Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Bundesliga (GER)

Istaknuti odgovori

KDB i Wolsburg su dominacija. Danas KDB dao gol,a inace je i prvi asistent lige.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 73,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ne simpatiziram bundesligu niti nešto pratim, ali ovakvi trenuci me dirnu pa makar bili u 5.uzbekistanskoj ligi pa eto da podjelim. Velika stvar, velika pobjeda i baš lijep trenutak koji me momentalno

• Jedan od njih dvojice je lovac na srpskoj potjeri i režiser filma "Mrtav ladan"

• Nema sta, svaka cast Halleru, pravi borac.   Nego me nasmija komentar na twitteru, kaze Haller dobio rak, pobijedio ga i opet se vratio na teren prije Pogbe.

Objavljene slike

Reusovo zadnje gostovanje u Minhenu.

Dortmundov najgori start od sezone 99/00.

Bice napeto do kraja. Da li ce Bayern bez poraza da uzme titulu i hoce li dati 120 golova, pitanje je.

• Autor

Po meni najsmješnija liga na starom kontinentu. Zanimljivija je HNL, života mi. Ovamo se zna da će Bayern sve pokupovati od dobrih igrača što imaju klubovi.

Al imaju jak koeficijent!!!

Jel zna neko zasto Bastian Schweinstaiger uopste ne igra?

Zbog Ane Ivanovic :D 

U LŠ se krljaju ko rotvajleri i ne bi me čudilo da dođu do polufinala.

Pitanje je da li će Kloppu dati otkaz ako i danas izgube. Ljudi imaju već ogromnih -12 do 4. mjesta. Neigranje LŠ dogodine bi ih finansijski presjeklo i onda bi im trebale još 3 godine da zbiju redove i da se oporave uz uslov da im naredni trener bude ovako jak kao Klopp. Mislim da su naredne 3 tekme odlučujuće za Jurgena.

Pripreme, povrede, nedostatak srece. Par kljucnih igraca nije proslo pripreme, sto zbog povreda sto zbog nastupa za Njemacku - takav problem je imao i Bayern i ja se, da budem iskren, uopste nisam nadao ovako dobrom startu u ligi i LP, ali Guardiola i ekipa rade odlican posao ove sezone. Jos jedan problem i Dortmunda i Bayerna su povrede - samo sto Bayern ima puno bolji roster i klupu. Dortmund ima tanku klupu za borbu na 3 fronta pa je tesko kompenzirati nedostatak par kljucnih igraca. Nedostatak srece - u nekim utakmicama stvarno nisu imali srece, promasuju dosta, a protivnici im znaju ubosti iz prve. Kao jos jedan razlog bi naveo i taj da su Dortmund i Klopp procitani od mnogih ekipa u Bundesligi. Ja bi iskreno volio da danas dobiju i da krenu s pobjedama i u Bundesligi. Nisam jedan od onih koji se nasladjuju na ovakvo stanje u Dortmundu. Nadam se da mogu bar do 4. mjesta.

@klicko
Bravo. Ovo je samo dokaz koliko je Bundesliga jaka. Zadnja ekipa Bundeslige 2 kola prije kraja grupne faze ostavlja Arsenal, koji je 4. u Premiershipu, na -5. U svakoj utakmici su izdominirali protivnike i pobijedili u hendikepu. Jos jedan primjer je i Schalke. Oni se isto muce u ligi, a u Lp imaju izgledne sanse za prolaz. I Leverkusenu ide bolje u Lp gdje bi trebali do prvog mjesta u grupi - u ligi su na 6.mjestu. Ekipe u Bundesligu su trkacki mnogo jake i igraju daleko najbolji presing. Liga napreduje iz godine u godine, a najbolji dokaz za to je i taj koeficijent. Ove sezone imaju najvise bodova i prema trenutnom bodovnom stanju, vec u ovoj godini bi trebali preskociti Premiership. Za Engleze ce to biti veliki minus kada se uzme u obzir kolicina para koja se vrti u toj ligi, i dokaz da se ne radi bas najbolje. I Liverpool i City su me razocarali. Arsenal je u skoro najjacem sastavu igrao protiv osakacenog Dortmunda i nisu mogli meda. Mozda bi i ispali da su u nekoj tezoj grupi. I od Chelseaja sam ocekivao puno vise u jednoj grupi sa Schalkeom, Mariborom i Sportingom, ali ne sumnjam da ce biti prvi u toj skupini. Oni su po meni jedina ekipa iz Engleske koja je ozbiljna i konkurentna za osvajanje Lp.

