Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Infrastruktura (Stamford Bridge i Cobham)

Istaknuti odgovori

[quote name='Vinko' timestamp='1336222073' post='45644']

Chelsea prodaje pravo na ime stadiona, naći vjerojanto če bit neki katarski kurac kao što se Arsenalov zove Emirates ili Citiyev Etihad, mii ćemo imat svojju ružnu pičku materinu, odvartna imena za stadion.

Wh kaže Chelsea nije klub veličine United ili Real, zašto ?? vjerojano puca na trofeje, i tu je u pravu, mi nemamo toliko trofeja ukupno imamo 28 dok Real samo ligaških trofeja ima 32 čini mi se, ' još ovi kupovi i europa, dok United ligaških ima 18 možda na krju ove sezone uzmu i 19. + još ostali kupovi i europa, tako da ćemo se tu složit Chelsea nije ni blizu po trofejima ovoj dvojci velikana zbog ečga je često meta sprdancije umjetan klub, naftaši, ruski klubčić, CSKA itd. no mi navijači znamo pravu vrijednost kluba, da taj klub ipak nije bez povjesti, da taj klub možda nema tolko trofeja ali ima puno povjesnih znaćajki, kao npr. prvi ngleski klub koji je išao avionom na neku ligašku utakmicu (msm da je to bilo protiv Newcastlea) prvi engleski klub koji je stavio imena na dresove, i bilo je eto to, taj Stamford Bridge , dom i srce ovog kluba jer je zapravo na njemu klub i osnovan ali evo sad se o njemu govori kao višku, nedovoljno dobrim zbog slabog izvora prihoda (ko da nam je gazda siromah a ne Roman Abramovič) jel vreijedi zbog novaca izbrisat jednu od najvećih povjesnih znaćajki kluba ? Chelsea nema veliku povjest ali ima nešto na što sam ja osobno kao navijač jako ponosan, [u][b]i srce me boli kad gledam da rus radi od kluba što oće ko da je njegova prćija ne mareži za povjest i vrednote kluba nego samo i isključivo gledaju na zaradu i biznis[/b][/u]
[/quote]

Da tog Rusa nije bilo, ne bi ti ni imao cime da se ponosis, na to stavljam tapiju !

Taj covek je nesto najbolje sto se desilo ovom klubu. Da njega nije bilo, Chelsea bi i danas bio jedan prosecan klub u Engleskoj. On je stvaralac moderne istorije Chelsea-ja, i kao takvog ga svako navijac mora postovati ! Daleko od toga da je on bezgresan, ali mnogo vise dobrog je stvorio klubu, nego loseg. Mozemo sad mi pricati da volimo Chelsea iz vremena Desailly-a, Deshampa, Zole, Di Mattea, Osgooda.... To se moze reci za ljude iz zapadnog Londona, koji su odrastali uz taj klub, i koji su vaspitavani da ga vole... I ja sam voleo da gledam pomenute igrace kako igraju, vecite autsajdere, na korak do sjaja, al ipak dovoljno dobre da zme zadrze 90 minuta uz TV. Ali za nas koji smo kilometrima daleko od zarista, koji o istoriji kluba znamo samo ono sto nam je neko prepricao, ili sto smo procitali na netu ili videli na televiziji, ljubav je dolazila znatno sporije. Trebao nam je uspeh tog kluba, da bi se ponosno deklarisali kao Plavci. Ne umanjujem ja niciju ljubav prema klubu, ali ne smemo izvrtati ruglu coveka koji nas je ka istom privoleo.

Ti kazes da on ne mari za istoriju - ja da mari za nesto jos vaznije, a to je buducnost kluba.
Fudbal vise nije igra, sad je zabava bogatih, gde mali i siromasni retko kad ugledaju svoje mesto pod suncem.
Covek je ulozio nebrojeno bogatstvo u Chelsea da bi ga doveo gde jeste sada, da bi 19. maja gledali finale Lige Sampiona, kao navijaci, a ne posmatraci....
I sada hoce da ulozi [color=#000000][font=sans-serif][size=3]1.000.000.000 funti kako bi sve u ovom klubu podigao na visi nivo, kako bi obezbedio osnovna sredstva za funkcionisanje. Da ne mora nijedan navijac koji zeli da pogleda utakmicu, da se vrati kuci bez karte. Da ne moraju navijaci da bojkotuju utakmice zbog previsoke cene istih.... Hoce da klubu, navijacima i buducim genaracijama ostavi najlepse fudbalsko zdanje koje ce ikad biti sagradjeno, i ti kazes da on samo mari za zaradu. [/size][/font][/color]
[color=#000000][font=sans-serif][size=3]I ako se nekad desi da ode iz kluba, on stadion ne moze poneti sa sobom, niti trofeje koje je klub osvojio za vreme njegovog stolovanja... Sve ce to ostati, da ponosno stoji za sve buduce navijace Chelsea-ja.[/size][/font][/color]
  • Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 96,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

