14. septembar 2011.15 god. comment_1009 Jedan od najstarijih nogometnih hramova na svijetu, top5 Å¡to se toga tiÄe. Tradicija je neÅ¡to nevjerojatno, ali gledam sinoć svega 34.000 gledatelja. Veliki je problem kapacitet ovog stadiona koji se ne može povećati, ili može ali uz ogromne troÅ¡kove poÅ¡to se SB nalazi zbijen u samom centru grada. Trebalo bi neÅ¡to po tom pitanju uÄiniti. Volio bih na Chelseajevim utakmicama da bude i po 70.000 ljudi. + trening centar Cobham: by: trebevic Cobham trening centar koji je zvanicno otvoren 2007 godine, Chelsea je kostao 20 miliona funti. Izgradnja je trajala 4 godine, a prostire se na 140 ari u oblasti Surrey. Trening kamp cine 6 terena po standardima Premier Lige, teretane, media centar, rehabilitacioni bazeni i sl.http://www.chelseafc...1372683,00.html Prijavi
14. septembar 2011.15 god. comment_1048 Upravu si treba nesto uraditi po pitanju kapaciteta stadiona . Prijavi
14. septembar 2011.15 god. comment_1051 Ja bih volio 70 000 ali na trenutnom stadionu, ali posto je to skoro ne moguce izvesti zbog prostora, bilo bi lijepo nekako barem prosiriti do 50 000 Prijavi
14. septembar 2011.15 god. comment_1067 A kakve su cijene i samim time bojkot navijaÄa koji se sprema, neće ni tih 35 tisuća bit popunjeno. Prijavi
15. septembar 2011.15 god. Autor comment_1078 Cijene su visoke jer uprava želi kroz visoke cijene da izvrši kompenzaciju za malen kapacitet stadiona. Glavni je problem malen stadion. Prijavi
15. septembar 2011.15 god. comment_1105 Nadam se da ce nesto rijesiti u skorijoj buducnosti oko stadiona :) Prijavi
15. septembar 2011.15 god. comment_1130 ne znam stoce veci stadion, i ovo je dovoljno cak se moze i vidjeti da nije sve do kraja popunjeno Prijavi
16. septembar 2011.15 god. comment_1141 To se moze vidjeti u ligi prvaka ove sezone jer su karte skupe i navijaci bojkotuju A definitivno treba veci kapacicet :) Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1229 ako izgrade veci stadio tu se odma i prihodi povecavaju od ulaznica i sponzora Prijavi
17. septembar 2011.15 god. Autor comment_1233 ne znam stoce veci stadion, i ovo je dovoljno cak se moze i vidjeti da nije sve do kraja popunjeno Nije popunjeno jer navijaÄi bojkotiraju. Da bi klub pokrio troškove zbog malog stadiona uvjetovan je da stavi visoke cijene za ulaznice, što mnogi ne mogu platiti i zato navijaÄi bojkotiraju i zato Stamford Bridge u utakmicama Lige prvaka izgleda kao Stadion pod Alpama u najvećim derbijima (80ak posto ispunjen). Hoću da kažem stadion nije popunjen jer je malen iako to zvuÄi kontraverzno, ali je tako. Da je kapacitet stadiona 65.000 mjesta bio bi pun ko šibica, jer bi i karte bije jeftinije, a zainteresiranih za svaki Chelsejev dvoboj ima uvijek preko 100.000. Koliko bolno da bilo, nužan je novi stadion. Preko tog su prešli mnogi velikani od Porta do Bayerna. Samo bi bilo fino kad bi se novi stadion nekako mogao izgraditi na mjestu trenutnog da se saÄuva dio tradicije ili barem da bude u blizini. Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1236 Nije popunjeno jer navijaÄi bojkotiraju. Da bi klub pokrio troškove zbog malog stadiona uvjetovan je da stavi visoke cijene za ulaznice, što mnogi ne mogu platiti i zato navijaÄi bojkotiraju i zato Stamford Bridge u utakmicama Lige prvaka izgleda kao Stadion pod Alpama u najvećim derbijima (80ak posto ispunjen). Hoću da kažem stadion nije popunjen jer je malen iako to zvuÄi kontraverzno, ali je tako. Da je kapacitet stadiona 65.000 mjesta bio bi pun ko šibica, jer bi i karte bije jeftinije, a zainteresiranih za svaki Chelsejev dvoboj ima uvijek preko 100.000. Koliko bolno da bilo, nužan je novi stadion. Preko tog su prešli mnogi velikani od Porta do Bayerna. Samo bi bilo fino kad bi se novi stadion nekako mogao izgraditi na mjestu trenutnog da se saÄuva dio tradicije ili barem da bude u blizini. Ovo sam i ja rekao Potpis :) Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1253 Misliš da bi karte bile jeftinije ? Teško, jer bi onda morali opet uzimati lovu od navijaÄa da se pokriju troškovi novog stadiona. ;) Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1263 Uglavnom bi bile manje nego sto su sada barem za ligu prvaka :D Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1271 Ma sta se imaju zalit, kao prvo to za njih nije toliko velika svota novca, Engleska je itekako dobro stojeca zemlja, a drugo karte su dosta jeftinije nego kod Arsenala i nekih drugih klubova Prijavi
17. septembar 2011.15 god. comment_1277 Pa nije za biznismene i ljude koji dolaze da GLEDAJU tekmu. Ali za one koji stvarno vole klub i žele NAVIJATI na stadionu ( a oni su većinom radniÄka klasa i ljudi koji sebi ne mogu priuštiti season ticket nego samo odlazak na poneku utakmicu) veoma je teško skupiti pare. Uostalom, već sam rekao da se dosta takvih navijaÄa odluÄuje da ode na gostovanja i zato Chelsea ima jednu od najboljih navijaÄkih armija u gostima, dok je na Stamfordu atmosfera Äesto ispod prosjeka. ;) Prijavi