CL-Ligenvergleich_Sptg4_de.jpeg
*Punkte - bodovi ; *Punkte/Spiel - bodovi po utakmici ; *Tore - golovi, *Gegentore - primljeni golovi

@Twelfth Man
Danas bi im moglo biti jako tesko jer Gladbach igra odlicno ove sezone. Nemojte se iznenaditi ako opet kiksaju. U otkaz ne vjerujem jer navijaci i javnost u Dortmundu stoje iza Kloppa kao 300 Spartanaca iza Leonida. Dati otkaz Kloppu i pored ovakvih rezultata je po meni ludost. Kao sto sam rekao, imao je dosta problema sa povredama i u nekim utakmicama, i pored dobre igre, stvarno nisu imali srece. Mislim da je uprava kluba svjesna svega toga.

Evo jedan potez Neuera sa jucerasnje utakmice: https://amp.twimg.com/v/d9ccbe85-d977-4a21-84f3-f21f86e6eed6
Koliko samopouzdanja ima, nevjerovatno, ko da je na treningu.

A ovo je zado u srijedu protiv Rome: http://www.youtube.com/watch?v=99M_N3v9JPY
  • Autor

Džaba vam Hemingwayju objašnjavati da je to monopol liga. Ne shata on to, ali ja ni ne očekujem da on kao zaljubljenik u Bayern može pogledati stvari realno :D

A Neuer je strašan golman, svaka mu čast. Dijete Schalkea.

Kamo sreće da mi imamo monopol nad Premijeršipom. :D

To je samo dokaz koliko je jaka Bundesliga. Svako svakog moze pobediti.

Osim Bajerna. Niko ne može da pobedi Bajern. :D

Al' se prima ovaj Hemingway :3 .

Meni nikad Bundesliga neće biti bolja od Premirshipa . Zanimljivije mi je pogledati utakmicu Everton - Newcastle nego neki "veliki" njemački derbi .

Bayern uništava Bundes Ligu, ko god kaže drugačije ili je navijač Bayerna ili nema veze sa fudbalom..

Mislim nije da me interesuje stanje u Bundes Ligi i to što Bayern dominira i uzima titule već nakon 10. kola, što se mene tiče mogu osvajati ligu narednih 55 godina, ali činjenica je da oni ne dozvoljavaju bilo kome da se bori za titulu, sve što valja iz ostatka lige oni kupe i to je to. Dortmund je bio jedno vrijeme bio konkurent i mislim da su uzeli dvije godine za redom prvenstvo i naravno Bayern iz Borussije dovede njihova dva najbolja igrača u posljednjih par godina i kraj priče. Dok toga u Premiershipu nema, trenutno su dva najjača kluba Chelsea i City i nema šanse da recimo Chelsea proda Cityu Hazarda ili da City proda Aguera nama.

Shvatam ja dobro neke stvari, a o realnosti mi ti nemoj pricati ;) Monopol po vlastitim zaslugama - bez pomoci naftasa i seika. Pa ne brani Bayern ostalim klubovima da kupuju i napreduju. To sto su uzeli Lewandowskog i Götzea Dortmundu je druga stvar. Da ih Bayern nije uzeo otisli bi u Spaniju ili Englesku. Pustiti takve igrace pred nosom bi bila ludost, a i jedan i drugi su imali zelju da idu u Bayern. Lewandowski je odbio par klubova zbog Bayerna, ukljucujuci i Chelsea. Nije Bayern kriv sto drugi klubovi u Bundesligi nemaju tako dobre uprave i sto postavljaju neke smijesne klauzule u ugovore. Nije ni Bayern oduvijek bio ovako mocan i jak. Pravi uspon u finansijskom smislu pocinje dolaskom Hoeneßa krajem 70tih. Sve je ovo rezultat dugotrajnog i uspjesnog poslovanja kluba.

