Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Cesc Fabregas (2014-2019, 138 nastupa)

Istaknuti odgovori

Mislim da nije igrac za velike utakmice, vrijeme ce polazati. Vidjet cu na kraju jesam li upravu, sad ce city, liga prvqka i drugi pa cemo da gledamo. Nadam se da je ovo jedna od mojih gluposti

• Odgovori 1,3 hilj.
  • Pregledi 83,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Majstor kacio kopacke o klin. Kada je dosao u Chelsea hejtao sam ga jer je igrao u Barci, a prije toga bio kapiten Arsenala i pri tome mrski Spanjolac... momak me razuvjerio i bas mi je bio prirastao

• Kakav posao radi sa Comom, to je neverovatno. Pre 3 godine du igrali seriju B, sada prva pobeda u LŠ i to kakva. Neverovatno

• Corto Maltese
    Corto Maltese

On je ono sto Golden ball ni u snu nije mogao biti. Zaista klasa od igraca

Je li postoji u Premier ligi bolji centralni vezni?

Čovjek ima 27 godina. Igrao u Arsenalu u Barceloni, sada igra u Chelseau. Odigrao x velikih i malih utakmica, nama ove sezone donosi ogromnu prevagu. Da nema njegovih asistencija mi sada ne bi bili na prvoj poziciji nego mi se mučili kao što smo se mučili prethodne dvije, tri sezone pa i više.

Mislim da nije igrac za velike utakmice, vrijeme ce polazati. 

Ranije nismo znali da igramo male utakmice, tj nisu nam isle,sada idu mnogo bolje,a sa jakima smo uvek znali. 

Znam ja sta ti hoces soxx da kazes :) 

videcemo ga sada kada krenu jace utakmice,mada mislim da ne moze toliko los da bude.

Koliko je prodaja Fabragasa bila loš potez Barcelone govori i činjenica da je upravo on jedan od razloga zašto je Andoni Zubizarreta dobio otkaz. Xavi će uskoro u penziju a Rakitić nije adekvatna zamjena.

Ma totalno su promašili sa transferima prošlog ljeta... Prodali i Fabregasa i Sancheza koji su u svakoj ekipi nosioci igre, a doveli Rakitića koji realno nije za većeg kluba od Seville a to i pokazuje. + doveli zubonju Suareza koji ne može meda. Zasluženo je i dobio otkaz.

Slažem se, prodati Sancheza i Fabregasa je odluka koja nema veze sa ozbiljnim razmišljanjem, što je najgore prodali su Sancheza i Fabregasa samo zbog toga što je Enrique rekao da se ne uklapaju u njegove planove, a na kraju su došli do zaključka da je taj isti Enrique nula od trenera, čovjek fura neki autoritet, a niko ga ne jebe ni 2%.

Ali kada je Fabregas otišao u Barcelonu iz Arsenala, ja sam mislio da je to to, siguran sam bio da će im biti jedan od glavnih igrača, jer svi znamo koliko je njega tražila Barcelona i koliko je Cesc imao žalju da se vrati tamo. Nisam mogao ni zamislit da će on jednog dana recimo doći u Chelsea, ali su ga oni tamo smorili, vukli ga po klupi, a onda kada uđe u igru, igra kao neku lažnuu devetku. #-o

• Autor

Ako je Fabregas loš izvođač prekida, a upisao je 7-8 asistencija iz njih, šta treba reći za Williana koji je prošle godine izvodio svaki kornera i za godinu i po nije 5 puta asistirao u ligi?

Bolje da smo doveli Kokea umjesto Fabregasa

Fabregas lose izvodi prekide?Ja sam izbrojo' 9 golova.Jedino ako neki ne ocekuju da damo 20 golova za pola sezone iz prekida.

Izbroji koliko prekida izvede po utakmici (pogotovo one iz potencijalno opasnih zona), pa ćeš vidjeti kako statistika može lako zavarati.

