Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

Kiksali mi, city, arsenal i united. Ole leti vjerujem nakon ovog konačno.
Bila je lijepa prilika ali usrali smo. Biti će gusto za top4 vjerujem, Tottenham će nam biti najveći izazov vjerujem, jer su kvalitetniji od arsenala i uniteda. Mogli bi nas uhvatiti do 1.mjeseca. Vidjet ćemo, u idućem kolu ako dobijemo villu, tottanham igra sa unitedom
  • Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Liverpol je prvak, vjsrujem da ce Leicester pasti, ocekujem top 4 na kraju ovako:
1.Liverpol
2.City
3.Chelsea
4.Totenham
Nema sanse da Lester padne, igraju trenutno najbolje. Borba za top 4 ce biti izmedju nas i Tottenhema. Nadam se da ce United prekosutra pobjediti, njih se manje plasim da nas ugroze.
Imamo dobru priliku da ohladimo Spudse vec iduce kolo. Pobjeda protiv Ville kuci i povoljan rezultat United-Tottenham mogao bi nam opet komotnu razliku vratiti.

Najvaznije da nasi vrate onu leprsavost i agilnost u igri s pocetka sezone.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pali smo prošlosezonski mi, pao je Tottenham svake sezone, tako da ne vidim razlog zašto Leicester ne bi mogao pasti. Lično ne bih volio, ali ona sezona se dešava jednom. Bit će tu oni u otvorenoj borbi za top4, ako se Tottenham ili još neko uključe. Tottenham je primio po 2 gola na svakoj dosad utakmici, ali su na njihovu sreću dali puno golova. Vidjet ćemo na šta će to ličiti kada prođe ovaj početni Mourinho efekat. Arsenalu ne treba trener, njima treba mađioničar. 

Lestera je krenulo, 6 pobjeda zaredom, mada mislim da bi ih jedan poraz vec uzdrmao. Mada daleko su oni od ekipe koja ce tek tako pasti. Imaju dobar mentalitet i igraju kvalitetan fudbal. Rodgers ih je dobro motivisao a u napadu uvijek dobro raspolozeni Vardy

Mi se jos nekako pronalazimo, kao da imamo neke psihicke barijere, u jednoj utakmici znamo igrati odlican fudbal i onda dodje do nekog pada u igri pa uopste ekipa ne lici na sebe.

Mi smo u mini krizi, kako rezultatskoj, još više u igračkoj. Tj ne igramo nikako zadnjih par utakmica, kod nekih pojedinaca je forma strašno pala

Kad se sjetim da je diablo govorio Flopp za Kloppa... sta god covjek da kaze ono bude obratno.

Bio, da nije osvojio ligu sampiona kao sto je vrlo lagano mogao ispusiti da nije bilo retardiranog penala, ostao bi Flopp. Covjek koji igra katastrofalno ove sezone, samo ga ide dramaticno sretno. Vidjet cemo dokle. City je stizao ovakve razlike, nema razloga da opet ne stigne.

Bio je, e moj sine kako povrsno gledas neke stvari. Slazem se da je rezultat i trofer jedino validno kada se gleda uspjeh neke ekipe ali on je sezonu prije igrao finale lige sampiona, prosle godine uz rekordan broj bodova 97 izgubio titulu za jedan bod od ekipe koja je poobarala sve rekorde. Osvojio je ligu sampiona i sad ce vjerovatno i premiership. Da ne pricam o titulama u Bundesligi pored onako mocnog Bayerna. Dakle dalo se naslutiti jer se iz aviona vidjelo da je svake godine ekipa sve bolja i bolja.

Elem Klopp je trenercina, steta sto vodi onako sugav klub kao sto je Liverpul ali realnost je da je napravio od Liverpula ponovo sampionsku ekipu isto kao sto je to uradio i sa Dortmundom lani. Obje ekipe su bile prelose a on ih je vratio ponovo na stare staze slave.

Dortmund je zamalo razvalio koliko je i nas Mourinho zamalo razvalio :D

Doduse, postavio je Liverpool na pravi put, pravo dobar posao obavio, ali vrlo lagano je mogao da ostane na samo tome, dobrom putu.