A sto se tice Reusa Bayern bi njima mogao napraviti istu stvar koju su oni uradili Gladbachu. Kad je Dortmund aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru niko nije zalio Gladbach i pljuvao po zutaljima. Ne uzima se taj igrac da se Dortmund oslabi (Bayern je bio jaci od njih i dok su imali svu trojicu, da podsjetim Kinga da je Bayern sa Juppom uzeo Triple, a tada su u BvBu igrali i Reus i Götze i Lewa) nego jednostavno zbog toga sto se klub zeli pojacati. Zasto Dortmund i zasto ovi igraci? Prvi razlog je taj sto su vanserijski igraci - u drugim klubovima Bundeslige nema puno tako klasnih i formiranih igraca sa bogatim iskustvom, a takvi Bayernu trebaju. Drugi razlog je taj sto nisu precijenjeni i previse skupi - Lewandoski je doveden za 0€, propustiti priliku dovesti jednog ovakvog napadaca za 0€ bi bila velika glupost. Treci razlog je taj sto su ti igraci navikli  na igranje u Bundesligi i lakse im se prilagoditi nego nekim igracim koji dodju sa strane. Cetvrti razlog je taj sto je Götze njemacki igrac, i oni uvijek imaju prednost. Bayern se uvijek vodio politikom da ima sto vise njemackih igraca u timu sto je dobro i za klub i za reprezentaciju zbog uigranosti - to je ove godine doslo na naplatu osvajanjem Sp.

Evo neka nam King objasni kakav bi to Bayern trebao biti i koje igrace bi trebao kupovati pa da Bundesliga bude jaca. Znaci po njegovoj logici bi trebali rasprodati pola tima, namjerno se oslabiti pa da Bundesliga bude konkurentnija i bolja haha. Koji igraci iz ostatka lige? Götze, Lewa, Dante i Rode, Pizarro. Vise je igraca dovedeno sa strane. Shvati da bi ova prva dvojica otisla iz Dortmunda kako god okrenes (Bayern ili Engleska ili Spanija) i za to im Bayern nije kriv. Zbog same popularnosti lige bolje je da ti igraci ostanu u njoj nego da idu vani. Toliko je Bayern unistio i unistava da ce uskoro presisati Premiership po koeficijentu - pogledaj tu sliku gore pa ces vidjeti koliko je liga unistena - znaci u svim parametrima deru ove sezone: bodovi, golovi, bodovi po utakmici i najmanje primljenih golova.

Naravno kad imaju ko i vi bogatog vlasnika. Ali jebo ti takvu konkurenciju koja nije u stanju CSKA kuci dobiti. Sve im je servirano od strane Bayerna (2 pobjede protiv Rome i sljedeca kuci protiv Bayerna koji je osigurao prvo mjesto - znaci ne moze bolje) i opet ne mogu grupe proci. U Bundesligi su pravila drugacija, a Bayern ne brani drugim klubovima da investiraju i napreduju u finansijskom smislu. Bayern radi svoj posao, imaju jako sposobnu upravu. Moze im se.

@Bari

Kako kome kralju ;) Gledao sam ove sezone par vasih derbija (Chelsea - Arsenal, jucer malo Liverpool - Chelsea, pratio sam i City - Chelsea, i Man City - Man United) i mogu slobodno reci da nijedan nije bio u rangu utakmice Bayern - Dortmund, ni blizu (ovdje mislim na tempo, trku, presing, prilike, a o navijanju da i ne govorim). I Chelsea bi se ove sezone mogao prosetati ligom kao Bayern - ja ne vidim da imate neku ozbiljnu konkurenciju u ligi, sada vam je glavni konkurent Southampton. Cinjenica je da su Englezi pali u odnosnu na prije 4-5 godina. Ova sezona i ona slika to najbolje potvrdjuju. Niko ne spori da je liga dobra i zanimljiva (i ja je volim gledati), ali je daleko od najbolje lige kakvom se smatra na ovom forumu

Ne treba dalje ići od riječi monopol. Čak i sam priznaješ da postoji, mada ja sumnjam da znaš pravo značenje te riječi, čim je pokušavaš opravdati.

Te kvote i koeficijente okačit mačku o rep, jer ih je lako pobiti jednostavnim činjenicama. Evo za početak jedna: 

Englezi imaju 5 različitih timova osvajača Lige Šampiona (kupa Šampiona prije). Nijemci imaju 3.

Od ta 3, recimo da su druga dva (mimo Bayerna samo jednom uzela LŠ). Kod Engleza imaš Notthingam Forest, Man United i Liverpool koji imaju više od jedne titule. A realnost je isto tako da će Chelsea u narednih nekoliko godina abd osvojiti i svoju drugu. City će isto osvojiti ako nastave rasti kao klub, to je vjerovatno neminovnost, samo pitanje strpljenja i vremena.

Nisam trenutno siguran, da ne idem kopati po statistikama i ostalim tvojim argumentima ali poprilično sam uvjeren da je i samo englesko prvenstvo osvajalo puno više klubova nego njemačko.

