Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Prošlost i budućnost kluba

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,1 hilj.
  • Pregledi 127,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Treba se presaltat na newcastle dok nisu postali sila da mi ne serendaju da sam gloryhunter. Ljudi rade pametno posao. Kupuju kvalitetno i polahko. Svaka kupovina ima svoj razlog Kod nas cir

• Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koj

Objavljene slike

Klub je u takvoj situaciji da više nema nazad, mora se nastaviti ono što je krenulo, koliko god je taj put loš. Nemamo nikakve koristi od toga da se klub proda nekom drugom, ostaju toliki dugovi da ih se u narednim godinama može otplatiti samo na ovaj način na koji se već otplaćuju.

Kao da igraš poker, već si uložio sve, karte su podijeljene, ali uzima ih neko drugi u ruke.

Pa neće sigurno doć do prodaje, nego do eventualnog potpunoga preuzimanja jednog od dvojca Boehly Clearlake Capital (Eghbali) jer je došlo do ne slaganja u politici kluba. Boehly je ne zadovoljan šta ga se u zadnje vrime ništa ne pita, a i ova politika samo mladih je navodno Clearlake-ova ideja, Boehly želi dokazanije, iskusnije igrače. Clearklake navodno nema namjeru otić (samo povećati svoj udio), dok Boehly se premišlja prodat svoj udio.

To je ukratko šta se priča po medijima i Twitteru, naravno što je istina i što će na kraju stvarno bit, i oče li išta bit predstoji da vidimo.

Ali, vrlo loše je da su takve stvari izašle u medije, sve to može utjecati na ekipu. Dovoljno je Chelsea turbulentna sredina da ne treba još i ovo. Ekipi treba mir za rad ne ovo

Malo sam čitao po Redditu i ako je istina da Boehly smatra da je bolja politika dovođenje zvijezda i izgrađenih igrača te brending dok Clearlake želi preprodaju mladih i fokus na poslovanju u pogledu razvoja igrača mislim da je bolja opcija Boehly.

Najbolja opcija je svakako da nađu sredinu. Jer ovo izgleda kao da samo drugu opciju.

Sasvim ok opcija je da se kupuju izgrađeni i skupi igrači sa visokim platama, ali ok je da se kupi i po koji mladi igrač. Jer nije poenta samo imati poslovanje u plusu, potrebno je i osvojiti šta.

Uvijek treba odvaditi kada su novinari u pitanju. 
Medjutim, ajmo reci da je istina. Ja smatram da ne valja ni jedna krajnost. 

Sjetite se da je Boehly na pocetku kupio Cucurellu, Sterlinga, Koulibalya, Aubameyanga, Zakariu i da je na sve to htio Cristiana Ronalda.

S druge strane, ne valja ni otici u drugu krajnost pa samo kupovati talentovane igrace bez i jednog iskusnog i ocekivati neki uspjeh.

Kako god, svi se vjv slazemo da bi kombinacija bila najbolja, ali ako vec moram birati, nekako vise naginjem ovoj drugoj ideji nego dovodjenjem iskusnijih i cesto istrosenih igraca.

Ne bih rekao da su tu da zarade. Naprotiv, oni nista nisu finansijski sebi izvukli iz kluba (sto se recimo pricalo za vlasnike Uniteda). Vjerujem da su dosta vlastitih sredstava ulozili. Posjedovati fudbalski klub je cejf za bogatase, ne izvor zarade. Eventualno mogu nesto zaraditi u momentu kad prodaju vlasnistvo, ali da bi zaradili trebaju podici uspjeh i popularnost, osvajati trofeje, napraviti veci stadion itd.. 

Ovu vijest je neko namjerno pustio novinarima, mozda iz Boehlyevog tabora da bi se napumpala cijena njegovog udjela/dionica. Ipak vjerujem da zakonski jedan suvlasnik prvo mora ponuditi drugom prije nego sto se treca strana ukljuci. Za nas je mozda i bolje da imamo stabilnost u vrhu umjesto previranja vise razlicitih vlasnika. 