Zvao ga Flopp, jer je bio to. Ipak se izvukao iz govana, ali ima jos sezone, ima jos svega ove godine, vidjet cemo sta je reci.

Ove godine koliko god dobro to izgledalo na tabeli za njih, je katastrofalno u igri, izvlace se haman svaki mec.

Tu sam te i cekao. Ono sto si uvijek ti zagovorao to je bio rezultat jer jebes igru. Odjednom ti je sad i igra bitna, zasto se ne odlucis? Jer tebi je sreca ocigledno bitan faktor u svemu tome kada je rezultat u pitanju a ne mislis da je (ne)sreca sto je za protivnika prosle godine imao ekipu koja je osvojila 98 fuckin bodova, rekorde sve poobarali a oni za samo jedan bod izgubili titulu (sto je drugi rekord historije Premirshipa).

Od prve Kloppove sezone se dalo naslutiti da radi dobar posao iako su rezultati izostajali. Upravo ono sto je vidljivo trenutno kod Lamparda. Pitanje je samo da li ce Lampard postici iste rezultate kao sto je ovaj postigao u svojoj trenerskoj karijeri. To ne znaci da bih ja mijenjao Lamparda za Kloppa, ne bih nikad da se zna samo, nego eto cisto sam osjetio potrebu da s tobom prokomentarisem o tome jer mi je jutros to naumpalo, a zapravo Klopp i Guardiola su udarili visoke standarde kada su Liverpul i City u pitanju i pitanje je ko ce ih u skorijoj buducnosti moci stici a kamoli prestici.

od klopove prve sezone se vidi da radi dobar posao, a sta tek reci za kontea koji je odmah osvojio ligu

konte je u celsi dosao isto kad i klop i guardiola u liverpool tj city i odmah osvojio ligu i igrao finale fa kupa, steta sto je otisao u kurac sa bunkerima sljedece sezone, a da je nastavio realno smo mogli dan danas biti ispred citya i liverpoola

Conteu svaka čast na onoj titulu ali realno nismo tad bili ni blizu ni igračkom kvalitetom ni igrom današnjem Cityu i Liverpoolu. Bilo je tu puno sretnih okolnosti za nas koje su nas dovele do te titule. Tako da je pad iduće sezone bio očekivan.

Klopp je razvalio Dortmund podjednako koliko i Pochettino Tottenham. Nakon nenormalnih rezultata koje su postigli, došlo je do zasićenja kod igrača i dogodila se loša sezona. Samo što se Dortmund odlučio da ga zadrži do kraja sezone i onda dovede drugog, dok se Tottenham odlučio za rezove i doveo je Mourinha. To ne znači da je Pochettino loš trener i da je uništio klub, to su ljudi koji su podigli ljestvicu visoko kada su ti klubovi u pitanju.

Što se tiče nas i Contea. Sjećam se kad je došao. Istog ljeta su stigli i Mourinho u United, Guardiola u Manchester City, tu je bio Klopp već pola sezone, Leicester koji brani titulu sa Ranierijem i Tottenham i Arsenal sa svojim trenerima. Imao sam osjećaj da je svakom treneru postavljen cilj da se osvoji titula. Eto, igrom sreće mi smo bili ti, drugim trenerima je trebalo više vremena da implementiraju svoje ideje. Možda je to zato što se Conte brže prilagodi sredini (što vidimo u Interu), možda zato što je Conte imao odličan i uigran kadar za njegove ideje. Jedan od problema u Conteovo vrijeme je bio što su se drugi pojačavali, a njemu su dovodili Zappacostu (koji je bio 11. opcija za kupiti), Bakayoka (koji se nije pokazao nista boljim od Chalobaha) i slične.

