11. decembar 2016.9 god. comment_263755 Odlicno, ali upalo mi je u oko ovo za Kutinja, kog smatram top 5 engleske premier lige (da ne kazem subjektivno 3 :D). Stvarno odlican i realan presjek dosadasnjeg dijela prvenstva. Po meni ce Arsenal ove godine proci bolje od sve tri ove ekipe, a nadam se ne i od nas :D Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263762 Arsenal ce kurac proci igdje. Cim se Sanchez premori, a to ce biti nekad do februara, oni ce pusiti, a vjerujem i da ce uskoro poceti da gube bodove, pa mozda cak i protiv evertona. Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263769 Arsenal je stvarno dobar ove sezone, imaju samo jedan poraz i to onaj još iz prvog kola protiv Liverpoola, također su i u lp bez poraza. Uz to po meni imaju najbolju ekipu do sad, dobro izbalansiranu (i napad i obranu, Mustafiem su napokon riješili problem obrane), imaju dobru igru, igrače sposobne riješit utakmicu (Ozil i Sanchez)... Baš me zanima šta će Wenger sjebat pa da se opet neče borit za titulu a sigurno nešto oće... Liverpoola ne treba još otpisat, istina s ovako kriminalnom obranom ne mogu do titule, ali prijelazni rok je blizu, ako im do tada prvo mjesto previše ne pobjegne i uspiju li se pojačat kako treba ponajprije u obrani mogu ostat u borbi za titulu... Za City se slažem sa svim što je King rekao, još bi nadodao da je Pep po meni odradio katastofalan prijelazni rok, potrošio je 200M a obrana mu je i dalje kriminalna, ne samo zbog stila igre nego i nekvalitete pogotovo u odsustvu Kompanya. Još bi spomenuo Tottenhama koji me moram priznat razočarao ove sezone, nakon prošle sezone sam očekivao više od njih, naravno ima još vremena, za sada su razočaravajući... PS: kad se sjetim da su zazivali dolazak Pep-a u Chelsea, dapače govorili kako nas jedino Pep može spasit i nitko drugi.. Hvala Pepu, što je odabrao City umjesto nas... Uređeno 12. decembar 2016.9 god., autor izmjene: ja13 Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263772 Odlicno, ali upalo mi je u oko ovo za Kutinja, kog smatram top 5 engleske premier lige (da ne kazem subjektivno 3 :D). Stvarno odlican i realan presjek dosadasnjeg dijela prvenstva. Po meni ce Arsenal ove godine proci bolje od sve tri ove ekipe, a nadam se ne i od nas :D Coutinho je odličan igrač ali mislim da nije nivo igrača koji će sam donositi titulu ili igrač oko kojeg se može graditi šampionska ekipa, prosto treba tu još neko koji će riješavati utakmice, recimo da ima jednog Suareza u napadu bila bi to druga priča. Nije on igrač koji će se nadavati golova i asistencija kroz cijelu sezonu, kada tim ne igra dobro rijetko će se on izdvojiti uglavnom će se uklopiti u sivilo, opet kažem odličan igrač ali neki vrh. Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263777 Sada se pise o Cityevoj odbrani kao da je igraju amateri sa termina. Zabaleta, Sagna, Kolarov.. svi su oni prekaljeni premijerligaski bekovi i nijedan od njih nije bio poznat kao neki veliki kikser. Stones je veliki talent i sigurno nije macak u vreci, ali otisao je kod pogresnog trenera. O njemu se prica ko da je kvalitet Championshipa a ne jedan od boljih mladih odbrambenih igraca u Engleskoj. Da je dosao kod Contea vidjeli biste o kakvom se talentu radi. Jedino je Otamendi stvarno ocajan igrac. Onda doveo je ovog klauna Brava na gol jer zna igrati nogom (hej, koji argument za golmana jebem ti sunce) a otjerao njihovu legendu Harta. Ok, znao je Hart nekad pogrijesiti al je za ovoga Lav Jasin licno. Pa u Barceloni je i jebeni Victor Valdes izgledao kao ozbiljan golman. Elem nejse, htio sam stati malo u odbranu Cityevih defanzivaca. Guardiola definitivno ne zna gdje je dosao. Tjera svoje stopere da izigravaju neke pasove u vlastitom 16-ercu, da driblaju tu. U Engleskoj sve i jedan tim ima fizicki snagu da igra presing, da trci i ganja naprijed kad zna da ce im protivnik