranu Boehly sad, jebes njega. Prijavi
26. mart 2024.2 god. comment_353758 Ja ostajem pri tome, da nema nijednog od veliki klubova/veliki potrošača koji na neki način manje više ne muljaju financijski. Drugima se godinama gleda kroz prste, jer im paše u geopolitičkom smislu, a Roman je sad perfektno 'žrtveno jagnje' Nek jedu govna i nek nam uzmu bodova koliko hoće, al ROMANA ABRAMOVIĆA mi nikad omrziti neće 💙 Prijavi
26. mart 2024.2 god. comment_353759 8 hours ago, hamco said: Na stranu Boehly sad, jebes njega. Pa ti si ga uveo u ovu priču 😁 Abramovič je muljao, to smo svi znali. Što ćemo s tim? Vjerojatno neće bit ništa na kraju, kao što neće bit ništa ni Cityu, na Evertonima i Nottinghamima se trenira strogoća... Prijavi
1. april 2024.2 god. comment_353882 Logično je da će ameri zakopati Romana koliko god je to moguće, pa i na štetu kluba, samo mislim da su oni očekivali da će klub biti iole dobar pa da će moći nakupiti nekih 70ak bodova te uz oduzimanje 20-30 bodova bi ostali u ligi, ovako kakvi smo sad što se tiče igre i rezultata, to oduzimanje bodova bi značilo lagani Championship Prijavi
1. april 2024.2 god. Popularna objava comment_353886 3 hours ago, Kun Aguer0 said: ovako kakvi smo sad što se tiče igre i rezultata, to oduzimanje bodova bi značilo lagani Championship Konačno bi Madueke bio svoj na svome Prijavi
2. maj 2024.2 god. comment_354702 Da ostane dokumentovana ova klupa. Halal nam ćufte dokle smo dogurali. Prijavi
4. maj 2024.2 god. comment_354754 Sve dobri igraci, bolje nego vidjeti Sterlinga na klupi. Zalost je sto nisu dobili minute. Prijavi
6. maj 2024.2 god. comment_354828 Ovo sto je @ker postavio ponajviše svedoci o tome koliko je pre ambiciozno bilo nadati se LS. Kad se sad sve uzme u obzir mi smo na tabeli 1 mesto gore dole gde po kvalitetu i pripadamo posebno ako se uzmu povrede u pitanju. Ekipa se koliko toliko stabilizovala i polako shvata sta treba da radi. E sad sto se tice buducnosti kluba po meni je jako upitno da li sledece god treba da jurimo ligu konferencija. Ekipa bi se mrcvarila po evropi, protivnici nisu atraktivni, ulazimo pod strozija FFP pravila, veci je rizik od povreda, zarada i ne bas neka a nemamo veliki fond igraca. Mladoj ekipi je po meni najviše potreban trening. Po meni je mnogo bolje da ekipa raste i da one tamo god izborimo ligu sampiona. Mislim da ovaj tim i dalje je daleko od rutine i stabilnosti da moze da gazi na vise frontova. Ako bi mogli da dohvatio to 5 mesto (a nije nerealno kako totenhem igra) mozda bi se i vredelo iscimali. Prijavi
6. maj 2024.2 god. comment_354830 Mozes i sa sestim u europa ligu ukoliko city dobije uniteda u kupu. Prijavi
7. maj 2024.2 god. Autor comment_354841 Ja bas mislim suprotno tj da je mladoj ekipi potrebno sto vise utakmica u nogama. Ne moze se sve na treningu nauciti. Najbolji primjer za to je Mudryk za kojeg svi kazu da ima najbolji sut u ekipi na treningu, dok na utakmici to ne mozemo vidjeti. Takodjer ne bih se slozio da nam je roster tanak. Ovo govorim pod uslovom da su svi spremni. Imamo jaku siroku klupu i plus cemo dovesti barem 2 3 nova igraca. Ova slika iznad je iz razloga sto nam je nedostajalo 14 CETRNAEST igraca,to je cijeli jedan tim. Eh sad drugo pitanje je koliko ce nas te povrede pratiti u sljedecoj sezoni. Da li je Jamesu pomogla operacija, hoce li Fofana biti dobar poslije mozda i najteze povrede u fudbalu, hoce li Lavia konacno biti spreman, da li ce Nkunku uhvatiti neki ritam... Za Enza je sumnjam on ce biti spreman sigurno. Tako da uzevsi sve u obzir imamo mladu, poletnu ekipu koja je spremna da se nadmece (barem na papiru) do trenera je da to sve ukomponuje. Prijavi
7. maj 2024.2 god. comment_354843 Ako igranje Europa Lige ili Konference lige ne utice na FFP, onda sam i ja za da igramo evropu kako god. Prijavi
7. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_354844 Čak i ta Konferencijska liga ima neke benefite. Odličan je poligon za sticanje iskustva i razvoj mladih igrača. Sjetite se kako je Sarri vodio ekipu tada. Jedan sastav je igrao ligu, drugi sastav je igrao u Europi. Jedino je Jorginho igrao i jedno i drugo . I tako su svi igrači bili zadovoljni, a kroz te europske utakmice su izrasli Hudson-Odoi, Loftus-Cheek i Christensen koji se ne bi naigrali da nije bilo te europske lige. Mi imamo mlad tim i svim tim igračima treba utakmica. U prvom dijelu sezone Ugoschukwu nije imao utakmice u kojima bi mogao pokazati šta zna, a u drugom dijelu sezone Casadei. Ako budemo igrali Europu neke od tih igrača ne bismo morali slati na posudbe i nadati se da će ih zapasti normalan klub. Ovo nije ona ista ekipa od prije 10 godina kojoj bi ispod časti bilo igrati takmičenja koja nisu Liga Prvaka. Mnogi igrači iz ovog sastava nemaju nikakvo iskustvo u europskim takmičenjima i nemaju nikakav osvojen trofej u karijeri. U eri Terrya, Drogbe, Lamparda i ostalih se priznavalo samo kada se osvoji liga i Liga Prvaka, ovim momcima sada bi puno značilo i da uzmu Community Shield. Imamo realne šanse da ugrabimo 6. mjesto koje nas vodi u LE. Da se engleski timovi nisu sramotili po Europi (mada mi za neke nije žao) i 7. mjesto bi vodilo u LE. Prijavi
7. maj 2024.2 god. comment_354846 Slažem se potpuno Adi. Ovim momcima bi svakakvo iskustvo u evropi dobrodošlo tako, da bi bilo extra da udjemo u evropu. Mogli bi smo tad puno rotirati i svima omogučiti da igraju. npr. kad bi bili svi hvalabogu zdravi mogo bi igrati sa 2 različita sastava u jednom i drugom takmičenju kao što si več napisao da je Sarri radio. Ali sve je to AKO udjemo u evropu Prijavi
7. maj 2024.2 god. comment_354849 10 + igraca ce napustiti tim. Uobičajeno je da imamo 5+ igraca van stroja zbog povreda a igrali bi 4 takmicenja. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.