Tu sam te i cekao. Ono sto si uvijek ti zagovorao to je bio rezultat jer jebes igru. Odjednom ti je sad i igra bitna, zasto se ne odlucis? Jer tebi je sreca ocigledno bitan faktor u svemu tome kada je rezultat u pitanju a ne mislis da je (ne)sreca sto je za protivnika prosle godine imao ekipu koja je osvojila 98 fuckin bodova, rekorde sve poobarali a oni za samo jedan bod izgubili titulu (sto je drugi rekord historije Premirshipa).

Od prve Kloppove sezone se dalo naslutiti da radi dobar posao iako su rezultati izostajali. Upravo ono sto je vidljivo trenutno kod Lamparda. Pitanje je samo da li ce Lampard postici iste rezultate kao sto je ovaj postigao u svojoj trenerskoj karijeri. To ne znaci da bih ja mijenjao Lamparda za Kloppa, ne bih nikad da se zna samo, nego eto cisto sam osjetio potrebu da s tobom prokomentarisem o tome jer mi je jutros to naumpalo, a zapravo Klopp i Guardiola su udarili visoke standarde kada su Liverpul i City u pitanju i pitanje je ko ce ih u skorijoj buducnosti moci stici a kamoli prestici.

Najbitniji su rezultati, a kakav je tim Liverpool, ovo nije dovoljno, nije dovoljno sto sa srecom dobijas meceve. Izgubili titulu, k'o da ce neko pamtiti to za 10 godina sto su "izgubili" titulu. Dobar posao kako god, ali vidjet cemo ove godine sta i kako.

Ne znam na koju temu da smjestim ove svoje misli, ali eto neka bude da je ova tema najadekvatnija za to. 

Okej, pretpostavimo da ćemo se plasirati u knock-out fazu Lige Prvaka. Pretpostavimo da ćemo u ligi sačuvati mjesto u top 4 do Nove Godine, ili ako zvučim preoptimistično, do Boxing Daya. Na početku sezone smo dobili novog menadžera, u prvi plan su gurnuti neki novi igrači, široj javnosti manje poznati. Neki igrači koji su prošlih sezona imali veliku minutažu sada su postali epizodisti i sa novom energijom smo ušli u sezonu. Zanemarimo sada prvu utakmicu koja je bila nesreća kakva se rijetko dešava. Sve dalje što se dešavalo bilo je sve bolje i bolje. Bilo je trenutaka kada poslije utakmice ulaziš u temu po temu i pišeš kako je taj igrač napredovao, kako se popravio, kako će da bude još bolji i kako stasava u vrhunskog igrača. 

Bilo je igrača koji su bili u promjenjivoj formi, tako da su se često viđali komentari tipa "Odoi je za Pulišića izmislio fudbal", da bismo nakon 2 sedmice došli do komentara "kakav Odoi, Pulišić je puno bolji". Isto tako je bilo i sedmica u kojima se pisalo kako se Azpilicueta popravlja, a bilo je i onih na kojima se pisalo kako ništa ne valja i kako ga treba otjerati iz kluba.

Prošlo je nekoliko mjeseci od početka sezone i neke stvari su došle na naplatu. Mladost igrača je prouzrokovala to da neki od njih nisu u stanju pružati vrhunske partije u kontinuitetu. Protivnici su počeli sve ozbiljnije shvatati naše nove igrače. Abrahama više nikada neće neko kao Coady gledati i blago ulaziti u fizički duel, više ga odbrane neće puštati da šuta iz daljine kao Norwicheva, Tomorija više neće niko puštati da iznosi loptu bez poteškoća iz zadnje linije, Mountu neće više ostavljati onoliko prostora i tako dalje. 

Mislim da je tek sada do izražaja došla kratkoća naše klupe. Mi se realno na igrače poput Azpilicuete, Alonsa, Zoume, Christensena, Pedra, Williana, Batshuayia i Girouda ne možemo osloniti na duže staze da mogu sa klupe ulaziti i unositi neku promjenu, da mogu zamijeniti druge igrače kada je gust raspored i početi od prve minute. Još tužnija je činjenica kada vidimo da su neki od ovih igrača i standardni prvotimci. Oni jesu dobri ili vrhunski igrači ili su to nekada bili, ali ono što nam sada mogu ponuditi su povremeni bljeskovi.

