Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

Derbi ispod svih očekivanja prvo poluvrijeme prošlo u takmičenju ko će biti lošiji, šatro kao neka borba za sredinu terena a niko nije mogao sastaviti 5 dodavanja, u drugom poluvremenu Liverpool odlučio da ipak odigra nešto dok je United i dalje nastavio sa igrom iz prvog dijela. Liverpool je iz nekog razloga odustao od svoje igre ne znam zašto..

Što se tiče Mourinha on je vodio Porto u ligi koja je i tada imala jos samo jedan ozbiljan klub tako da nije ni imao razlog igrati defanzivno, vodio Chelsea koji je tada bio na početku svoje nove ere i usadio nam taj DNK da igramo defanzivnije u derbi utakmicama i zato to nikome nije bilo čudno a navijači su tu podržali, vodio je Inter koji je tada bio dominantan u Italiji i takođe kao u Portu nije bilo razloga za neku defanzivu, vodio Real sta reci osim Barcelona jedini dostojan protivnik. Sada ima United u ligi u kojoj svako treće kolo mora igrati neki derbi navijači očekuju agresivni United baš onakav kakav je Ferguson ostavio koji nije igrao defanzivno ni protiv bilo koga, javnost i novinari isto to očekuju a Mourinho ta očekivanja ne moze ispuniti jer mu to njegova fudbalska filozofija ne dozvoljava. Defanzivna i rezervisana taktika u Chelseaju moze proći jer nam je to nametnuto u samom početku nove ere, u Unitedu to ne moze prolaziti ni kod navijača ni javnosti jer United je imao potpuno drugačiji DNK do odlaska Fergusona i oni hoce povratak na to i traže trenera koji ce ih vratiti na to. Taj Ferguson je osvajao ligu sa Parkom, Andersonom i sličnim i igrali su dobar agresivan i direktan fudbal Mourinho sada ima najskuplju ekipu u ligi doveo je koga je želio i on protiv Liverpool koji je odigrao najlošiju utakmicu u sezoni ima 35% posjeda lopte, bez prilike da ugrozi gol protivnika to je žalost. Ima najskuplju igračku u istoriji fudbala koju ne zna koristiti imam osjećaj da pojma nema sta bi sa Pogbom, eto sinoc je igrao odmah iza Ibrahimovića i opet ga nije bilo prošlu utakmicu je igrao zadnjeg veznog ili sta već, Young mu igra krilo budala zna da Young nije igrao krilo da bi napravi nešto u napadu vec da bi samo pomagao beku. Ja mislim da ovo Mourinhu nece proći u Unitedu ali eto vrijeme će pokazati..
Relo,to ti je najgluplja izlika na svijetu: A protivnik je igra bunker, to je njegovo pravo da igra kako hoće a na nama je da pronađemo način da ga dobijemo, a vjerujem da Conte i hoće...
Pogledaj Kloppa koji kaže kako su oni sami krivi šta nisu pobjedili i ne traži glupe izlike...

Eto Ibrahimović je jučer katastrofa igrao, samo je služio ko bandera za uštopat loptu, ne može pretrčati nikoga, svaki udarac nikamo i nikome i jednostavno nestane u svakoj velikoj utakmici. Taj je riješio samo derbi PSG - Marseille u karijeri :D. Rooney van forme. Unitedu itekako fali netko u napadu da riješi stvari. 

City ima najskuplju ekipu, ne United. Treba reći i da je Van Gaal imao barem 5 krivih procjena kod igrača za prvih 11 i da će United sigurno još dovoditi igrače po MOurinhovom guštu. S obzirom kakvu ekipu imaju dobro i stoje, jedino im je kiks protiv Stokea došao iznenada. 

Baš da Ferguson se nije branio se i ne slažem, gomilao je on kvalitetne defanzivce, igrao na kontre i znao je zatvarati utakmice. 

