Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Infrastruktura (Stamford Bridge i Cobham)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 96,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Autor
[quote name='EdvinTB' timestamp='1357348793' post='99248']
jes jes, pokazo nam je u srijedu QPR koji je u 20 utakmica skupio jednu pobjedu, koliko se boje gostovanja na SB-u
[/quote]

Uvijek postoje izuzeci ;)

Ali koliko ja znam Chelsea nije doma izgubio utakmicu na Stamford Bridgeu od dolaska Mourinha 2004. godine pa sve do tamo neke utakmice u drugoj Ancelottijevoj sezoni 2010. ili 2011. godine. To je 6-7 godina. Šta reći nego - HRAM!
[quote name='Caeruleus' timestamp='1357484939' post='99733']

Ali koliko ja znam Chelsea nije doma izgubio utakmicu na Stamford Bridgeu od dolaska Mourinha 2004. godine pa sve do tamo neke utakmice u drugoj Ancelottijevoj sezoni 2010. ili 2011. godine. To je 6-7 godina. Šta reći nego - HRAM!
[/quote]
Slabo znaš.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1357484939' post='99733']

[/quote]
Taj poraz je bio pod vodstvom Scolaria.Pobijedio nas je Arsenal 2-1.I sad se sjecam te utakmice.Poveli smo 1:0 autogolom Djourua i onda Persi daje dva gola i to je to.Mislim da je tako.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1357486393' post='99747']
Prosvjetli me, a ne ponižavaj :P
[/quote]
Ma zezam se, jest Stamford bio ludnica tada za protivnike ali nije toliko dugo trajalo.

Bilo je to ukupno 86 utakmica, trajalo 4 godine (2004-2008) i 8 mjeseci a završilo se 26.oktobra 2008. porazom od Liverpoola 0:1.
[quote name='Wisey' timestamp='1357486782' post='99751']
Ma zezam se, jest Stamford bio ludnica tada za protivnike ali nije toliko dugo trajalo.

Bilo je to ukupno 86 utakmica, trajalo 4 godine (2004-2008) i 8 mjeseci[b] a završilo se 26.oktobra 2008. porazom od Liverpoola 0:1.[/b]
[/quote]
Zar nije poraz od Arsenala 1:2 ?
  • Autor
[quote name='Wisey' timestamp='1357486782' post='99751']

Bilo je to ukupno 86 utakmica, trajalo 4 godine (2004-2008) i 8 mjeseci a završilo se 26.oktobra 2008. porazom od Liverpoola 0:1.
[/quote]

Ja sam kontao da je taj niz trajao do 2010-11 :/

Ali nema veze. To je samo pokazatelj šta je Mourinho bio za Chelsea.
i to kod retardiranog Scolarija, kako mi je bilo krivo tad, a supacki smo gol primili od Xabi Alonsa, odbila se od nekog naseg igraca lopta cini mi se,
mozda je Cae mislio na Man Utd, ako se ne varam tad smo u ligi prvaka izgubili od Man Utd kod kuce, a bili smo nepobjedivi od dolaska Romana
[quote name='ADiS' timestamp='1357608934' post='100131']
Samo ne znam kakve to veze ima sa infrastrukturom? :P
[/quote]

Pa nismo izgubili utakmicu radi rasporeda štangi na krovnoj montaži koji je tada bio, kako to ne znaš, crni Adise..
[quote name='Caeruleus' timestamp='1357345561' post='99238']
"Football Club Rankings" objavio je svoj odabir 10 najboljih stadiona na svijetu, točnije, onih stadiona kojih se protivničke ekipe najviše boje.

Poredak od desetog prema prvom mjestu:

10. Old Trafford
75 811 - Manchester United

9. Santiago Bernabeu
85 454 - Real Madrid

8. Etihad Stadium
47 435 - Manchester City

7. Signal Iduna Park
80 645 - Borussia Dortmund

6. Donbass Arena
52 187 - Shakhtar Donetsk

[color=#000080][b]5. Stamford Bridge
41 827 - Chelsea[/b][/color]