22. septembar 2011.15 god. Autor comment_1836 Na Stamford Bridge bude Äesto loše navijanje, jer je navijaÄka klijentela iz gornjeg sloja zbog skupih ulaznica, a oni ne znaju napraviti atmosferu kao oni pravi stari navijaÄi i obiÄna (siromašnija) raja. Ali iznenaÄ‘ujuće sinoć u Carling kupu, vjerojatno zbog jeftinijih karata je bilo dosta te kako ja volim reći obiÄne raje i pravih navijaÄa i navijanje je bilo odliÄno. Bar ono što sam ja vidio konstantno se Äulo Chelsea Chelsea Chelsea, e sad ne znam kako je bilo u prvom poluvremenu. Prijavi
3. oktobar 2011.15 god. comment_2966 Evo vam jednog zanimljivog štiva i novosti sa naše stranice: http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2471443,00.html Kome nije jasno o Äemu je rijeÄ, pojasnit ćemo. ;) Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2980 http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/celsi-napusta-stamford-bridz-52823.html Evo Älanka vezano za ovu temu :D Izgleda da će se graditi novi stadion :D Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2983 pocelo se na veliko pisat o toj temi i u engleskoj... http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/965684/chelsea-eye-possible-move-to-a-new-stadium?cc=5739 http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/15160624.stm vidjet cemo sta ce bit od toga... :) edit: jos da nadodam... jel ima mozda neko slikice planova za novi stadion... tj. kako bi taj stadion otprilike izgledao... Uređeno 4. oktobar 2011.15 god., autor izmjene: Villas-Boas Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2990 sumnjam da negdje ima model stadiona... ali moguce je da ce biti uskoro ako se vec uveliko prica o tome... hmm trebalo bi biti nesto spektakularno kao Allianz arena, da ljudi dolaze i cude se.... Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2992 Tek tamo oko 2020. godine ćemo najvjerovatnije krenuti u operaciju 'Novi stadion'. Vjerovatno će Uprava tražiti lokaciju i najpovoljniju cijenu da se to odradi kako treba. Trebamo se svi pomiriti da će Stamford ostati prošlost iako je to jedan ogroman dio naše historije, ali novo doba, novi zahtjevi i novi navijaÄi - sve to traži jak marketing i snažnu infrastrukturu. Već smo uradili obnovu trening kampa kad smo preselili u Cobham, takoÄ‘er uložene su velike pare i u omladinski pogon, radi se na brendiranju Chelseaja tako da faktiÄki još samo preostaje onaj najveći problem, a to je SB. Najvažnije je da se sada riješi ova situacija sa CPO-m, bilo bi jako dobro kada bi oni prihvatili Romanovu ponudu i prodali svoj dio klubu, taÄnije prepustili. Fora je u tome što oni drže i prava na ime stadiona, te kluba (jer je Chelsea dio Londona gdje se i nalazi stadion) pa se svi nadamo da će Buck,Gourlay i kompanije uspješno završiti sve ovo. Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2994 Chelsea je tim koji i zasluzuje stadion veceg kapaciteta. Samim tim, klub ce zaradjivati vise a i cijene ulaznica ce biti dostupnije svima. Da me neko pogresno ne shvati, ja nemam nista protiv Stamford Bridge-a, volim taj stadion, ali cinjenica je da se mora napraviti novi, veci stadion. Jedva cekam i taj dan da vidim pun stadion, preko 60.000 ljudi, svi u plavom...strasno! Nadam se da ce doci do kompromisa i da ce tandem: Buck&Gourlay sve srediti. Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2995 osobno sam protiv novog stadiona, mislim da će se izgubiti taj nekakav duh. Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2996 Razlog zbog cega se sve ovo desava je novac, kako kazu celnici s novim stadionom bi povecali budzet za 50 miliona funti. Prethodno su pokusali prodati ime stadiona sto im nije uspjelo i mislim bolje sto nije. Cinjenica je da je Chelsea postao svjetski klub koji igra na mnogo vecem nivou i tesko se moze nositi sa klubovima kao sto su Real, Barca, ManU, Bayern kad su sponzori u pitanju, a svi nabrojani klubovi imaju mnogo vece stadione sto je dodatni priliv novca. Mislim da ce od prodaje stadiona pokriti ako ne citavu onda sigurno dobar dio izgradnje novog jer je sadasnja lokacija najskuplja u Londonu. Prijavi
4. oktobar 2011.15 god. comment_2998 Stamford Bridge je hram, kao što je Highbery bio za Arsenal. Od kako su prešli na Emirates nisu imali ni jednu uspješnu sezonu, a bojim se da bi tako i kod nas moglo biti. Istina je da su zahtjevi veći, ali smatram da treba tražiti neko drugo rješenje a ne graditi novi stadion. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.