dozvoliti to. Drugo, mnogi timovi nemaju apsolutno nikakav problem kada su pod pritiskom jednostavno ispucati loptu, odigrati duboki pas na napadaca pa odatle krenuti u napad. Guardiola izmislja toplu vodu i natrpa tim igracima a dosta ih ne zna svoju zadacu. U pocetku su sabijali presingom protivnike, medjutim ostatak lige je prokuzio njihove nedostatke i uz malo srece to ce eksploatisati. I trece dosta je tu opet nakrcano igraca, naravno treba imati jaku momcad medjutim isto tako treba napraviti tim gdje ce igraci poznavati kretnje jedan drugog i razumjeti se na terenu sto nije jednostavno kad svaku utakmicu toliko mijenjas. Uglavnom, pred Guardiolom je dosta dosta posla iako smatram da bi eventualno neosvajanje titule s ovakvom ekipcinom bilo definitivno neuspjeh. Barem ja da sam navijac Citya gledao bih to tako. Konkurencija nije Bog zna sta bila na pocetku sezone. Chelsea zavrsio deseti godinu prije, United u knock downu vec nekoliko sezona, Arsenal klasicno uvijek tu negdje al ne moze do samog vrha, Tottenham mentalno preslab, a Liverpool iako ima strasnog trenera nema igrace. Leicester sampion bio. I na to sve City je nakupovao pun qrac igraca ljetos, potrosio love i love. Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263778 Zabaleta, Sagna i Kolarov jesu prekaljeni premijerligaški bekovi ali to je i recimo Ivanović pa znamo koje su trenutno njegove mogućnosti. Oni bi trebali biti igrači zadatka a ne standardni članovi prve postave jer su odigrali svoje najbolje sezone. Mislim da oni nisu bekovi po ukusu Guardiole, oni voli ofanzivne bekove koji su tehnički jaki i prodorni, tome može mozda najviše odgovoriti Kolarov ali on je slab defanzivno i onda na scenu stupa fiks ideja i Kolarov igra štopera. Stones baš puno pravi greške, on ima talenat i kvalitet, ali puno griješi, on je tehnički njihov najjači stoper i valjda bi on trebao biti najbolji u iznošenju lopte pass igrom i ostalim segmentima. Uglavnom rekao si suštinu a to je da Guardiola izmišlja toplu vodu, ne zna ništa jednostavno, konstantno juri neke inovacije i komplikuje. Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263780 To stoji, ali ne mozes u svakoj ekipi imati Lahma, Alabu ili Alvesa na bekovima. Pa Conte pravi od Mosesa i Alonsa igrace koji sasvim pristojno izgledaju na svojim pozicijama, a odbrana sa Cahillom, Luizom u glavnim ulogama je imala bruku clean sheetova dosad. Dosta tih igraca je bilo predmet sprdnje u proslosti. Treba stvoriti balans, a ne jurcati ko junac u takticka samoubistva. Te greske Stonesa i jesu proizvod potenciranja da se ama bas u svakoj situaciji ide na neko izigravanje i dodavanje, sto su instrukcije trenera. Pa nije sramota nekad ispucati loptu ili poslati dubinski pas kad nemas rjesenja, bolje i to nego utrpati saigraca u probleme il jos gore izgubiti loptu oko svog 16-erca, pogotovo kad imas klauna na golu. Prijavi
12. decembar 2016.9 god. comment_263793 Ovo je za ambicije Arsenala važna i velika sedmica, gostovanja Evertonu i Cityu, mišljenja sam da ih Everton neće ugroziti jedino se se nadati da može City. Prijavi
13. decembar 2016.9 god. comment_263840 Meni se čini da Arsenal više nije ona naivna ekipa od prošlih sezona. Ove sezone kao da su iskusniji i pametniji. Liverpool dobro gura, ali mislim da ipak neće biti u borbi za titulu do samog kraja. Prijavi
13. decembar 2016.9 god. comment_263850 Ja sam i dalje misljenja da nam je Manchester City najveci konkurent za titulu. Prijavi
13. decembar 2016.9 god. comment_263851 Meni se čini da Arsenal više nije ona naivna ekipa od prošlih sezona. Ove sezone kao da su iskusniji i pametniji. Liverpool dobro gura, ali mislim da ipak neće biti u borbi za titulu do samog kraja. Baš to, izgledaju pametnije i sigurnije na terenu, i kad treba da izgube bodove oni ih ne izgube dok su u prošlosti gubili bodove i kad treba i kad ne treba.. Večeras vjerovatno glat uzimaju Everton. Prijavi
