7. juli 2020.6 god. comment_295854 Jermain Defoe with his best mate, Bradley Lowery. mnogo jaka slika https://twitter.com/SunderlandAFC/status/1280429174935695360?s=19 Ne znam zašto sam naletio na ovo, baš me sjebalo3 godine već prošlo Prijavi
7. juli 2020.6 god. comment_295858 Ma ja, kroz baraz, kao i Srbija vjerovatno.otici ce na kurac Prijavi
7. juli 2020.6 god. comment_295860 Kad dođu Irci sa ovim dresom, nema niko šanse protiv njih I onda se žale što su ih odjebali Declan Rice i Jack Grealish :D Prijavi
20. august 2020.6 god. comment_300385 LJUDINA I TRENERČINA toplo preporučujem, ima stvari vezanih i za Englesku logično https://www.youtube.com/watch?v=h1f8ut6GZwA Prijavi
5. septembar 2020.6 god. comment_301551 Zar Nenad Bjelica nije mogao naći bolji klub da trenira od Osijeka nakon onih rezultata sa Dinamom? Jest da je i sam iz Osijeka, ali sam očekivao da će u jaču ligu da ode. Kad sam već na temi "Reprezentacije.." Srbija ponovo izgubila, ja više ne znam ko tamo igra, a ko ne igra i iz kojih razloga. Bosna je baš iznenadila sinoć protiv Italije, ne znam kada su se ovako dobro branili. Bio sam skeptičan kad sam vidio u prvoj postavi 2 igrača za koja nikad nisam čuo, ali je dobro ispalo. Prijavi
5. septembar 2020.6 god. comment_301562 Nema ti sta biti cudno da anonimusi bolje odigraju od onih standardnih iz zadnje linije. Prijavi
5. septembar 2020.6 god. comment_301566 Što se tiče Srbije, kancerogen savez i ljudi van terena. Igrači izgubljeni, neki neće ni da igraju. Tipična srpska posla. Prijavi
5. septembar 2020.6 god. comment_301573 Srpska reprezentacija u zadnjih deset godina jedna od repki sa mnogo potencijala i 0 rezultata. Tacnije u zadnjih 15 godina je tako, uvijek imaju par odlicnih igraca i ostalo se pokrpi sa solidnim igracima ali rezultati su ocajni. Bosna iznenadila, mogli su i do pobjede. Hrvatska? Prijavi
5. septembar 2020.6 god. comment_301574 Srpska reprezentacija u zadnjih deset godina jedna od repki sa mnogo potencijala i 0 rezultata. Tacnije u zadnjih 15 godina je tako, uvijek imaju par odlicnih igraca i ostalo se pokrpi sa solidnim igracima ali rezultati su ocajni. Naši iznenadili, mogli su i do pobjede. Hrvatska? kekek Prijavi
25. septembar 2020.6 god. comment_302969 Ne žele ovi iz Sarajeva da prime 5 komada pred utakmicu sa Celticom, palo bi im samopouzdanje. Prijavi
25. septembar 2020.6 god. comment_302972 Što je otkazan derbi Željo - Sarajevo? Kekekek[/quote]Cuva se Zeljo za Krupu. Prijavi
7. oktobar 2020.5 god. comment_304114 Kako mi na kurac idu ove reprezentacije... Koji se sad kurac igra ? Liga nacija ili one kvalifikacije za EURO ? Prijavi
7. oktobar 2020.5 god. comment_304115 Au brate i meni, ja bih ovo zabranio, kakve reprezentacije kakvi bakrači ne znam ni šta se igra sad. Znam da Bosna i Srbija igraju one kvalifikacije. :D Prijavi
7. oktobar 2020.5 god. comment_304119 Imaju 3 termina. U prvom se igra polufinale play-offa Lige Nacija, tj. prve utakmice baraža, a ko ne igra to igra prijateljsku. Npr. Engleska i Vels ili Hrvatska i Švicarska. U drugom i trećem terminu se igra Liga Nacija, 3. i 4. kolo. Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304137 Srbija razbila Norvešku, trebalo je biti 2:1 ili 3:1 u pvih 90 minuta, baš su dobro odigrali. Samo će sad vjerovatno opet zasrati u Ligi nacija protiv Mađarske i Turske. Što se Bosne tiče, tanko, loše izmjene i tajming izmjena, morali su uzeti S. Irsku i u tom finalu Slovačku. Mislim da je to to što se tiče ostatka one jako dobre generacije, kada odu Džeko i Pjanić ne ostaje više niko ko je kvalitetan toliko, sve su to igrači koji su samo korisni i mogu obaviti zadatke ali nema više onih koji mogu napraviti razliku. Ne može repka biti dobra ako je najbolji igrač jedan Višća koji po krilu ne može dvojni C probit Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304139 Bosna stvarno usrala i šefa i stanicu, ovo se mora uzimati. Srbija odlično odigrala, ali već u sljedećoj pitanje šta će biti. Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304140 a koja je razlika izmedju one utakmice juče i lige nacija??? Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304142 ja nemam pojma, mislim, gledao sam utakmicu i cirkali smo nešto ali nisam kapirao uopšte za šta se borimo. i od kad se utakmice reprezentacije prenose na kablovskoj televizijji, to tako ranije nije bilo Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304143 Kada odu Džeko i Pjanić ne ostaje više niko ko je kvalitetan toliko, sve su to igrači koji su samo korisni i mogu obaviti zadatke ali nema više onih koji mogu napraviti razliku. To je ključna rečenica u ovome. Od ovih ostalih možda bi Gojak mogao da se razvije u igrača visoke klase. Kada bi se izdvojili njih dvojica, BiH i Sj. Irska su tu negdje sa sastavima. Polovina igrača reprezentacije igra u prosjećnim klubovima u Turskoj ili u ekipama slične kvalitete. Ko su Cipetić, Ahmedhodžić, Saničanin, Cimirot, Hadžiahmetović, Hotić i Hajradinović i kad je neko osim nas čuo za njih? Druga stvar je što znamo podcijeniti protivnika i umisliti da smo toliko bolji od drugog. Tako i od ove Sjeverne Irske od koje smo po meni 10% bolji u ovom sastavu. Bosna ima jedan veliki problem, ne samo u ove 3 utakmice sa Bajevićem. Uvijek povede ili barem odigra dobro prvo poluvrijeme i onda u drugom slijedi raspad. Da se fudbal igra 30 minuta ili do 1, BiH bi bila prvak svijeta. Ali ne igra se. Kako i zašto je to tako, nemam pojma, trebali bi biti barem približno utrenirani kao i naši protivnici. Tako je bilo i ovaj put, do gola i malo poslije gola odlično, stvarale su se šanse, napadalo se, bili smo na njihovoj polovini, a kako je utakmica odmicala, sve je manje bilo prilika. Najtužnije od svega je što je njihov gol pao iz ničega, a ne iz neke smislene akcije. Odbrambena trojka (bez Kolašinca) ima ukupno 7 utakmica u reprezentaciji. Nismo smjeli dozvoliti da se ode u produžetke. Mislim da smo na terenu imali šanse 60-40 da pobijedimo, a penali su uvijek 50-50, tj. 40-60 ako navijaš za nekog. Mislim, vidjelo se nekako da Irci uzimaju te penale. Izašli smo u Lampard formaciji. Neki pokušaj 4-3-3 sa samo jednim pravim krilom, Višćom. Pritom od veznjaka koji su igrali nijedan nije napadački orijentisan. Ideja je vjerovatno bila da kad ide duga na Džeku, da Krunić sa lijevog krila prilazi po tu loptu, da Višća bježi po desnoj strani, a Kolašinac se ubacuje lijevo. U defanzivnom dijelu imali smo 3 veznjaka i opet su ljudi sami bili na šutu van 16m. Osim u fizičkoj spremi, Irci su imali još jednu prednost, a to je uigranost. Bosanska reprezentacija je idalje ekipa u stvaranju. Još uvijek se traži kostur tima i neki novi lideri. Irska ima 30 igrača koji su uvijek na spisku i uvijek isti igraju. Kažu da su u odnosu na utakmicu od prije 2 godine sa Bosnom promijenili