4. Turk Telekom Arena
52 652 - Galatasaray

3. Camp Nou
98 787 - Barcelona

2. Estadio do Dragao
52 399 - Porto

1. Juventus Stadium
41 000 - Juventus (J)
[/quote]

Ovu listu pocepati i baciti u vatru, kad na njoj nema Tumbe, Karaiskakisa i Marakane. Kad ti 30000 ljudi 90 minuta urla nad glavama, zapale tribine bakljama i zagluse vazduh topovskim udarima, to uliva strah u kosti, ne pokretni krovovi, lepe stolice, reflektori i svetlece kocke...
Cast Maksimiru, Poljudu i JNA, ali ova tri stadiona su mi nekako paklenija.
Ovdje su vjerojatno uključeni i drugi kriteriji pod tom težinom gostovanja a to je i kvaliteta same momčadi protiv koje igrate na tom stadionu a nijedan balkanski samim time nije ni blizu ovom izboru. :D
Treba prvo vidjeti kriterije po kojem su birani ti stadioni...
Evo npr Stamford Bridge sigurno nije tu zbog navijaca nego pretpostavljam zbog jakog otpora igraca (koji ostave srce na terenu) koji smo imali prethodnih godina pa i prosle godine u ligi prvaka i mnogi su velikani tu porazeni i ponizeni. Znas koliko je protivnicima bilo tesko igrati na Stamford Bridgeu i o tome se proteklih godina s postovanjem mnogo pisalo...

Ako bi birali stadione koje ulijevaju strah i trepet sa tribina (huligani) onda bi sigurno tu bili stadioni koje si ti nabrojao zatim Fenerbahceov i Besiktasov stadion i stadioni klubova u Juznoj Americi i drugi, uglavnom one lige u kojima zakoni nisu kao u Engleskoj, Njemackoj i dr...
  • Autor
Kaže [b]Gandalf[/b]:

[i]E, sad kad već govorimo gdje se koji klub nalazi, ne bih se složio s tim da je Arsenal "u centru Londona", dapače... Ako za centar Londona uzmemo da je to Buckingham Palace, onda stvari stoje ovako: stadion Chelsea udaljen je svega 3.5 km. Arsenala 7.5 km, Tottenhama 13.7 km, West Hama 14 km, QPR-a 7.5 km. Udaljenost između Arsenalovog i Tottenhamovog stadiona je 6.6 km i Arsenal je zbilja najbliži Tottenhamu. A iako je zvanično u zapadnom Londonu, Chelsea je najbliži centru.
[/i]
  • Autor
[quote name='chelseathebest' timestamp='1357677218' post='100257']
cae ti nisi normalan :D
a kad si već kopirao, mogao si bar po redu složit ;)
[/quote]

Obavljeno ;)

Evo par finih slika:

[img]http://www.e-architect.co.uk/images/jpgs/london/stamford_bridge_stadium_nw040709_3.jpg[/img]

[img]http://4.bp.blogspot.com/-Q8w06_hwmH8/T7qDSfa6_JI/AAAAAAAABkM/ojkT9c_ZyXA/s1600/Stamford+Bridge.jpg[/img]
[quote name='ADiS' timestamp='1357608934' post='100131']Samo ne znam kakve to veze ima sa infrastrukturom? :P[/quote]
Zar ne vidis da sam se osvrnuo na Cerin post?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

[quote name=' WhisperDiMatteo' timestamp='1357647419' post='100162']
Ovu listu pocepati i baciti u vatru, kad na njoj nema Tumbe, Karaiskakisa i Marakane. Kad ti 30000 ljudi 90 minuta urla nad glavama, zapale tribine bakljama i zagluse vazduh topovskim udarima, to uliva strah u kosti, ne pokretni krovovi, lepe stolice, reflektori i svetlece kocke...
[/quote]

Ja sam mislio da se podrazumeva strah u fudbalskom smislu, a ne strah od toga da će ti jedan huligan (čitaj: napaljeni klinac bez perspektive i mozga kome su idoli kriminalci i turbo folk pevači) nabiti baklju u dupe i izbosti te nožem.
  • Autor
http://www.chelseafc.com/news-article/article/3042178/title/international-football-returns-to-stamford-bridge

http://chelseabalkan.com/index.php/item/3472-stamford-bridge-ce-biti-domacin-prijateljske-utakmice-brazil-vs-rusija.html
[quote name='Igi' timestamp='1357780326' post='100685']
Ja sam mislio da se podrazumeva strah u fudbalskom smislu, a ne strah od toga da će ti jedan huligan (čitaj: napaljeni klinac bez perspektive i mozga kome su idoli kriminalci i turbo folk pevači) nabiti baklju u dupe i izbosti te nožem.
[/quote]

Onda ti nemas pojma sta znaci strah od stadiona ;)

Obrati paznju, kad god neki klub sa zapada igra protiv klubova sa Balkana, kako uvek pohvale izuzetan ambijent na tribinama, i da nije lako igrati protiv klubova ciji navijaci 90 minuta na nogama podrzavaju svoje igrace ;)

[u][b]_____________________________________________________________________________________________________________[/b][/u]

[size=4]http://www.chelseafc.com/news-article/article/3042178/title/international-football-returns-to-stamford-bridge[/size]

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.