[quote name='reLo' timestamp='1336225408' post='45670']
Samo ne znam ko vam utuvi u glavu da će ta tribina biti sa stajaćim mjestima, kad fino na službenoj stranici piše, a i ja sam to objavio, da se radi o tribini sa 15 000 sjedećih mjesta.
[/quote]

a faila...pročitao taj tekst više puta i svaki put skontam da piše stajaćih...hahahahahah
ovo je bio žešći fail -.-
[quote name='stifmeister' timestamp='1336223083' post='45655']

Biti će u srcima onih koji su navijali u eri Stamford Bridgea. Daljnje generacije neće možda ni znat za Stamford više
[/quote]

Pa normala nine... I mislio sam na ove koji su zapamtili Stamford i koje će tek..
Sto se tice imena, meni nekako Battersea Park ili Battersea Stadium zvuci jako. Jace nego Samsung Arena svakako.
Sta fali i da se zove opet stamford bridge :D no jel ono bijase ako se preselimo nanovi stadion mora se ime kluba mijenjati?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1336201068' post='45555']
Ma serem se ja u te dimnjake fabrike i u tih 60 000 mjesta.Dati SB za to nikad !!! I sta ce sa OsGoodom treba kad sruse stadion da kerovi pisaju po njemu ? Ako ne mozete prosiriti SB onda nista ne dirajte.
[/quote]

[quote name='Spaha' timestamp='1336224091' post='45662']
ja ne mogu da zamislim Chelsea na drugom stadionu sem stamforda
[/quote]

Ja nikako da shvatim pojedine forumase sto se tice ovog projekta, a medju njima i vas dvojicu... Moze SB biti i hram i kula zovite kako hocete ali ako se ne moze prosiriti morate shvatiti da je potreba za vecim stadionom neizbjezna. Utuvite sebi u glavu da je Roman uzeo klub na duzi period i zeli od njega da napravi svjetski klub, koji ce moci opstati takav i nakon njega... Chelsea na SBu ne moze biti najbolji na svijetu, ne moze sa nekih cetrdesetak hiljada mjesta da se takmici sa Barcom, Realom, Manchesterom. itd. Trenutno ne, ali cinjenica je da je Chelsea zanjih godina, da kazem u Romanovoj eri dobio mnogo navijaca i u Londonu, Engleskoj i u svijetu. Cinjenica je da ce Chelsea za 10, 20, 30 godina imati mnogo vise navijaca ako nastave ovakvim tempom i da ce potraznja za kartama biti mnogo veca... Brate mili, gledajte malo u buducnost, pustite proslost, uzmite u obzir te dugorocne planove koje Roman ima u glavi. Kada se izgradi taj stadion, svi navijaci se ce ponositi time pa i vas dvojica... Uvijek su jaki opstajali dok su manji tonuli... Jedan od nacina da da postanemo jaci je i veci stadion... Bridge to ne moze biti, na zalost, ali nije to jedina opcija.. I ne smije biti... Ja sam definitivno za izgradnju stadiona pa cak veceg i od 60k sjedala... London je ogroman, Englezi zive za nogomet, za 10,20 godina Chelsea ce biti najpopularniji klub u Engleskoj, sa najvise navijaca... Trazit ce se karta vise..Bez obzira sto se nekad i ne popuni SB, siguran sam da ce u narednim godinama biti popunjen taj novi stadion... Dolaze nove generacije.....
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1336222556' post='45650'] Sto novi profil ?[/quote]
Ma neću više da se jebem preko fejsbuka, da mi čas radi, čas da mi ne radi, da ne mogu da uđem po 4h na forum..
Ja sam za to da se stadion zove We fuck everyone.
Izgleda da bi nas fan Yidsa(Totenhama) mogao zeznut

[b]Johnson could put brakes on Chelsea's Battersea Power Station move[/b]
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2140024/Boris-Johnson-reject-Chelseas-Battersea-Power-Station-move.html
http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/celsi-nista-od-novog-stadiona-78030.html

Znaci novo sviranje qrcu...

Ja ne mogu da verujem da sam ovo upravo procitao...

Prvo pricaju da ce to biti veliki finansijski dobtak za Londn sa 25000 novih radnih mesta, a sad da ce ih prevoz navijaca mnogo kostati.... Kao da niko od navijaca nece placati karte za javni prevoz... A jos i klub zeli da ucestvuje u investiranju u saobracajnice. Pa nije Engleska Srbija pa da se svi svrercuju !
Sramota da klub koji osvoji 4 puta FA kup u 6 godina, koji igra 5 polu-finala LS u zadnjih 9 godina ostane sa majusnim stadionom kapaciteta jedva 42000.

