2. januar 2017.9 god. comment_264765 Taman kad pomislis da bi Liverpool mogao biti opasan i mozda najveci rival, kad pomislis da su se kockice poslozile i da mogu napasti titulu te ugroziti nas na vrhu tabele, oni odu i kod mrtvog Sunderlanda prospu bodove. Malo se Klopp zajebo s onom izjavom jer mozemo i mi reci: zar ne igra Liverpool najbolju sezonu otkad je Premiershipa pa su opet 6 bodova udaljeni od lidera? Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk Slazem se. Mada je Klopp na pressu takodje opomenuo igrace da pripaze na opustanje pogotovo nakon pobjede protiv Citya. Problem Liverpula nije igra, tu su veoma dobri. Problem je u nedovoljno kvalitetnom igrackom kadru, slicno kao i Totenhem. Njima treba par igraca extra klase, ono sto imamo mi u Hazaru i Costi, United u Pogbi i Ibri, City u Agueru, Silvi i De Bruyneu, igrace koji mogu rijesiti utakmicu jednim potezom, pa cak i onda kada ekipu ne ide ili nema srece. To njima fali. U ovakvom rosteru oni moraju svaku utakmicu odigrati skoro bez greske da bi osvojili 3 boda. Sistem koji je Klopp poslozio je dobar, prosjecni igraci kao Lallana i Henderson djeluju kao WC igraci a daleko od toga je istina. Prosto im fali malo vise individualne kvalitete da kazes da su najbolji. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264768 Ko sve sudi jebote, prijeti sudija igraču, ovo nema ni u seoskim ligama https://twitter.com/footbalifights/status/815991510890123264 Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264770 Ajjj pa ovo nema nigdje. Bit ce da je Pep upravu sto se ovako ponasa. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264777 Nisu ni Mourinho ni Guardiola "čisti", Mourinho je standardno Mourinho ako ne ide onda su svi oko njega krivi, sistem je tada protiv njega, apsolutno svi i onda dolazi do njegovih licemjernih izjava i gnusnih izjava. Evo danas ih je pogurao sudija ali on će istači da je on riješio utakmicu izmjenama. Kod Guardiole takođe osjećam neku ogorčenost ligom, mjestom na tabeli, načinom igre ostalih ekipa itd, to mi je malo glupo nekako jeftino. Kao da očekuje da liga igra kako njemu odgovara, natrpa formaciju veznjacima odluči se na visok pressing automatski i visoko postavljenu odbranu i bez bilo kakve želje da zaštiti zadnju liniju, i šta se onda dešava pa dešava se to da recimo Leicesteru ne pada na pamet da se iz tog pressinga izvlači pass igrom nego jednostavno dugim loptama u ogroman prazan prostor iza zadnje linije igra na Vardya s kojim se niko iz odbrane Citya ne može juriti. Leicester ti ne može ništa ako im ostaviš minimum prostora iza odbrane ali ti si tvrdoglav nećeš to da vidiš i popiješ 4 komada. Guardila neće da shvati da ekipama u PL nije problem da igru baziraju na "target man-a" i da ih ne zanima kako će do njega lopta dolaziti dok je to rijetko u Primeri i Bundes Ligi. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264778 Ovo je fudbal! https://twitter.com/BBCSport/status/816016112374661120 Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264779 Ko sve sudi jebote, prijeti sudija igraču, ovo nema ni u seoskim ligamahttps://twitter.com/footbalifights/status/815991510890123264Nisam dobro razumio sta mu je rekao, prevedi mi. Inace Make Dean je danas unistio utakmicu crvenim kartonom koji nije bio i drugim golom iz nedozvoljene pozicije. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264780 Nisam dobro razumio sta mu je rekao, prevedi mi. Inace Make Dean je danas unistio utakmicu crvenim kartonom koji nije bio i drugim golom iz nedozvoljene pozicije. Sramota je biti akademski građanin a ne znati engleski... Mada nemam ti ja šta prigovorit, Ardžentajna if you know what I mean :D Helem, rekao je: Ne gledaj me, inače si završio s utakmicom (grubi pevod). Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264781 Ma znam engleski nego na osnovu usta ja mogu procitati samo kad je psovka u pitanju. Ipak hvala. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264782 Ma znam engleski nego na osnovu usta ja mogu procitati samo kad je psovka u pitanju. Ipak hvala. Pa imaš ispod napisano šta je rekao :DRegarding his future, Guardiola told NBC: “I will be at Manchester for the next three seasons, maybe more, but I am arriving at the end of my coaching career, of this I am sure. “I will not be on the bench until I am 60 or 65 years old. I feel the process of my goodbye has already started.†Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264784 Sta mislite o dosadasnjim rezultatima Pepa Guardiole i igrama njegovog tima u ovoj polusezoni? Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264785 Podbacio i rezultatski i igrom, nisam njegov hejter samo kažem realno. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264788 Ipak moram stati na stranu Championsa nije normalno podrzavati pepa a toliku mrznju imati prema Joseu. Kod mene je bilo I ostato isto mou I kao trener miljama ispred katalonskog uhjeba koji na kradju osvaja LS 2009. Rekao sam jednom najveca prevara jos od fami Medije. Ali nece se dobro provesti Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264790 Dignuće se iz pepela ko fenix, naravno kad spići još 200 miliona do 31. januara. Al' na isti fazon i smorinjo niže uspjehe, tako da su njih dvojica u suštini isti. Prijavi
2. januar 2017.9 god. comment_264792 To ja već dugo govorim da su njih dvojica isti, s malom razlikom da je Mou nekoć ipak bio koliko toliko dobar trener a Pep je oduvijek prevara Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264795 Kad smo uspjeli doc do teze da su celavac i murinjo isti :D Al opet grijese pojedinci, ovaj drugi je i dalje i veci i bolji trener Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264796 Ne mogu usporediti njih dvojicu, oba nisu nešto posebno, samo što je mou to nekada bio, a pep nije nikada. Negdje sam pročitao kako je pep u rangu wengera, s čim se apsolutno slazem, nije nista bolji trener od njega Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264798 Kako je Pepov City odigrao prvi mjesec dana u premiershipu mnogi su pomislili da će hladno uzeti ligu, čak sam i sam to mislio. Sada na pola sezone je miljama daleko od toga, ne samo po rezultatima nego i igrom. Nije to ni izbliza čemu su se nadali navijači Citya. Treba biti realan i reći da mu je prva sezona u Premiershipu i da će trebati vremena da se privikne ... ali opet ako je jedan od najboljih na svijetu to mu ne bi trebalo predstavljati problem. Uzmimo za primjer Contea, i njemu je prva sezona u Premiershipu pa je odmah izjednačio rekord lige i ima priliku sutra ga da popravi. Da se vratimo na Pepa, on u ovom stanju,formi je opet iznad Josea a njemu nije prva sezona u Premiershipu a i on je dobio odriješene ruke. Trošili su oba Manchestera, novinari,stručnjaci predviđali borbu između ta dva kluba a ostali kako se poslože. United se budi vezali su 5-6 pobjeda i ovo im je najbolji period pod Mourinhom. Sljedeća utakmica je između Liverpoola i Uniteda baš me zanima kako će to završiti. Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264802 Ne mogu usporediti njih dvojicu, Slični su karakterom, oba su ljigavci koji ne zanju primit poraz, doduše Mou je otvoreno takav kakav je, a Pep glumi nekog gospodina ali u suštini su isti. Također su obojica tvrdoglavi do boli. A i to što relo kaže, obojici im je potrebna gomila novaca da nešto postignu.... PS: http://www.skysports.com/football/news/11679/10716467/manchester-city-boss-pep-guardiola-arriving-at-end-of-coaching-career Očito je ipak nešto inteligentniji od Mou, pa je za razliku od njega shvatio da veze nema pa se već lagano priprema za penziju... Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264803 Ne moze se tako pricati, obojica su strasno uspjesni manageri iako imaju tesku narav, svaki na svoj nacin. Meni se Guardiolin stil igre ne svidja, al covjek ima bruku trofeja iza sebe. Iako mora se priznati da jednu Ligu Sampiona nije uzeo na posten nacin. Moram reci i to da ne vidim u njemu nekog genijalca i slicno, koliko mu se pojedinci dive. Mourinho mi je nekad bio najdrazi trener, dok se nije promijenio i poceo vise brinuti o stvarima mimo terena nego o svom poslu. Nekako najvise volim trenere poput Kloppa i Contea, najvise mi se svidja njihov nacin razmisljanja i igra koju postave. Veliki su motivatori, a van terena simpaticni tipovi koji su spremni uvijek za salu i opusten razgovor (barem ono sto mi vidimo).Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264804 Imamo situaciju da navijači Liverpoola silno navijaju za Totteham protiv nas a Tottenham ako pobjedi Liverpool ce biti na samo +2 od 5. pozicije, ambiciozni Redsi nema šta :D Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264806 Ljudi su spremni preko noci ici iz krajnosti u krajnost, pa ce tako reci da je Guardiola trener koji veze nema i da je sve osvojio na srecu ili za Murinja istu spiku prosipati. Cinjenica jeste da su oba trenera postavili toliko visoke standarde da im se i najmanji detalji gledaju i kritikuju. Pa i oni imaju pravo na gresku, nisu to madjionicari niti ljudi Bogom dani da sve rade bezprijekorno. Fazon je sto se te njihove greske gledaju pod velikom lupom i drugacije se tumace i ocjenjuju nego drugim trenerima. Jer pobogu, Guardila je kiks trener koji je osvojio 3 bundelige i 2 kupa sa Bajernom, al ta ce on, to moze i Safet Susic. Sto nije osvojio ligu prvaka ? Ili Murinjo, ta ce on, bunkerinjo, samo se brani, jebes to sto je osvojio sve sto se moglo osvojiti, on nije sa Realom osvojio ligu prvaka. Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264808 Dobar trener se sastoji od 10% znanja i 90% ostalih faktora koji se mogu jednostavno opisati kao sreća ili sticaj okolnosti. Prijavi
3. januar 2017.9 god. comment_264811 Sad sve zavisi ko na šta misli tj. na šta se odnosi njegov post, nisam hejter niti fan Mourinha ili Guardiole, ne bi da ulazim u to ko je bolji, ko je koliko osvojio itd. Ono što je jasno kao dan je da su i jedan i drugi podbacili nakon pola sezone u svojim novim klubovima, možda neko od njih osvoji titulu na kraju ali govorimo o prvoj polovini sezone tj. nakon tog prvog presjeka, neko je rekao "najmanji detalji im se gledaju" i "njihove greške su pod velikom lupom. Nije to najmanji detalj nego pola sezone, a njihove greške su opravdano pod lupom jer su to dva najplaćenija trenera u ligi koji su osvojili toliko toga i logično da su pod lupom i moraju da se nose s tim. Imaju najskuplje i najjače ekipe u ligi i oni su nakon pola sezone na -13 i -10 to je ogroman neuspjeh, dobili su svu slobodu da kupuju koga hoće i opet su u ovakvoj situaciji. Mourinho je dobio potpunu slobodu, Guardiola je dobio potpunu slobodu, u Cityu su na mnoge pozicije u klubu u prošlim godinama postavljani ljudi samo kao podloga da bi se nekad doveo Guardiola znači sve mu je podređeno od prvog dana i ovo je daleko od onoga šta je morao uraditi. Ni jedan od njih dvojice nema apsolutno ni jedno opravdanje, Mourinho zna sve kao šta funkcioniśe u ligi, Guardiola bi imao jedno jedino opravdanje ali mu je to opravdanje prazno jer je Conte uradio to što je uradio, to bi bilo da mu je ovo prva sezona u PL. Buraz ne možeš primati 15 miliona po sezoni, kupovati koga hoćeš i imati najjače ekipe u ligi i uz to sve imati toliko dozu licemjernosti, ogorčenosti, nepoštovanja prema komplet ligi, gnusnih izjava nakon samo pola sezone, pa daj malo tog gospodskog ponašanja dzaba ti rolex i skupo odijelo ako nisi gospodin. Mourinho proziva Chelsea da igramo defanzivno a ovo je atomski ofanzivni fudbal za ono što smo igrali pod njegovim vodstvom, govori da smo mi privilegovani zbog rasporeda, da bi bio privilegovan onda treba da budeš u nekom dogovoru sa onima koji sastavljaju raspored pa ćeš kao gospodin reći "Chelsea ima povoljni raspored" a ne da je neko privilegovan, itd ima tu još kamion gnusnih izjava. Guardiola frustriran ligom, načinom igre rivala, sudijama, nema na šta se nije žalio, ljudi ga doveli kao prvog čovjeka i vrhunac svog projekta on nakon pola sezone već najavljuje penziju, PL koji se ne prilagođava nikom mu već ogadio fudbal. Sezona je najavljivana kao rat dva Manchestera, Mourinho vs. Guardiola, idemo show ludilo, i šta bi pojela maca jezik, i jedan i drugi su žestoko podbacili nakon pola sezone i kao ljudi i kao treneri. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.