Drugo, njemu se recimo piše asistencija za Drogbin gol protiv Uniteda, kad je nabacio iz kornera, ali taj korner je ustvari dosta loše izveden, sreća njegova pa je lopta 'pala' (ili bolje reći Tito se majstorski oslobodio čuvara i protrčao u prazan prostor) na glavu vjerovatno jedinom igraču na planeti koji je u stanju onako pucati glavom.

Ima još ovakvih primjera.

Ponavljam, ne kažem da je loš i da nije pojačanje, samo kažem da se precjenjuju njegove partije. U većini jačih utakmica bio je među najlošijim na terenu.

Pa Wisey šta očekuješ da svaki drugi korner bude gol? Ne kužim.. Nitko ne zabija toliko golova kao mi iz kornera, a svi imaju podjednak broj kornera i prekida po utakmici... Pa nije lako ubacit dobru loptu, previše se to uzima zdravo za gotovo. Taj Drogbin gol je odlično izveden korner, ne znam jesi li čuo za korner na prvu stativu, to je to bilo, nije Drogba slučajno došao na prvu, svaki korner svako postavljanje na korneru je unaprijed smišljno samo što se ne može uvijek izvesti kako se zamisli

Imamo takve skakače da od 10 prekida po utakmici barem 4-5 moraju biti udarci prema golu. A ovaj baci 7-8 lopti u bunar, još nam ljudi slože kontru iz našeg prekida.

Neprihvatljivo je da profesionalac fudbaler ne izvodi prekide kvalitetno, sam sam trenirao i to je stvar koja se itekako može navježbati. Njegovi centaršutevi nisu dovoljni oštri, nemaju silinu i dobru putanju. Obično idu ili preko odbrane polako koje golman bez problema pokupi ili završe na prvom čovjeku odbrane.

Ovo me iritira već neko vrijeme, nije to samo kod njega slučaj da se razumijemo, i prošle sezone je slično bilo. Ne znam šta rade na treninzima, samo znam da se moraju popraviti. Prekidi, korneri, rješavaju utakmice, finala, odlučuju lige šampiona i svjetska prvenstva. Nije to nikako zanemariva stvar.

Izbroji koliko prekida izvede po utakmici (pogotovo one iz potencijalno opasnih zona), pa ćeš vidjeti kako statistika može lako zavarati.

Drugo, njemu se recimo piše asistencija za Drogbin gol protiv Uniteda, kad je nabacio iz kornera, ali taj korner je ustvari dosta loše izveden, sreća njegova pa je lopta 'pala' (ili bolje reći Tito se majstorski oslobodio čuvara i protrčao u prazan prostor) na glavu vjerovatno jedinom igraču na planeti koji je u stanju onako pucati glavom.

Ponavljam, ne kažem da je loš i da nije pojačanje, samo kažem da se precjenjuju njegove partije. U većini jačih utakmica bio je među najlošijim na terenu.

Naravno da će mu se računati asistencija iz kornera ako neko da gol. Suština kornera nije da pogodiš saigrača u glavu već da gađaš ZONU koju će napasti tvoji saigrači. Apsolutno si promašio s ovim argumentom o tom golu jer je Fabregas u tom slučaju ubacio korektnu loptu na prvu stativu, u zonu koju je čuvao Rafael. Jel treba da se dovode balističari da se utvrdi da li je ta lopta išla na Drogbinu glavu ili ne pa da se to računa kao asistencija? 

https://www.youtube.com/watch?v=gpkOW1S_FK8

0:39 tako to ide

Izbaci Fabregasa sa pozicije holdera i gledaj sterilni posjed. O protoku lopte i kontroli tekme da i ne govorim, neprijatno je.

I

Ljudi, ne možemo očekivati da u ovakvoj ligi kao što je Premiership mi po utakmici uputimo 5 udaraca na gol nakon prekida..

Svako ko je igrao fudbal zna da je puno lakše odbraniti gol nakon kornera nego dati gol.

