26. maj 2013.13 god. comment_125351 Otkad to da je Alexis igracina? Katalonci uce sve sure i dove kad vide da je u prvih 11 lik. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125353 Brate, ajde uozbilji se malo. Prvo niko ne govori o snazi Farcelone vec o sistemu stvaranja ekipe, koji je najbolji na svetu trenutno. Nadji mi ti jedan tim sa toliko igraca iz svoje skole a takvim rezultatima. To sto ih mi ne volimo je jedna, a realnost sasvim druga stvar. Barcelona je čista kopija Ajaxa u smislu stvaranja ekipe. Ajax je 95. osvojio LP sa manje više svim igračima iz svoje škole. Jedina takva momčad do danas. Samo neki prate nogomet od Ronaldinha na ovamo pa ne znaju. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125355 Barcelona je čista kopija Ajaxa u smislu stvaranja ekipe. Ajax je 95. osvojio LP sa manje više svim igračima iz svoje škole. Jedina takva momčad do danas. Samo neki prate nogomet od Ronaldinha na ovamo pa ne znaju. Da, 95. godine, kada je i konkurencija bila znatno slabija. BIlo kako bilo, nebitno je ime tima u ovoj diskusiji, vec zdrav sistem rada i stvaranja tima, bez potrebe za trosenjem vise stotina miliona evra na pojacanja. Chelsea ima preduslove za nastanak takvog sistema. Sve sto treba je da se ljudi u klubu opamete, i pocnu da isti primenjuju. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125357 Ma Chelsea kvalitetno kupuje, sad koliko se treba oslanjat na omladinski pogon ne znam. Imamo par mladića koji zaslužuju prvi tim, ne bi sada o imenima. Ali u uvjetima kad ti je osvajanje trofeja prioritet, teško je davati povjerenje mladim igračima i nisu svi treneri tome skloni. Chelsea ima drukčije prioritete pod Abramovičem od korištenja igrača iz pogona, što se vidi po broju promjenjenih trenera. Kolko je to dobro ili loše, ne znam. Ja nisam za forsiranje igrača, ali dati priliku treba povremeno. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125359 Da bi se doslo da stavljanja mladih u pogon prvog tima, bitno je da pozicija managera stabilna, bez toga se ne mozemo nadati nikako da ce igrati feruz, kiwomya, boga i ostala ekipica. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125386 Đole bez kakve kupovine ? u mlade igrače se utuklo para i para, i u ovu trojcu koju si nabrojao. Valjda je to balkanski mentalitet, da je Lukaku kojim slučajem WBA-ov igrač, doveli ga za relativno male novce iz Anderlechta, svi bi govorili kako je igračina i kako ga treba dovest i kako je igrač za prvi tim,isto je i za KDB-a i za ostale koji su se pokzali da zaslužuju mjesto u prvom timu. Chelsea je stvarno dobro pokriven na svim pozicijama, i stvarno netreba neka višemilijunska kupovina, eto ja bi možda samo uzeo neko krilo, ta je pozicija jedina upitna, odlaze Malouda i Benayoun, a Marin ima noge od papira, tako da bi se kupovina krila mogla razmotrit, ništa više. Kažete nemožeš u engleskoj osvojit trofej i gurat mlade paralelno tomu, samo me zanima koju vi ligu gledate, SAF to konstantno radi, barem je radio.. Prijavi
26. maj 2013.13 god. comment_125406 Imam bol, boli me neka stvar. I za Neymarom i za Barcelonom. Karaćemo ih opet i opet. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125638 Chelsea set to secure Van Ginkel as Mourinho's first signing The Blues believe that the 20-year-old, who scored eight times as Vitesse Arnhem secured Europa League football, is capable of holding down a midfield spot straight away EXCLUSIVE By Duncan CastlesChelsea are set to make Marco van Ginkel the first signing of Jose Mourinho's second spell at Stamford Bridge. A deal has already been put in place to bring the Netherlands Under-21s international, one of the finest emerging talents in Dutch football, from Vitesse Arnhem this summer to strengthen the Blues' midfield. Van Ginkel was central to Vitesse's success in finishing fourth in the Eredivisie and qualifying for next season's Europa League. A powerful, box-to-box midfielder, who both creates goals and scores them, the 20-year-old is regarded not simply as an addition to Chelsea's squad but as an individual capable of holding down an influential role in Mourinho's team. Van Ginkel scored eight times in 33 league appearances during a season in which he earned a first call-up to Louis van Gaal's national squad for last November's friendly against Germany. He was also prominent in the Jong Oranje's progress to this summer's Under-21s European Championship, where they have been drawn against Germany, Spain and Russia. Though Ajax, PSV and Feyenoord have all closely monitored the youngster's development since his debut in 2010 and Benfica have attempted to recruit him for next season, Chelsea's close relationship with Vitesse enabled them