Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Roman Abramovič (2003-2022, vlasnik)

Istaknuti odgovori

Da li je Roman 100 postotni vlasnik celzija?

Mozel mi neko neki clanak dati o bitnim oko njega i celzija.

Tj ako ste citali, ili napisite ako znate.

Roman je 100%-tni vlasnik Chelseajevih dionica. Jedino nije vlasnik samog branda, vlasnici branda "Chelsea" su navijači. To je ona priča oko promjene stadiona uz koju bi bilo neophodno mjenjati i ime kluba, ako se navijači ne slažu s odlaskom sa SB-a. To je to. Laički rečeno.

• Odgovori 1,6 hilj.
  • Pregledi 140,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Covek dokazano nije imao nikakve veze sa ratom u Ukrajini. Pre toga kada je Covid harao nijedan radnik Chelsea nije otpusten. Klupski hoteli korisceni su kao smestaj za zdravstvene radnike. 

• King Chelsea
    King Chelsea

Odlazak ovog čovjeka iz kluba je datum kada smo postali prosječan klub, proći će godine i godine prije nego što mi dostignemo i dio onog Chelseaja kada se ovaj čiko pitao. Mislim da je Wisey na n

• Samo pratim da li će govna iz kluba staviti zvaničnu čestitku na stranicu i društvenim mrežama. Da vidim i da li će neko od igrača da mu čestita ili su svi jad. Ali bitno je da se pederi i svakakav ol

Objavljene slike

Da li je Roman 100 postotni vlasnik celzija?

Mozel mi neko neki clanak dati o bitnim oko njega i celzija.
Tj ako ste citali, ili napisite ako znate.

Imaš na Chelsea Balkan portalu članke za sve bitnije članove uprave.
Osim Romana koji je vlasnik,najbitniji su Michael Emenalo,sportski direktor zadužen za transfere, i Ron Gourlay,izvršni direktor,zadužen za općenitoposlovanje,financije,dogovaranje turneja i tako to.

Emanalo je mali miš i on uopste nije toliko bitan.

Vlasnik je Roman Abramovic.

Kao i svaka normalna organizacija tako i u Chelseau postoji upravni odbor na cijem celu je predsjednik Bruce Buck, znaci drugi covjek kluba.

Treci covjek kluba kojeg je izabrao upravni odbor je CEO tj. Ron Gourlay. Ta dva giganta imaju najvise pozicije u klubu i imaju najvece plate. :p :p

Ispod njih imas razne direktore, sekretare,.. sve giganti,

pa tek onda dolazi tek Emanalo, menadzer, treneri itd..

structure2.jpg

I za one koji nisu znali Abramovič je tek 2008. godine postao 100%-tni vlasnik Chelseaja. Od 2003. do 2008. je lagano uz pomoć ekonomsko-pravnih stručnjaka preuzimao klub, a o tome imate više na wikipediji.

cae ja sam to napisao u temi ljetni prelazni rok a nitko ne benda. svi nešto kao je dobar ovo, ono. slažem se s tobom. NE U CHELSEA!!!

Vratit Lukakua,prodat Torresa i nikog ne kupovat.

Nije me bilo dugo ovdje pa me zanima jel se zna neka okvirna cifra za pojačanja ovo ljeto? Kolko će Roman istrest?

Rafa je izjavio 100 mil da celzi ima ovo ljeto za pojacanja. Sad koliko njegovih je od toga jer se i zaradilo dosta :)

Nije me bilo dugo ovdje pa me zanima jel se zna neka okvirna cifra za pojačanja ovo ljeto? Kolko će Roman istrest?

oko 100 miliona... ako se bar pise. 

Vratit Lukakua,prodat Torresa i nikog ne kupovat.

Vratiti Lukakua i prodali,ne prodali Torresa nama treba jos jedan napadac. Lukaku i Ba ne mogu izgurati sami sezonu kod nas,puno utakmica,puno frontova gde se ide na najvise. Napadac je neophodan.

Vratiti Lukakua i prodali,ne prodali Torresa nama treba jos jedan napadac. Lukaku i Ba ne mogu izgurati sami sezonu kod nas,puno utakmica,puno frontova gde se ide na najvise. Napadac je neophodan.

vratiti lukakua i kupiti napadača uz PRODAJU trolesa

kada bolje razmislim slazem se...ali prodati torresa.uglavnom sam htio da ne kupujemo nikog tako da Lukaku moze sto vise igrati i pokazati se.Ali valjda ce dobivati dovoljno prilika i ako kupimo nekog.naravno ako uopce vrate Lukakua,bili bi ludi da ne.