Razlika je da u Engleskoj postoji zdrava konkurencija i tržište koje omogućuje apsolutno svakom klubu da se razvija. Bez obzira na pad odnosno stagniranje Liverpoola, Arsenala ili Uniteda, to je samo privremeno. Cardiff koji je otišao u Championship prošle sezone je dobio od TV prava više nego Bayern.

To su fakti, što bi reko FSW. A postoji i umjetnički dojam. Recimo, gledam početak ove sezone tekmu Schalke vs Stuttgart, pa poslije toga neku random utakmicu Premiershipa (ne sjećam se koja je bila ali sigurno nije nijedan tim iz vrha uključen bio).. Razlika u tempu igre, dinamici, brzini dešavanja, zanimljivosti - drastična. Ova prva se činila ko usporeni snimak naspram druge.

Šta ti pričaš, kakvo poštenje kakve zasluge kad su pare u pitanju ?

Pa pogledaj za koliku utaju poreza je optužen taj tvoj pošteni Uli Hoenes i to kada su došli do određene granice stali su nisu dalje istraživali koliko je para pokrao.

Razlog zbog koga je Bayern uspješan su pare i ništa više. Zašto ? Zato što je Bavarska daleko najbogatija i najrazvijenija pokrajina u Njemačkoj, a jedini klub kojeg imaju u Bundesligi je Bayern i ogromni novci se ulažu u njega ( Augsburg je takođe iz Bavarske ali oni nisu vrijedni pomena).

Sasvim je logično da će Bayern ciljati na Gotzea i Lewandowskog iz razloga da oslabe Dortmund koji ih je godinama gazio ko pičke, takođe i ti tvoji razlozi su tačni ali nikako ne možeš reći da ih nisu pokupili kako bi se oslabila konkurencija.

Nemam ja ništa protiv osvajanja titula i dominacije u ligi, ni ja se uopšte ne bi bunio da moj Chelsea u narednih 15 godina 12 puta uzme EPL. Samo iznosim činjenice koje si ti prešutio i prosipaš priču o lijepom i poštenom Bayernu

@Kun Aguer0

Ta njegova utaja poreza nema veze s Bayernom kao klubom. Hoeneß se kockao s vlastitim novcem i nije placao porez - na kraju je sve priznao (cak je priznao i mnogo vecu sumu nego sto su mu stavljali na teret). Drzavi ce vratiti pare i odsluziti zasluzenu kaznu - posteno. Tokom istrage i procesa provjeravali su i Bayern i sve je cisto. Bayern drzavi ne duguje nista.

Pricam o vlastitim zaslugama. Bayernu nije trebala finansijska injekcija Rusa ili Arapa da bi postao to sto jeste. Najvece zasluge za uspjeh Bayerna pripadaju Hoeneßu. Bayern je i prije njega bio uspjesan u Njemackoj i u Evropi (osvojili su 3 Lp zaredom), ali finansijski bum se desio tek kad je on dosao na mjesto menadzera kluba. Covjek je klub preuzeo u dugovima, koji su bili ogromni za tadasnje prilike, i od njega napravio giganta. Uprave na celu s njim su godinama radile odlican posao - pametno poslovanje. Hoeneß je genije kada je u pitanju vodjenje kluba. Naravno da Bavarska stoji iza jednog od svojih najvecih brendova, ali trebalo je i to nekako zasluziti ;).

Ja cu samo reci da je Bayern Dortmunda u kojem su igrali Götze, Lewandowski i Reus ostavio na -25 bodova prije 2 sezone i izbacio ih u Kupu.

Bez para ne mozes biti uspjesan. Gdje bi ti Chelsea sad bio da nema para? Vrtili bi se od 4. do 10. pozicije, a na titulu bi jos dugo cekali.

@Wisey

Otisao si predaleko. Te kvote i koeficijenti su najobjektivnije i sluzbeno mjerilo jacine liga - mjeri se zadnjih 5 sezona sto je po meni realno. Smijesno je pricati o jednom Nottinghamu koji je osvajao Lp prije 30ak godina. Danas taj Nottingham igra u 2. ligi. Talijani su 90tih bili daleko najjaci, a pogledaj gdje su sada. Ja ovdje nijednom nisam napisao da je Bundesliga uspjesnija od Premiershipa i da ima vecu historiju i tradiciju  (Englezi imaju 12 titula, a Njemci 7).