13. decembar 2016.9 god. Autor comment_263855 Tko god Arsenal smatra ozbiljnim kandidatom za titulu trebao bi otići na CT glave. Pa nije im prvi put da su u ovakvoj dobroj formi. Ali uvijek na kraju kad tad u tijeku sezone dođe period kad se svi igrači Arsenala kolektivno napiju rakije wengerače i padnu kurcu za uši. Luzerska ekipa bila i ostala, na kraju sezone će biti 4., a maksimalno 3. na tablici. Upamtite šta sam rekao. Za njih nema sreće dok Wenger ne ode. Prijavi
13. decembar 2016.9 god. Autor comment_263873 Tko god Arsenal smatra ozbiljnim kandidatom za titulu trebao bi otići na CT glave. Pa nije im prvi put da su u ovakvoj dobroj formi. Ali uvijek na kraju kad tad u tijeku sezone dođe period kad se svi igrači Arsenala kolektivno napiju rakije wengerače i padnu kurcu za uši. Luzerska ekipa bila i ostala, na kraju sezone će biti 4., a maksimalno 3. na tablici. Upamtite šta sam rekao. Za njih nema sreće dok Wenger ne ode. Samo da se citiram. Proradila rakija wengerača. Sad će njima kola niz brdo. Tradicionalno. Da ne razočaraju. Prijavi
13. decembar 2016.9 god. comment_263875 Baš to, izgledaju pametnije i sigurnije na terenu, i kad treba da izgube bodove oni ih ne izgube dok su u prošlosti gubili bodove i kad treba i kad ne treba.. Večeras vjerovatno glat uzimaju Everton. Evo ako je Cae sebe citirao red je da i ja sebe citiram :D Čestitke Evertonu koji je u moru svoje loše forme pronašao malo voljnog faktora, na kraju ludnica, Everton dva puta sa gol linije izbacuje dok Cech glumi sidraša :D Prijavi
13. decembar 2016.9 god. comment_263879 Arsenal ce kurac proci igdje. Cim se Sanchez premori, a to ce biti nekad do februara, oni ce pusiti, a vjerujem i da ce uskoro poceti da gube bodove, pa mozda cak i protiv evertona. Da se i ja citiram :D Prijavi
13. decembar 2016.9 god. comment_263884 Kad se sjetim sezone kad nas je Anceloti treniro kad smo imali nekoliko puta sansu da nakon kiksa konkurenta pobjegnemo na vecu bodovnu prednost, obicno smo znali i mi tada kiksali. Nadam se da sutra pobjedujemo i uduplavamo bodovnu prednost. Prijavi
16. decembar 2016.9 god. comment_264050 U sljedeće 3 tekme City dočekuje Arsenal i gostuje Liverpoolu. Idealno bi bilo da pobijede Arsenal a izgube od Liverpoola. Prijavi
16. decembar 2016.9 god. comment_264056 Za mene City i United su po kadru najkvalitetnije ekipe, i mislim da bi se tu svi složili. Ali neko je spomenuo balans, baš taj balans je ono što oni nikako nemaju. Gledam neki dan United i brojim vezne igrače , imaju tu:belgijskog panja, kukavnog Schneiderlina , grande Carricka, cak i jednog velikog Švajnija. Doveli su Pogbu i Mihtarijana , tu su već bili Mata i Herrera.. Poanta je da se zatrpavaju svime i svačime i od tog po meni nema ništa, nemaju igrače koji su konstantno dobri u svojim igrama . Nazad imaju Daleya Blinda koji po meni nebi mogo igrat u top 15 ekipa Premiershipa, onda dva mesara Jonesa i Roja koji neznaju ama baš ništa nego lomit noge i eto ajmo rec da je taj Bailly zasad pokazo da bi moglo bit nešto od njega. U napadu je Ibra nedodirljiv tako da Rashford koji je klasični špic mora izvodit bijesne gliste po lijevoj strani, samo se sjetite kako ga ja Azpi pojeo. Martial ništa specijalno ,ali još je mlad pa možda i napreduje koliko se očekuje. Mada vjerujem da ce Mourinho to posložiti , jedino je pitanje koliko će imat strpljenja s njim i koliko će mu trebati(nadam se dosta dugo). S druge strane City isto ima nakupinu veznih 'virtuoza', a obrana im je puna rupa. Priča se o Zabaleti ,Sagni i Clichyu kao o respektabilnim bekovima? ma dajte to su sve klasični defanzivni alibi igrači,odigrat će oni utakmicu onako solidno u defanzivi i to je to. Koga će Zabaleta probit po strani?