Naravno da će mu se računati asistencija iz kornera ako neko da gol. Suština kornera nije da pogodiš saigrača u glavu već da gađaš ZONU koju će napasti tvoji saigrači. Apsolutno si promašio s ovim argumentom o tom golu jer je Fabregas u tom slučaju ubacio korektnu loptu na prvu stativu, u zonu koju je čuvao Rafael. Jel treba da se dovode balističari da se utvrdi da li je ta lopta išla na Drogbinu glavu ili ne pa da se to računa kao asistencija?

https://www.youtube.com/watch?v=gpkOW1S_FK8

0:39 tako to ide

Izbaci Fabregasa sa pozicije holdera i gledaj sterilni posjed. O protoku lopte i kontroli tekme da i ne govorim, neprijatno je.

I

Ovaj korner sto je Didier zavalio u mrezu, od 50 ovakvih ubacaja na utakmici odbrana izbije nekih 45 na tvoju polovinu. Sreca nasa ljudi nisu dobro izrotirali, nisu imali igraca ispred Drogbe, Persie nije uspio izbaciti s prve stative sto je morao, a i to da je Tito velemajstor.

Nisam rekao da se gadja igraca u trepavicu, rekao sam da su lopte mlake, spore i obicno lose zavrse. Kad pogledam kako mnogi igraci u manjim ekipama centriraju iz prekida tuga me uhvati tacno.

pa da zna i korner da nabaci pa prekuco bi asistencije. Mora negde ravnoteze biti. :D Neka on ovim tempom nabija asistencije na kontu, ja zadovoljan.

Davno sam ja rekao da on nije za poziciju na kojoj igra. U tekmama sa slabijim protivnicima, konstantno napadamo tako da je i Fabregas dosta blize golu i rastereceniji sto se tice igre u defanzivi itd itd., i igra svoju prirodnu poziciju. Mislim da mu definitivno ne lezi nova pozicija, sto ustvari i pokazuje kad dodje jaci protivnik, sa jacim veznim redom tacnije. To sto si ti rekao. Po mom misljenju, bolje bi izgledalo cak Oscar s Maticem, a Cesc ispred...

U pravu si da bi Oscar mozda i bio bolji iza Fabregasa. Svakako na utakmici Oscar cesto i pokriva dosta iza Fabregasa kad ovaj krene u napad tako da sto se toga tice svakako ne mora nista da se mijenja.

Ovaj korner sto je Didier zavalio u mrezu, od 50 ovakvih ubacaja na utakmici odbrana izbije nekih 45 na tvoju polovinu. Sreca nasa ljudi nisu dobro izrotirali, nisu imali igraca ispred Drogbe, Persie nije uspio izbaciti s prve stative sto je morao, a i to da je Tito velemajstor.

Nisam rekao da se gadja igraca u trepavicu, rekao sam da su lopte mlake, spore i obicno lose zavrse. Kad pogledam kako mnogi igraci u manjim ekipama centriraju iz prekida tuga me uhvati tacno.

Najcesce se izbacuju lopte koje idu mlohavo u srce 16, ili golman pokupi ili ih izbace lagano. Lopte na prvu stativu uz dijagonalno natrcavanje kao sto je Drogbino je skoro uvijek gol po pravilu i ova lopta Fabregasa je kvalitetna a ti si trebao naci neki bolji primjer da dokazes svoju poentu, ovako si promasio s primjerom pa ti ne ide ovo nalazenje izgovora tipa "pala lopta" i to. 

Nek je najveci problem Fabregasovo izvodjenje kornera a to sto su Ramires i Mikel u rosteru i sto je neprijatno posmatrati svaki njihov kontakt s loptom, to je nebitna stvar.

Samo idiot ne moze biti zadovoljan partijama Cesca dosad.

Do naredne diskusije, kad pomenuti nakupi 30 asistencija, svako dobro.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.