Ono sto je najbitnije jest kakvim ce se ljudima okruziti a to su nazalost trenutno neznalice Winstanley i Stewart. Kad se tu stvari bolje posloze mozemo ocekivati neki iskorak. Takodjer mislim da nam treba stabilnost s jednim trenerom, iskreno u ovom momentu mi je zaista i svejedno kojim. Nek daju Maresci barem 2 godine, kakav god bio.

Nisu izvukli nista, ali se nadaju da kupovinom najvecih talenata i igraca mladih mozemo uspostaviti dominaciju u europi i tako poceti dobijati svoju investiciju.

Prica se i da Boehly sa investitorima nudi 2.5 milijarde Clearlakeu da uspostavi vecinu. Uglavnom je tu rat poceo, pa cemo vidjeti ko ce da uzme primat u klubu.

@Wisey pri kupovini kluba Boehly and co su se obavezali da ne isplacuju sebi dividende u periodu od 10 godina. Zbog toga Eghbali i Clearlake insistiraju na ovom buznis modelu dovodjenja mladih talenata.

Fora je u tome da kad sutra prodamo na primer Palmera da njega zameni Estevao, a ne neko koga cemo skupo da platimo, pa da taj visak para oni izvuku iz kluba.

• 1 mjesec kasnije...
20 minutes ago, Adi said:

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/match/302809--barcelona-vs-chelsea/

Meni je ova utakmica (prva protiv Barce, Kamp Nou, 2009. godina, 0-0) kao djetetu ostala u sjećanju kao neka koju smo dobro odigrali. Sad vidim jedan šut u okvir gola. Kako je to zaista izgledalo, ko bolje pamti?

Veruj mi nikom od nas koji se secamo nije milo da se secamo tog dvomeca. 

Toliko cu ja kazem.

Veliki razlog zasto nisam prije vremena osijedio jeste sto sam brzo zaboravio tu prvu utakmicu.

Barca je u tom trenutku bila u onom pocetnom zaletu kad su poceli dominirati. Za njih nije bilo penicilina u to vrijeme.

1 hour ago, Spaha said:

Veliki razlog zasto nisam prije vremena osijedio jeste sto sam brzo zaboravio tu prvu utakmicu.

Barca je u tom trenutku bila u onom pocetnom zaletu kad su poceli dominirati. Za njih nije bilo penicilina u to vrijeme.

Ma nabijem na kurac i njih i onog ko ih je spasao te veceri. 

Stoka djubretarska. Sad da ga sretnem u facu bih mu pljunuo.

13 minutes ago, Whisper said:

Ma nabijem na kurac i njih i onog ko ih je spasao te veceri. 

Stoka djubretarska. Sad da ga sretnem u facu bih mu pljunuo.

doduse mi smo bili za njih penicilin, drugu vecer. razbili smo ih tu noc. i dan danas mi je nevjerovatno kako nam je jedan iniesta uvalio golcinu, a od tada ne znam jel lik zabio ukupno 5 golova do kraja karijere.

• 2 sedmice kasnije...
  • Popularna objava

Enzo Maresca  🗣️ “Last season, I watched Chelsea, and I didn’t see any man-to-man pressing. That actually surprised me because, in modern football, it’s kind of necessary. We'll work on that this season."

Ne da nismo igrali prosle sezone, nego nismo od 2019. godine. 

Nadam se da ce Maresca istrajati na tome, jer to je ono sto kao navijac zelim oduvijek gledati. Igrati cvrsto i hrabro covjek na covjeka, borba, napad i trka. Sve ostalo se nadogradjuje na ove osnove.

Igrace imamo za moderni presing, ne vidim razloga zasto bi bilo kojoj ekipi preveliki respekt davali. Mozemo se potuci sa svima i uz malo srece izvuci rezultat.

• 2 sedmice kasnije...
31 minutes ago, diablo_bih said:

Jedva cekam da ga vidim ovdje iduce godine, stvarno je ovo generacijski talenat.

Ako ti tako kazes onda i ja jedva cekam. 

Zna li se bolje valjati od Neymara? 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.