(mogo bi možda Daleya Blinda doduše). To u Pepa nedrži vodu i mislim da će oni dovodit igrače opako već ove zime. Stones je potencijal ,to stoji. Ali on uz sebe treba imat jednog iskusnog dobrog stopera ,da što bolje napreduje i da ga ovaj vadi kad već kiksa. A Otamendi je presmiješan lik, pratim dosta Valenciu jer su mi drag klub pa znam da je tamo pružao dobre partije. Samo što je za Premiership i nizak i fizički slab a i neizgleda pretjerano inteligentan igrač. U veznom redu imaju dosta dobrih igrača i mislim da Bruyne i Gundogan mogu bit kostur ekipe koju će dalje graditi. Naravno dok god se Sterling i Nolito smatraju ozbiljnim igračima nema ništa od toga. Arsenal klasika..imaju oni ekipu,imaju i igru ali imaju i taj glupi mentalitet. Neko kaže da su s Mustafijem rješili problem obrane, za mene ista stvar ko Otamendi ,nije igrač za ovakvu ligu. Veza im je dobra ali već se godinama muče da nađu golgetera, a s obzirom kako kupuju mučit će se jos dugo. Sanchez i Ozil im znače užasno puno, ovise o njima više nego mi o Costi i Hazardu. Čak su došli do tog da navijači dižu Alexisa iznad kluba, i onda kažu da smo mi plastični. Sve u svemu nisu konstantni , mislim da će izborit ulazak u LP i da više od toga trenutno nemogu. Jedino ako Wenger ne izvuče nekog novog Henrya u domovini. Liverpool ima stvarno dobrog trenera, ali imam osjećaj da Kloppu kupovina u zadnje vrijeme ne ide najbolje .Klavan,Karius? Možda Jurgen malo previše voli bundesligaške igrače. S Maneom su pogodili ali to se nekako znalo da je igračina,slično ko mi s Kanteom. Obrana je najveći problem ,Milner glumi lijevog beka ,Lovren i Matip s vremena na vrijeme izgledaju amaterski, Karius bože sačuvaj..Mislim da bi oni bili dobri sa par pametnih pojačanja otraga ,jer kad pogledate Firmino ,Mane ,Coutinho i Origi su vrhunski ofenzivci. Malo im šteka neka organizacija igre kad nema Coutinha , više je svima jasno da Henderson nije novi Gerrard i da Emre Can nemože vodit igru. Još samo da napišem da Tottenham ne smatram nekom velikom opasnosti. Solidna ekipa s dobrim trenerom ali ni blizu ovih dosad nabrojanih. Valjda jedino još zagriženi fan spursa Harry Redknapp misli da su oni ozbilnji konkurenti za titulu. Prijavi
18. decembar 2016.9 god. comment_264122 Danas City-Arsenal, nakon pobjede protiv Palacea mi stvarno možemo uživati u ovoj utakmici. Sve naš najveće rivale smo stavili pod ogroman pritisak, mislim da ih baš nerviramo i sa pobjedama i sa načinom pobjeda. City trenutno na -10, Arsenal na -9, mislim da bod ne znači ni jednima ni drugima ništa u ovoj situaciji, tako da očekujem odličnu utakmicu. Liverpool takođe na -9 i gostuju Evertonu, United se budi i vraća u borbu za TOP 4. Šta mislite da li poraženi iz utakmice City-Arsenal ispada iz trke za titulu? Prijavi
18. decembar 2016.9 god. comment_264123 Arseanl ako izgubi sigurno ispada iz trke, ionako nemaju karakter za titulu a ovoime će to i potvrdit i vratit se na svoju karakterističnu 4 poziciju. Citya ne treba otpisat događali su se svakakvi preokreti u premu, ali teško... Makar, po mome su iz uturke već ispali svi osim Chelsea i Liverpoola, City se eventualno još može vratit u igru, ali mislim da će Pep morat potrošit još popriličnu svotu eura želi li osvojit a da pritom ne mjenja svoj način igre a to neče moć ostvarit samo u jednom transfer roku... Prijavi
18. decembar 2016.9 god. comment_264124 Ne ispada, sve dok se ne dodje na 14-15 bodova od nekoga, taj ne ispada iz utrke. United je ispao iz utrke, ali ovi ostali jos mogu stici, sta je to 9 bodova, 3 poraza i eto ih blizu :D Samo jos da nadopunim, Arsenal ne gledam kao title rivala, niti Loserpool bez Coutinha koji ako se ne vrati uskoro, nece im moci pomoci mnogo. Sad samo City i mozda Tottenham smatram rivalima. Prijavi
18. decembar 2016.9 god. comment_264125 Coutinho se vraća na Novu godinu, ako se do tada održe na barem -6 od nas, i dalje će ostati u utrci. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.