to secure the player's transfer. Roman Abramovich has helped bankroll the club's success by loaning them a number of his Chelsea youth signings. French forward Gael Kakuta plus defenders Patrick van Aanholt and Tomas Kalas spent last season at Vitesse, whose chairman is the Georgian businessman Merab Jordania. http://www.youtube.com/watch?v=nnWJLWO5oYw&feature=player_embedded Ja cu samo reci, sta ce ovaj ako imamo De Bruyne. Mozda cemo prodato Kevina ove godine? Opet i ako prodamo Kevina, ovaj ce otici na posudbu kao Kevin. :/ Isto tako smo zainteresovani za stopera Porta, Eliaquim Mangala Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125655 U extra,može može,treba obratiti pažnju na ovo Nikakve vesti u zadnje vreme,ovo je pravo osveženje Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125674 Ne valja ovo nista. Samo se povecava guzva na sredini terena. Nema mesta ni za postojece kadrove, a oni bi da dovedu nove. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125691 Na kraju krajeva, jel Vitesse naša filijala ili nije :D :D :D :D Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125692 http://www.weaintgotnohistory.com/chelsea-fc-transfer-rumours-news/2013/5/27/4369534/potential-chelsea-fc-transfer-target-marco-van-ginkel-vitesse-arnhem Evo nesto od naseg navijaca o Van Ginkelu. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125694 Samo me zanima koga cemo se pre odreci... Josh vec sad moze da zaboravi na sansu, pitam se ko ce biti sledeci. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125698 Mozda na kraju bude Van Ginkel igrac kojeg smo vec duze vrijeme trazili. Na fazon Modrica. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125707 Smijesni su, pa KDB je za klasu jaci od ovog igraca... nama ne trebaju talenti nama treba ELITA ! Dok ostali kupuju, traze igrace koji ce harat ligama, mi izmisljamo toplu vodu. Pa ljudi ManU se bori za Fellainia, Real za Bale-a, Barcelona kupila dvorsku ludu, Bayern kupuje boga oca, sta mi radimo, ganjamo neke Van ove Van one, goni ih u pičku maternu, oni nam nece donjet titulu. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125712 Pa i mi "ganjamo" Cavania i ostale papane. Tako i kod njih, nista nema sigurnoga. Barca kupila Neymara a uopste im netreba, fura im sa svih strana u odbrani. Fellaini igra poluspica u evertonu koji ce nam qrac. Samo mi reci kako znas da je De Bruyne bolji od njega. Poznatiji jest al dokaz da je bolji, nemamo. Nismo lika pratili ni jednu utakmicu i De bruyne je dosao kao autsajder. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125736 Nema dokaz ? Pa lik ubija u Werderu, ubi boga. Mogu reci jedan od nositelja igre u Werderu, a mi nemamo dokaz, zanimljivo... Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125738 Moram se složiti s Mirzom. Prošlo ljeto smo kupovali mladiće i uigravali ekipu, ove godine jedino što dolazi u obzir je već formiran klasa igrač, uz naravno vraćanje nekoliko pozajmljenih igrača i popunjavanje rupa u ekipi. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125744 Samo mi reci kako znas da je De Bruyne bolji od njega. Poznatiji jest al dokaz da je bolji, nemamo. Nismo lika pratili ni jednu utakmicu i De bruyne je dosao kao autsajder. Gde ces veci dokaz od toga da je ako izuzmemo Bayernove i Dortmundove Kev verovatno najbolji veznjak Bundeslige. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125752 London Evening Standard javlja da Mourniho iz Madrida dolazi s Diegom Lopezom Što se mene tiče može - kvalitetan golman (sigurno bolji od Turnbulla i Hilaria), a nema problema s grijanjem klupe u velikom klubu i jako je dobro branio u odsustvu Ikera (a i kasnije kada mu je mou dao prednost) novinarska izmisljotina i nista vise.Diego Lopez je izjavio da ce napustiti Real Madrid jer mu je jasno da bilo koji trener koji dodje u klub ce vratiti Casiljasa na gol,i da on nema namjeru da sjedi na klupi i da ce naci sebi klub u kojem ce braniti u timu.Ako dodje kod nas u klub to mu je bolje da je ostao u Real Madridu jer je Cech golman kojeg je Mourinho doveo u klub i toliko je bilo trenera kod nas u klubu i niko se nije usudio izbaciti Cecha i realno nije ni imao konkurencije da ga neko zamijeni osim Cuducinia. Prijavi
27. maj 2013.13 god. comment_125756 Gde ces veci dokaz od toga da je ako izuzmemo Bayernove i Dortmundove Kev verovatno najbolji veznjak Bundeslige. Pa nisi pogledao ni jednom ovog lika tako da ne znas uopste kakav je kao igrac. De Bruynea do prije godinu niko nije cuo sem nas (jer smo ga potpisali i nastavio igrati tamo gdje je i bio, jel genk il sta je vec tacno.) Isto tako i ova nepoznanica moze se tako dokazati. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.