I opet u posjedu lopte, opet retardacija sa Barce Balkan :D. Na tablici piše gol razlika i bodovi, a ne posjed lopte i točna dodavanja :D.

S obzirom kakvu ekipu imaju dobro i stoje, jedino im je kiks protiv Stokea došao iznenada. 

Znam da se s tebom suludo raspravljat, ali je li govorimo o istoj ekipi? Znaći, ti kažeš da United ima slabu ekipu i da je 7 mjesto dobro za momčad koja ima De Geu (ponajboljeg golmana na svijetu), Pogbu (po mnogima jedan od najboljih veznjaka + platili su ga 100M), Shawa(najboljeg engleskog (pa i šire) ljevog beka), Ibrahimovića (za kojeg su se svi navijači Uniteda busali kako su doveli top igrača), Mikhtrayan (jednog od najboljih igrača bundeslige do dolaska u englesku), Martial (kojeg su isto platitli ogromne pare), Rashford(jedan od najboljih mladih igrača engleske)...

PS: i kako to da si napočetku sezone tvrdio da je United najkvalitetnije odradio prijelazni rok od svih a sad najedamput nemaju dobru ekipu?

Relo i igi vjerujte u contea a za championa nez sta da komentiram
Dok imamo nade da osvojimo ilj budemo top 4 podrzavajte cfc nemojte trolat o pepu toliko jer niko ne zeli da nas shity prestigne po broju trofeja

Pogledaj Kloppa koji kaže kako su oni sami krivi šta nisu pobjedili i ne traži glupe izlike...

Al zato gospodar samoobmane tvrdi da je njegova ekipa držala utakmicu pod kontrolom. Zarađuje milionče mesečno, a ne može da izdvoji 50 funti za dobar rečnik, skupe su tramvajske gume.

Ne treba se puno zanositi i ložiti na tu priču "ako ne dobijemo ovakav United pa stvarno.." ne cvjetaju ni nama ruže izdominirani smo u dvije od dvije derbi utakmice Liverpool igra puno bolje od nas izdominirali su i nas i Arsenal pa eto sinoc nisu pobjedili tako da treba biti na zemlji, odlično smo odigrali posljednju utakmicu ali ruku na srce Leicester je odron ove sezone pa United im je dao 4 gola. To su derbi utakmice u kojima je sve moguće da li je realno da naša odbrana bude na lošem nivou a recimo da Ibrahimović ima svoj dan sasvim realno i eto ti piši propalo. Mourinho će biti u centru pažnje i maksimalno se napaliti da nas dobije zato se maksimalno skoncentrisati i samo hrabro uz nadu da ćemo mu dati razloga da i posle ove utakmice na nebuloznom levelu.

Pretjerujete, uopce se United nije toliko duboko niti grcevito branio protiv Liverpoola, pogotovo ne kad se sjetim nekih nasih utakmica pod Mourinhom. Ali nije ni dosao na pobjedu, to je istina naravno. Mislim da Mourinho nikad vise nece imati onakve takticke utakmice kao u prvom mandatu kod nas, kad se sjetim samo partije protiv Barcelone 04/05, onog Blitzkriega u prvih 20-ak minuta i atomskog fudbala koji smo igrali.. Jednostavno je covjek izlapio, izgubio se negdje u procesu. Nema te magije oko njega. I ne mogu povjerovati da se bavi ubjedjivanjem novinara koliki je zapravo posjed bio, definitivno je neka paranoja u pitanju, sta li vec. 

Ali nije ni dosao na pobjedu, to je istina naravno.

Ne odnosi se na tebe ovo što ću napisati, ali nepojmljivo mi je da ga mnogi pravdaju tom floskulom "došo po bod na Anfiled, i uzo šta je hteo". Vodiš najtrofejniji klub u zemlji, jedan od tri najpopularnija kluba u svetu, dovedena su ti sva pojačanja koja si želeo, jedan od kojih je najskuplje pojačanje do sada. I onda odeš na derbi utakmicu, gde ne stvoriš nijednu priliku, golman skine protivniku dve prilike, osvojiš jedva bod i ti si zadovoljan time. Za klub Junajtedovog renomea, sve osim pobede, bilo gde, protiv bilo koga bi normalno bilo neuspeh.