Ovdje se spominje kako je Roman na strani FFP-a.

Isto tako kako moze biti problem kad posaljes igraca na posudbu npr Lukakua i mozes mu reci da ne zabije gol ovoj ekipi i tako nesto slicno. Moze dirigovati ligom tako.

Pa jel nije ono pravilo da igrač na posudbi ne može igrati protiv svog kluba odnosno kluba iz kojeg je došao na posudbu. npr. Lukaku ne smije igrati za WBA kada WBA igra protiv Chelsea

Ovdje se spominje kako je Roman na strani FFP-a.

Isto tako kako moze biti problem kad posaljes igraca na posudbu npr Lukakua i mozes mu reci da ne zabije gol ovoj ekipi i tako nesto slicno. Moze dirigovati ligom tako.

Ma Platini je ljigav čovjek, mislim da su to svi shvatili. Roman je na strani FFP-a jer je tutnuo Platiniju par milijuna da lijepo priča o Romanu. Svi znamo što je do nedavno govorio o njemu kao primjeru rasipnosti i prozivanju za Torresov transfer. Ovaj FFP je izazvao kontraefekt. Umjesto da se manje ulupava para u nogomet, dogodilo se nešto sasvim suprotno, a to je okretanje većeg broja novaca od sponzora i bogatih vlasnika koji mogu kupovati do mile volje sve dok transfere mogu pokriti sponzorima i trofejima i biti u okviru dopuštenog minusa predviđenog FFP. S jedne strane to je dobro jer se poboljšava konkurentnost klubova u vrhu i dobiva se na zanimljivost, dok sa druge strane, mali klubovi gube najviše.

Pa jel nije ono pravilo da igrač na posudbi ne može igrati protiv svog kluba odnosno kluba iz kojeg je došao na posudbu. npr. Lukaku ne smije igrati za WBA kada WBA igra protiv Chelsea

Ne mora biti. To je individualna stvar i dogovara se prilikom posudbe.

Ma Platini je ljigav čovjek, mislim da su to svi shvatili. Roman je na strani FFP-a jer je tutnuo Platiniju par milijuna da lijepo priča o Romanu. Svi znamo što je do nedavno govorio o njemu kao primjeru rasipnosti i prozivanju za Torresov transfer. Ovaj FFP je izazvao kontraefekt. Umjesto da se manje ulupava para u nogomet, dogodilo se nešto sasvim suprotno, a to je okretanje većeg broja novaca od sponzora i bogatih vlasnika koji mogu kupovati do mile volje sve dok transfere mogu pokriti sponzorima i trofejima i biti u okviru dopuštenog minusa predviđenog FFP. S jedne strane to je dobro jer se poboljšava konkurentnost klubova u vrhu i dobiva se na zanimljivost, dok sa druge strane, mali klubovi gube najviše.

Pa, da se FFP stvarno primenjuje kako je zamisljen, takvi sponzorski ugovori ne bi bili moguci. 

Koliko god smo 'ebali Romanu mater zbog događaja tijekom sezone treba pohvaliti ovo što se događalo krajem sezone. Ako i ti imaš prste u tome, bravo Abramoviču.

U pravu si. Iako mu nikad neću oprostiti ono što je napravio RDM-u, a i nama navijačima, ovaj put mu treba čestitati na pravom potezu. Još  kad bi naučio biti strpljiv, gdje bi nam bio kraj...

Nista ne mora da znaci to sto je ponovo doveo Mourinha.

SAF je prve cetiri sezone u Unitedu osvojio 0 trofeja.

If you know what I mean ;)

Samo sto je Mou u prve tri osvojio 6 trofeja ;)

Vajzeji, koliko te god to "obradovalo", moraš biti svjestan da je doveo Mourinha ne zato što mu je to bio plan, nego zato što nije imao koga, kada mu je Guardiola dao pedalu i potpisao za Bayern.

Samo sto je Mou u prve tri osvojio 6 trofeja ;)

I umesto da ostane jos barem 5 godina, on ga najuri ko poslednjeg ;)

Poenta je da nemamo nista od re-angaznama Mourinha ako ce ga opet otpustiti bez ikakvog smisla, razloga i potrebe ;)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.