29. decembar 2012.13 god. comment_97628 [b][color=#000000][font=arial, helvetica, sans-serif][size=4]Rafa Benitez wants Sevilla striker Alvaro Negredo after providing Chelsea owner Roman Abramovich with a transfer wishlist.[/size][/font][/color][/b] [color=#000000][font=arial, helvetica, sans-serif][size=4]Daily Mail[/size][/font][/color] [color=#000000][font=arial, helvetica, sans-serif][size=4]Opet se u javnosti provlace price o jeftinijim opcijama u napadu. [/size][/font][/color] Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97645 Nisam ga odavno gledao, ali dovoljno je reći da Negredo ima 27-28 godina i da ga Sevilla nipošto neće pustiti ispod 15 milijuna eura. Tih 15 milijuna ćemo dobiti od Looserpoola za Dannya koji je puuuno mlađi od Negreda. Stoga bi kao uvjet za njegov dolazak označio posudbu, a nikako otkup cijelog ugovora. Znači, posudba do kraja sezone i onda vidjeti šta dalje. Ove sezone je upisao 15 nastupa u Primieri, a zabio 8 golova uz 1 asistenciju, usput rečeno. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97650 De kakav Negredo, zeludac mi se okrenu kad sam ovo vidio. Sta ce nam igrac koji fula sve zivo, puca pod najmanjim pritiskom i tipican je sablonski igrac i to jos za 15m. Horor. Nek se Rumeni opameti i batali Negreda jebo ga on. Ljepse bi bilo gledati Mosesa u spicu nego Negreda. Bony ispred Negreda u svako doba dana i noci + bi bio jeftiniji a 3x korisniji. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97656 ma ovo su gluposti novinara i nista vise, Negredo je mozda vazan igrac za Sevilu a nama takav igrac netreba,dovesti Falca i rijesen problem dobar je i Bony gledao sam nekoliko utakmica Vitesea i trpa golove ko lud i on bi bio dobar za nas cijena mu nije visoka a bice veliki igrac. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97666 [quote name='Zemo Celikovic' timestamp='1356784477' post='97656'] ma ovo su gluposti novinara i nista vise, Negredo je mozda vazan igrac za Sevilu a nama takav igrac netreba,dovesti Falca i rijesen problem dobar je i Bony gledao sam nekoliko utakmica Vitesea i trpa golove ko lud i on bi bio dobar za nas cijena mu nije visoka a bice veliki igrac. [/quote] Falcao ti neće doć u siječnju, to ti je skoro pa sigurno. Negredo je Španjolac, a znamo da Debeli preferira Španjolce. Ni ja ga ne bih volio gledat u Chelseajevu dresu, no ajde kada bi već dolazio u neke kombinacije s Chelseajem, onda je prioritet ne dovest ga za stalno, što bi se reklo, nego samo na posudbu do ljeta. Slažem se, dakako, da je Bony puno bolje rješenje. Po meni bi i Demba Ba, koji je također 27 godina napunio i čija bi cijena također bila oko 15-ak milijuna eura, bio bolje rješenje, jer je prije svega potpuno adaptiran na igru u Premiershipu, dok bi svakom "došljaku" iz drugih liga bilo potrebno određeno vrijeme prilagodbe na život i igru u Engleskoj. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97667 Prodala bi njega Sevilla itekako. Oni su u totalnim govnima kao i vecina spanskih klubova, duguju €18m drzavnog poreza i ovaj transfer bi im sjeo ko volej. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97687 [quote name='Brane' timestamp='1356785886' post='97666'] Po meni bi i Demba Ba, koji je također 27 godina napunio i čija bi cijena također bila oko 15-ak milijuna eura [/quote] Ba ima klauzulu u ugovoru da može otići za 7,5 milijuna funti Problem je što on želi plaću od 80-90,000 tjedno što je previše za njega - naravno govoreći s obzirom na plaće ostalih naših igrača Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97697 Za jedno znam sigurno da nece doci napadac stariji od 25 godina, izuzev Falkao koji je klasa za sebe, pa u zadnje dvije godine nismo kupili igraca starijeg od 25 godina, plus ova strategija kluba da se rijesava starijih igraca nema sanse da nam dodje neko ko ima 27-28 ili vise. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97714 Fellainija u spicu dovesti, moze ga se koristiti i u vezi ne moze bolja kupnja Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97750 Vraca nam se Benayoun, i ne treba nam vise niko.. On igra za dvojicu. Prijavi