Inace ova slika izgleda fantasticno !
Ma daj Whisper, u tom članku su sve polovične vijesti i izjave. Pol toga nije točno.
Pročitaj članak iz mog posta iznad.
Ništa nije glasano još

Nemojte se držat za te sportske i ostatak tih portala, pa to je žuti list a ne portal o sportu.
[quote name='stifmeister' timestamp='1336322890' post='46074']
Ma daj Whisper, u tom članku su sve polovične vijesti i izjave. Pol toga nije točno.
Pročitaj članak iz mog posta iznad.
Ništa nije glasano još

Nemojte se držat za te sportske i ostatak tih portala, pa to je žuti list a ne portal o sportu.
[/quote]

Procitao sam sve clanke, sa domacih i stranih portala...

Ali je ovo najverovatniji ishod situacije, jer neki ljudi nemaju osecaja za potrebu i buducnost !
[quote name='stifmeister' timestamp='1336376196' post='46177']
Ko da ne gleda na buducnost tima?
Upravo zbog buducnosti se i gradi stadion
[/quote]
Ovi sto sebe nazivaju "navijacima" .
Aj da ovo shvatimo kao novinarsko zutilo. Ali ako na kraju navijaci presude da ostajemo na Bridgeu onda nemam komentar... Novi stadion ce klub uciniti drasticno stabilnijim, novi stadion nije mnogo udaljen (svega 4km) od sadasnjeg, gradice se na najstarijoj ciglanoj gradjevini u Evropi + izgledace potpuno spektakularno, jedinstveno sa spojom tradicije i modernoga. I svako ziv ce znati da je Chelseajev stadion unikatan, prepoznatljiv u svijetu a ne kao stadioni Benfice i Arsenala koji su maltene isti.

Ne shvatam navijace zasad nimalo...
Whispy
Evo ti malo da ne pričaš kako CPO ne daje nikakve informacije o svojim aktivnostima:
[url="http://www.chelseafc.com/page/ChelseaPitchOwnersNews/0,,10268~2763017,00.html"]http://www.chelseafc...2763017,00.html[/url]

:D
[quote name='Wisey' timestamp='1336425259' post='46469']
Whispy
Evo ti malo da ne pričaš kako CPO ne daje nikakve informacije o svojim aktivnostima:
[url="http://www.chelseafc.com/page/ChelseaPitchOwnersNews/0,,10268~2763017,00.html"]http://www.chelseafc...2763017,00.html[/url]

:D
[/quote]

Dobro su se setili da promole noseve. Ipak je moja strana konkretnija :D

Citao sam tekst, i mnogo mi je to mutno, vazljda zato sto nemam pojma o tome kako stadion i okolina izgledaju, pa mi nije jasno sta tu treba rusiti, zidati, pi*ke materine....
Uglavnom zadovoljan sam sto su se i oni izjasnili :)
Pa ne mozete pricati tek tako nekome znaci taj stadion, posebno navijacima koji su odrasli u fulhamu koji navijaju za chelsea, koji su isli od malena na utakmice

Sad ispade da mi nismo navijaci chelsia koji ne zele novi stadion, a i pravi su.mi se javili

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
[quote name='Spaha' timestamp='1336427545' post='46514']
Pa ne mozete pricati tek tako nekome znaci taj stadion, posebno navijacima koji su odrasli u fulhamu koji navijaju za chelsea, koji su isli od malena na utakmice.
[/quote]

Sve je to ok, razumijem te ja. Bridge ce uvijek biti nesto posebno ali pogledaj sta je Bayern sagradio prije par godina a takodjer su oni imali svoj hram, Olimpijski stadion koji je sada muzej, zasto i nas Stamford Bridge ne bi bio muzej kad se vec ne moze nadograditi. Mnogi bi nakon nekoliko godina dolazili, posjecivali Stamford Bridge, sjecali se i spominjali kao Čelzijev prvi dom, na kojem je ostvario reputaciju svjetskog kluba, na kojem je osvajao trofeje, pobjedjivao velike itd itd... Siguran sam da bi Bridge opstao i postao muzej u cast kluba i svih onih koji vole i navijaju za Chelsea.. Treba gledati na to da bi se Chelsea preselio na udaljenost od samo 4 km, i da bi se novi stadion sagradio na historijski vaznoj gradjevini za cijeli London... A Bridge ce uvijek ostati ono ste je i sada. Kuca i hram Chelsea FC.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.