samo jednog igrača u prvoj postavi. Očekujem da se sada ponovo oprosti Lulić, nakon što se kao trebao vratiti. Nadam se da Džeko ostaje, jer za manje od dvije godine je Svjetsko, sigurno će pokušati još jednom da se ode. Bajevića ostaviti, jer neozbiljno je mijenjati selektora svake godine, treba mu dati jedan ciklus da odradi. Ekipa je takva da postoji puno opcija na centralnim pozicijama, a na krilima i bekovima je jako malo igrača. Bosanski igrači su generalno spori u svakom sportu. Treba nastaviti isprobavati razne kombinacije i pronaći one koji su spremni da ginu za reprezentaciju. Ima tu puno igrača slične kvalitete i neko će se radom izdvojiti. Treba nekako izmisliti drugo krilo, ako kažemo da je Višća rješenje za jedno. Problem sa bh. fudbalom je između ostalog i to što nije u stanju proizvoditi igrače. Prošla generacija koja je išla na Svjetsko je proizvod fudbalskih škola drugih zemalja. Skoro svi oni su rasli i igrali u drugim zemljama: Njemačka, Kanada, Amerika, Švicarska, Francuska.. Nekad nam se posreći da ih "dobijemo", a nekad ne. Evo sad smo "dobili" dva mlada štopera iz Švedske, mogli bi biti dobar tandem u budućnosti. Imamo pravo da žalimo za propuštenom prilikom, jer jesmo top 24 reprezentacija u Europi. Moram spomenuti izvedbe Bahe i Balje na komentatorskim mjestima uz želju da se to više nikad ne ponovi. Bahino komentarisanje, ono se ne može ovako opisati, to se mora doživjeti. Toliko o BiH i nadam se da nikome ne smeta pisanje u prvom licu množine. Srbija je koliko sam upratio baš zasluženo prošla. Mislim da je to najjača reprezentacija u kompletnom baražu, a Norveška je vjerovatno druga najjača. Srbija je nešto kao West Ham, ima tu kvaliteta i mogu kad hoće. Samo je pitanje da li hoće. Sinoć su htjeli i pobijedili su. Valjda se ne samounište protiv Škotske. Eto i SMS konačno nešto napravio u reprezentaciji. Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304145 ja nemam pojma, mislim, gledao sam utakmicu i cirkali smo nešto ali nisam kapirao uopšte za šta se borimo. i od kad se utakmice reprezentacije prenose na kablovskoj televizijji, to tako ranije nije bilo Hahaha ma jebo fudbal, malo pomezetiš :D Izgleda da se telekom i sbb na sve moguće načine prepucavaju pa sad reprezentaciju pola države ne može gledati Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304147 Sjeverna Irska je bezveze ekipa. Imaju solidnu odbranu, a ostalo smece. Napadaca nemaju, sredine nemaju. McNair im diriguje igrom, nemas sta dalje pricati. Ovo se moralo rijesiti, ali desilo se sto se desilo. Idemo mi ove prijateljske dobro igrati, samo to i znamo. Prijavi
9. oktobar 2020.5 god. comment_304149 Srbija razbila Norvešku, trebalo je biti 2:1 ili 3:1 u pvih 90 minuta, baš su dobro odigrali. Samo će sad vjerovatno opet zasrati u Ligi nacija protiv Mađarske i Turske. Što se Bosne tiče, tanko, loše izmjene i tajming izmjena, morali su uzeti S. Irsku i u tom finalu Slovačku. Mislim da je to to što se tiče ostatka one jako dobre generacije, kada odu Džeko i Pjanić ne ostaje više niko ko je kvalitetan toliko, sve su to igrači koji su samo korisni i mogu obaviti zadatke ali nema više onih koji mogu napraviti razliku. Ne može repka biti dobra ako je najbolji igrač jedan Višća koji po krilu ne može dvojni C probit Da mi pobedimo Škotsku, o Mađarima i Turcima ćemo kasnije brinuti. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.