Moras shvatiti da Bayern nije kriv sto drugi klubovi ne mogu zadrzati svoje najbolje igrace. Ako ih Bayern ne kupi onda ce ih kupiti Real, Barca, Chelsea ili neki drugi klub iz Engleske koji ima bogatog vlasnika. U Bundesligi nema Rusa i Arapa - drugacija su pravila, ali i pored toga liga je zdrava (nema dugova) i postizu bolje rezultate od Engleza kad se sve sabere i oduzme.

Evo neka nam King objasni kakav bi to Bayern trebao biti i koje igrace bi trebao kupovati pa da Bundesliga bude jaca. Znaci po njegovoj logici bi trebali rasprodati pola tima, namjerno se oslabiti pa da Bundesliga bude konkurentnija i bolja haha. Koji igraci iz ostatka lige? Götze, Lewa, Dante i Rode, Pizarro. Vise je igraca dovedeno sa strane. Shvati da bi ova prva dvojica otisla iz Dortmunda kako god okrenes (Bayern ili Engleska ili Spanija) i za to im Bayern nije kriv. Zbog same popularnosti lige bolje je da ti igraci ostanu u njoj nego da idu vani. Toliko je Bayern unistio i unistava da ce uskoro presisati Premiership po koeficijentu - pogledaj tu sliku gore pa ces vidjeti koliko je liga unistena - znaci u svim parametrima deru ove sezone: bodovi, golovi, bodovi po utakmici i najmanje primljenih golova.

Naravno kad imaju ko i vi bogatog vlasnika. Ali jebo ti takvu konkurenciju koja nije u stanju CSKA kuci dobiti. Sve im je servirano od strane Bayerna (2 pobjede protiv Rome i sljedeca kuci protiv Bayerna koji je osigurao prvo mjesto - znaci ne moze bolje) i opet ne mogu grupe proci. U Bundesligi su pravila drugacija, a Bayern ne brani drugim klubovima da investiraju i napreduju u finansijskom smislu. Bayern radi svoj posao, imaju jako sposobnu upravu. Moze im se.

Gledao sam ove sezone par vasih derbija (Chelsea - Arsenal, jucer malo Liverpool - Chelsea, pratio sam i City - Chelsea, i Man City - Man United) i mogu slobodno reci da nijedan nije bio u rangu utakmice Bayern - Dortmund, ni blizu (ovdje mislim na tempo, trku, presing, prilike, a o navijanju da i ne govorim). 

Čekaj jel tebi toliko teško priznati da se Bayern od posljednje titule koju je osvojila BvB najviše pojačao upravo iz iste te Borussije. Pa čovjeće da Leverkusen osvoji ligu naredene godine Bayern bi kupio Spahića. Pitaš me kakav bi to Bayern trebao biti? a ja ti još jednom kažem da me boli kurac za Bayernom nije mi ni na kraj pameti i nemam se namjeru raspravljat sa tobom kakve bi neki Bayern trebao kupovati igrače. Samo kažem nešto kao neko ko prati fudbal a to je da Bayernovo jačanje znači padanje ostalih klubova Bundes Lige jer ostali nemaju načina da dođu u prvi plan, a i oni koji dođu u prvi plan to se trpi maksimalno dvije godine i onda ih Bayern uguši, klasičan primjer BvB. Da Chelsea kupuje igrače iz Citya, Uniteda, Arsenala ja ne bi imao problem da kažem "da, mi se pojačavamo na osnovu svoje konkurencije i cilj nam je da ih što više oslabimo" a ti konstanto furaš tu priču u kojoj je svima želja da igraju u Bayernu i da Bayern radi samo svoj posao, pa šta misliš zašto je Lewa odlučio da ne produži ugovor i da ode za ništa iz kluba koji je ga stvorio eto jer mu je dosadno, pa i budala zna da je tu Bayern imao uticaj i da su ga vrbovali još prije možda i godinu dana. Ti možeš da pišeš još 222 posta ali ja ti kažem da je BL klasičan monopol gdje jedan govori a ostali samo klimaju glavom.

A što se tiče tog poređenja BL i PL tu je smješo nešto i raspravljat i sam si naveo da u BL ima samo jedan derbi vredan pomena, dok je u Premiershipu gotova svaki drugi vikend neki derbi. Mislim ukusi su različiti ali ja ću radije pogledati Sunderland-Newcastle nego Bayern-BvB. 

Mislim nemam ja ništa protiv tebe, ali mi nije jasno šta ti čitaš na ovom forumu kada je tema "Bundes Liga" mrtva 90% vremena.

I nemoj te ga ljudi više citirat vidite da će čovjek nokte ostaviti na tastaturi, koliko nam čovjek objašnjava :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.