Takav stav, tzv. tinpot mentality, može da prođe ako vodiš Stoke, Palace, WBA, Leicester.

ja nezz kakav ti united gledaš zadnjih 5 pa i više godina, odavno on nije top klub.. Naravno popularni su i imaju bogatu povijest, ali to mi je kao da kažeš za npr Milan. Sada nešto pokušavaju ali ne može se preko noći vratiti

Da li se potruditi? Ajde, malo...

United nikad nije propao kao Milan ili Inter. Ok, jesu imali dve slabije sezone u prethodnih petnaest-dvadeset, ali su i dalje ne samo popularni, nego su i dalje dovoljno finansijski moćni i imaju sve uslove da se vrate i ostanu na vrhu. Trebalo je nakon Fergusonovog odlaska odraditi smenu generacija, što su vremenom i učinili.

Ni približno slična situacija.

Da ne zalazim u to na šta su navijači Junajteda navikli u prethodnim decenijama i o njihovim očekivanjima...

Prosto, nema opravdanja više.

Ja vam kažem samo da United na ljeto će obaviti takav prijelazni rok da će ekipa biti neprepoznatljiva i bolesno jaka u odnosu na Van Gaalovu. Transformacija nije gotova do kraja, a vjerujem da će i do samog kraja biti u utrci za naslov. Jedan Conte nije poštenog igrača doveo, Mourinho je doveo Pogbu i Ibrahimovića u klub koji ne igra Ligu prvaka. Nađite mi trenera koji to može napraviti.

Uprava Uniteda je napravila katastrofalne greške u izboru trenera do dolaska Mourinha jer su se dovodili nikakvi igrači. Stvari se mijenjaju . Moyes je kriva procjena Fergusona, Van Gaal kriva procjena Woodwarda. 

Da li se potruditi? Ajde, malo...

United nikad nije propao kao Milan ili Inter. Ok, jesu imali dve slabije sezone u prethodnih petnaest-dvadeset, ali su i dalje ne samo popularni, nego su i dalje dovoljno finansijski moćni i imaju sve uslove da se vrate i ostanu na vrhu. Trebalo je nakon Fergusonovog odlaska odraditi smenu generacija, što su vremenom i učinili.

Ni približno slična situacija.

Da ne zalazim u to na šta su navijači Junajteda navikli u prethodnim decenijama i o njihovim očekivanjima...

Prosto, nema opravdanja više.

Pa ti pišeš kao da je stanje takvo od ove sezone

ja nezz kakav ti united gledaš zadnjih 5 pa i više godina, odavno on nije top klub.. Naravno popularni su i imaju bogatu povijest, ali to mi je kao da kažeš za npr Milan. Sada nešto pokušavaju ali ne može se preko noći vratiti

Rezltatski zadnjih par sezona su se sveli na razinu Milana, ali ključna razlika je financijska moč i brend gdje je Milan također pao a United nije (eno čitam nedavno da je United klub s najviše prodavanih dresova, više i od Reala i Barce)

PS: u tom smislu imaju potencijal da se vrati i rezultatski, hoće li to je već druga priča, po meni Mou nije dobar izbor za njih i teško će ih vratit gdje su bili...

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3857840/Vincent-Kompany-set-Manchester-City-exit-captain-latest-casualty-Pep-Guardiola-reign.html#comments

Gubi konce polagano ovaj ćelavi kreten, potjerao Nasrija i Harta, tjera inat na Kompanyu i Agueru, tretira Yayu kao smeće. Sitna duša i ljubitelj dopinga

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.