Do problema dolazi kada igrači koje nisam nabrojao u prethodnom dijelu ispadnu iz forme ili se povrijede i kada treba neko od ranije navedenih da uskoči na njihovo mjesto. Stoga me čudi kada neko misli da nam ne treba zamjena za Abrahama, da nam ne treba još jedno krilo, da nam ne treba lijevi bek, da nam je jedan od dvojca Mount, RLC višak, da nam je jedan od trojca Kovačić, Kante, Jorginho višak. Zaista nije niko višak, mi imamo manjak igrača. Neki su tu samo na papiru, praktično bolje da i nisu.

Lampard jeste imao nekih svojih grešaka kao trener u ovih nekoliko mjeseci, ali mora se priznati da je izvukao i više od očekivanog iz ove ekipe. Kada smo sa Leicesterom dijelili 2. mjesto i bili prvi pratioc Liverpoola, znao sam da od borbe za titulu neće biti ništa. Kad se podvuče crta sa ovom ekipom iz prvog dijela sezone ovo je jako dobar rezultat i sada nam treba nadogradnja. Nadogradnju ćemo dobiti sa novim snagama. Ne mogu da dočekam da se Loftus-Cheek vrati. Vjerovatno neće do Nove Godine, ali će nam doći tačno onda kad nam bude najpotrebniji. Rudiger također. Doći će i neki drugi igrači i to će biti ponovo neki drugi Chelsea kojeg najavljujemo od početka sezone. Chelsea kada su svi na okupu i još sa dodatkom nekih fudbalera, a vidjet ćemo i kojih. Po najavama sigurno neka vrhunska imena na pravim pozicijama.

Kada je otišao Hazard, rekao sam da nam ne treba nužno zamjena za njega. Pojavit će se neki novi lideri na nekoj drugoj poziciji. To bi mogao biti Abraham u napadu, to bi mogao biti Kovačić na sredini koji raste, to bi mogao biti James na beku, to bi mogao biti Mount ili RLC na ofanzivnom veznom. To bi mogao biti štoper kojeg ćemo nadam se uskoro dovesti.

Kad vidim Cityeva dva rezultata poslije nase utakmice na Etihadu i dalje se ne mogu oteti dojmu da onaj poraz nije bio nesto cime treba biti zadovoljan. Evo jucer ih United glat rijesio.

Medjutim porazi od raspalih West Hama i Evertona su bas veliko razocarenje i samar svim navijacima. Lampard mora ozbiljno da se zapita oko nekih stvari inace ce potonuti ispod 4. mjesta vrlo brzo.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

United igra dobro zadnje dvije utakmice, pobijedili su Totenham i City. Velike sanse imaju za top 4, pogotovo mi zadnje utakmice sto igramo lose.

United igra dobro zadnje dvije utakmice, pobijedili su Totenham i City. Velike sanse imaju za top 4, pogotovo mi zadnje utakmice sto igramo lose.

Sa samo dve dobre utakmice nikako nemaju sanse za top4.
Daleko su oni od te borbe, posebno sto bodove prosipaju na malim utakmicama.
Ma vraga će oni u top 4, igraju dobro protiv velikih, i s Liverpoolom su odigrali remi. Ali kad opet dođu manje momčadi koje igraju bunker opet će nastaviti gubiti bodove jer nemaju nikakvu igru.
Pa ne znam baš, mi kako prolazimo protiv jačih vrlo je moguće da izgubimo i od tottenhama i od arsenala, dok je unitedu ovo sigurno podiglo samopouzdanje. Vidjet ćemo

Sa samo dve dobre utakmice nikako nemaju sanse za top4.
Daleko su oni od te borbe, posebno sto bodove prosipaju na malim utakmicama.

Pa koga smo to mi pobijedili od velikih ekipa, mi prosipamo bodove i protiv velikih i malih ekipa, kod kuce izgubili od West Hama i odigrali nerijeseno protiv Sefilda. United je u zaletu i sigurno ce Totenham ili United zavrsiti na kraju u top 4.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.