29. decembar 2012.13 god. comment_97755 [quote name='ADiS' timestamp='1356813307' post='97750'] Vraca nam se Benayoun, i ne treba nam vise niko.. On igra za dvojicu. [/quote] Jos dodati Maloudu i da jebemo sve redom. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_97811 Mislim da bi Demba Ba bio pravo rjesenje za januar.. İ Anelka je doveden u januaru a ovaj ce biti njegov nasljednik... Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_97860 Ako dodje Demba nista od Falkaa ni na ljeto pa imacemo tri napadaca kada se Lukaku vrati. Realno ako sada ne kupe Falkaa nikad nece. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_97865 u januaru tesko da ce doci Falcao,najbolje bi bilo da dogovorimo njegov dolazak na ljeto,a sad kupiti Bonya igraca Vitesea,i ako se pise o mogucnosti kupovine Negreda. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_97901 http://www.caughtoffside.com/2012/12/30/chelsea-close-in-on-brazilian-attacker-signing-blues-apply-for-work-permit-ahead-of-deal/ Opet priče o Taisonu. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_97915 Ko je taj taison, kurac palac? pa bolje staviti na klupu Feruza nego njega dovoditi, bilo bi 5 puta bolje. A kladim se da bi Feruz dao barem 10 golova po sezoni mozda cak i vise. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_98128 Što se tiče ljevog beka Lulić i Baines su dobri,ali tesko mogu zamisliti nekog ljevog beka osim Cole-a možda Coentrao.Napadač,Falcao je otpao,Cavani sumnjam,Villa ili Ba su najbliži. Treba ce igraca,Romeu je povrjeđen,a nebi bilo loše da kupimo centralnog beka kao Hummels.ali opet to su samo špekulacije, Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_98131 Sad da ovaj klub i ova uprava ima zrno mozga razmišlja bi ovako: Aha, imamo u ekipi puno mladih igrača i nekolicinu sjajnih mladića, talenata koji će tek doći tu i boriti se za mjesto, kupovat ćemo samo ono što nam je neophodno. Chalobah za godinu - dvije, ako nastavi ovim tempom, sazrit će za prvi tim i to ekspresno. Joshu će otprilike trebati još toliko, Kevin je tu već narednog ljeta. Znači ne treba nam skup vezni igrač koji će im preoteti mjesto, možemo izgurati s postojećim kadrom ili ako je baš hitno onda vratiti s posudbe Essa. Dalje, imamo Piazona malog uz sve ove U-21 igrače koji su došli, dakle ni tu nam ništa ne treba. Pošto Kalas sjajno napreduje, Bruma nije loš, Ake je debitovao sa 17 godina, Kane je odličan igrač, Bertrand već odavno kuca na vrata prve postave... Zašto ići na neku superzvijezdu i trošiti ogromnu sumu novca ? Pa onda imaš mašinu od Feruza, Lukakua koji stasava ali kojem će ipak trebati neko vrijeme. Možda je to jedina pozicija koju trebati pojačati, iako sam ja bio za to da se prvo da prava šansa Danielu. Nemamo managera na duge staze, nego samo zakrpu koji će biti tu do ljeta i zašto njemu davati da odlučuje o bilo kakvoj budućnosti unutar tima ? Eh to bi bilo rezonovanje jedne normalne Uprave na čelu jednog zdravog i stabilnog kluba. A naši, pa naši će vjerovatno kupiti 2-3 velika imena i potrošiti budžet omanje karipske države na njih. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_98158 Mi sa ovim kadrom, nejakom klupom smo u stanju da osvojimo samo kup... Koliko je moguce izgurati sa ovim sastavom kad smo pola igraca poslali na posudbe a ostavili pojedince da igraju skoro svaku utakmicu... Kako bi nam sada Kevin i Essien dobro dosli, ne bi trebali nikoga kupovati a ovako, mislim da se u januaru ipak moramo pojacati... Osim napadaca Dembe Ba koji je vec sigurno tu, trebamo i jednog CMa jer smo na toj poziciji najtanji... Eh sad, da li ce to biti Pjanic, Moutinho, Snejider ili neko cetvrti to je do uprave ali sa Lampardom do kraja sezone necemo moci.. Ipak je on u godinama i povrede ga ne zaobilaze kao prije.. Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_98160 Sve sto si rekao je na mestu, Romanu Abramovicu fali fudbalskog obrazovanja. Ostatak Uprave samo cuti i klima glavom na njegove naredbe. Trener dobije neka uverenja da ce imati posao u svojim rukama, pa mu onda ili uvale neku kosku(Mourinhu Shevchenka, Carlu Torresa) ili pak bude otpusten na prvom saplitanju,(svi ostali, sem njih dvojice) . Prijavi
30. decembar 2012.13 god. comment_98179 [quote name=' WhisperDiMatteo' timestamp='1356903356' post='98160'] Sve sto si rekao je na mestu, Romanu Abramovicu fali fudbalskog obrazovanja. Ostatak Uprave samo cuti i klima glavom na njegove naredbe. [/quote] Ili to, ili je jako loše savjetovan. U našoj Upravi nema nijednog čovjeka koji zna nešto o toj lopti, majka mu stara. Sve neki foteljaši, biznismeni, bankari, kurci palci. Prijavi
31. decembar 2012.13 god. comment_98227 [quote name='Wisey' timestamp='1356906391' post='98179'] Ili to, ili je jako loše savjetovan. U našoj Upravi nema nijednog čovjeka koji zna nešto o toj lopti, majka mu stara. Sve neki foteljaši, biznismeni, bankari, kurci palci. [/quote] Zar nisi ti hvalio onog naseg sportskog direktora Davno ja pricam da Emenalo veze sa fudbalom nema, i da je samo ime na papiru. Cela skaut mreza nije ni blizu renomea koji klub ima. Ray je bio mozak Chelsea-ja, nikako ne mogu da prezalim to sto su ga oterali... Prijavi
31. decembar 2012.13 god. comment_98277 Nazalost samo biznismeni sjede u foteljama naseg kluba, jer se neki od igraca koji ima znanje ne moze probiti ili pa nema novac! Prijavi
31. decembar 2012.13 god. comment_98307 [quote name=' WhisperDiMatteo' timestamp='1356914936' post='98227'] Zar nisi ti hvalio onog naseg sportskog direktora Davno ja pricam da Emenalo veze sa fudbalom nema, i da je samo ime na papiru. Cela skaut mreza nije ni blizu renomea koji klub ima. Ray je bio mozak Chelsea-ja, nikako ne mogu da prezalim to sto su ga oterali... [/quote] Tako je Ray je bio ipak veliki deo kluba, secam se kada je otisao da su tada krenula kola nizbrdo. E sada da li je otisao zbog Ancelotija ili Romana pojma nemam. Ne treba zaboraviti jos jedno ime a to je Frenk Arnesen i on je bio mozak kluba. Slazem se sa podmladjivanjem kluba ali nam treba iskustvo. Imamo mnogo igraca na pozajmnici i mislim da ce se kristalsati situacija na leto ko ide ko ostaje. Moze mnogo da se uzme para za njih a moze i da se rastereti budzet. Sto se trenutne situacije tice. Odlaskom Sturidgea se oslobadja ne mala suma u budzetu a i kanuce 15 milki sto nije malo za takvog igraca. Oslobodilo se mesto jednog engleza u klubu i icice se na to da se dovede jedan englez. Tipujem na Beinsa. Sto ce biti skup poduhvat. Tim pre sto na trzistu u pomenutoj situaciji vredi mnogo vise. Jos ako se na to doda da retko ko bi pustio takvog igraca na zimu. Tipujem da ako ga dovedemo da cemo ga dovesti na leto i to za nekih 20 25 milki. Chelsea ce biti kruna njegove karijere. Ali s obzirom da ga jure i Man utd bice jebeno i neophodno ce biti da izborimo plasman u LS. E sad nam za to treba pouzdan napadac. Problem je sto je Plavusa skupocena masina koja zaradjuje malo para i jako je lose skupu masinu drzati da skuplja prasinu. Tesko je i otarasiti se takve masine jer tesko ko moze da plati ono sto on zaradjuje u Chelsea. Znaci njegova zamena mora biti dosta jeftinija Ba je najrealnija opcija po meni. Ali ako se uzme u obzir da Roam ne razmislja po trzisnim principima vec kupuje ako mu se diggne patka mislim da se moze svasta ocekivati. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.